reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Ja już jestem po :)
rano super...byłam może 5 min w przedszkolu a można było zostać do śniadania czyli do 8:30, pokazałam co i jak a ona...mamo nie idziesz do pracy????:szok::szok::szok::szok::szok: szczenka mi opadła, no i poszłam zostawiając uśmiechnięte dziecko
przyszłam tak 12:30 i przez drzwi widziałam jak grzecznie zajada obiad...Pani mówiła że wogóle nie jęknęła, wszystko wie co i jak, wygadana i rezolutna....szczenka opadła jeszcze niżej, przybiegła i przytuliła się owszem ale zapytała wiecie co???....mamo a czemu nie będę spała w przedszkolu????:szok::szok::szok::szok::szok: zadeklarowała że jutro przychodzi i będzie spać, pomachała wszystkim....zdała ojcu telefonicznie relacje. i poszłyśmy...teraz połozyłam do spania i wychodzę z szoku,,że ona taka dojrzała:szok::szok::szok::szok:
gorzej z Cinkiem, jak wychodziliśmy spał i jak przyjechałyśmy spał ale mama mówiła że snuł się od pokoju do pokoju i zmętnym głosem mówił....Dodo ne ma Dodo ne ma
coś czuję że tu będzie potrzebna terapia:-)
to czekam teraz na Wasze relacje

reklama
madzia wiem że wklejałaś ale szukać tego hmmm, podasz mi linka jaki tort robiłaś i czy się nada pod lukier??? Cinek ma urodzinki i chciałabym coś nowego spróbować

Ika gratulacje!!!
a jak tam inni już po?

Ja jako wyrodna matka też zostawiłam do 14.30:-p
Rano szklanki w oczach,na buźce podkowka i"jak chcę z mamusią" "ja się boje",chociaż w domu to chojrak mówił,ze tylko dzidziusie płaczą ;-)
Pani za rączkę wzięła i chociaż niechętnie to poszedł,a ja czym prędzej za drzwi.
Od dzisiaj mam L4 więc zadeklarowałam,ze będzie na 7,5 godz czyli do 14.30.Wolałam już od pierwszego dnia na leżakowanie zostawić,a po II daniu odbiorę,bo u nas obiad jest rozdzielony-zupa przed spaniem ,II danie po.

Też myślę,ze jutro moze być gorzej,ale trudno się mówi. W żłobku nie raz siła mi go zabirali.

Wczoraj byliśmy u gina.Z małą wsio okej.Waży juz 1300g :-),no a ja 11 kg więcej :-p Termin przesunął się na 17.11 jeszcze trochę i do 10.11 dojdziemy żebyśmy wszyscy mieli tak samo ;-) No i L4 dał,ale to sprawka cioci ;-)

Dzisiaj jeszcze w pracy byłam,zawiozłam L4,pobajerowałam z szefową i o 11 do domu dopiero dotarłam.
Wstawiłam szarlotkę i małemu naleśniki smażę.Zrobię z "butellą"niech się krasnal cieszy ;-)

U mnie obiad sie robi,posprzatane w miare, zdrzemnelam sie chwile a teraz siedze i mysle.My odbieramy od ok 14.30,wiec za chwile idziemy.
Post super ze Ika bez placzu w przedszkolu:tak: Biedny Cinek nie ma sie z kim bawic:-( Dodo my mowilismy na mojego siostrzenca(teraz czasami tez nam sie zdarza choc ma 16lat:-D)
Madzia super ze z mala wszystko w porządku,a syn pewnie nie bedzie chcial wychodzic z przedszkola:-D U nas oczywiscie tez mala madra w domu zobacze jak w przedszkolu:tak:
Kasia i u Was spokoj w przedszkolu super, u nas tylko jeden chlopiec plakal inne dzieci ok:tak:
Survi przeciesz Flo nie plakala:tak:Tez jest dzielna:tak:
Renia brawo dla zucha:tak: ja nie lubie za bardzo kotow, moja siostra ma kotke Franie ktora lubi tylko facetow:baffled:
Kic fajnie ze masz kogos kto sprawdzi ja musze sie denerwowac i czekac na relacje pan lub Michaliny:tak:
Pabla te dni adaptacyje fajna sprawa i mniej klopotow:tak:
Dobra ide jesc obiad a potem po moja niunie:-D

u nas spoko, Lena nawet zadowolona, zdała relacje kto płakał, kto był niegrzeczny, kto nie zjadł obiadu ( oczywiście ona była grzeczna, zjadła obiad i nie płakała :-) )
teraz trochę poszalałyśmy na placu zabaw, bo Sońka spała w domu a M sprzątał mieszkanie.
dziś wychodzę wieczorkiem na piwko bezalkoholowe - po raz pierwszy od urodzin Soni wychodzę wieczorem, wprawdzie na godzinkę lub dwie, ale zawsze coś.
Gratulacje dla dzielnych przedszkolaków i jeszcze dzielniejszych mam!

Meldujemy, że u nas też w porządku. Babcie poszły po 14 a tu Olga śpi w najlepsze ;-) Zdały relacje, że spokojnia dziewczynka i fajna :-) Misiek jak stary wyjadacz. Kumple najlepsi byli, więc wiadomo. Jutro będzie dzień próby (i to pewnie nie ostatniej)

I u nas ok :) sam powiedział że troszkę płakał za mamą ale pani Marysia dała traktor i było fajnie:-Dna te cyrki co odprawiał w żłobku to jestem mega szczęśliwa, oby tak było zawsze:tak:ja na razie powiedziałam, że będę odbierać po obiedzie, zobaczę co i jak i z czasem wydłużę do podwieczorku - tak koło 14.30:tak:
Madzia wg mnie jest to genialne że rozbijają obiad na 2:tak:szkoda że u mnie nie chcą tak zrobić:confused2:super że malutka rośnie, ródź tego 17:tak::-D:-D
Surv no coś Ty!każde dziecko jest inne i na swój sposób przeżywa te pierwsze dni, przecież jednak to rozłąka z mamą:) będzie dobrze:)
Post no i takich przedszkolaków się baaardzo ceni:tak:za pewne w połowie roku będzie prawą reką n-lki:tak::-D
Kasia no jak co dzień widziała dzieci z wężem to już wiedziała że w przedszkolu jest the best:-p;-):-D

No to u nas wedle relacji Flo, też bylo wszystko super, pani trochę skorygowała, mówiąc, że popłakiwała rano, ale obiadek i śniadanie zjadła i generalnie jak ją odbierałam, nie wyglądała na dziecko o złamanej psychice:-) Oczywiście twierdzi, że "jutlo juś sie nie bendem bojała", ale traktuję to z przymrużeniem oka:-p

Hej, jestem z Wami praktycznie codziennie, ale weny do pisania brak chyba już depresja jesienna się odzywa bo lenia mam konkretnego:-)
Gratulacje dla dzielnych Przedszkolaków:-D:-D:-D:-D

u nas też było dobrze, Młody zachowywał się tak jakby wrócił po weekendzie przerwy, choć ja to gorzej przeżyłam bo strasznie mnie wkurzyły sterczące na sali mamusie:szok: ja jak przystało na wyrodną matkę zostawiłam Antka i poszłam, a reszta matek stała, nie wiem po co, niczego tym dzieciom nie chcą ułatwić, widziałam że panie były złe bo zawsze powtarzają, żeby zostawić dziecko a one sobie dadzą radę, wiadomo że gdyby dziecko strzeliło szaleńcza depresje i wszystkie metody udobruchania zawiodą to wtedy dzwonią po rodziców:tak: ale reasumując to byłam zła na siebie że tak Go rzuciłam na głęboką wodę i było mi głupio że nie stałam tam z innymi mamami bo jak sobie pomyślałam że mój Synek patrząc na inne mamy będzie za mną płakał to i mi się chciało płakać:-p a tam, tylko inne matki wzbudziły we mnie poczucie winy, a taki chojrak byłam :zawstydzona/y:na szczęście Dziecko mądrzejsze od matki, wróciło zadowolone bez luki na psychice:-D
jestem dziś padnieta bo mam nocną zmianę, spałam dwie godziny bo najpierw przedszkole a potem wizyta u ortodonty i małe zakupy:-)
Madziu super że Mała tak ładnie rośnie, a i dobrze że masz już L4 dziwny ten lekarz, mój gin to daje zwolnienie od razu jak tylko potwierdzi ciążę, no chyba że ktoś nie chce:-D
Post a może Ci Przedszkolanka rośnie:-) a Cinusiowi to zapewne nudzi się bez siostrzyczki:tak: za rok będą oboje rządzić w przedszkolu:-)
Iza moc spóźnionych życzeń z okazji Urodzin:-D jesteś coraz młodsza i piękniejsza:-)

a mój Antoś najważniejszy komentarz jaki rzucił w przedszkolu był taki " Tobias ma nowy plecak z Dzydzakiem i Lomanem" i rzeczywiście Tobi ma nowy plecak;-) jeny nie ma jak fan Zygzaka:-D dobra zmykam bo siedzą jak naćpana, a trzeba troszkę ogarnąć chałupę to może się obudzę:-) miłego wiczoru:-)

reklama
dziękuję za życzenia :)
macie dzielne dzieci, super sobie poradziły, buziaki dla nich
moje chętnie chodzą,Weronika pyta się wieczorem czy na pewno pojdzie do przedszkola :-) oby tak zostalo
dzisiaj jak wiecie zaczelam prace :-p poki co dzieci happy całe, zobaczymy za miesiąć hehe
spokojnego wieczorku

Do góry