reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

reklama
Roni, pewnie rozumiem...
Dziewczyny macie czasami takie dni, kiedy napadaja was ataki glodu ?/ mozecie wrzucic w siebie tone zarelka, a i tak czujecie sie jakby w zoladku bylo pusto??:szok:

Andziaa ja mam tak co dzień od zjedzenia obiadu do pójścia spać :-D:-D:-D:-D Lodówka należy do mnie i co jakiś czas coś podjadam, albo kanapkę, albo jogurt, owoce i słodkości, ciasta piekę, lub coś kupuję, i tak w kółko :tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dziewczyny, a mnie tak złapało od wczoraj, od obiadu do wieczora non stop jadłam, dziś jest podobnie, ale staram się powstrzymywać, bo po tym wczorajszym przejedzeniu plus dodatkowo przeziębienie i czułam się naprawdę fatalnie. Więc dziś głównie jogurciki i pomarańcze ( co zapewne na moja krzywą cukrową wpłynie bardzo pozytywnie:-):-) - ale dopiero jak mi źle wyjdzie obciązenie 75g to dostanę jakieś zalecenia, więc narazie korzystam :-):-) )

Wlasnie dziewczyny ja mam pytanie odnosnie testu obciazeniowego glukoza 50g.Mianowicie jak je sie robi. Wiem ze moge byc po sniadanku, po 2 g wypic glukoze, a po 1h zrobic badanie krwi. Ale gdzie ja mam to robic, w domku, czy w przychodni. Bo wiem ze ta godzina jest wazna...oni w przychodni mi dadza glukoze czy jak?

ja nie mam jakis ostrych schizow na jedzenie
czase na slodkie hehe

andzia z tego co pamietam to musisz byc na czczo, idziesz do przychodni pobiora krew, potem pijesz glukoze i czekasz godzine, po godzinie znow Ci pobieraja krew
mi w pierwszej ciazy nie pozwolili lazic tym bardziej ze po wypiciu tego ulepku bylo mi slabo
a czy glukoze daja? hmmm tj roznie, ostatnio kupowalam w aptece i szlam ze swoja do przychodni, w pruszczu masz na miejscu...
a sniadanko mozesz zjesc (podobno) dopiero po pierwszym pobraniu

Dokładnie tak: dostałam dziś oficjalne skierowanie (z ostrzeżeniem że to straszne świństwo będzie:) i prikazem, żeby być na czczo - termin badania mam najwcześniej za 2 tyg. po 24 tc, więc zadzwonię jeszcze do laboratorium spytać, czy glukozę trzeba mieć własną - jak sądzę zależy to od laboratorium. Na czczo musisz być po to, żeby wynik tego pierwszego pobrania nie był zaburzony przez jakąkolwiek zawartość krwi w organizmie.

Co do napadów głodu: mam je nieustannie, ratuję się głównie owocami jogurtami i mlekiem we wszystkich postaciach, bo po czymś cięższym i tak jestem głodna, a dodatkowo dochodzi kolka:/ Aczkolwiek jestem w stanie z biegu zrobić ciasto lub wymyślny deser, bo jak mi wejdzie coś konkretnego w głowę to głód przeradza się w narkomańską bez mała żądzę :) No a na mieście nie jestem w stanie przejść obok McDonalda nie wstąpiwszy na cheesburgera lub dwa.......i pomyśleć, że przed ciążą głośno krytykowałam żywienie się w fast-foodach :))

reklama
cześć dziewczywny:-D
widzę że macie takie głodowe stany jak ja w pierwszym trymestrze:tak::tak::tak:
Ja na szczęście nie mam już takich napadów ii uwaga pan doktor wczoraj na mnie nie nakrzyczał bo przytyłam przez ostatni miesiąc 1,5 kg;-) nie chciał niestety też specjalnie pochwalić bo powiedział że moge się mu rozpuścić na święta:-):-)

My z kiwaczka już się poznałyśmy;-)
Teraz czas na Was, szukajcie aqua w waszej okolicy.
dobrej nocki:-D

Do góry