reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

A moja jeszcze śpi..ale marna to pociecha, bo dziś zostaje w domu - musimy iść do lekarza, bo od wczoraj narzeka mocno, że ją pupa przy sikaniu boli, boję się, że się jakieś zapalenie dróg moczowych przyplątało:baffled: Jak zwykle dziecko wie, kiedy się rozchorować, bo mam dzisiaj dziki zasuw z pracą, a wieczorem Asię z małym na nocowanie, no ale mam nadzieje, że dostanie jakieś leki i bedzie mogła jutro iść do żłobka - taki prezent na Dzień Matki dla zarobionej matki:-p

Pabla, to ródź 5-go! Laura mojej siostry jest z 5.06 i jest jednym z najspokojniejszych dzieci jakie znam:tak:

Kate, zdrówka przede wszystkim i mniej nerwów! Ja myślę, że pracę utrzymasz, już raz tak było, że się bałaś a Cię zatrzymali, więc moze i teraz się uda?;-)

Madzia, dopiero doczytałam, że Maciek jednak przedszkole ma - super! U nas wyniki w piątek, ale jakoś na luz wrzuciłam już, nie będzie to trudno, będziemy dalej wspierać prywatną inicjatywę:-p

Kasia, jak test?aaaa już widze, że rewelacyjnie:-) to ja mogę dalej kciuki trzymać:-p

My dla odmiany zamiast włosy obcinać kontynuujemy trudną naukę chodzenia w kitkach:-p Flo nienawidzi się czesać, a przy takiej burzy włosów, chodzenie latem w rozpuszczonych nie wchodzi w rachubę, więc postawiłam ultimatum, albo kitki, albo obcinamy na zapałkę i o dziwo dotarło, choć nie wiem na jak długo:-p

Idę toczyć nierówną walkę z panią w rejestracji, ktora nie odbierze telefonu, dopóki nie przeczyta porannej prasy i nie wypije 3 kaw:-p

Ostatnia edycja:
reklama
rozumiem problemy z wlosami, bo mamy to samo; nie da ubrac ani gumki ani spinki; ale ma ladne wloski i jakos szkoda mi scinac; plus jest taki,ze ubieram jej taka chustke, ktora unosi od spodu wloski, ze nie dotykaja szyjki; moze jak bedzie upalnie to doceni gomki cio?:)
Kasiu u nas tez ochlodzenie, wieje zimny wiatr, az sie z domu nie chce isc- plus-umylam podloge u dzieci i ogarnelam przedpokoj chichi

Surv, tak, tak trzymaj kciuki, bo okazało się że test, który miałam pisać we czwartek w przyszłym tygodniu piszę jutro:sorry2:Wklej zdjęcie Flo z kitkami!
Moja na początku bardzo nie lubiała gumek, spinek, a teraz daje sobie czesać, ale ma swoje zdanie - jednego kucyka, dwa kucyki, warkocze...
I zdrówka dla malutkiej!
Pabla, fajnie jest mieć dzieciaki z jednego miesiąca, bo robi sie jedna imprezkę urodzinową ;-)

Kasia to w takim razie trzymam kciuki za Ciebie
Surv oby Flo była zdrowa, w kucykach wygląda na pewno słodko.
Pabla,czyli Sonia jeszcze się na świat nie pcha:)
Madzia przeoczyłam to,że Maciek dostał się do przedszkola,super. A no i szybkiego porozumienia się z K
Ja siedzę w pracy,ale strasznie mi się nie chce bo nudy straszne.
Pomału rozglądam się za jakąś pracą,bo już mam dosyć własnej działalności

Z Flo nie jest źle, podobno tylko zewnętrzne podrażnienie, ale na wszelki wypadek jakby nie przechodzilo mamy receptę na Furagin; no i badanie moczu trzeba zrobić, ale to akurat nigdy nie zaszkodzi. Pani doktor twierdzi, że dzieci należy podmywać parę-paręnaście razy dziennie - robicie tak? Bo ja Flo porządnie myję tylko wieczorem w kąpieli, a tak to tylko po kupie:baffled:

Kasia, no to trzymam mocno zaciśnięte...żeby prąd wyłączyli, komputery się popsuły, długopisy połamały, czy co tam potrzeba dla odwleczenia testu:-)

Warkocze to u nas na razie nieosiągalne...nie umiem jej czesać, bo ma tyle tych włosów, że jej jedna kitka to moje 2 i jeszcze trochę:-p A zdjęcia wkrótce będą bo leżą w kompie i czekają na wywołanie do odpowiedniego formatu.

Kamu, a sprawdzałaś już jakie są perspektywy znalezienia pracy dla Ciebie? Może to rzeczywiście dobry pomysł, bo przynajmniej pensja stała i nie myślisz o pracy calodobowo, a w sumie ciuchy możesz nadal sprzedawać na allegro?

Survivor no to oby przeszło:tak: ja oprócz kąpieli wieczorem młodego w dzień nie kąpię ani nie podmywam.
Kasia trzymam kciuki!
Kamu no właśnie stała posada to chyba mniej stresu aczkowliek teraz jestes swoim szefem a to tez plus.
Iza u nas wiało strasznie w nocy:szok: ,dzisiaj miało byc chłodniej,ale z okna widze,ze lato na całego:tak:

Plecy mi zaczynają dokuczać:sorry2: no i apetyt wraca ze wzmożoną siłą:szok: ,ale narazie 2 kg na + to moze jeszcze nie tak tragicznie ,biorąc pod uwagę to,ze cycki ważą już chyba tonę.

Zdrówka dla FLO:tak:
Ja nie podmywam w ciągu dnia. My jeszcze z pampersem. Klasycznie-chusteczki, a wieczorem kapiel.
Fajnie by było gdyby Florka jednak dostała się do przedszkola:tak: Zawsze to budżet domowy ma troszkę lżej..

Chociaż....chyba niewiele. U nas od września tak zmieniają się opłaty za przedszkole że szok. Gdybym chciała dać Natalę na cały dzień-tak jak chodzi Bartek-to musiałabym zapłacić 350 PLN/ mies.
Za Bartka teraz płacę 170 PLN.

A jak jest u was?

Kamu, Surv ma rację. Możesz kręcić biznesik w sieci a zarabiać pracując w jakiejś firmie.

Madziu, fajnie że przedszkole macie:tak:
+2 to looooozik:-)

Kasiu, powodzenia. Trzymam kciuki.
Warkocze, tak?:shocked2: Hmmm, Tasia co najwyżej mini kitki może mieć. Nawet chce się czesać ale za godzinę zdejmuje gumki bo ją "włoski bolą" .:-)

My dzisiaj też wizytę w przychodni zaliczyłyśmy. Natalka ma zapalenie oskrzeli:shocked2:
W niedzielę zaczęło się katarkiem. Miała w nocy jakieś tam 37,7 ale nic więcej. Za to dzisiaj w nocy było 38,5 i wymioty więc poszłyśmy bo myślałam że angina się kluje. Kaszlu zero. A tu zapalenie oskrzeli, no!
Antybiotyku łykać nie chce, jeść nie chce. Dobrze że pije przynajmniej.

Dostałysmy skierowanie do endokrynologa przy okazji, w związku z tym jej niedoborem masy i wzrostu. Moze ta wizyta cos nam wyjaśni. Kardiolog twierdzi że wada serca nie hamuje wzrostu, gastrologicznie też ok. a młoda coraz niżej pod 3-cim centylem.
Zobaczymy. Termin pewnie za pół roku....jak się dodzwonię do tej rejestracji do tego czasu:wściekła/y:
Najpewniej znowu nas czeka prywatna wizyta.

Uciekam bo młoda wyje.
Pa.

Surv, prąd mogą wyłączyć, bo listening mamy. A od bidy lektorka nam przeczyta, więc chyba nic nas nie uratuje ;-)
Ja Olgę myję tylko w kąpieli. Pupę przecieram mokrą chusteczką a po siku zwykłym papierem.
Mambin, ale się Natalce wykluło... Zdrówka!
Pabla, jak Dzień Mamy? Widziałam zdjęcia na FB

Kasia kciuki zacisniete!
Mamabin tez mielismy kiedys niespodzianke, niby tylko katar-a tu bez kaszlu oskrzela,,,
Surv moim zdaniem nie powinno sie myc tak czesto, bo flore bakteryjna mozna naruszyc; wystarczy raz dziennie, bez przesadyzmu

Oskar wstydzil sie pani doktor, w koncu go zbadala i ma lekkie skrzywienie-na cwiczenia za tydzien+koslawe nogi; ma nosic wkladki i buty ortopedyczne-super/!

reklama
MamaBIN - zdrówka dla Tasi!! u nas w żłobku sporo szkarlatyny ostatnio....
Surv - ja pupę i cipkę myję podczas kąpieli wieczornej, pozatym normalnie papierem w ciągu dnia i tyle.
Kasiu - Dzień Mamy super! młoda śpiewała, tańcowała - rewelacja! nie spodziewałam się, bo w zeszłym roku płakała i nie chciała brać udziału, a dziś była taka aktywna że aż się wzruszyłam. To właściwie był też dzień Taty - dla taty też były wierszyki i piosenka, naprawdę Panie i dzieciaki super się postarały!

Do góry