reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

witam w poniedziałek ;-)
Kamu życze, aby nowy pomysł wypalił! to teraz w domku jestes?
Kic- pierogi mniodzio, nasza porcja pochlonieta hehe
Surv to się dzieje u was, byle do przodu i po myśli;
mam dzisiaj sporo na glowie, wiec zmykam, miłego dnia

reklama
Witam:)
Kuba poszedł z wielkim płaczem do żłobka, ale cóż, sam w domu twierdził że idzie bo jest teatrzyk więc zabierać go do domu nie chciałam, i tak do przedszkola będzie musiał chodzić więc musi sie przyzwyczajać:cool2:
Kasia to pewnie o to jej chodziło, muszę poszperać w necie i się tam może przejedziemy, zahaczając o wielkie sklepy z wózkami:-p:-D
Surv wow no to super!oby szybko poszło z formalnościami:tak:a ogrzewanie jakie?węgiel?
Izabelka narobiłaś mi smaka:-p:tak::-)
ok spadam bo mała ryczy:sorry2:

Kasia, jakby jednak szał Ci wrócił.... to w nowym domu okien jest okolo 30...myślę, że będziemy co roku losować, które w tym sezonie myjemy:-p

Kic, jest kuchnia węglowa z rozprowadzeniem ciepła na kaloryfery w 2 pokojach.. ogrzewanie planujemy w pierwszej kolejności robić i dach,a reszta to już ze środków bieżących - albo może jakąś imprezę dobroczynną zorganizujemy, czy sponsora poszukamy:-) R w środę jedzie narzucać się urzedowi gminy i wykonać sondaż lokalny w sklepie, u księdza i u strażaków i jak wypadnie korzystnie, to bedziemy się na podpisanie umowy przedwstępnej umawiać, a potem z namiotem wyprowadzę się pod bank w celu przyspieszenia uzyskania kredytu:-p Dla nieznudzonych jeszcze tematem, ktory lada moment nawet mnie zacznie nudzić:-p wrzucam na zamknięty link do detalicznych zdjęć posiadłości - uwaga niektore widoki mogą być wstrząsające dla osob preferujących wnętrza nowoczesne, ale dom ma okolo 250 lat, więc jak na ten wiek, to jest super modernistyczny:-D

Izabelka, to co, teraz codziennie bedą u Was pierogi?:-) wyślę do Was Flo, bo ona we wszelkich zakładach gastronomicznych niezmiennie zamawia ruskie:-p

Kamu, a może na zamkniętym ujawnisz rąbka tajemnicy? Strasznie ciekawa jestem, co wymyśliłaś:tak: I fakt, za tysiaka, to nie bardzo się opłaca cały boży dzień w pracy siedzieć:baffled:

Wracam do roboty, Flo u siostry, jutro też, bo mam straszne zaległości, a z nią już teraz w ogóle pracować się nie da....grzeczna w miarę jest, ale dopadł ją pęd wiedzy i zadaje 400 pytań na godzinę dosć ekspansywnie domagając się odpowiedzi..."Mamo, a czemu ja nie mam dużych piersi?", "Mamo, a czy w naszym nowym domku bedzie telewizor", "Mamo, a wiesz, że moim największym przyjacielem jest Benuś?":-D

Surv widzę że Flo zadaje pytania w takim tempie jak Kuba:-pu nas niby ogrzewanie zrobione - w sensie centralne i nowy węglowy piec który to wszystko ogrzewa ale ja jakbym tam miała mieszkać to wolałabym przerobić na gaz, wiem że to cholernie drogo wychodzi ale jednak mniej syfu i roboty niż z węglem. No i stare piece jeszcze w pokojach stoją, ale ja preferuję odrobinę nowoczesności:tak:zaraz lecę na zamknięty:tak:

A ja jako wyrodna matka pozbyłam się znowu jednego dziecia na 3 dni:-po Kubie oczywiście piszę, pojechał znowu z babcią na wieś jako rasowy rolnik oglądać jak pracują kombajny i wszelakie sprzęty rolnicze:-p:-Dwłaśnie poprasowałam sobie na spokojnie stertę ciuchów, wyprałam pościel, postawiłam obiad, wypakowałam zakupy i pewnie lada moment Liwcia zażąda cyca jak będę chciała odpocząć:cool2::happy2:
U nas pogoda się psuje, więc słonecznego popołudnia!

Widzę, że tematyka budowlana odstraszyła niedobitki, które tu jeszcze zaglądają:-p
ale ja też tylko na moment, bo do piątku mam zasuw taki, że dym uszami idzie:baffled: Flo pojechała z R przeprowadzać moją siostrę (3 ulice dalej a to już 5 etap przeprowadzki:-p) - zabrała ze sobą duplo, więc pewno zgubi 90% klocków, ale trudno taka cena spokoju w domu. R coś marudzi, że jutro do Lwówka to by sam wolał jechać, ale zważywszy, że mam jeszcze 40 stron do piątku, nie ma takiej możliwości...niech się uczy, że potencjalnemu jedynemu żywicielowi, należy usuwać przeszkody w postaci wlasnego dziecka spod nóg:-)

Zmykam do pracy przerywanej dla rozrywki rozważaniami, czy dalej mam zaburzenia cyklu, czy też R udała się rzadka sztuka posadzenia drzewa, kupienia domu i spłodzenia syna w jednym roku...ale nie bedę się nakręcać...wcale nie:-p

hej dziewczyny!!!
ale mnie tu dłuuugo nie było
nie czytałam wcześniejszych postów jedynie ostatni surv i widzę, że kupno domku craz blizej:-)

po urlopie super wczoraj dopiero wróciliśmy i jeszcze się nie ogarnęłam
mieliśmy taką pogodę, że lepiej niż u turków w zeszłym roku było:tak:
hotelik very nice:tak:

jutro znowu robimy wyjazd - Lublin okolice i Kazimierz Dolny (mam nadzieję odwiedzić)
jak już wrócę to nadrobię zaległości

a tymczasem pozdrawiam

A ja dopiero wstałam
p.gif

Nie no żeby nie było tak kolorowo to miałam przerwę w spaniu od 6 do 8
wink2.gif
Potem coś chciałam w domu porobić,ale sobie pomyślałam,ze pierwsze co to sie wyśpię
p.gif
Pospałabym dłużej,ale muszę przed 15 obskoczyć praktikera i lidla,bo może w końcu ruszymy z szafą u Maciusia,a w lidku miały być jakies spodnie dresowe 3/4.
Teraz dokończyłam kawę i drożdżówkę z rana i zabrałam się za leczo.Nie mam cebuli,ale nie chce mi się iść do sklepu-za daleko zejść na dół
wink2.gif

Aleee fajnie tak posiedzieć w domu
yes2.gif
No ,bo od wczoraj mam L4.Już tak mi się słabo w niedziele zrobiło,czarno przed oczami,ze wczoraj popędziłam do internisty.Już z wyników badań czerwcowych stwierdził,ze anemia jak byk i mocz nie w porządku,ale gin mi przecież powiedzial,ze ok:eek: A internista w szoku,zę się nie leczę :szok:No więc dzisiaj na badania,codziennie pomiary ciśnienia,chociaż to to akurat mam ok,a w czwartek jeszcze EEG i jakieś tam jeszcze badania i spowrotem do niego z wynikami.Ciekawe co tam wymyśli i ciekawe co z dalszym L4,bo narazie mam do piątku.Pewnie do gina wyśle,tylko,ze ten jakiś kurde nietryb chyba,no tak ciąża nie choroba:wściekła/y:

Survivor ooooo no to co życzyć powodzenia z tym synem czy nie? ;-)
No i mnie to akurat się fajnie czyta twoje opowieści o perypetiach potencjalnych posiadaczy ziemskich.Fotki widziałam i naprawdę chata wielka i taka z klimatem:tak:

Zmykam obczaić to leczo,bo coś mi śmierdzi.I tak mnie już mdli od tych zapachów więc jeść nie będę,a tu wielki gar wyszedł.

witam!
u nas rano była łądna pogoda, teraz leje:crazy:
Byliśmy na naszych włościach zobaczyć jak idą prace i sprawdzić Kubulca:-p teraz już w domciu:tak:
Surv perypetie budowlane to się u Was dopiero zaczną:-p ale fajnie jak ktoś robi a Ty tylko doglądasz:-p oby te strony szybko leciały:tak: a no i za tego syna trzymam kciuki:-p
Madzia u mnie też była anemia, brałam leki w ciąży i teraz też, od kilku dni nie biorę i chyba jest ok, chociaż przy tej pogodzie czasami mi się kręci w głowie:sorry: co za gin że tego nie zauważył??nie robi morfologi?a teraz to L4 masz ciążowe czy normalne?
Renia to się rozjeździliście:tak:faajnie:tak:
lecę jeszcze na forum wózkowe i drzemka:-p:-)

reklama
No grubas to mnie powalił na kolana:-D Madzia, piękny brzuszek. Fajnie, że odpoczywasz, ale masz dbac o siebie! A ten gin to jakiś nie halo...
Renia, super, że wakacje udane. Chyba nie musze sie przypominać co do zdjęć co?
A własnie, Surv, chatę widziałam. Na pewno będzie miała swój klimat. No teraz też ma, ale jest co robić. Wiesz, Ty nas jednak informuj co ten Twój małżonek zmajstrował:-p

Do góry