reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

U nas też wściekle leniwie, nawet komputera włączać mi sie nie chciało:zawstydzona/y: Mimo pilnowania się nie udało się uniknąć przeżarcia, chociaż Sarze się chyba podobalo, bo się ruszać zaczęła...albo przytyla 0,5 kg na pasztetach i dlatego ją w końcu czuję:-D Wczoraj cały dzień spędziłam sama u mamy i tego było mi trzeba, choć trochę smutno, bo w domu i czasach swojego dzieciństwa, wśród starych zdjęć i opowieści, jakoś mi się smutno zrobilo, że już taka stara jestem;-)

Flo ma tydzień dobroci dla niedobrych dzieci i siedzi w domu, w związku z czym chodzi spać o 24 a wstaje o 10...będzie w poniedzialek płacz i zgrzytanie zębów:-p A i populistka jedna, choć się zapierała, że w przedszkolu kolęd się nie uczą i w domu też nie chce, na prośbę obu babć odśpiewała wielkim glosem "Pójdźmy wszyscy do stajenki"...matce szczęka opadła, babcie padły ze wzruszenia i natychamist wynagrodzily materialnie starania...to dziecko zrobi karierę w każdej opcji religijnej i społecznej...nowy Palikot mi rośnie:-D:-D

reklama
My juz w domu
Przespalam sie i moge porządkować i prac

Surv to macie juz imię dla małej?
Zgoda jest? Bo u nas c.d. sporow
Do tego doszła cała rodzina i jestem sama jedna za Ignasiem
Gdyby tak P mnie poparł to oczywiście bym sie na resztę wypiela

Moje to do koledowania ostatnie. Nawet za pieniądze nie zaśpiewa:-)

Oj ponuro, barowo i gdyby nie brzuch to siedzialabym przy lampce winka i dobrej książce bo wszystko inne mierzi

Renia a jakie imiona rodzinka proponuje? Nie wiem co oni chcą od Ignacego - bardzo fajne:tak:
Oj pogoda nie sprzyja aktywności i myśleniu też nie - co odczuwałam w pracy. Dzieciaki poszły dziś do przedszkola, bo kota w domu dostają. Oczywiście dzieci mało, ale Miśka dobry kolega był, Olga dała radę, więc narzekań nie było i jutro też idą:tak:
Co do kolędowania, to moje nie śpiewają - chyba faktycznie nic nie umieją:-pAle jak kolędnicy zapukali, to Olga wyszła, pieniążka dała, za to Miki oczywiście niezainteresowany tematem:sorry2:

Surv...oooo ii imię już jest :)a ja jestem spowrotem w biegu, neta na normalnym kompie w domu nie ma, w pracy czasu brak, i tak do piątkuw święta goście goście generalnie fajnie ale cóż, znowu praca.no nic idę chyba walnąć jakieś bro żeby odreagowaćmuszę uciekać, a

Nawet nasza Post zajrzała zostana jak zwykle

Kasiu ja tez nie wiem o co im wszystkim chodzi
Moj tato proponuje Amadeusza lub Aureliusza bo bedzie pasowało do Tymoteusza:-)
Dziadzio lubi jak sie rymuje
Jeszcze Amadeo mi sie podoba ale nie jestem przekonana
Kiedyś podobało mi sie Filip (znałam mega przystojniaka o tym imieniu) i tez biorę to imię pod rozwagę:-)
Na bank moj syn bedzie ciacho2 (ciacho1 to Tymi:-))

Teraz niech dawca coś zapoda bo jak do tej chwili to słyszałam ze bedzie Zdzichu

A ostatnio zaczęła sie ruchliwosc w brzuszku
Coraz dokazalej matkę kopie moj malec:-)
Lubie to:tak:

Oki poczytam i zasypiam
Jutro dużo roboty

Amadeusz? Mocne;-):-) Filip tez mi sie podoba:tak:Zdzichu to mój tato - fajny gość, ale wszystkie Zdzichy jakich znam ( a jeszcze 2) mają duże brzuchy:-D
Wiecie co, to jakiś skandal w środku nocy zaczynac pracę... No ciemno jak w d...e. Kawko zacznij działać!
Aaaa, bo zapomniałabym - dziękujemy pięknie Antosiowi i Rodzicom za świąteczne życzenia. Olga jak Ika dumna i blada otwierała kopertę:tak::-)

Oooo...Renia to widzę, że idziecie w coraz lepsze ekstrema, jak moj szwagier prawie...on teraz podobno za Eliaszem optuje:-D Moim zdaniem, ponieważ to chlopak to należy też wziąć pod uwagę dopasowanie imienia do nazwiska, bo o ile w przypadku dziewczynki jest nadzieja, ze uda się ją wydać za mąż za Czartoryskiego, to chłopiec ma nazwisko przypisane do końca życia...ja bym za Filipem glosowała, tu chyba P Ci się nie przyczepi, że zbyt wymyślne? chociaż Ignasia szkoda...

U nas jest zgniły kompromis, tzn. R wybrał, a ja odpuscilam spory, moje imiona top 10 i tak nie przejdą, a chłop jednak postarał się wybić z zakletego kręgu Mariolek i Ań i wkroczyć na wyżyny imion nie tak szablonowych;-) Złośliwie nie komentuję, że miało nie być imienia zydowskiego przecież i na tym moja Estera i Rachela poległy, a Sara to jakby nie bardzo słowiańskie:-p:-)

U nas też pogoda do bani, nie umiem funkcjonować w takiej szarości:-( W przerwie swiątecznej mialam wielkie plany: o domu pomysleć, miejsce dla Sary przygotować,a tu kicha, ledwo mi się chce obiad ugotować czy z Flo pobawić, a malutkie zlecenie męczę 3 dzień, jakby po chińsku było:zawstydzona/y: W ramach walki z leniem idziemy dziś jednak z Flo na wystawę szopek bo w muzeum miejskim jest podobno jakaś bardzo fajna, chciałam ją zabrać na ruchomą do kościoła, ale tam są tłumy straszne, a ja się z nią nie przecisnę, ani jej nie podniosę, więc szkoda fatygi.

Aaaa...i u nas hitem prezentowym jest ciężarówa z lawetą z autkami wyscigowymi...na Sarę już sobie nadziei nie robię, że będę się z córeczką lalkami bawić:sorry:

i ja dotarłam ;-)
Survivor widze ,ze imie już wybrane:tak: ładne:tak:Kiedys dość popularne,a ostatnio jakby zapomniane.
Mysmy tez mieli jechac na żywą szopkę,ale jak pamiętam co sie tam rok czy dwa lata temu dzialo,to nie chce mi się stac w tłumie i kolejkach zeby kury pooglądac.W niedzielę pojedziemy na wieś do babci to bez kolejki młody zobaczy:-p
Renia mi się Filipek też podoba,szczerze to nawet bardziej od Ignasia;-)

Kurcze u nas trauma z przedszkolem,bo jest mało dzieci i wszystkie maluchy z dwóch grup sa w jednej i to nie w tej gdzie Maciek chodzi,więc jest szopka i płacz,ze on nie chce do krasnali tylko do biedronek,chociaz z tego co wczoraj widzialam więcej bylo biedronek niż krasnali,ale sala nie ta,a i dzisiaj nawet nauczycielki inne,więc łzy jak grochy były:-(Mam wyrzuty sumienia,ze go zostawiłam,ale po pierwsze jak mamy go przepisac do innego przedszkola to niech się do zmian przyzywyczaja,a po drugie to ja chcialam dzisiaj na jakies wyprzedaże pojechać:zawstydzona/y:Ech ten mój syn to zadnych zmian nie lubi,cięzko mu założyć nowe buty czy kurtke,a co dopiero inna sala w przedszkolu:szok::sorry2:
Co do świąt to ja zbytnio nie pojadłam,ale wystarczająco zeby młoda miała zaparcie i sie biedna męczyła z bąkami:sorry:Nie wiem po czym ja tak męczy.

Idę poodkurzać i ogarnąc póki mala śpi,a potem na zakupy.

Witam rankiem
Znowu szaro

Chłopaki jeszcze śpią:-)

Surv ja swoje typy wystawilam. Kolej na tatusia
Dobrze ze u was konsensus

Ide sie suszyc i zakupki zrobic bo po powrocie ze świat pustki w lodówce
a tak mi sie nic nie chce. Surv to chyba przez ten stan ciazowy len dopadł. Patrz na Post jakiego ona ma powera:-)

reklama
Kate dziękujemy za karteczke
Miło jest wyciągać ze skrzynki pocztowej serdeczne życzenia a nie rachunki;-)

Jeszcze raz dziekujemy

Do góry