reklama
pabla27
Fanka BB :)
Madziu - oby gorączki naszych dzieciaków szybko przeszły.
u nas cały dzień 38 stopni, ani nie spadła ani nie wzrosła, kup chyba z 7 zrobiła
i trochę marudna. Podałam jej profilaktycznie 2 razy oscilococilum i 4 razy grippheel. I teraz na noc ibufen, żeby lepiej spała...bo cały dzień jej nie zbijałam temp.
dobra, zmykam się szykować, ale nie chce mi sie strasznie wychodzić.
u nas cały dzień 38 stopni, ani nie spadła ani nie wzrosła, kup chyba z 7 zrobiła
i trochę marudna. Podałam jej profilaktycznie 2 razy oscilococilum i 4 razy grippheel. I teraz na noc ibufen, żeby lepiej spała...bo cały dzień jej nie zbijałam temp. dobra, zmykam się szykować, ale nie chce mi sie strasznie wychodzić.
Mondzi
Fanka BB :)
Surv, gratki dla chodzącej Florki! Fajnie, nie?
Izabelka, nawet jak pracujecie w różnych szkołach, to jednak problemy podobne. Mój M mieszkał przez całe życie z ciotką, która była nauczycielką (nawet dyrektorką) i to była cenna sprawa, bo zawsze orientował się w specyfice nauczycielskiej pracy. Przez jakiś czas nawet chciałam, żeby starał się o pracę w szkole jako informatyk, ale teraz to chyba się cieszę, że nigdy tej opcji nie brał pod uwagę, bo jednak te nasze wypłaty marne są.
Kasia De, liczę na to, że się przyzwyczaimy. Dzień dzisiejszy bez bólu głowy może sie okazać tym przełomowym.
Renia, ja w niedzielę na dwie godziny przed imprezą imieninową Michała spaliłam garnek, w którym gotowały się jajka do sałatek. Smród, ciemność, jajka nawet na suficie. Porażka. Julia spała na górze, a my byliśmy najpierw w kościele, potem na obiedzie u mamy (na dole). Dobrze, że nic jej się nie stało. No ale ja wciąż coś przypalam
Madzia, Pabla, "od zębowa" gorączka jest nieregularna i dość niska, ogólnie przy zębach dziecko więcej marudzi, niż ma gorączkę. Takie argumenty miał ostatnio doktorek wykluczając takowe podłoże temperatury u Julki, mimo iż ząb właśnie się przebijał. Zdrowia życzymy!
Izabelka, nawet jak pracujecie w różnych szkołach, to jednak problemy podobne. Mój M mieszkał przez całe życie z ciotką, która była nauczycielką (nawet dyrektorką) i to była cenna sprawa, bo zawsze orientował się w specyfice nauczycielskiej pracy. Przez jakiś czas nawet chciałam, żeby starał się o pracę w szkole jako informatyk, ale teraz to chyba się cieszę, że nigdy tej opcji nie brał pod uwagę, bo jednak te nasze wypłaty marne są.
Kasia De, liczę na to, że się przyzwyczaimy. Dzień dzisiejszy bez bólu głowy może sie okazać tym przełomowym.
Renia, ja w niedzielę na dwie godziny przed imprezą imieninową Michała spaliłam garnek, w którym gotowały się jajka do sałatek. Smród, ciemność, jajka nawet na suficie. Porażka. Julia spała na górze, a my byliśmy najpierw w kościele, potem na obiedzie u mamy (na dole). Dobrze, że nic jej się nie stało. No ale ja wciąż coś przypalam

Madzia, Pabla, "od zębowa" gorączka jest nieregularna i dość niska, ogólnie przy zębach dziecko więcej marudzi, niż ma gorączkę. Takie argumenty miał ostatnio doktorek wykluczając takowe podłoże temperatury u Julki, mimo iż ząb właśnie się przebijał. Zdrowia życzymy!
Izabelka tak jak juz Kasia napisała ten syrop co mamy jest i przeciwgorączkowy i przeciwbólowy i przeciwzapalny ( z reszta jak wszystkie z paracetamolem) i daje go nawet jak gorączki nie ma ,a widzę,że młodego zęby męczą.Poza tym w środku nocy nie chciałam małego całkiem wybudzać, termometr mamy zwykłu rtęciowy,więc chwile tez trzeba by było posiedzieć.Rano zmierzyłam i było 38,4.Tak przeczuwałam ,bo naprawdę był gorący.
A propos syropu ,to własnie nam sie kończy (mamy Calpol z paracetamolem jeszcze z UK) i teraz nie wiem jaki kupić czy Ibufen czy Nurofen.Który lepszy?
Mondzi trzymam kciuki,żeby ból głowy w końcu poszedł w zapomnienie
Mnie przeważnie boli jak mam nockę słaba tak jak np.dzisiaj
więc i u ciebie może to od materaca,ale może też to kwestia przyzwyczajenia skoro dotąd spaliście na wodnym.
Teraz na noc też dałam Maciusiowi syrop,ale pojedynczą dawkę chociaż gorączki juz raczej nie miał,ale profilaktycznie nie zaszkodzi,a może całkiem zarazę pogoni.Zasnął bardzo szybko.Mam nadzieję ,ze noc będzie ok.Póki co relakcuję się winkiem,bo dzień strasznie męczący był.
A propos syropu ,to własnie nam sie kończy (mamy Calpol z paracetamolem jeszcze z UK) i teraz nie wiem jaki kupić czy Ibufen czy Nurofen.Który lepszy?
Mondzi trzymam kciuki,żeby ból głowy w końcu poszedł w zapomnienie
Mnie przeważnie boli jak mam nockę słaba tak jak np.dzisiaj
więc i u ciebie może to od materaca,ale może też to kwestia przyzwyczajenia skoro dotąd spaliście na wodnym.Teraz na noc też dałam Maciusiowi syrop,ale pojedynczą dawkę chociaż gorączki juz raczej nie miał,ale profilaktycznie nie zaszkodzi,a może całkiem zarazę pogoni.Zasnął bardzo szybko.Mam nadzieję ,ze noc będzie ok.Póki co relakcuję się winkiem,bo dzień strasznie męczący był.
survivor26
Mamy lipcowe'08
Madzia, ja od zawsze daję Ibum i jestem zadowolona i na zęby działa i na gorączkę. Natomiast na wysoką gorączkę daję Efferalgan w czopkach - na wyjeździe też dawałam, chociaż gorączka mierzona na oko, bo termometru zapomniałam
Wyjazd udał nam się świetnie - zamiast rezerwowanej chaty owczarza dostaliśmy gigantyczny 2-pokojowy apartament w osobnym domu, gdzie byliśmy zupełnie sami. Jedyne co przeszkadzało to ziąb, ale w sumie w domu byliśmy tylko wieczorami, bo przez cały dzień zwiedzaliśmy bliższe i dalsze okolice. Bardzo wypoczęliśmy, tylko teraz do rzeczywistości wrócić ciężko:-( A jeszcze mamy gości, bo siostry nawrócony i wybaczony teutoński narzeczony przyjechał i u nas nocują, więc wprost z laby w górskich ostępach trafiliśmy w wir wielkiego świata
No ale trudno, może odpoczynku choć na parę dni starczy;-)Zdjęcia R obrabia i wkrótce coś wkleję.
Wszystko sumiennie przeczytałam, ale już nie pamiętam, co komu miałam odpisać.
Pamiętam tylko, że wyjaśniło się w końcu co z Natalką - bardzo się cieszę, że jest diagnoza i kierunek leczenia - teraz już na pewno będzie dobrze
Idę spać, bo mała marudna od choroby i potrzebuje mamy. Miłego wieczoru!

Wyjazd udał nam się świetnie - zamiast rezerwowanej chaty owczarza dostaliśmy gigantyczny 2-pokojowy apartament w osobnym domu, gdzie byliśmy zupełnie sami. Jedyne co przeszkadzało to ziąb, ale w sumie w domu byliśmy tylko wieczorami, bo przez cały dzień zwiedzaliśmy bliższe i dalsze okolice. Bardzo wypoczęliśmy, tylko teraz do rzeczywistości wrócić ciężko:-( A jeszcze mamy gości, bo siostry nawrócony i wybaczony teutoński narzeczony przyjechał i u nas nocują, więc wprost z laby w górskich ostępach trafiliśmy w wir wielkiego świata
No ale trudno, może odpoczynku choć na parę dni starczy;-)Zdjęcia R obrabia i wkrótce coś wkleję.Wszystko sumiennie przeczytałam, ale już nie pamiętam, co komu miałam odpisać.
Pamiętam tylko, że wyjaśniło się w końcu co z Natalką - bardzo się cieszę, że jest diagnoza i kierunek leczenia - teraz już na pewno będzie dobrze
Idę spać, bo mała marudna od choroby i potrzebuje mamy. Miłego wieczoru!
Pierwsza:-) choc pora juz późna,a gdzie wy?
U nas nocka ładna,tzn była mała pobudka jeszcze zanim my sie połozyliśmy,ale później juz luz,tyle tylko,że o 6.15 pobudka na dobre
Kurcze kiedy pospimy chociaż do 8?
Maciuś juz dzisiaj dobrze,lata jak gdyby nigdy nic
.Ani goroączki,ani kataru,ani kaszlu nie ma
i oby nie było
Pabla a jak u was?
Tata poszedł na szkolenie,bo niestety teraz co sobotę i niedzielę będzie chodził od 9do17,a szkolenie na uprawnienia budowlane-egzamin pod koniec listopada.Tak więc siedzimy z teściami
Tzn.wczoraj przymusowo,a dzisiaj skoro młody lepiej to na obiad pojedziemy do mojej mamy.
U nas nocka ładna,tzn była mała pobudka jeszcze zanim my sie połozyliśmy,ale później juz luz,tyle tylko,że o 6.15 pobudka na dobre
Kurcze kiedy pospimy chociaż do 8?Maciuś juz dzisiaj dobrze,lata jak gdyby nigdy nic
.Ani goroączki,ani kataru,ani kaszlu nie ma
i oby nie było
Pabla a jak u was?Tata poszedł na szkolenie,bo niestety teraz co sobotę i niedzielę będzie chodził od 9do17,a szkolenie na uprawnienia budowlane-egzamin pod koniec listopada.Tak więc siedzimy z teściami
Tzn.wczoraj przymusowo,a dzisiaj skoro młody lepiej to na obiad pojedziemy do mojej mamy.reklama
Izabelka
Oski i Wercia
Madzia jak macie kaske to kolo 80 zl kosztuje elektroniczny termometr Babyono przyklada sie do czola 3 sekundy i jest pomiar; jest naprawde super
ja przeczytalam ze syrop podajesz,myslalam ze zwykly przeciwgoraczkowy; nigdy nie podawalam Nurofenu- nikt mi nie polecal; ja mam Ibum jak Surv., Efferalgan; a i tak najlepsze sa czopki Viburkol na ząbki; najczęsciej jednak stosuje Paracetamol
moja wlasnie kicha i prycha; jak nie jedno to drugie grrr
Surv ale fajnie mieliscie takie pare dni to potrafi nakrecic do zycia :-)
ja to skacowana jestem jak bym z 3 piwa wypila a tu 1,5 tylko
potuptalam troszke, pogralam w bilarda; bylo wesolo :-)
Mondzi jak proponuje wlaczyc pikacza jak cos gotujesz; ja tez zapominalam i np ryz gotowalam godzine
a teraz od razu wlaczam minutnik i bez problemu
a synek lata i wylacza 
ja przeczytalam ze syrop podajesz,myslalam ze zwykly przeciwgoraczkowy; nigdy nie podawalam Nurofenu- nikt mi nie polecal; ja mam Ibum jak Surv., Efferalgan; a i tak najlepsze sa czopki Viburkol na ząbki; najczęsciej jednak stosuje Paracetamol
moja wlasnie kicha i prycha; jak nie jedno to drugie grrr
Surv ale fajnie mieliscie takie pare dni to potrafi nakrecic do zycia :-)
ja to skacowana jestem jak bym z 3 piwa wypila a tu 1,5 tylko
potuptalam troszke, pogralam w bilarda; bylo wesolo :-)Mondzi jak proponuje wlaczyc pikacza jak cos gotujesz; ja tez zapominalam i np ryz gotowalam godzine
a teraz od razu wlaczam minutnik i bez problemu
a synek lata i wylacza