reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witamy w ten piękny marcowy dzień:-)Dziękujemy serdecznie za życzenia i przesyłamy spóźnione ale szczere i radosne dla naszych lipcowych dzieciaczków z okazji ich kolejnych miesięcy:tak:
Wczoraj byliśmy cały dzień u teściów i tak jakoś dzionek zleciał;-)A jutro czeka mnie egzamin na prawko i mam takiego stresa że chyba nie będe wogole spać:szok:niby jeżdże dobrze ale ze stresu to mogę głupi bład zrobić i lipa normalnie nie lubie egzaminów:no:pozdrawiamy wiosennie i słonecznie miłego dzionka:tak:

reklama
Nea - powodzenia na egzaminie!
Współczuję wszystkim, którzy nie mają na kogo liczyć w kwestii dzieciaczków:no: My w zasadzie mamy tylko moją mamę, ale to i tak sporo, bo w zasadzie w razie potrzeby zawsze można na nią liczyć... Szkoda tylko, że pracuje... Teraz zostaje czasem z małą korzystając z urlopu (nie wiem, jak się jej odwdzięczę), ale od września musimy kogoś poszukać... I polecam pracę - sama jestem w szoku, że zadowolona jestem z powrotu do pracy... Najlepsze jest to, że mój M. opiekuje się zazwyczaj Zosią pod moją nieobecność, bo pracuje na zmiany, a ja na rano... Ale troszkę jestem zazdrosna o ten czas beze mnie:wściekła/y: A w sobotę jadę na jeden dzień do Wrocławia, do koleżanki, o której pisałam, że ma mieć inseminację (w przyszły poniedziałek)! Chcę ją podtrzymać na duchu, ale jeszcze nigdy na długo nie rozstawałam się z małą:baffled:

Pogoda cudowna:happy::happy:
my już po zakupach, mała śpi, obiad w piekarniku dochodzi do siebie a potem na spacerek:-)
Iza - będzie dobrze, na pewno zdasz tylko nie odpuszczaj!!!
Kaja - trzymam kciuki za koleżankę!
Beaa, Andula - mi właśnie na konto wpłynęła ostatnia pensja:no::-( od 10 lat pracuje i jeszcze nigdy podczas tych lat nie miałam przerwy, jak ja bez swojej kasy będę funkcjonować:baffled: no ale trzeba, od września znów do pracy...

Iza i Nea, trzymam kciuki za egzaminy! Iza, nie poddawaj sie - ciołki różne co po ulicach jeżdżą pozdawały, to taka mądra dziewczyna, jak Ty ma nie zdać?:tak:

Łączę się w bólu z mamami bezbabciowymi:baffled: My też radzimy sobie same, z dobiegu jest niania, ale niania wymaga nakładów finansowych a z tym ostatnio kiepsko, więc musimy się obejść bez pomocy.

No i życie bez własnych pieniędzy też jest uciążliwe - ja co prawda pracuję, ale, że z dzieckiem na karku to zarabiam tylko na kredyty i rachunki, a o 3 złote na cheesburgera muszę się męża prosić:-p Na początku było mi strasznie trudno, bo pracuję od 18 lat i rzadko kiedy było tak, żebym nie miała grosza przy duszy na cokolwiek, no ale powoli przywykłam, wierząc, że to stan chwilowy i jak kryzys minie to w końcu pójdę na fest zakupy z pełną kartą kredytową, czego i Wam życzę:-D

Dlaczego faceci są tacy fajni
1. Ich dupa nigdy nie jest czynnikiem decydującym podczas rozmowy opracę.
2. Ich orgazmy są zawsze prawdziwe. Zawsze!
3. Ich nazwisko zostaje.
4. Garaż jest ich cały
5. Ich plany weselne troszczą się same o siebie.
6. Mechanicy samochodowi zawsze mówią im prawdę.
7. ***** ich obchodzi, że ktoś nie zauważa ich nowej fryzury.
8. Ta sama robota większa płaca.
9. Zmarszczki dodają charakteru.
10. Nie muszą opuszczać pokoju aby poprawić sobie krocze.
11. Suknia ślubna 2000 PLN; Wynajem smokingu 100 PLN.
12. Ludzie nigdy nie gapią się na ich klatkę piersiową podczasrozmowy.
13. Nowe buty nie tną, nie robią pęcherzy, nie deformują stóp.
14. Jeden nastrój, zawsze!
15. Rozmowy telefoniczne w 30 sekund.
16. Pięciodniowe wakacje wymagają tylko jednej walizki.
17. Sami otwierają słoiki.
18. Dostają fory za każdy przejaw troskliwości.
19. Bielizna kosztuje 5 PLN za trójpak.
20 Jeśli mają 34 lata i są samotni, nikt tego nie zauważa.
21. Trzy pary butów w zupełności wystarczą.
22. Nie używają podpasek.
23. Jeśli inny facet przyjdzie na przyjęcie w takim samym ubraniu,mogą
zostać najlepszymi przyjaciółmi na wiele lat.
24. Nie muszą znać nazw więcej niż pięciu kolorów.
25. Nie muszą się zastanawiać, w którą stronę kręcić nakrętką czy też śrubą.
26. Posiadają dar niezauważania zagnieceń na ubraniach.
27. Ta sama fryzura potrafi przetrwać latami, a nawet dekadami.
28. Ich brzuch zazwyczaj ukrywa duże biodra.
29. Jeden portfel, jedna para butów, jeden kolor przez wszystkie pory roku.
30. Manicure robią przy pomocy scyzoryka.
31. Zakupy Świąteczne dla 25 członków rodziny robią 24 Grudnia, w kilka minut.
32. Cały Świat jest dla facetów ubikacją...
Oni to mają życie!

Witamy niedzielnie,
u nas dzis spanie do 9.30 i pewnie gdyby nie to ze Maly tak dawal czadu w lozeczku skaczac jak sprezynka to moglabym i dluzej pospac:-) M nadal lezakuje bo biedny wymeczony po wczorajszej podrozu. Kawy sie wczoraj normalnej u tescia nachlepalam i spac nie moglam wogole, zasnelam dopiero ok 3:-( ja normalnie to pije bezkofeinowa i dziala na mnie absolutnie tak samo jak z kofeina a ze tesc takiej nie mial wiec wzialam normalna no i mialam:baffled:
iza i nea ja tez trzymam kciuki za egzaminy, mnie tez czeka kurs zaraz po powrocie do kraju:dry:bo tak bardzo chcailabym byc juz nie zalazna i smigac sobie samochodem gdzie mi sie podoba.
dzisiaj z okazji 8 mieisecy naszego chlopca jedziemy do Ikea po nocnik;-)bedzie nauka siusiania:-) poza tym troche mebli musze poogladac bo w Polsce pewnie tak sie bede zaopatrywac. tutaj mamy cale mieszkanie z ikea no ale niestety musimy wszystko sprzedac za grosze bo transport sie nie oplaca:no:strasznie mi szkoda bo duzo serca wlozylam w urzadzenie mieszkania i teraz wszystko trzeba od nowa:-(

Wszystkiego najlepszego dla Szymonka z okazji 8 miesiączka:-):-)

a u nas gdyby nie teściowa, to dzień do pięknych byśmy mogli zaliczyć:baffled: Kurcze czy któraś z Was ma też wredną teściową??:dry: Dobrze, ze już wyjechała i dziękuje losowi, ze ona nie ma prawka i mieszka 50km od nas:-p Kurcze niby babka jest spokojna ale jak już k*** wypali, to w piety człowiekowi idzie:szok: Przyjechała do nas na weekend a cobyśmy mogli jakieś zakupy zrobić wspólne i troszke nas odciążyć:tak:, a już w sobotę, zaczęła narzekać, że my to jak na zakupy jedziemy to na 3 godz:wściekła/y: K** moja mama nigdy tak nie powiedziała:sorry2: ale jestem też dumna z M, wreszcie postawił się mamusi i tak jej nagadal, że przez najbliższe pól roku mam ją z głowy:cool2: Wreszcie!!!!! Zuch chlopak:-p

a my teraz leżakujemy na puzzlach, a chłopaki pojechali doglądnąć inwentarza;-)

acha Kaja, święta prawda heheheeeh

Iza i Nea kciuki za was trzymam kochane.Dacie rade!

Moj macierzynski konczy sie w polowie marca,o ile K dobrze policzyl.Jutro sama przejze papiery,zeby byc pewna.No ale do pracy tak czy siak nie wracam,bo Macka do zlobka jeszcze nie chce dawac.,jakos nie mam zaufania do opiekunek,ktore maga mniej czasu poswiecac mojemu dziecku,tylko dlatego ,ze jest Polakiem.Moze i jestem przewrazliwiona,ale wydaje mi sie ,ze mogloby tak byc.Poza tym w maju konczymy nasza przygode z UK to nie bede sobie juz glowy zawracac praca tutaj:sorry2:

Macius jednak okazal sie domatorem.Wizyta wczorajsza u znajomych przebiegla przy akompaniamencie piskow i jekow,a po powrocie do domu aniolek:-p
Dzisiaj znow niestety jeki,ale tez proby powiedzenia czegos w nieznanym mi jezyku.
Nocnik zakupiony i pierwsze sukcesy za nami,ale to na innym watku:-)

reklama
Iza,Nea trzymam za Was kciuki. Iza nie martw sie moja siostra zdala za 12razem:happy: Ja zdalam za drugim ale chyba mialam fuksa:tak:
Szymonek wszystkiego naj z okazji 8 miesiaca:-)
Madzia to jednak wracacie do Polski.
Tosika moja tesciowa czasami tez cos wypali a potem mowi ze zartuje:dry:Ale mozemy na nia liczyc, zawsze nam pomoze:tak:
Kaja swieta prawda:tak:
Ja chcialabym posiedziec z mala w domu, przez rok jak siedzialam w domu nie nudzilo mi sie. Ale trzeba bylo wrocic do pracy.
Mala juz nie chce cycka:no: Jestem smutna z tego powodu:-(Dwa dni nie pila z cycka a dzis jak jej dalam to tylko mnie ryzla i nie chciala pic. Wiec przechodzimy na butelke.

Do góry