reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witajcie, wczoraj jakoś nie miłam czasu zajżeć. U nas chyba dziś gorsza pogoda, ale zawsze tak jest jak mamy grillować.
Tosika no ale Antosia ma sposób jedzenia, ale jak chce tak jeśc to niech je:-)
Izabellka no to was prezent pogodzi, a tak swoją droga ja też się cieszę jak idę do pracy.
Pabla dobrze że wyniki ok, ona poprostu jest drobnej budowy tak jak ci lekarze mówią, piękni się rozwoja i to jest najważniejsze.
Post czyli jeszcze czekamy na poród, dobrze że na Ktg ok wyszło.
Dorka ja też miałam iśc na diete, ale piwka by nie było a tak grill bez piwka, poczekam i po lecie zacznę dietę stosować
A u nas Maks wczoraj przez cały dzień latał z gołym tyłkiem na działce, wszytko zgodnie z naturą.
Jeśli chodzi o alergię to ja też prawdopodobnie jestem uczulona na wilgoć bo w takich miejscach strasznie mnie dusi i jeszcze na coś bo z rana to kicham tak przez godzine bardzo często, czasem uczula mnie bardzo sierść kota ale tylko w malutkich pomieszczeniech jak jestem a kotem, tala dziwna ta alergia

reklama
witam z rana:-)
u nas młodsze szaleje a starsze śpi
jutro mamy odwiedzinki - przyjeżdża ciocia, kuzynka z dziećmi i babcia czyli pełna chata
no i dziś przeobrażamy się w mopy;-)
kawka już wypita, dziecko nakarmione, pogoda za oknem robi się barowa więc spacer pod znakiem zapytania:rofl2:
surv może jednak lepiej poobserwuj Florcie i do alergologa koniecznie, a tak zapobiegawczo zamiast zyrteku to może podaj feniscil, chyba bezpieczniej go podawać bez konsultacji z lekarzem
oki spadam bo coć mi jęczy;-)

Czy któraś z was dawała dzieciom Zyrtec i pamięta ile się tego daje? Zostało nam po wiosennych chorobach i bym spróbowała dać, ale nie chcę w ciemno...
QUOTE]
My podajemy od jakis dobrych 6 miesięcy:tak:10 kropli na noc:tak:zalecenia alergologa:tak:

My wstalismy o 7.20 ale teraz małego jeszcze połozyłam i sobie lezy i gada w łóżeczku, może jeszcze przysnie:happy2:
Dorka ach pyszności robisz:tak:ja to pierogi tylko z paczki:zawstydzona/y::baffled:
Kamu i tak dzieci lubią najbardziej:-Dbez pieluchy i moga ;latać:-D
Izabelka szkoda że tak się z M kłócicie ale na bank doceni niespodziankę:tak:
Post no pewnie że możesz w końcu to ty będziesz rodzić
:tak::-D:-D:-D
Tosika a jak kolorek kuchni?nie za ciemny?

My też dzisiaj żadnych planów, M na fuche wyszedł, moze mama wpadnie na kawkę...
Miłego dnia!

Dzień dobry! U nas też barowo...i dzięki Bogu, bo kolejnego dnia upału byśmy nie wytrzymały:baffled: Burzy neistety nei było, ale niebo obiecująco zasnute, no i jest w końcu chłodno!

Widzę, że sobota gremialnie bez tatusiów?;-) Nasz też pojechał ogarnąć meiszkanie do wynajmu, a ja się biorę za sprzątanie i gotowanie na jutrzejszy roczek. Z braku lokalu na porządną wyżerkę zrobię coś ala mini szwedzkiego bufetu z sałatkami i tartami na zimno a do tego tort galaretkowy;-)

Dałam jednak Florce ten Zyrtec i zobaczymy - został mi po wiosennych chorobach, niestety bez ulotki, dlatego pytałam Was o dawkowanie. Dziś po inhalacjach znowu jest lepiej, ale jak do poniedziałku nie będzie wyraźnej poprawy, to jednak pójdziemy do lekarza.

Post, no doooobra...to już sobie wybierz ten termin:-):-) Ale dziś na przykład jest fajna pogoda na rodzenie;-)

U mnei żłobek odpada ze względu na debilne przepisy, które osoby bez DG lub etatu traktują jak pasożyty społeczne, w związku z czym w świetle żłobkowego prawa, to ja jestem obijacz pracujący dorywczo, a takim żłobków nie dają:-p no nic jeszcze 2 lata i przedszkole - hurra!:-D:-D Za to planuję od września, jeśli tylko dam czasowo radę chodzić z małą raz w tygodniu na zajęcia do klubu malucha - mamy taki w okolicy, nie wiem, co wart, muszę sprawdzić, ale wiem, ze mała uwielbia towarzystwo, więc powinno jej się podobać;-)

nic, idę sprzątać, bo już maruda jęczy, że nudno i demonstracyjnie potrząsa rolką papieru toaletowego, grożąc, że jak się nią nie zajmę, to ją zeżre:-p

Miłego dnia!;-)

Survivor tak jak Renia pisze fenistil w kropelkach chyba będzie lepszy.Teraz bardzo pyli bylica, a góry dla alergików nie są wskazane,bo tam jeszcze więcej pylących krzaków,bardziej morze. No ale ja wciąż trzymam kciuki ,żeby to jednak nie była alergia:tak:No i mi też tak nagle się ujawniła w wieku 16 lat i to na prawie wszystko,a wcześniej żadnych objawów nie miałam:baffled:
Tosika to dawaj foty! A jak tam Tosia je już coś? tak pomyślałam,że jak nie chce ci zjeść obiadku to chociaż daj mleczko do picia.Ja też tak robię.Np wczoraj na obiad nic nie zjadł,no dwie łyżeczki zupki,ale mleko wypił,to tyle dobrze.
Izabelka prosimy o relacje z niespodzianki!
Kaja 3 pokoje za 150 tyś.:confused: kurde,a my tu polujemy na 3 pokoje 69m za 300 tyś.

A mnie dziewczyny normalnie połamało:crazy: Chodzę zgięta w pół, a jak mam dziecko podnieść to masakra:no: i nie wiem od czego:confused:
No i tak się zastanawiamy nad mieszkaniem jednak,bo dom chyba zaczeka,jakoś mnie przeraża perspektywa budowy i tych lat ,które będziemy musieli z teściami jeszcze mieszkać:baffled: K już nie wytrzymuje z ojcem,ja z resztą też nie mogę juz go słuchać,ale narazie cicho siedzę,chociaż jakby to był mój tata to już dawno bym powiedziała co myślę.
Znależliśmy nawet fajne mieszkanie ,blok jeszcze w budowie , zarezerwowaliśmy,ale teraz do przyszłego wtorku musimy się namyśleć,w poniedziałek chyba pojedziemy zobaczeć na żywo,bo narazie tylko widzieliśmy plan.A blok jako taki fajny i plac zabaw będzie,ale położenie między blokowiskiem z WK 70 trochę takie se:baffled: Myślimy,myślimy,a K tato oczywiście marudzi i swoje teorie z dupy wzięte wygłasza non stop:angry: Niby ma ***** do gadania,bo to my będziemy tam mieszkać,ale teściowie się zdecydowali dołożyć nam do tego mieszkania,no i stary się przejął i się zbytnio udziela.Chyba lepiej będzie jak sobie ich pomoc podarujemy i sami jakoś kase skombinujemy.
Dobra nie smęcę.
Miłej soboty,u nas też pochmurno,ja zaraz się zbieram do rodziców,niech się małym trochę zajmą,bo ja kaleka,a K pojechał na pomiary.Oby nas deszcz w drodze nie złapał.

Ostatnia edycja:
Surv to jakas dziwna polityka u was z tymi złobkami:baffled:u nas się zapisujesz i czekasz w kolejce, masz numerek i jak twoja kolej przychodzi to dzwonia i mówisz czy aktualne czy nie.Nikt się nie pyta czy pracujesz w domu czy po za.Są rodzice którym MOPS płaci a sami siedza w domu i nie robia nic, i tez nikt tego nie komentuje.
Madzia może cie przewiało, teraz się jeździ w aucie z klimą, wiadomo że krótkie bluzki itp. może od tego no i Macius tez swoje wazy:tak:powodzenia w kupieniu mieszkania:tak:
My jeszcze się nie wybralismy, pogoda paskudna, co chwila coś kropi i zero słonka.Ach nie lubie takiej szarugi:no:No ale miłych spacerków:tak:

Witam drogie Koleżanki:-) kolejny raz uśmiecham się do Was szeroko, żebyście się nie gniewały, że rzadko zaglądam, ale czytam Was codziennie tylko z pisaniem jest problem:zawstydzona/y:
Pabla super, że wyniki Lenki są w porządku:-):-):-) jak piszą Dziewczyny rośnie z Małej Laska z turbodoładowaniem po Mamie:-D:-D:-D:-D
Surv współczuję Ci jeśli Florcia ma alergie, jednak mam nadzieję, że to tylko lekkie przeziębienie i szybko przejdzie;-)
Madzia życzę szybkiej wyprowadzki do wymarzonego mieszkanka bądź domu:-)
Post dobrze, że jeszcze nie rodzisz;-) przynajmniej nie ominie Cię super wyżerka:-D:-D:-D a tak przy okazji to ja na narodziny Łucjana obstawiam najbliższą pełnię:-p nie wiem tylko kiedy ona wypada:-p u mnie się sprawdziło:-D
Iza co jest z tymi mężami:baffled: mój nawet zagranicą potrafi podnieść mi adrenalinę a co powiedzieć jak jest na miejscu:szok: na szczęście do końca września mam spokój, choć czasem mam kryzysy i chciałabym żeby już wrócił:zawstydzona/y::-p
Tosika Twoja Córcia jest niemożliwa (mam na myśli to jedzonko):-), ale myślę,że rośnie z Niej (pomimo urody zdartej z Tatusia:-D) czysta Szalona Mamusia:-):-):-):-)
u nas pogoda średnia, strasznie pochmurno, a temperatura dochodzi do ledwo 20 st, to na ostatnie duchoty prawie jesień:-p jeszcze nie wytchnęłam nosa z a drzwi, a zakupy się uśmiechają:baffled: poza tym znowu mnie bierze angina bo ledwo łażę, gardło napiernicza i ogólnie jestem strasznie rozbita :wściekła/y: a od jutra czekają mnie 3 popołudniówki, ale po nich 4 dni wolne, więc choć będę ledwo żywa muszę przetrwać, żeby cieszyć się wolnym:-D
poza tym w środę mam ostatnie wykłady z prawka i od 7 września wsiadam w Elke:szok::szok::szok::szok: już się stresuje, a Instruktor jeszcze do nas, że od razu jedziemy na miasto:szok: chyba se chłopak jaja robi, mówimy Mu, że może pojeździmy trochę po wsi, a potem na miasto, a On, że nie ma mowy:szok: normalnie zawał mur beton:baffled: no nic wszytsko trzeba przeżyć, kazałyśmy Instruktorowi, żeby dokupił sobie dodatkowe autokasko:-p:-p:-p Mały właśnie śpi, coś mnie mniej łupie w kościach, więc może troszkę ogarnę chałupę:-D miłego dnia:-)

Ostatnia edycja:
Kate tak najlepiej na żywca - i na bank sobie dasz radę za kierownicą:-)
Madziu życzę udanych poszukiwań i jak najmniej upierdliwości teściów
na pewno chcą dobrze i super, że chcą się dokładać, ale ak ma to odbywać się kosztem decydowania m.in. o kolorach ścian to też wolałabym samodzielnie:tak:
surv udanych przygotowań do imprezki:-)
a moje padło właśnie z wielkim żalem boprzecież lepsza zabawa - i to nic, że co chwila z przemęczenia ląduje nosem na podłodze:baffled:
oki mama idzie na kolejną kawkę, obiadek się robi no i zostaje ten mop;-):-)

witam południowo!
Surv - szkoda z tym żłobkiem, ale faktycznie u nas też tak jest jak u Ciebie. Ja np muszę do 30 września donieść zaświadczenie z pracy ze pracuję inaczej skreślają nas z listy żłobkowiczów. Dlatego też musiałam troche wychowawczy skrócić.
a z klubem malucha fajny pomysł, na pewno się Florce spodoba!
Kate - nic się nie martw jazdami, na pewno będzie super! zobaczysz, jeszcze Ci się jeżdżenie samochodem spodoba!
my już po szaleństwach na placu zabaw, obiad zrobiłam, młoda właśnie padła na drzemkę a ja sie na kanapie walnę i poczytam angorę:-)
pogoda barowa ale u nas narazie nie pada.

reklama
Witam.My po zakupach i kawce u siostry Lucyny i u tesciow.Mala cala szczesliwa bo maja siostra ma psa i kota to sie wchasala:-D

Kate trzymam kciuki i lepiej od razu na gleboka wode(tez tak mialam:tak:). Bedzie dobrze. Powodzenia na popoludniowkach(nie nawidzilam popoludniowek jak chodzilam na 8godzin).
Madziu trzymam kciuki za piekne mieszkanie:tak:Tesciami sie zbytnio nie przejmuj:tak:Mam nadzieje ze bol Ci szybko przejdzie:tak:
Survi wspanialej imprezki zycze Florce:tak:Tobie krodkich i nie meczacych przygotowan:tak: U nas wogole w miescie nie ma zlobkow, wiec zostaje mi tylko zapisanie malej juz teraz do przedszkola:-DZyrtec my dajemy 8 kropli raz dziennie:tak:
Iza mam nadzieje ze po niezpodziance m doceni Ciebie i juz nie bedzie klotni miedzy Wami:tak:
Kircym ja tez tylko z paczki,ale cos mnie natchnelo i zrobilam sama:-)
Kamu Misia tez lubi chodzic z golym tylkiem:tak:Na swierzym powietrzu to dopiero by miala frajde:tak:
Post no to lap pieroga:-D
Ja dzis sobie pospalam do 11:happy: Misia sie obudzila przed 9 G zrobil jej mleko i ok 10 mala znowu w kime poszla:happy2:Teraz tez zasnela, jak sie obudzi jedziemy na wies do mojej kuzynki:tak:
Milej soboty i niedzieli bo jutro ide rano do pracy i chyba zajrze dopiero wieczorem:tak:

Do góry