reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Do 10:szok::szok::szok: To mnie dobiło:-D
Surv - Florka chociaż daje tobie pospać:tak:
Tosika - 59 kg, ale ja z tych krótkich;-);-);-)
U nas zapowiada się piękny dzień!
A w piatej podpisujemy umowę z bankiem:-):-):-) Ale musimy jechac aż do Wrocka:szok:
Miłego dnia dziewczynki!
Idę zrobic sobie mocną kawę, bo jeszcze się nie obudziłam! Dziś i tak troche pospałam, bo wzięłam małą do łóżka (M. wczoraj piwkował, więc spał w dużym pokoju;-))i rano obudziłam się, a malutka czyms się ciuchutko bawiła w łóżku.

reklama
witam się i ja:-):-):-) o poranku:-p zołza mala jak wyczuła, że ni ma taty to wstała o 7mej:sorry: a nie jak zawsze o 9tej;-)
Post sarenki niet....bynajmniej czteronożnej:-p:-p:-p:-p jejku jak ja Ci zazdroszczę tych maluputkich ciuszków:-D:-D:-D:-D aaaat powiedz nam Ptaszynko w końcu jakie imię wybraliście dla Łucka???;-);-) a co do lęków to u mnie burza tyż, wodę to bardzo lubię, ale za to winda :szok::szok::szok: a to przez to, że mam klaustrofobię:no: (a tutaj wkrada sie wątek z dzieciństwa jak u Post- bawiąc się w chowanego ktoś mnie przymknął na klucz w szafie:cool:)
Post to Ty taki niedzielny kierowca jesteś?:-p:-p jak moja mama, która też jeździ tylko w "ekstremalnuch" wypadkach:rofl2:ale żebyście widzialy ten widok - głowa mamy jest na szybie, kierownica prawie ramionami objęta i uwaga najlepszy tekst - tatao mówi do mamy hasło- Zmieniamy bieg- mama na sprzęgło a tato zmienia biegi:-D:-D:-D:-D:-D:-D no bo przecież jak można puścić kierownicę w trakcie jazdy?:szok::szok:;-);-);-):-p:-p:-p:-p normalnie jaja jak berety:-D:-D

Surv powodzenia i wytrwałości;-);-) no i zapowiada się u Was imprezowo:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no i sobie popisałam :eek::eek::eek: stoi nade mną jakiś maly kędzior i krzyczy dod doj doj i do tego straaaaasznie śmieldzi:-p:-p:-p:-p i tu zagadka - kto to może być????[]]:-D':-D''':-D:-D:-D:-D:-D (a te wstawki to tegoż kedziora:-p)

Tosika...no to Twoja mama jest jeszcze lepasz ode mnie:-D:-D:-D:-D.. Kiedyś jak jeździłam więcej to oki nawet ale teraz nie jeździć wcale:no::no::no::no: więc sama rozumiesz..a że auto mi się zawsze duuuuże wydaje (no ale ja mam cos w oku z perspektywą nie tak więc może to dlatego:tak::tak::tak:) to masakra...a że nie lubię jak mnie lęki obezwładniają to po porodzie siadam za kółko i ćwiczę:tak::tak::tak::tak:
Kurcze no z imieniem lipa...już był Mateusz no ale mnie coś nie za bardzo ...jak Teściowa usłyszała jak mówimy na dziecko..to powiedziała że normalne imię trzeba dziecku dać.:angry::angry::angry::angry::angry:nosz gdyby nie małż to bym tego Łucka zostawiła...powiedziałam że dla każdego normalne co innego znaczy:-p:-p:-p:-p i że mnie się Łucek podoba.....mina teśiowej.....bezcenne:-D:-D:-D
ech no myślimy dalej...tzn ja bo małżonek ma same EKG w głowie teraz...
Może będzie Jacek...to jedno z imion które mi się podoba a które po negocjacjach zostało przez małża zaakceptowane:-):tak::tak::tak:...coprawda tak ma na imię mój brat no ale jak małż nie zgodzi się na inne ew. propozycje to Jacuś będzie:-):-):-) ale na drugie Łucek jak nic:tak::tak::tak::-D (dobrze że chociaż to sobie wynegocjowałam:-D:-D:-D:-D)

9:27 a Ika nadal śpi
podlałam kwiatki u mamy i w ogrodzie, zrobiłam obchód ogrodu kombinując jak tu zaaranżować miejsce na ogrodowe zabawki których coraz więcej:szok::szok::szok::szok:
to może jeszcze pokojowi fotkę pyknę..
dzisiaj mam jakiś przypływ energii...Tosika...tak tak wiem otwierasz już kajecik:-):-):-):-) ale grzeczna będę obiecuję:tak::tak::tak::tak:. może porządek w rachunkach zrobię??
:)
dobra idę działać:tak::tak:

Post, a jakbyście Łucka Łuckiem zostawili to pewno i tak za kilka miesięcy wszyscy by uznali, że to najzwyklejsze w świecie imię...na moją Florkę też 90% wydziwiało, ze dziwne, a teraz wszyscy twierdzą, że inne imię do niej nie pasuje:-p No i ja ciekawa jestem, jak Wy po 9 miesiącach Łuckowania się na Jacusia przestawicie:-D:-D

Zmykam się w końcu umyć, bo Florka zajęła się wstawaniem do pionu bez trzymanki...a potem znowu bedą na mnie przechodnie podejrzliwie patrzeć, czegóż to dziecko całe czółko w guzach ma:-p

Będzie formalnie Jacek a wszyscy mówić będą Łucek:-D Znam kilka takich przypadków, gdzie w użyciu jest drugie imię:tak:
Pierwsze starcie mama-Zosia za nami:no: Usiadła na quadzie-jeździku i chciała, zeby ją wozić... Ja suszyłam włosy, więc byla awantura! Nie ugięłam się, ale czuję się wyrodną matką:baffled:

Hello!
Tosika, zabiłaś mnie tekstem o jeździe Twojej Mamy:-D:-D:-D Myślę, że taki filmik zrobiłby na you tubie straszną furrorę:-D:-D:-D
Magdzik, zapraszam do nas - możesz żalić się do woli a dziewczynki w tym czasie grzecznie się pobawią;-):tak::-D
Post, i o której aniołeczek wstał? :-) Aha, napisałaś, że jeszcze śpi:sorry:
Jacek - faaajne:tak:
Surv, tak jak piszesz - "inne" czytaj mało popularne imiona szybko powszednieją:tak:
No proszę, jak się dziewczyny odchudzają. Same laski będą:tak:

Witam sie i ja:tak:
nocka w miare spokojna ale pobudka o 6 :baffled: Post zazdroszcze cholernie:tak:
Autko dotarlo i powiem Wam wyglada Ok ale za taka kase spodziewalam sie czegos lepszego ,wogole Michal chyba sie boi nim jezdzic wczoraj go wsadzilismy i plakal ale byl juz zmeczony moze dlatego i jest EWIDENTNIE do niego za maly:baffled:Aha jeszcze jakis pedal nie dziala wiec bedziemy odsylac :wściekła/y::wściekła/y:Zaluje ze posluchalam M moglismy kupic zwykly rowerek ..

Post tez mi sie wydaje ze Łucek bedzie najbardziej w uzyciu :tak::tak:
Kaja zycze powodzenia w podpisywaniu umow:tak:
Tosika szkoda ze nic nie upolowali chodzi mi oczywiscie o cztreonozna na duznozne pewnie M nawet nie spojrzal majac taka cudna Wiewioreczke w domku,Tosi nic nie bedzie a guz na glowce u roczniaka to norma u nas w tym momencie sa ze trzy:tak:
Surv zycze udanego kinowania;-)aby Florci baja sie spodobala:-)

Ja wzielam prysznic zaraz sie szykuje bo w ramach rocznicy chce dziszaj z chlopami gdzies wyjsc wczoraj pogoda nam to uniemozliwila:tak:

Aha Madziu
rocznica do wystrzalowych nie nalezala ja z tych co sie blokuja nie umiem do porzadku dziennego przejsc tak z dnia na dzien choc sie stram docenic wysilek M:tak:

Milego dnia!

witam z rana:-)
u nas pierwsza noc w swoim pokoiku zaliczona
spało mje dziecię grzecznie do 6.00
przyniosłam go do nas z myślą, że może jeszcze kimnie ale nie było litości:baffled:
teraz się zbieram do dentysty - buuuuu
Pabla dokładnie ta dieta, a sierpień juz tuz tuż i niebawem dołączysz do grona jedzących twarożki;-)
Post Twój słodziak mnie po prostu rozwala - grzeczna, pięknie śpi, jak tu nie zazdrościć;-)

reklama
hmmm no mój małżonek już wojnę zapowiedział:-D:-D:-D:-D tzn. że będzie tępić..Łucka...ale mu powiedziałam że będę go tak czasem nazywać i koniec kropka...naprawde gdy by nie małż to Łucek by został już...no ale co zrobić jak Małżonek się tak udziela rodzinnie..i chce decydować też:tak::tak::tak: dobrze że nie tylko w imię się angażuje więc nie marudzę:-):-):-):-):-)
a może znajdę jeszcze jakieś inne imię..ale znając mojego m. na nic mało znanego się nie zgodzi:baffled::baffled::baffled::baffled:

porządeczek w rachunkach zrobiony
Babcia wróciła i wnuczkę rozpieszcza:-D dziecko w 7 niebie:tak::tak::tak::tak::tak:...wstała tak 9:50:-D
Ewidentnie odsypia atrakcje weekendowe:tak::tak::tak::tak:

Do góry