reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Survivor to Was zmogło:szok:
Co do lania to i u nas się zdarza,chociaż teraz mocno pilnuje,żeby przed spaniem sie wylał i jest ok.
Post widzę ,że nie próżnujesz maszynowo,kurde czemu ja nie umiem??? muszę właśnie zapasy spodniowe do przedszkola porobić,bo większość woda w piwnicy.
Ostatni tydzień mam na zakupy,bo przecież to już koniec wakacji,kiedy to zleciało??? Jeszcze kapcie nowe potrzebujemy, a i na bilans wypadałoby dotrzeć.
Kicrym super,ze wyjazd udany.
Ja to jeszcze dzisiaj co niektóre szmaty wyjazdowe piorę,z tym,że też 40 min,a jak cała pralka to 1h 15 min.
A największy plus weekendu, że całą stertą prasowania zajęła się moja mama:szok::szok::szok: pierwszy raz i oby nie ostatni;-)Ale sobie tak pomyślałam,że skoro twoja mama może to czemu by swojej nie poprosić:-p

Renia fajnie,że chrzciny udane:tak: i juz z głowy macie;-)

Myśmy wczoraj z sąsiadami mieli wycieczkę pociągiem do Stumilowego lasku. Dzieci podjarane,ale najwieksza atrakcja to były tańce,bo akurat załapaliśmy się na festyn zakłądowy.Dzieciaki nasze imprezę rozkręciły i się w nagrody obłowiły - największa atrakcja wyjazdu:-D

Majce dwie jedynki idą -górna i dolna -tak dziwnie:sorry: nocki przez to miałczące,a rano do 8 śpi i mi cały plan dnia psuje:-pPotem nie mogę ich zgrać żeby razem spali.
Teraz od godziny w łóżeczku leży,ale nie śpi zołz jeden,zatem zbieramy się na zakupy.
Ooo a Maciek się siusiakiem bawi:eek: i mówi "mama pac jak się rusa":eek: kurde czy to już ten czas??:confused:

reklama
Witam, w sobote siostra poleciala,pusto sie zrobilo:-(choc jest Misia i Franio:-(Siostra ma zamiar przyleciec jeszcze w tym roku zobaczymy czy jej sie uda:tak:Chrzciny udana,chlopcy byli spokojni,pogoda super, wkleje zdjecia na zamknietym. W czwartek bylismy w Malborku w Dinoparku,w piatek w Dzydzach Kiszewskich w skansenie:tak:Te dwa tyg tak szybko zlecialy:no:Aaaa i niespodziewanie zostalam chrzesna malego Julka i my tez zmienilismy chrzesna:tak:Doczytac doczytalam ale nie mam czasu odpisac, musze ogarnac mieszkanie:-)

hejka:)
ech ja dziś zmęczona okropnie:/
jak ja na 6 wytrzymam przez cały rok:p

Surv to Wam się choróbsko przyplątało:szok:zdrówka, żeby szybko minęło:)
Madzia Liwka ma 5 ząbków:tak:wyszły jej najpierw dolne jedynki,potem górna dwójka i teraz górne jedynki, śmiesznie wygląda:-D
Dorka super, że chrzcimy udane:) widziałam zdjęcia:) a co to że tak nagle wszystko się pozmieniało:sorry2:
Post kuruj, kuruj :) fajnie że umiesz szyć, mi też właśnie z wszystkiego młody powyrastał, więc trzeba będzie wyskoczyć do h&m:-p

ech idę włączyć kolejną pralkę, niestety nie mam krótkiego cyklu, no chyba że na 30st ale wtedy mi nie dopiera więc wolę już te 1,5 godziny i czyste;-)wczoraj poprasowałam a dziś kolejna sterta:sorry:nic dziwnego jak już chyba z 6 pralkę wrzucam:dry:

miłego popołudnia

witam
my juz doma
wczoraj o 23 dojechaliśmy na miejsce
tera do ogarnięcia chatk i pranko standardowo;-)
choć moja mamcia 1 pralke jeszcze u siebie puściła cobym miała mniej - normalnie kocham ja i jej zatroskanie o swoje małe dzieci;-)
a moje cylke praniowe też niestety długie - zależą od tzw wsadu więc jak cała pralka to 2h musi chodzić;-)

Surv ale was złapało
no i dobrze ze przeszło brzuchowo

Kic właśnie teść wrócił z nad soliny - zadowolony okrutnie
on uwielbia tak wypoczywać

post Cinek wyrośnie ale co nerwów przy osikanym to twoje
u nas się zdarza - sporadycznie ale ponoć tak może być

Dorka super, że zadowolona z pobytu sis
fajnie tak z tym rodzenstwem
widziałam Was na fb - super 3 siostry;-)

a my byliśmy u fizjoterapełtki
no i wyszło na moje
mały ma asymetrię i przez to wszystkie nasze problemy cyckowe między innymi (te zastoje to stąd, gorzej je mu się z lewej - korygujemy teraz karmiac na leżąco)
no ogólnie rzecz biorąc też to leżenie na brzuszku to wina napięcia mięśni barków i mamy kilka zalecen pielegnacyjnych
za 3 tyg podjedziemy do kontroli

dobra młody już wstał
ide szybko po pieczywko do sklepu bo w domu pusto
miłego dnia

Witam z rana,juz troche ogarnelam mieszkanie,jedna pralka sie pierze u mnie ok godziny,obiad wstawiony i mam chwile na bb:-D
Kic no tak wyszlo ze moj brat i ja mamy sluby koscielne,a nasze siostry nie wiec nie moga byc chrzesnymi:-(U nas chrzesna miala byc moja siostra Justyna ta u ktorej ja jestem teraz chrzesna,ale ksiadz sie nie zgodzil:-(Chrzesna wiec jest moja kuzynka i brat G:tak:a u mojej siostry moj brat i ja:tak:
Renia wszedzie dobrze ale w domu najlepiej:tak:Ja nie lubie tego prania po przyjezdzie wogole to nie lubie rozpakowywania:no:Dobrze ze diagnoza u Ignasia postawiona teraz bedzie juz wszystko dobrze:tak:Trzymam kciuki:tak:aaaa tam jestesmy tylko 3 a jest jeszcze 4 najmlodsza Hania:tak:
Survi super ze Sarze nozki sie naprawiaja:tak:

Ja powoli przyzwyczajam sie do ciszy w domu(choc czasem Misia tez nie zachowuje sie cicho), smutno mi,jestem troche zla ze Justyna wybrala sobie miejsce do mieszkania:-(Najgorsze jest to ze nie mozemy sie spotykac czesciej niz raz-dwa razy w roku:no: Tak samo mam z moja druga siostra Hania,ona teraz tez za czesto nie moze przylatywac do Polski:-(
Dobra juz nie smece,dzieci moje zdrowe,maly coraz bardziej rozgadany,smieje sie na razie do wszystkich,cycamy nie dokarmiam,mleka mam wystarczajaco duzo:tak:Mysle ze zaczniemy wprowadzac mm na noc pod koniec wrzesnia:tak:Na poczatku grudnia wracam do pracy,nie chce mi sie okrutnie,ale jak mus to mus:tak:Jutro idziemy z malym na szczepienie i chce jeszcze zaliczyc bilans Misi zobaczymy czy lekarka sie zgodzi:tak:
Dobra spadam konczyc obiad:tak:

heloł
ja po obiadku spacerku
3 pranie właśnie sie skończyło ale nie chce mi sie wywieszać - poczeka aż popiszę
Ignaś usnął na łóżku przy cycu więc cichaczem umknęłam - niech śpi
Tymi u dziadka ogląda pociągi
teściowa z P u lekarza - normalnie wymarzona chwila dla mnie
wcinam więc sorbeta malinowego z wanilią grycanową - mniam mniam

Dorka fajnie ze was 4 siostry;-)
a na co szczepisz Frania?
my 19go września rota a później pneumo jeszcze chcę

Kic na 6 rano zawsze tak będziesz miała?

o Ignaś właśnie sie obudził to tyle mojego
spadam

Renia my szczepimy 5w1 i pneumokoki :tak:
My po spacerku dwu godzinnym,jestem padnieta zaraz myjemy dzieci moze jakis film bedzie i spac:tak:

dorka to mi pomysła podesłałaś - idę sie wykąpać i włączę alicje w krainie czarów;-)

dzis jakis kulawy mam dzień
wypiłam prawie 2 kawy a kręci mi sie w głowie i słaba jestem
jutro wreszcie do gina sie wybieram - oby nie był na urlopie
15 tyg minęło a ja u kontroli nie byłam

witam:)
Renia a no cały rok szkolny będę miała na 6 od wt do pt, a w pon na 11:happy2:sama sobie tak ustaliłam-akurat przychodzi nowa dziewczyna i dyrekcja mi pozwoliła samej sobie grafik ustalić:happy2:mi tak pasuje bo będę kończyć o 11 więc będę mogła Liwkę wcześniej odbierać:tak:no i będę miała czas na posprzątanie, ugotowanie itd
Dorka a no niestety u nas też taka sytuacja, że ja nie mam ślubu i nie będę mogła być chrzestną:-(ale dobrze że się udało i macie ceremonię już za sobą:tak:

Moje dzieciaki już dawno śpią, M robi leczo a ja idę spać, bo padnięta jestem:sorry:
spokojnej nocki!

reklama
Renia ja bylam juz u ginka na poczatku sierpnia wszystko ok.Mi tez czesto kreci sie w glowie ostatnio:eek:Chce isc do ogolnego lekarza moze badania kontrolne zrobie:tak:
Kic codzienie na 6:szok: Nie nawidze tak rano wstawac,dobrze ze jeszcze mam 3miesiace odpoczynku:-D
Dobranoc

Do góry