reklama
z tymi terminami to zupełna niewiadoma
mi na pierwszej wizycie powiedzila pani dr ze 26 lipiec, na usg pierwszym wyszło ze 19 lipiec, a położna powiedziała że 24 lipiec.
I tak każdy swoje
))
A że to moje pierwsze maleństwo to nie mam pojęcia jak to będzie.
Oby nasze wszystkie maleństwa przyszły na ten świat zdrowe
mi na pierwszej wizycie powiedzila pani dr ze 26 lipiec, na usg pierwszym wyszło ze 19 lipiec, a położna powiedziała że 24 lipiec.
I tak każdy swoje
A że to moje pierwsze maleństwo to nie mam pojęcia jak to będzie.
Oby nasze wszystkie maleństwa przyszły na ten świat zdrowe
hej Ahaa
Jeżeli czujesz takie skurcze to lepiej udaj się do swojego lekarza
Ja osobiście takich dolegliwości nie mam ale moja siostra mówiła mi, że jej się stawiał brzuch - nie wiem co to dokładnie znaczy ale właśnie udała się do lekarza.
Wszystko konsultuj z lekarzem albo z położną (jak mieszkałam we wrocku to przy lekarzu miałam położną coby z ią sie kontaktować o każdej porze dnia i nicy)
Ale spokojnie bez jakiejś paniki - po prostu lepiej pogadaj ze swoim lekarzem
pozdrawiam gorąco
Jeżeli czujesz takie skurcze to lepiej udaj się do swojego lekarza
Ja osobiście takich dolegliwości nie mam ale moja siostra mówiła mi, że jej się stawiał brzuch - nie wiem co to dokładnie znaczy ale właśnie udała się do lekarza.
Wszystko konsultuj z lekarzem albo z położną (jak mieszkałam we wrocku to przy lekarzu miałam położną coby z ią sie kontaktować o każdej porze dnia i nicy)
Ale spokojnie bez jakiejś paniki - po prostu lepiej pogadaj ze swoim lekarzem
pozdrawiam gorąco
Dziewczyny a ja tak z innej beczki zapytam - macie takie "zbicia", tak jakby skurcze macicy? od czasu do czasu mi się taka twarda robi i puszcza po chwili? nie boli ale takie nieprzyjemne uczucie jest.....
Ja myślę, że to są skurcze Braxtona-Hicksa ;-) i nie masz sie co martwić.
Poczytaj np. tu Skurcze Braxtona-Hicksa - arykuł
Post_ptaszyna błagam o namiary na tego pana!!!! Ja to myślałam że w Polsce już takich fachowców nie ma! Od kwietnia ubiegłego roku robię remont całego domu, buduję ogrodzenie podjazdy i takie tam i już generalnie wymiękam. Chciałabym to całe zamieszanie skończyć przed urdzeniem maluszka. A dobrego pana do zrobienia mebli bardzo bardzo poszukuję!joas tak. Mamy takiego fajnego pana który robił nam również meble do kuchni i szafę w przdpokoju. solidny i tani![]()
Ja myślę, że to są skurcze Braxtona-Hicksa ;-) i nie masz sie co martwić.
Poczytaj np. tu Skurcze Braxtona-Hicksa - arykuł
To właśnie tak by pasowało! Dziewczyny a wy macie takie skurcze??
Renia dzięki za rade, mam nadzieję że nie stawia mi się nic, ale jak będę u lekarza to powiem mu o tym na wszelki wypadek
reklama
Mamusiasynusia
Mama Mateuszka i Oleńki
Post ptaszyna sliczna łazienka.
Mi wg. OM wychodz 17 lipiec, na USG w 13 tygodniu termin na 15 lipca, a po ostatnim 21 lipiec. I w takim razie jaki termin? Znowu pewnie bede zbierac zapałki z podłogi, aby urodzić - z Matim to pomogło.
Ja z Matim miałam 28 dniowe cykle i to co do godzny dostaławam @, a urodziłam po termnie. Z tymi rucham to tez ne pasuje z moją ciążą z Matim. Ale powiem wam jedno - napewno jedno jest pewne - urodzimy ;-)andzia79 mamy takie same loginy :-) termin porodu jest okreslany mocno w przyblizeniu. Zaledwie 5 % kobiet rodzi dokladnie w tym terminie i wsrod nich sa takie ktore mialy idealnie 28-dniowe cykle :-) tak wiec masz problem z glowy, ale mysle ze usg jest bardzo wiarygodne :-) zreszta lekarz tez :-) jak masz termin na 16 lipca, to liczy sie 2 tyg w przod badz w tyl :-) jednym slowem caly lipiec najlepiej byc na bacznosc i przygotowana na wszelkie ewentualnosci :-)
slyszalam tez o czyms takim, ze od dnia pierwszych ruchow dolicza sie 4mc i 2 tyg i to niby jest termin porodu-ale ja nie wiem czy to wiarygodne :-)
Mi wg. OM wychodz 17 lipiec, na USG w 13 tygodniu termin na 15 lipca, a po ostatnim 21 lipiec. I w takim razie jaki termin? Znowu pewnie bede zbierac zapałki z podłogi, aby urodzić - z Matim to pomogło.