reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Madzia, Oldze zostało kilka "dziurek", ale myślę, że to zniknie. W każdym razie już jest lepiej niż było
Kamu, trzymam kciuki!!!
U nas pogoda bardzo zmienna. Raz słońce, raz deszcz, ale generalnie pogoda nie letnia
Na Auta2 oczywiście się wybieramy ale z Mikim ;-) Za to dla małych dziewczynek polecam Zaplątanych - mamy na CD - super bajka!

reklama
Hej dzis ja pierwsza:szok::szok::szok:Jakos nie moglam spac:baffled:Po pierwsze snilo mi sie ze ktos dzwoni domofonem a potem ze dzwoni do drzwi to bylo o 6.30. G juz byl w pracy:tak:Wdawalo mi sie ze ktos majstruje przy zamku i juz nie sapalam. Potem Seba szykowal sie do kosciola na zakonczenie roku i ciagle mnie sie pytal czy moze tak isc ubrany,a na koniec ubral sie po swojemu:angry: No i tak jestem spiaca nieziemsko, a tu musze isc na zakupy dla tesciowej, bo dzis wraca i nie bedzie miala co jesc jutro bo swieto:tak:
Madzia no podobno jak sie drapie krosty po ospie to zostaja slady:tak:Ja nie wiem bo nie mialam ospy a Seba mial ale bardzo malo:tak:
Kasia u nas wczoraj cieplutko bylo ale nie skorzystalam bo bylam w pracy:baffled:Dzis na razie ok 17 stopni:tak:
Kamu powodzenia na pewno sie odezwa:tak:Kiedy jedziecie nad morze?
Survi dobrze ze wyniki dobre:tak:,a przy pobieraniu krwi czy zastrzykach Seba jak byl maly nie nawet nie pisna a teraz jest masakra:baffled:ale ja podobno tak samo robilam:tak:I jak odpoczelas sobie wczoraj? Z jakimi dziecmi bedziesz od czwartku?
Pabla super ze nocki prawie przespane:tak:
Kic my raczej nie pojedziemy na Auta, wybieramy sie do ZOO Misia nie moze sie doczekac:tak:
Dobra ale sie rozpisalam:szok:Jak Tosika :-D:-D:-D Pozniej jeszcze zajrze:tak:Jutro jedziemy na urodziny zalegle naszej chrzesniaczki:tak:

No ja dopiero przerwę w robocie mam, choć popracowałam, jak dotychczas niewiele...znowu @ dostałam 5 dni wcześniej i się czuję jak przeleżane zwłoki:-p

Dorka, na długi weekend dostaję dzieci siostry: nastolatkę z bólem istnienia i nadpobudliwą trzylatkę...do tego Flo z utrwalonym fochem, R z szerokimi planami poza domowymi i nieobejmującymi ciągnięcia za sobą dzieciarni ani żony (fakt, wszystko ważne i trzeba załatwić, ale i tak mnie to wkurza:sorry2:), mama z depresją weekendową (i zerową chęcią pomocy przy dzieciach) plus 50 stron to przerobienia na niedzielę i wszystko razem sprawia, że najchętniej wpełzłabym pod wannę i nie wychodziła do końca miesiąca:-) ale jak mnie dzieciaki nadmiernie wkurzą, to pozwolę im pójść na nasze podwórko....i więcej ich nie zobaczę:-p:-p

do bani to wszystko (jak podpowiada rozbuchany PMS:-p), ale na pociechę mamy tytuł kulturalnej stolicy Europy - szczególnie cieszą się rodzice wszystkich trzylatków, którzy zamiast w przedszkolu, gdzie miejsc nie ma, bedą mogli dzieci zostawić w nowo wyremontowanej operze:-D

A u nas dziś z powrotem ma być 30 stopni....deszczu porządnego jak nie było, tak nie ma...cieszę się, że jeszcze nie mam własnej roli, bo bym włosy z głowy rwała, że plony przepadły:-p

Kasia, też mamy zaplątanych na CD, ale chyba sama obejrzę, bo Flo jest zafiksowana na autach i Kubusiu i nie daje sobie nic innego puszczać...:sorry2:

No nic, śniadanie zjedzone, farma obrobiona, wszystkie możliwe fora przeczytane...naprawdę nie ma już żadnego argumentu opóźniającego pracę:-p

Surv, uśmiałam się :-) Ech ta Twoja nieistaniąca książka... ;-) Weeknd szykuje Ci się raczej hardcorowo. Ale co nas nie zabije, to nas wzmocni, więc - trzymaj się!
Zaplątanych oglądnij - fajowa bajka :-)
Dorka, my też wreszcie powinniśmy trafic do zoo, ale jakoś wybrac sie nie możemy. Tzn. jakbyśmy mieszkali w Krakowie, to w tygodniu mozna skoczyć, a tak zostają tylko weekendy i ... duzo luda :-/
U nas dziś ładnie i bardzo ciepło, ale długi weekend (tzn. ja w piątek pracuję) ma być nieciekawy

witam:)
u nas duchota straszna pomimo mega deszczu w nocy, oj będzie te 30st tak jak zapowiadali:baffled:
Surv czyli weekend pracujący się szykuje, wiesz ja się wychowałam na takim placu pod kamienicą i coś tam ze mnie wyrosło, także wypuść dzieciarnię niech się cieszą swobodą:-p
Dorka widzę znowu urodziny:-pno prawo nastolatka, że zapyta a i tak zrobi swoje;-):-D
Kamu kciuki trzymam!
Madzia no u nas od razu będą w jednym pokoju bo mamy tylko 2 więc siłą rzeczy będą się musieli pogodzić. Na początku jeszcze może w wózku będę kładła ale wolałabym tego uniknąć, w dzień może jeszcze ale w nocy nie.

czekam na M i mamy jechać do szpitala, na uczelnię i do sklepu, a najchętniej bym się położyła spać:-p
miłego dnia!

Kic,Madzia - moje od początku śpią w jednym pokoju, w nocy jak młoda kwęka ( staram się tak obudzić żeby nie zaczęła się drzeć ) to od razu ją biorę do swojego łóżka, karmię i z powrotem do łóżeczka. Lena śpi całą noc, budzi się dopiero rano, około 06:00 jeśli Sonia już wstanie i marudzi. Dziś Sonia nie spała od 05:00:no:, a Lena dopiero o 07:00 wstała. Nocka dziś kiepska trochę, dzień narazie spoko. Tak wogóle to prawie nie przewijam młodej w nocy, chyba że słyszę lub wyraźnie czuję kupkso. Teraz też od 08:00 nie przewijałam, bo najpierw spała, teraz się obudziła ale głodna bardzo i mocno płakała więc od razu ją do piersi i przy piersi zasnęła, więc jej nie budziłam. Oj, wyrodna matka ze mnie.
Surv - piękny weekand się zapowiada:-D u mnie ciężki będzie piątek i sobota, bo w piątek Lena nie idzie do żłobka i zostaje z nami w domu a w sobotę M ma turniej i też będziemy we trzy siedziały - jak będzie kiepska pogoda - a tak zapowiadają - to nawet na spacer nie wyjdziemy:wściekła/y: gratulacje dla Wrocławia!!
Kamu - trzymam kciuki!!
Dorka - znów imprezowy weekand :-)

Dziewczyny udało się ,dostałam tą pracę!!!!:-):-):-):-) Zobaczymy jak po okresie próbnym,czy dam radę, czy będę im odpowiadać oraz co najważniejsze czy mnie ta praca będzie pasować
Niestety nie pojadę przez to na wczasy,gdyż w przyszłym tygodniu ma być szkolenie.
A , muszę się wam jeszcze pochwalić że pokonałam sporą konkurencję,bo aż 106 osób startowało na to miejsce, przynajmniej tak było widać na www.money.pl bo przez ten portal składałam aplikacje
Maks pojedzie na tydzień do teściów, mój tata boi się go zabrać nad morze, argument" bo jak się coś stanie..." Teraz będziecie musiały trzymać kciuki aby wypaliło

Ostatnia edycja:
Kamu, świetne wieści!! nie myśl do przodu, jak bedzie dalej, tylko bądź z siebie dumna, że taki ogrom konkurencji pokonałaś:tak::tak: no i potraktuj to jako przelom w dotychczasowej sytuacji - teraz już będzie tylko coraz lepiej:-)

Kicrym, wieku nie wypominając, ale wydaje mi się, że 20 lat temu podwórka były jednak bezpieczniejsze;-) Na naszym 3-latki wyzywają się od k***ew, ich pijani rodzice późnym wieczorem zwołują je do domu przy użyciu tego samego okreslenia, a w międzyczasie dzieciaczki rozrywają się, wybijając szyby w autach, oblewając drzwi domów farbą tudzież dokonując selekcji naturalnej przy użyciu ostrych narzędzi...:-p

Kasia, książka czeka na sprzyjające okoliczności przyrody....teraz modne są opowieści wiejskie, więc niech no tylko ten dom kupimy:-) A tym czasem lokalizacja programu do zarządzania jakością czeka...

reklama
Do góry