reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Madzia ale x lander z nami też zostaje:tak::-)no i dla kogo jest wózek jak nie dla mamy która je kocha:-p;-):-Dno i na dzisiejszym spacerze zakochałam się w kolejnym cudzie - Mountain Buggy Swift:-D:-D
Surv wow co za wieści, gratulacje dla siostry:tak:
Izabelka no cóż za bohater, super!

reklama
Hej! Witam, jakos nie moge sie zebrac zeby podpisywac:eek: Siedzimy z G i saczymy piwko, G oglada mecz a ja czytam co u Was:tak:
Survi to gratulacje dla siostry:tak: A moze bedziecie mialy dzieci w tym samym czasie;-)
Madzia super brzuszek, bluzka tez fajna i fajna cena lubie takie:tak:
Kic szal;-)Moj kolega kupil z zona dla corki bugaboo ale nie powiem dokladnie jaki:sorry:to wlasnie ona szalala na punkcie tego wozka :tak: Liwcia widac rosnie zdrowo na cycku:tak:
Iza gratulacje dla synka:tak:Udanej wycieczki zycze:tak:
Post fajny urlop macie:tak:Misia nie moze doczekac sie jazdy pociagem, od soboty mam urlop wiec moze sie cos wymysli:tak:
No wlasnie jeszcze dwie nocki i mam urlopik(tylko 15 dni w zaszlym roku 21:-() w sobote jedziemy pod domek do Wygonina z G siostra trzymajcie kciuki za pogode:tak:
Misia odpukac zdrowa katar jej zaden nie lapie:tak: Gada jak najeta czasami jest nieznosna ale dajemy rade. Seba wrocil niezbyt szczesliwy(chcialby cale wakacje spedzic we Wloszech:sorry:) teraz ma co robic bo przyjechal G chrzesniak do dziadkow:tak:
Dobra spadam na Facebooka zobaczyc co tam sie dzieje;-)
Dobranoc

Surv gratki dla siostry :tak:
Kicrym szalona jesteś :-)
Dorka udanego urlopu i super pogody, burze zapowiadaja na sobote i niedziele :sorry:
wlasnie zrobilam pierwsza ture buraczkow-tez szaleje w tym roku, a co tam :) tzn teraz gotuje sloiki, jak znowu zle zrobie i beda popsute, to mi babcie same beda pasteryzowac :-) bo sie zniechece totalniee

Survivor to gratulacje!!!!! i pełna podziwu jestem po tym co przeszła,ale oczywiście życzę jak najlepiej!!! :-)
Kicrym Boys - Jesteś szalona disco polo - YouTube :-D ,ale zadowolona jesteś,chyba fajny jest co? a ten drugi to wklej jakiegoś linka ,obczaimy. Mi się nasz Quinny też juz znudził,chociaż narazie tylko stoi nieużywany :-p,ale K by mnie chyba w wariatkowie zamknął.Poza tym inne wydatki na głowie więc passuje.

Ja mam dzisiaj na 11.30 wizytę.Wyniki gorsze niż ostatnio. Ciśnienie chyba ok ,chociaż się nie znam,ale mam średnio 100/60,a zauwazłam,ze mi się słabo robi i brakuje mi powietrza,chwilę po tym jak sobie czymś ciśnienie podniosę,dziwne
dry.gif
Zobaczymy...ale do pracy już wracać nie chcę
no.gif

Maciek od dwóch dni wstaje przed 5 i twierdzi,ze się już wyspał:szok:,na szczęscie daje się jeszcze spacyfikować i oszukać i nie widzi,ze K też już wstaje ,bo zaczął by z nim bajerować,a tak to pospaliśmy dzisiaj nawet do 7.30 i pewnie dłuzej bysmy spali,tylko do złobka trzeba było się zbierać i do lekarza rejestrować.
Zmykam na śniadanie.

Madzia, a jakieś badania serca masz zlecone? Z tych objawów co piszesz, to wyglądają dość podobnie do tego, co ja mam, jak mi serce przy zmianie pogody szaleje... może to jakieś niedotlenienie krwi spowodowane uciskiem, a że krew ogólnie anemiczna to takie objawy daje? Daj koniecznie znać, co po wizycie!

Izabelka, a to się z przetwórstwem rozkręciłaś! Ja w tym roku nie zrobiłam ani jednego słoika, bo i czasu nie było i owoce takie drogie, że nie bardzo się opłacało, a w tym domu jedynym tolerowanym warzywem są ogórki kiszone, więc nie ma dla kogo się starać:-p

Dorka, no to oby do urlopu! Widziałam zdjęcia i widzę, ze Ci ocet jabłkowy służy wyjątkowo:tak::tak:

Z Asią oczywiście, że się martwie, bo druga ciąża w tym barbarzyńskim kraju mnie przeraża lekko....no ale oni się uparli, że wszystko ma być jak w niemieckim zegarku, odstęp między dziećmi precyzyjnie wyliczony, płeć i kolor wlosów pewno też:-p:-p no nic, mam nadzieję, że bedzie dobrze:tak:

Dla ciekawych, zrobiłam test jest negatywny, ale czuję się wstrętnie, a @ brak...najwyraźniej stres domowy jest silniejszy niż mi się wydaje:-( R właśnie odstawił Flo do siostry i ruszył do Lwówka zbierać informacje: jak research wypadnie pozytywnie to się umawiamy na podpisanie umowy....teraz jeszcze mnie schiza dopadła, że oni ten dom sprzedali tymczasem...ech, chciałabym tak chociaż z miesiąc odpoczynku od martwienia się:sorry2:

Survivor no ma zlecone,ale co to nie umiem się rozczytać,w każdym bądź razie mają mi to zrobić dzisiaj przed wizytą więc się zbieram.
Nie martw się,jestem pewna,ze dom czeka,a jak podpiszecie umowę to się dopiero zacznie ;-)

Madziu napisz co po badaniach wyszło, oby nic strasznego
Surv spoko, nie martw się na zapas, już jest wasz :-)
zaraz przyjda do nas znajomi z dzidziunia i psiakiem,juz sie ciesze :tak: dom ogarniety, dzieci wybawione, moj brat rano byl, bidulek gips ma; milego popoludnia!

No u mnie EKG i ciśnienie niby ok.Za to te wyniki
shocked.gif
o zgrozo!!! I jak się niby do takiego stanu doprowadziłam
confused.gif
confused.gif
no sama nie wiem
eek.gif
i dlaczego tych obiadów nie jem i się nie leczę i dlaczego tych bakterii w moczu nie leczę i żadnych witami nie biorę itd.Ale ja o to wszystko gina pytałam,to powiedział,ze nie ma potrzeby,trzeba się racjonalnie odżywiać,z resztą o witaminy to tez swego czasu Więcka pytałam to powiedział to samo.A internista mnie opierdzielił,ze chyba nie dla niego produkują te zestawy witaminowe dla ciężarnych
cool.gif

No i to jedzenie
p.gif
I nie bułki tylko krwiste mięso
p.gif
sok z buraków i takie tam.Rozkazał mi z marszu iść po wątróbkę "tą taką ochydną",więc poszłam kupiłam kilogram i juto zrobię.A i faktycznie się okazuje,ze w szpinaku wcale tego zelaza tyle nie ma,po prostu ktoś kiedys przy pomiarach pomylił się o jeden przecinek podając wartości i do tej pory wszyscy się tym sugerowali
shocked.gif

Oczywiście dostałam tonę leków (wit.C,wit.B,Folik,żelazo) i antybiotyk
dry.gif
i 2 tyg.L4
yes2.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

Podobno za tydzien mi sie polepszy ,oby.

reklama
Madzia, no pięknie....zamorzyłaś się glodem po prostu?:sorry: Ale nad zmianą gina to bym chyba na Twoim miejscu pomyślała...bo to oczywiste zaniedbanie, że Ci wyników na bieżąco nie monitoruje, skoro w ciązy tak czy inaczej wiele nie brakuje, żeby w anemię wpaść. Ale dobrze, że problem wyłapany no i smacznego pod tę wątróbkę:-)

R wrócił z oględzin, w powiecie obejrzał dokumenty, z obroną cywilną pogadał, wszyscy przysięgają, że zeszloroczna powódź była jednorazowym wybrykiem i generalnie tam nie zalewa (domów, bo przy podwórkach to różnie bywa..) nic, chlop się uparł, nawet już oferty pracy obejrzał i przedszkola sprawdził w gminie, to trudno - zaryzykujemy, najwyżej będzie mi zmuszony jacht jakiś kupić, jak się okaże, że jednak nie ma racji:-p Wieczorem mają dzwonić właściciele (potrzebują calego dnia na ustalenie czy mogą spuścić 5 (słownie: pięć:-p) tysięcy...i wstępnie na sobotę jesteśmy umówieni na umowę przedwstępną... stres mnie zabije pewnie, choc dziś jak sobie solidnie kropli nasercowych strzeliłam, to spokój odzyskałam...może czas zostać alkoholiczką i życie stanie się łatwiejsze?:-D

Do góry