reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

hej Hej
Kic..moja mata też w ludziach
Madzia...ja byłam u lekarza i jestem zdrowa, ciul że mnie gardło boli mam chrypke i kaszlę, PANI Z NACISKIEM POWIEDZIAŁA ŻEM ZDROWA, cóż...może to starość????:szok::-D:-D
surv. Chyba wszyscy mają obawy, co do kłótni to wiesz Flo cwaniak mały i nie sądze żeby się kłóciła z dziećmi których nie zna a jak nawet to one tez umieją:-), u nas nieustannie sa kłótnie i wyrywanie sobie zabawek z ręki, dawania z liścia w kącie....no no mamo musiałam go uderzyć bo był niegrzeczny.....he he, powiedziałam jej że dobrze wiedzieć, jak ona będzie niegrzeczna to będe wiedziała co zrobić...mina dziecka....bezcenne....nie mamo ale mnie nie....tylko cinka....aaaa to moje nie moje nie moje mammmmmo jaaaaaatuj (to Cinek)....maaaaamooooooo zabrał mi..... (to Ika) i tak w kółko cały dzień..
:)
ja mam jutro spotkanie organizacyjne w przedszkolu
młoda nadal ma chrypkę, dzisiaj wizyta ulekarza, może ona też zdrowa tylko jeszcze o tym nie wiem :)
moje auto nadal zepsute:szok:, dzisiaj musimy go doczłapać do mechanika
Surv...napieszesz mi co za model masz???? tej Janome?? ja wczoraj chciałam naszyć aplikacje i wyszło tak...hmmmm....średnio, mój łucznik jak ma za grubo to robi przerwe w szyciu i udaje że jest ok szyjąc dalej:szok::szok::szok:
będę myśleć nad zakupem, nawet mój m. stwierdził ze cos za bardzo się męczę z tą maszyną to może kupić trza nową??
Kaska, zwłaszcza taka cieszy napewno, życzę super oferty na tłumaczenie:tak::tak:, wkońcu pewnie to fajniejsze niż obsługa pralki:-) do tłumaczenia
oo i widze że niedługo będziemy pisac o kwiatkach, różach i tym podobnych rzeczach,faaaajnie
dobra lecę nakrzyczeć na paru klientów:-):-):-):-)
paaa

reklama
Madzia...ja byłam u lekarza i jestem zdrowa, ciul że mnie gardło boli mam chrypke i kaszlę, PANI Z NACISKIEM POWIEDZIAŁA ŻEM ZDROWA, cóż...może to starość????:szok::-D:-D
o to ja się tego samego dowiedziałam:wściekła/y:

Kicrym popytałam i znajoma ma do sprzedania matę.Poprosiłam,żeby fotki cyknęła i zastanowiła się nad ceną ;-)

Madzia to daj znać co i jak :happy2:licytuję jedną na all, zobaczymy :)
Post bioparoxem psikałaś?no tak ból gardła to pierwsze oznaki starości:-p;-):-D:-D
u nas dziś jakoś smętnie:sorry:spać się chce, wolałam jak było +30:tak::dry:no nic idę zapodać Liwce kolejny raz cycka, bo zasypia i się budzi i tak w kółko:dry:

Surv no pięknie! Fajnie taki dodatkowy zastrzyk energii
Kic, ja nie mam już swojej maty :-/ A co u Was pogoda się popsuła? U nas było 25 ale odczuwalne było chyba z 40 zwłaszcza w autobusie, który nie miał klimy i otwarte tylko jakieś małe lufciki. Myślałam, że ducha wyzionę :-/
A propos lania się dzieci... Kiedyś Olga odstawiła scenę w sklepie i moja mama nie wytrzymała i dała jej klapsa. Na to Olga z żalem i płaczem na cały sklep "babciu nieładnie zrobiłaś! PRZEPROŚ MNIE!"
Pani w aptece sprzedała mi Cholisept Intense - niezłe!

Kuba śpi, Oliwia jeszcze "gada":confused2:oj mam już dziś dość i pragnę się położyć spać:confused2:
Kasia no było jakieś 20st, do południa nawet fajnie ale popołudniu zimny wiatr i chmury...
a ja ostatnio powiedziałam Kubie że ma oddawać, wiem że to nie pedagogiczne ale non stop go ktoś leje w żłobku a on nie odda bo nie wolno:confused2:ostatnio się rozebrał do kąpania, patrzę a on cały podrapany na brzuchu, pytam co się stało, a on że Mati w żłobku go szarpał, mówił że mu się to nie podoba i ma tak nie robić ale Mati nie przestawał i dalej... żal mi sie go zrobiło, bo uczę go że nie wolno się bić i bidulek nie wie co w takich sytuacjach robić, więc mu powiedziałam że jak powie żeby mu tak nie robił a dalej go będzie popychał/bił/gryzł/szarpał to ma oddać i tyle...

ja ostatnio jakaś nerwowa chodzę, wszystko mnie wkurza, każde słowo M mnie dobija, każdy wrzask Kuby rozdrażnia, każdy płacz Oliwki odbiera mi ostatnie siły i nerwy puszczają. Już marzę o przedszkolu bez ryku, przespanej nocy i skończeniu remontu:confused2::confused2:
no to posmęciłam i idę spać...
dobranoc :)

Kic, no ja się dziwię, że dopiero teraz Cię nerwy dopadły:-p Ja po wakacjach z Flo jestem o krok od rękoczynow, a mam ją tylko jedną...z dwójką myślę, że już dawno bym w wariatkowie wylądowała, więc nie rób sobie wyrzutów, bo świetnie sobie radzisz, a że masz czasem dość to i nic dziwnego...wizualizuj przedszkole , a najlepiej za jakiś czas oboje dzieci w placówkach:-D

Kasia, no i co? Babcia się zawstydziła?;-) I tak uprzejmie z Olgi strony, bo Flo jak ją mocniej chwycę za rękę czy nakrzyczę to się wydziera na cały głos "mama pobiła mnie!":wściekła/y:

No u nas z agresją innych dzieci też może być problem, bo Flo mocna w gębie, czy jak rodzicom przylożyć trzeba, to proszę bardzo, ale z innymi dziećmi to nie bardzo umie się postawić...ale w razie czego, też zamierzam uczyć ją oddawania:-p

Post, Madzia, czyli symulantki jesteście?:-p Albo lekarze do d*** po prostu;-)A może to uczuleniowe jakieś...nie wiem, czy teraz coś pyli, ale pewno tak:baffled:

Post, potem wpełznę pod stół i Ci numer maszyny napiszę, bo teraz Flo tu śpi (znowu się do nas w nocy relokuje:baffled:) i ją obudzę;-) Ale moja Janome z aplikacjami daje radę bez trudu, nawet z dżinsowymi...inna sprawa, że ja ich nie bardzo umiem robić, więc koślawe wychodzą...

Dobra, zmykam do roboty, bo jak mloda wstanie to się zacznie trucie d*** co dziś robimy....a jutro przedszkole, hurra!:-D:-D

Kasia no to babcia musiała zonka strzelić :-) MAciek tez ostatnio do mnie wypalił "powiedz pseplasam",jak go niechcący przydeptałam:-p
Kicrym to fakt,ze nie wiadomo jak dzieci uczyć w takich sytuacjach. My narazie uczymy,ze jak ktoś ugryzie czy uszczypnie to ma powiedzieć pani,ale to sie rzadko zdarza.Gorzej z przezywaniem.Jest taki jedne chłopczyk co go przezywa ze jest dupa,dzidziuś,albo,ze śmierdzi:szok: Nie wiem kto go tego nauczył:wściekła/y: A Maciek tez podłapuje i późniejw domu powtarza:wściekła/y: Ale gadam do znudzenia,ze tak mówia bandyci i złodzieje(bo ci są najgorsi w oczach młodego ;-)) i ,ze on tak nie moze mówić i nie ładnie kogoś przezywać.Za to zaczynają się pytania "a cego?" i tak w kółko weź tłumacz:eek:
Survivor pyli chyba bylica,ale ja pomimo,ze jestem na to uczulona to nigdy mi na gardło nie siadało.Nos to owszem,mam zawalony,ale już się przyzwyczaiłam.

Ja już dzisiaj miałam stresa rano,ze ostatni dzień w żłobku,aż spac nie mogłam.Tak mi jakoś szkoda,ze młody już się nie zobaczy z Karolkiem i Szymusiem,chociaż on chyba nie jest tego świadomy:sorry: I żal mi ,bo on tak chętnie ostatnio chodzi do tego złobka,każdemu auta bierze z domu i się wymieniają :-( A teraz się zacznie:szok: Mam nadzieję,ze dużo ryku nie bedzie jutro i w najbliższym czasie.

No i wizyta u gina mnie dziś czeka.

Życze powodzenia jutro naszym wszystkim przedszkolakom :-)
Jejku a dopiero co się urodziły.
Też mnie lekko ten upływ czasu przeraża.... i już mam rozstrój żołądka na okoliczność pójścia do przedszkola:-p jestem pewna, że maturę przypłacę zawałem:baffled: no ale też trzymam kciuki za wszystkie dzieciaki, żeby za dużo łez jutro nie było;-)

reklama
he he no ten czas szybko leci :) takie dorosłe te nasze dzieci :)
my po szczepieniu, mała troszkę mało przybrała ale jak powiedziałam dr że rekord Oliwi w spaniu to prawie 7 godzin to stwierdziła żeby się nie martwić :) teraz mała waży równe 4 kg:tak:no pierwszego rota mamy za sobą i 450zł poszło:confused2:

Do góry