Witam po weekendzie.Ospy ciąg dalszy
Przez co siedzimy w dmou,aczkolwiek wczoraj wyszliśmy,bo niby juz same strupki i nie zarażają,ale jednak ludzie patrzą jak na trędowatego i nie omieszkają na głos komentować
A młodego już w domu nosi i w sumie się nie dziwię.Za to zaczął w miarę jeść,wprawdzie na I i II miksowana zupa,ale lepsze to nic nic,a na śniadanie i kolację nawet wekę z masełkiem zjada i do tego bakuś czy ciasteczko,więc luz
.Jednak do żłobka,mimo tego,ze tam wszyscy już po ospie albo w trakcie,to go raczej w tym tygodniu jeszcze nie puszczę,bo te strupy straszne są.No i dzisiaj i mam nadzieję jutro jest z moją siostrą,która myślę,ze lepiej sobie poradzi niż teściowa,bo tej to na głową wchodzi bez pytania i w dzień nie spał przez dwa dni,gdzie ostatnio ma normalnie 3 -godzinne drzemki.
Pabla super Ci Sonia przesypia
A powiedz no,jak doczepiacie ta dostawke do wózka to ci nie przeszkadza jak idziesz? nie kopiesz w nią? no i w końcu na jaki wózek sie zdecydowaliście?
Kicrym no u nas pobudki ostanio fajnie
wczoraj o 8.20,dzisiaj po 7 i to po przespanej calutkiej nocy,gdzie chodzi spać o 20.30:-),ale to i tak wszystko pójdzie na marne jak wróci do żłobka,bo wtedy musi wstać o 6 i ciężko będzie się znów na 7 czy 8 przestawić
Co do syropów,bo się pytałam,to my teraz mamy diphergan.U nas to nie na alergię,bo młody nie ma,ale w ulotce jest napisane,ze własnie ma działanie p/alergicze(katar,kaszel wysypy skórne), p/świądowe i generalnie łagodzące objawy alergii,chyba podobnie jak klemastyna i trochę się dziwię,ze takich syropów nie bierzecie.Maciek się prawie nie drapie przy tej ospie (może 3 strupki sobie zdrapał,ale przy tej ilości jaką ma to pikuś) i myślę,ze własnie to zasługa tego syropu.
Dorka szkoda ,ze wyjazd popusła pogoda
,ale i tak fajnie macie,ze jest blisko i na takie wypady mozecie sobie pozwoloć częsciej niż ci z południa ;-)
Kamu łooo to Maks ma spanie
,a o ktorej go kładziesz?
Oki idę na żebry po mleczko,bo jak zwykle zapomniałam wziąść i zaparzam pyszną kawę cykoriową
ktoś chętny?

Pabla super Ci Sonia przesypia

Kicrym no u nas pobudki ostanio fajnie

Co do syropów,bo się pytałam,to my teraz mamy diphergan.U nas to nie na alergię,bo młody nie ma,ale w ulotce jest napisane,ze własnie ma działanie p/alergicze(katar,kaszel wysypy skórne), p/świądowe i generalnie łagodzące objawy alergii,chyba podobnie jak klemastyna i trochę się dziwię,ze takich syropów nie bierzecie.Maciek się prawie nie drapie przy tej ospie (może 3 strupki sobie zdrapał,ale przy tej ilości jaką ma to pikuś) i myślę,ze własnie to zasługa tego syropu.
Dorka szkoda ,ze wyjazd popusła pogoda

Kamu łooo to Maks ma spanie

Oki idę na żebry po mleczko,bo jak zwykle zapomniałam wziąść i zaparzam pyszną kawę cykoriową