survivor26 a czy przy małym dziecku mozna dorosnąc?? jesli tak to mój luby to wyjątek a Natalka była planowana bylismy juz 3 latapo slubie i była nasza wspólna decyzja o odstawieniu tabletek.......
No jak nie przy dziecku to kiedy? My musimy dorosnąć i stać się matkami, czy mamy ku temu inklinacje, czy nie. Nie można być synusiem czy córusią swoich rodziców, jak samemu jest się rodzicem... ale faktem jest, że facetom trudniej to przychodzi, bo i mój mąż choć generalnie ukierunkowany na rodzinę założoną, ma czasem problemy z odpępnieniem

ale od kiedy jestem w ciązy to jednak jakby łatwiej przychodzi mu wypośrodkowanie priorytetów, choć teściowie na wyścigi zapadają na choroby śmiertelne i generalnie starają się odciągnąć uwagę, jak mogą

rozmieszkanie się jest zdecydowanie dobrym rozwiązaniem, ja Bogu dziękuję, ze mieszkamy sami, a dom którego szukam bedzie znajdować się w miejscu, z którego maksymalnie trudno jest do teściów dojechać:-)
I generalnie złozyłam sobie w duchu solenne postanowienie, że jeśli mi się syn urodzi, to postaram się wychować go tak, żeby szanował nie tylko własną mamusię, ale przede wszystkim kobietę z którą załozy rodzinę, nawet jeśli mnie jego wybory nie będą odpowiadać;-)