reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Hej
My nie śpimy od 6 ale do 8 leżałyśmy w łóżku jakies bajki wygłupy i tak zleciało:-)
A pogoda do bani wczoraj upał a dziś pada, wieje i zimno :wściekła/y:
Kaja – to chyba fajnie że blisko mamy w razie czego zawsze pomoże no i 4 pokoje to tez już nieźle :tak:
Tosika – tak słomiana wdowa:zawstydzona/y: i to już od kiedy się poznaliśmy tak było no ale widzialy gały co brały :-pwiec narzekać za bardzo nie mogę ale przyzwyczaić się tez do tego ciągle nie potrafię:no: Jak urodziła się Mała to m sobie załatwił że pracował tylko na miejscu ale teraz już nie ma wyjścia musi wyjeżdżać.
Co do mamy to troche dziwnie jest bo mieszkamy razem i raczej się dogadujemy bardzo dobrze :tak:ale nie ma tak że ona zajmie się Małą a ja np. sobie odpocznę . Owszem jest za nią bardzo bo to pierwsza wyczekiwana wnusia itd. Ale zajmuje się nia tylko jak gdzieś muszę wyjść i nie mogę jej zabrać. Ostatnio byłam zajęta i dałam Zuzię mamie ona troche zaczęła piszczeć i już slysze z pokoju „mamusia zaraz Cie weźmie” albo ja jestem w pokoju a Mala raczkuje do kuchni (gdzie jest mama) i słyszę „chodź bo ona wstaje uważaj żeby się nie przewróciła” i wtedy to się nawet poryczałam ze złości, ze zmęczenia sama nie wiem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-( Powiedziałam jej że chyba mam prawo na minutę sobie usiąść skoro ona ma ją na oku:wściekła/y:
Przepraszam że tak się rozpisałam ale jakoś mi lepiej

Co do ubierania to się nie przejmuj u nas też dziwnie patrzą jaj Zuzia ma kapelusik i odkryte uszka:sorry: Wczoraj też była w krótkim rękawku, krótkie spodenki i bez skarpet bo piach w piaskownicy cieplutki :tak::-)

Kasia – rwanie ósemki brr:szok:
Post – to Cie lekarz przestraszył :no: ja w ciąży mialam +20 kg to się przestraszyłam :szok:ale spokojnie z dwójką dzieci szybko zbędne kilogramy zgubisz:tak: chociaż przy takich aniołkach to nie wiem ;-)ale w razie czego Zuzie na tydzien podeśle i nawet nie zauważysz kiedy na wadze 42 sie pojawi :-p:-D:-D:-D
Dorka – fajnie masz też bym chciała siostrę :tak:

reklama
Witam się i ja!
a u mnie właśnie lunęło,a wiatrzysko,a rano było cudnie.Byłam w końcu na zaległych szczepieniach,młoda się zryczała i jak mi padła w samochodzie to nawet rozbieranie jej nie obudziło,ciekawe jaki będzie humorek.Wczoraj udało mi się wymsknąć na zakupki,buszowałyśmy ze szwagierką do upadłego ale humorki od razu lepsze.

Pabla ,wszystkiego co naj,naj,naj z okazji urodzin.
Agnik wiem jak to jest,mój M jak mała tylko zableszczy to mi ją zaraz daje i nie ważne,że czasem nie mam już siły
Post to miałaś przejścia,nie ma co,
Tosika kobito jak ja ci tej permamentki zazdroszcze,oko bardzo boli?

No i u nas sie rozlało. Szaro, buro i ponuro :-/

Kasia ja raczej 8 nie moge wyrwac, musze jechac do chirurga:baffled: Jedna 8 udalo mi sie wyrwac z 3 znieczuleniami:eek:

Pytałam wczoraj mojej pani dr i powiedziała, że górne 8 usuwa, a z dolnymi kieruje do chirurga własnie, bo ciężka sprawa - niech on się męczy;-) Już mi słabo jak pomyślę, że kiedyś mnie to czeka:szok:

Pabla- fajne dostalas prezenty, zwlaszcza pomysl tego karnetu mi sie spodobal.

Mi też. Zwłaszcza, że wczoraj chciałam sobie strzelić na stopach ciemną śliwkę i pomalowałam pół palców:eek: Kicha, będę musiała się wybrać do fachowca:sorry:

Haszi, ło matko, ale sie u Was działo!!! Wracajcie na prostą!

Post – to Cie lekarz przestraszył :no: ja w ciąży mialam +20 kg to się przestraszyłam :szok:ale spokojnie z dwójką dzieci szybko zbędne kilogramy zgubisz:tak: chociaż przy takich aniołkach to nie wiem ;-)ale w razie czego Zuzie na tydzien podeśle i nawet nie zauważysz kiedy na wadze 42 sie pojawi :-p:-D:-D:-D

Agnik, słuszcze spostrzeżenie - przy takich aniołeczkach Post będzie musiała sama się gimnastykować z własnej nieprzymuszonej woli;-) A 42kg, to trochę mało;-):-D

Haszi to miałaś przeboje nie ma co,mam nadzieję że już wszyscy lepiej się czujecie.
Pabla fajnie zrobić sobie profesjonalnie pedikiur jednak ja mimo że bym chciała to nie zrobię, od małego dziecka nie znoszę jak mi ktoś coś robi przy stopach, a już przy paznokciach to masakra, moja mama miałą ze mną przeboje jak miałąm mieć obcinane paznokcie to dostawałam histerie, może kiedyś nie chcąco mnie przyszczypła i dlatego.
Więc tylko pozwalam robić coś przy dłoniach.
Agnik to faktycznie szkoda że mama nie chce Cię czasem odciążyć ja na moją nie mogę narzekać bo do południa siedzi z małym jak jestem w pracy a potem jak dio nich przychodzę i siedzę do popołudnia to i tak sie nim zajmie jak ja np chce coś zrobić.
Ale pogoda, dziś nici ze spaceru.
Mogłam jechac reklamować wózek bo mi się tkanina rozerwała pod oparciem i budka rozwaliła, chyba za bardzo zachwalałm ten wózek to mam. JEdnak nie zmienia to faktu że jestem z niego zadowolona i nie chcę go zmieniać mimo że się rozdarł

U nas też się rozlało:baffled:
Mały śpi a ja się zaraz zbieram na fitness:tak:
Kamu ciekawe czy ci zrobią ten wózek, mi się rozdarła folia na budzie ale z mojej winy bo jechałam przez krzaki i nie wiem czy to wysyłać do reklamacji czy to mi uznają:baffled:
KasiaDe mój dentysta też mi tak powiedział:tak:jedną górną 8 mi wyrwał, 2 idę też wyrwać ale dolnych się nie podejmie:sorry:
Agnik szkoda że mama nie chętnie się Zuźką zamuje,bo ty też masz prawo odpocząć:tak:
Haszi no to pochorowaliście na całego, zdrówka!
Post ty się wagą narazie nie przejmój, Łucek wyskoczy to będziesz miała co robić przy 2:tak:

Muszą wymienić bo to nie z mojej winy, kiepski materiał,koleżance też się coś takiego stało i jej wymienili całe siedzisko.

Wpadłam na moment, bom dalej zarobiona, ale chciałam się tylko pochwalić, że wizyta u pedagoga bardzo nam się udała, mała była zachwycona, wyjść od pani nie chciała, no a ja jestem zachwycona tym bardziej, ze zdaniem pani pedagog moje dziecko nie cierpi na żaden niedorozwój - przeciwnie większość parametrów rozwoju psychicznego i emocjonalnego ma lepsze, niż by wiek wskazywał:-p W związku z tym zamierzam przestać sie przejmować, że siedzi nie tak, czy nie raczkuje - ważne, że berecik funkcjonuje jak należy:-)

Post, no niezła waga, ale Ty jeszcze po Ice przecież nosisz, to co nie zdążyłaś schudnąć więc spokojnie:tak::tak: A Ika, jak już Ci pisałam, moim zdaniem robi mamie uprzejmość, ze nie raczkuje, bo wie, że mamie z brzuchem ciężko by było za nią ganiać;-)

ale macie przeboje z dentystami:-( Ja już ósemek nie mam, ale też rwałam je z różnymi perypetiami, cięciem dziąseł etc...

U nas już po deszczu, znowu wsciekła duchota:-( M poszedł z Florką po komputer, wrócą na obiad i dalej w teren, bo mamusia musi robolić:baffled:

do wyrywania 8 zwłaszcza polecam chirurga a nie zwyklego stomatologa. Chirurg ma to w małym palcu i tak potrafi sprawnie załatwić że ho ho.. przed Iką miałam 2 takie akcje to jak mnie znieczulił..coś tam nawijał...nachylił się a potem mówi że szwy założy....eee nie zauważyłam kiedy go dziabnął:szok::szok: myślałam ze się tylko przystawia ... a mam porównanie z normalnum dentystą i chirurg the best:-):-):-) (zwłaszcza że przystojny był :tak::-):-))

Surv...no też sobie tak tłumaczę CAŁY CZAS:tak::tak::tak::tak::tak: z tą wagą to jakoś idzie no ale pomarudzić kiedyś trzeba.
..małżowi marudze czasem ale on patrzy ze zdziwieniem i mówi.....kochanie wyluzuj....to ...przyroda (czyt..tak jest i już :-):-):-))
Wkońcu się jakiś pedagog poznał na naszej Florce:tak::tak::tak::tak::tak: a nóżki się wyćwiczą spokojna główka;-);-);-)
A co z USG, robicie??? to miało być zamiast rezonansu??

dziecko obudzone i ze wszystkich zabawek najpierw garnuszek zaliczony i już siedzi w książkach :)

Post, usg robimy we wtorek, a jutro lub w piątek zrobię jej prywatnie hormony tarczycy i morfologię przy okazji; z tym dzwonię do neurologa i jeśli wyniki dobre, to odmawiam szpitala kategorycznie, jeśli złe, no to wtedy pewnie pójdziemy....

reklama
No to super że u pedagoga wszystko ok,Florka to mądra dziewczynka, a lekarz pewnie przesadza. Maks może pięknie siedzi ale sam jeszcze nie siada ani nie pełza ani nie raczkuje,jakoś mnie to nie martwi na niego też przyjdzie czas.
Surv na pewno wszystko będzie ok i USG też wyjdzie dobre

Do góry