reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

ufff wróciłam ,...no pzeszło mi. Tak to jest jak się ciągle w domu siedzi..
kontaktów specjalnie ograniczyć się nie da..no chyba że schody zamurujemy:-):-):-):-) no ale spoko bo mi przy Ice pomaga..pochodzi poskacze z nią bo ja nie dam rady...
Wkur..się bo sobie wymyśliła że dziecko non stop przewijać trzeba...kurde pół godziny minęło jak z nią była a słysze że 3 pampers leci...okazało się że jest znowu cały mokry...:szok::szok::szok::szok::szok: no kurna jakim cudem...i okaząło się że ona tak kwalifikuje każdego pampersa który ciut mokry jest...szczena mi opadła,....i tłumaczę że to nie tetra i co i jak...to Ona się obraża że dziecko w mokrym trzymam:szok::szok::szok::szok::szok: no i tu mi nerwy puściły...mówię spoko zmieniaj a wiesz ile paczka kosztuje??? jak tak 20 razy dziennie zmienisz to co 3 dni 40 zeta na pampersy..no i tu ją trochę wgieło...ale nadal twierdzi jak tu dziecko w mokrym trzymać....
mówię ....to moje dziecko i w mokrym ma być koniec kropka...:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry: przyjęła do wiadomości ale popatrzyła na mnie jak na największą zołzę na świecie...
Najgorsze jest to że wszyscy wokoło wiedzą że to co ona wygaduje to herezja tylko nie ona...więc jak po dobroci się nie da to cóż mam zrobić...
a tak mi się ostatnio zdawało że coś dużo tych pieluszek ubyło...:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
na każdym kroku pilnuj normalnie

reklama
Post mama popilnuje Iki a ty popilnujesz mamy i bilansik na 0:-);-)
u nas maruda straszna poszczepienna
pneumo nieprzyjazne memu dziecku;-)
teraz wtulony w tatusia śpi - a jak odkładasz do łóżeczka to zaraz ryk
właśnie przypaliłam mięsko małżowi na obiadek:zawstydzona/y: ale jakaś roztargniona chodze
chyba się martwię Tymem bo jeszcze jakby katarku dostał i nie wiem co jest grane
wszystkie dotychczasowe szczepienia przechodził bezobjawowo:baffled:
oby szybko przeszło - wolę jak rozrabia niż jak popłakuje i marudzi
surv zdrówka dla męża

no przeczyrałam wszystko od wczoraj i..czas mi sie skończył,bo obiecałam,że o 19 biorę Maćka i idę robic kaszę:zawstydzona/y:,ale tata jeszcze grzecznie z dzieckiem na ogrodzie buszuje,pewnie nie wie która godzina hehe:-p

Post no mnie też nerw by wziął z tymi pieluchami a plus hormony to ojoj,ale spokojnie,bo Ucka Pucka chcemy dopiero na wrzesień ewentualnie koniec sierpnia:tak:
Renia oj biedny Tymuś,oby nocka i jutro już były lepsze!
Tosika też by taka Wandzie chciała.Ciacho i kawka obowiązkowo!!!:tak:
Magdzik u nas te szopki z jedzeniem,tłumaczę upałem i daję duzo pić,bo na siłe nie wepcham:baffled:

no i reszty zapomniałam:zawstydzona/y:
U nas burza była straszna i jakieś takie grzmoty dziwne,aż mnie przeraziły,choć nirmalnie burzę lubię:baffled:.Dzisiaj już sie na deszcz nie zapowiada,a gorąco nieziemsko,ale nie narzekam,lepsze to niż angielskie nie wiadomo co:tak:
Ale kurcze Maciek w nocy cały mokry,a śpi w samym body przykryty lekkim kocykiem,a przeważnie odkryty,bo sie wierci,a ja nie wstaje co 5 min do niego.Już drugą noc często jęczał,a poduszka cała mokra,wykręcać można.No i przez to pół nocy śpi z nami.Dzisiaj normalnie komedia,wstałam do niego,niby zasnął,więc ja przy okazji do kibelka,siedzę i słyszę juz małe kroczki,a on za mną przydreptał:-D
Jak u was ,w co ubieracie? może w samym pamperze niech śpi:confused:
Dobra lecę kaszę robić

Post moj M swojego czasu tez mial faze na co 30 minutowe zmienianie pampersow myslalam ze sie wsciekne troche mu przeszlo ale i tak zmienia 5 razy czesciej odemnie:tak:
Madzia ja czasami klade malego w samym pampersie :tak:
Tymus zdroweczka:tak:
My dzis sprzedalismy auto przywiezione z Uk za polowe wartosci :baffled::baffled::wściekła/y:ale dobrze ze sie go pozbylismy teraz czas upolowac jakas okazje i zakupic inna bryke:tak:

Milego wieczorku

mąż mnie rozpieszcza:-)
mła pifko i komp a on z Tymim usypianko
jemu poprostu lepiej to wychodzi bo na mój widok są rączki zaraz w górę i jęczenie żeby potulić, a tu dyscyplinka aż miło:happy:
Florci i rodzicom dziękujemy za karteczkę urodzinową:-):-):-)
Andula owocnych polowań na autko

Witam kobitki:-) chciałam sie tylko odmeldować i zmykam czytać bo mam masakryczne zaległości:zawstydzona/y: u nas wszystko ok, Tata na wygnaniu, a my sami na gospodarstwie:-p impreza roczkowa udana, prezentów sporo, więc Syn zadowolony:-D dziękujemy za wszystkie karteczki:-):-):-):-) biorę się do roboty;-)

Byłyśmy dziś na szczepieniu – Olga mega powaga, grzeczna, tylko przy kłuciu zapłakała, ale z przychodni wychodziła zadowolona (zwijając pielęgniarce metrówkę). Ciemie ładnie się zrasta i wszystko generalnie o.k.
Kaja martwisz się o wagę? U nas 8700 a potrójna urodzeniowa powinna być 9900. Pani doktor jak na razie spokojna.
Aha, nie było żadnych poszczepiennych objawów
Magdzik, to masz nerwówkę ;-) A Jula, na cóż… nie wierze Ci:-p
Pabla, miłego weekendowania!
Andula te załatwienia zawsze są męczące. W tym roku wypadają mi badania okresowe w pracy – już mnie mierzi
Surv, a może nie zlośliwa tylko sprytna, że zwróciła na siebie uwage i jest zabawa:-D
Post, no niezłą ma mama teorie pampersową - mozna się wkurzyć:sorry:

Renia, spokojnie, może dodatkowo taki dzień marudy na Tymi
Madzia, moja śpi w rampersie na krótki rękaw i nogawki. Niczym nie przykrywam
Kate witaj!

Witam ! Wpadam tylko zameldować że żyjemy ;-) Niestety u nas dalej remont :baffled: ale na szczęście widać już powoli koniec :-) I dobrze bo mam już serdecznie dość :no: Bajzel jak ch... a jurto robimy roczek :-):-):-) za względu na stan jaki panuje w domu zaplanowaliśmy grila :tak: tylko z tą pogodą ostatnoi różnie bywa :angry::angry::angry: No nic kłade sie spać bo jestem wykończona.
Miłego weekendu wszystkim

hejka nadzwigalam sie tych ogorkow a tu wyszlo 10 litrow :rofl2: ale juz zakiszone i malosolne robie; bylismy tez przy zamku na jarmarku, Oblężenie sie zaczyna, pelno ludzi, stoiska z roznosciami, wciagnelam pajde chleba ze smalcem (ciii nikt nie wie ze na diecie jestem :nerd: )
teraz pogramy z kumplem w karty :tak: chlopy po piffko poszli, ja winkiem sie uracze :tak::-D
Post no niezle dobrze,ze zauwazylas bo byc kupe kasy wydawala; spokoj cie kochana tylko uratuje
Andula skzoda,ze za pol ceny, a jakie byscie chcieli kupic teraz?
Agnik udanej imprezki w takim razie i pogody :tak: jutro przelotne deszcze tylko maja byc ;-)
Renia daj mu moze Cebion na wszelki wypadek, organizm musi walczyc, bidulek....
Madzia moja spi w bodziaku, najwyzej ja przebieram w nocy jak placze; a za dnia w samym spi; boje sie ze sie wyziebi, bo rozkopana zawsze

dobranoc ;-)

reklama
no i dobrnęłam do końca:-p a ja po ciężkich dwóch dniach z tesciową;-) wreszcie mam luz- wyjechala:-D:-D:-D:-D:-D
no ale po kolei, wczoraj pojechaliśmy po krzesła i stól i teraz uwaga nie zgadniecie za ile kupiliśmy:-) otóż dotarliśmy bezpośrednio do producenta (czyli pierwaja rączka;-)) i mało tego oni mieli 60% wyprzedaż towaru i kupiliśmy piękne skórzane krzesła z całe 85 zł/szt:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::-):-):-):-) gdzie w sklepie to spokojnie jedno kosztować moze z 400 (jutro chyba pojadę sprawdzić, z czystej ciekawości:-);-)) i do tego stół (caly drewniany) za 400 zł:szok::szok::szok::szok: super co?? później wstawię fotki to zaboaczycie nasze nabytki:tak::tak::tak: normalnie jadalnia nabrała innego wyglądu, jest taka jakby bardziej dostojna:-D:-D:-D:-D:-D:-D , no ale trochę przez to zebry ubyło:-p:rofl2: a dzisiaj korzystając z obecności teściowej pojechaliśmy zrobic jakieś zakupy, i kupić prezencik Tosi:-) kupilismy jej branzoletkę z wygrawerowanym imieniem oraz datą urodzenia- normalnie przeslodko to wygląda na malutkiej łapce:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D no i troszkę się niepokoję, bo mała coś się przebudza:baffled::baffled: chociaż co sie tu dziwić, jak w sypialni jest 28 stop:eek::confused2::no: moja mała śpi w rampersiku i do tego rozkryta:tak::tak:
Post ach te mamy:no::no: ja moją kocham ponad życie, ale mam tak jak Pabla raz w miesiącu i gites;-) aczkolwiek odkąd moja mama jest na emeryturze to sie rozbrykała i raz na dwa tygodnie do nas przyjeżdża:baffled: (a bo to kosmetyczka, albo lekarz:sorry:) oczywiscie wczoraj nieomieszkała przez tel stwierdzić, czy pytalam się lekarza dlaczego Tosia jeszcze nie chodzi:crazy: a ja jej na to, a czy wszystkie dziadki mają wąsy:angry::angry::angry:
Renia nie przejmuj się, moja przy pierwszym szczepieniu nic nie miała, a przy drugim była mega maruda:no:
Andula dasz radę:-) zobacz ile naszych dziewczyn pracuje i ma czas na bb, zapewne mniej aczkolwiek są z nami na dobre i na zle;-);-);-) no i powodzenia w poszukiwaniu autka:tak::tak::tak: a co chcecie kupić?
Iza no nieźle sobie M córeczkę wychował:-p:-p:-p
Surv Twoja córeczka jest po prostu charakterna:-D:-D:-D:-Di zdrówka dla M:tak::tak::tak:
Kaja ja to pierwszy raz slyszę o potrojeniu wagi:baffled: ja za tydzien idę na kontrolę i szczepienie to aż się spytam i sprawdzę:tak::tak:
no i zapomnialam co mialam jeszcze napisać:baffled::baffled::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
no a co do burz, to u nas tez w miarę spokojnie bez żadnych szaleństw:tak::tak:

Do góry