reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Czesc dziewczynki:tak:
Tosika Seba to raczej styl sportowy preferuje:tak: Na jakies uroczystosci ewentualnie ubierze koszule:tak: Mam nadzieje ze Toska na nowo przyzwyczai sie do przedszkola:tak:
Renia trzymam kciuki za Tymka zeby bylo ok:tak: Ja w nocy spie jak niemowle ale o 7 pobudka i dalej juz nie moge spac:no:Wczoraj zdrzemnelam sie o godzi 18 a i tak padlam o 22:baffled:
Kic super ze u ortopedy wszystko dobrze i trzymam kciuki zeby juz nic na oskrzelach nie bylo:tak:Co do przepisu na ten sernik to jak spodkam sie z siostra to jej powiem zeby mi go dala:tak:
Pabla jak Misi zaczelam dawac mleko z kleikiem na noc to na poczatku czesciej sie budzila:baffled:, ale po kilku dniach byla jedna pobudka:tak:
Madzia trzymam kciuki zeby Majka dalej tak spala:tak:
Moze dzis drozdzowke zrobie,Seba juz mnie meczy:baffled:Mam dobry dzemik wiec chyba zrobie:tak:

reklama
Witam:)
My już po kontroli, jestem mega szczęśliwa bo osłuchowo czysto!teraz jeszcze mamy brać deflegmin żeby ten kaszel poszedł precz ale i tak jestem bardzo zadowolona że kłucie małej pupci przyniosło efekt:tak:
Tosika wow co za styl ma Młody, ależ będzie skradał serca:tak:a Tosi daj czas, musi się dziewczyna przyzwyczaić na nowo:)
Dorka ja tez zawsze na sportowo a co dopiero młody kawaler :p no korcą mnie te michałki hehe:)
Renia zdrówka oby nic tam już nie świszczało:)
ja tam na bezsenność nie cierpiałam tylko wstawałam X razy do wc ale potem spokojnie zasypiałam:)

Kuba dostał rolę na jasełka, zgadnijcie jaką???:-p
Zaraz się zbieram do fryzjera (oczywiście musze iść z małą:/)

Hej!
No pochwaliłam Majkę i mam:-p Może tragicznie nie było dziś,ale ewidentnie cos jej w brzuszku nie gra,bo zje,chwile kimnie i zaczyna się stękanie i wiercenie.I tak całą noc przebimbałyśmy,bo ona niby spi i przez sen sie wierci,ale ja juz spania nie miałam tylko nasłuchiwałam kiedy kupa będzie:baffled:
Teraz to samo,wprawdzie ją trochę obudziłam zmiana pieluszki i coś mi się wydaje,ze już pospane:eek:
I to właśnie dzisiaj ,kiedy mam iść na pasowanie do przedszkola ,a ją chciałam z mama zostawić.Mama się zgodziła,skoro ona i tak cały czas śpi,a tu klops:eek:
No nic zaraz trochę mleka odciągnę i moze jakoś sobie poradzą:sorry:

Kicrym super,ze Liwcia zdrowa:tak:
Renia i jak Tymi? Ja uzywam do kabiny cilit bang,ale trzeba przetrzec na sucho.
Tosika no no elegancik jak ta lala.

Musze kończyć,bo dłuzej jej nie przetrzymam ze smokiem.Dzięki za rady co do pępka.

Ostatnia edycja:
Kic, no to same dobre wieści zdrowotne - super! A Kuba kim będzie, Józefem? Czy homarem jak w "To właśnie milość"?:-D
Renia, no to super ze z dzidziusiem wszystko gra:tak: Ja mam wizytę w piątek, ale jakoś mniejszy stres tym razem: odebrałam dziś wyniki genetyczne i wyniki jak na moj wiek i dość niekorzystny wywiad fantastyczne: ryzyko ZD poniżej 4 tys, a pozostalych zespołów poniżej kilkuset tysięcy;-) Następne USG genetyczne mam w styczniu i mimo, ze dość uciążliwe jest dojeżdzanie do szpitala na badania (największy szpital w mieście a jeździ jeden autobus na godzinę:wściekła/y:), to w sumie się ciesze, bo kilka stów do przodu jestem na tych badaniach;-)

Dorka, to ja chyba w końcu tę drożdżówkę za Ciebie zrobię, bo też za mną strasznie chodzi, a jeszcze wczoraj wygrzebałam Kuchnię świąteczną sprzed roku, a tam tyle super przepisów na ciasta drożdżowe z całego świata:-D

A ja dziś pospałam do 8, bo R sam mlodą do przedszkola wyszykował i odprowadził i od razu lepiej się czuję, w pracy też jeszcze nei byłam, więc brzuch i kręgosłup w końcu nie bolą...jakbym tak w każdej ciąży mogla nie pracować i wylegiwać się do 8 to bym mogła co roku rodzić:-p

Idę sprawdzić co w internecie słychać, bo od rana prądu nie było i zmykam po mlodą

Heloł
My po konsultacji. Antybiotyk do końca brac czyli jutro tez bedzie meka a oprócz tego deflegmin i sinupred i coś do smarowania klaty. W piatek znowu konsultacje. 0 wychodzenia a do przedszkola w przyszłym miesiacu:baffled:

Surv ja po wczorajszym USG juz żadnych badań nie robię
Małe sprawdzone. Kość nosowa jest. 4 komory serducha. Piękna glowka.
karczycho prawidłowo wiec zrezygnowałem z testow papa i innych wynalazków
Dzis Tymi stwierdził ze woli brata bo bedzie mu zabierał zabawki:-)

Post sernik upieczony - mniam

Madziu to sprawdzaj co jesz. Oby małej brzuszek nie przeszkadzał

Kic super ze po stresie i zastrzykach
A Kubuś za diabelka bedzie robił?

Dzis coś mnie posmeralo w brzuszku. Czyżby moje ruchliwe małe? A nie wydaje mnie sie coby to jelita:-)
Oki ide szykować młode do spania

witajcie

jaka ja senna ostatnio chodzę, jakby tak bylo można to bym tylko spala jak niedźwiadki zimą:-p
tatuś walczy z córeczką, bo spac nie chce, nie wiem o co biega, bo wstaje o 7mej w przedszkolu śpi z poł godziny a wieczorem mam tyle energii:baffled:
Kic no i super, że u wszystko już wyleczone:tak:i ja tez obstawiam za Józefem, aczkolwiek mi sie też rola osiołka bardzo podobala (w moich jaselkach:-D:-D:-D:-D:-D)

Madziu a już wszystko jesz, czy selekcjonujesz? a może mala ma nietolerancje na nabial? i jak po pasowaniu?

Surv no to już jesteś spokojniejsza, super! a powiedz mi to sa te badania gdzie igiełkę tak głęboko wbija się w brzuszek?

Dorka byłabys fajna kolezanką i drozdżowkę przesłala, a?:rofl2:

Renia no to nie fajnie u Was, ale taki nie dobry czas teraz jak przyjdą mrozy to wybiją zarazki i bakterie, a co uzywa m do kabin to jutro sprawdzę, bo lenistwo mnie dopadlo i na gore nie mam siły wchodzic, aczkolwiek i tak nie moge się na razie za bardzo pokazywać, bo jak mnie dziewczyna zobaczy to kiszka bedzie:sorry:

a ja dzisiaj wreszcie zapisalam sie na ta gastroskopie i mam termin na 28 wiec dzien przed bedę Wam pewnie biadolić, jak się boję:-p
powiedzcie mi dziewczyny czy Wasze bąble normlanie jedzą w przedszkolu, bo nasza Tosia dzisiaj kompletnie nic nie zjadła (ani śniadanka ani obiadu), zresztą wczoraj tez:-(

Renia bingo!! będzie diabełkiem:tak::-D
Tosika mój Kuba je normalnie,ale ona zawsze był "jadkiem" i raczej wszystko mu smakowało/smakuje:tak:czasami dzieci ze stresu nic nie jedzą(pomyśl sobie jak Ty się zachowujesz w nowej sytuacji czy miejscu)daj Tośce czas na przyzwyczajenie:tak:
Renia to super że dzidziuś ok:) ja tam ruchy właśnie w okolicach tego tygodnia poczułam :)
Surv to się pobyczyłaś dziś rano:-poj tak, bez dostępu do świata to masakra, mój net ostatnio świruje a ja razem z nim:-p
Madzia to nie nasłu**** czy kupa idzie:-pa Maja śpi w pokoju z Maćkiem??
dzieciaki już śpią, ja dziś po warsztatach w przedszkolu.... ach jakie fajne pomysły mam na święta (oczywiście do pracy:-p) no ale cóż praca nie zając, nie?:-p
idę przed tv i brzuchy zrobić, bo wczoraj jednak się zawzięłam:-p
spokojnej nocki!

Tosika, dzieciaki na początku kiepsko jedzą - oczywiście nie wszystkie. A że Tosia niewiele do przedszkola chodziła, to takie są początki. Powinno się jej zmienić, choć Olga twierdzi, że jest chłopczyk, który nie je. Z drugiej strony nie wiem ile w tym prawdy:sorry:Ale Twój Kornel elegancik:szok: Raczej to mało spotykane jak na jego wiek? Chociaż te dzieciaki teraz takie wyrośnięte;-)
Kic, mówiłam, że zastrzyki pomogą - super!
Renia, aż tyle nie może do przedszkola chodzić? Nieźle...
Surv, super, że wyniki dobre! Fajnie jest się tak wybyczyć no nie?

Wszystkie spia jeszcze;-)
Survi pewnie odsypiasz albo masz pilne zlecenie:tak: Drozdzowke zrobilam juz pol nie ma:tak: Ja tam tez moglabym co roku rodzic;-),ale najgorszy jest powrod do pracy po roku:no:
Tosika u nas Misia tez wszystkiego nie je:no:Dzis np. jest u nich bigos na obiad a ona za bigosem nie przepada:tak: Za to raz pani mowila ze kolezanka wyjadla ogorki kiszone bo one nie jadly:-D Ale sie nie martwie na wadze nie traci wiec jest ok:tak:
Kic super rola dla Kubusia:-D Dawaj foty fryzury:tak: Ja pojde do fryzjera przed swietami i jeszcze sobie pofarbuje:tak:
Renia dobrze ze z Tymim lepiej:tak: Az tyle do przedszkola nie moze chodzic:szok: Mi tez czasami wydaje sie ze male sie rusza ale jeszcze nie jestem pewna na 100% Misia poruszyla sie piewszy raz w 16tyg,a Seba 18tyg zobaczymy:tak:
I juz nie wiem co komu:-p ja mam obiad juz wstawiony(gulasz):tak:Jak wracalam z przedszkola chcialam sobie kupic kwasne zelki,ale nie moglam nigdzie znalesc:no: Jakos przezyje-chyba;-) Dobra zajrze pozniej :tak:

reklama
hej

Kic super, że u was jasełka bedą. Nie wiem czy w naszym przedszkolu panie przygotują bo jakieś laickie podejście (a ja bym chciała) ale jeszcze trochę czasu więc może już pracują z dzieciakami a nas to omija:no:
kolęd chcę go sama pouczyć, bo śpiewać to strasznie lubimy:-)

Dorka a kiedy masz wizytę? Bo U ciebie już powinno być widać co tam się kryje;-)
Tymi od wczoraj ma gadkę że chce brata a nie siostrę
pytam dlaczego , a on mi na to że bedzie zabierał mu zabawki:happy::sorry:

Tosika nie martw się. Po tygodniu mała sie oswoi i zacznie podglądać jak inne dzieci jedzą i zacznie pałaszować:-)

Madziu i jak dziś maleńka?

kurcze ja męczę się z zatokami albo katarem zatokowym
nie wiem czy jest jakaś metoda leczenia tego w ciąży:baffled:
jak do końca tygodnia dalej bedę sie męczyła to muszę do lekarza - no masakra

oki zmykam bo małe się strasznie nudzi i ja nie mogę siedzieć bezczynnie:cool:
miłego dnia

Do góry