reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

To kręcenie głowy i ogólna słabośc plus łysienie to przecież typowe dla 3-4 miesiąca po porodzie - nie pamiętacie?:tak: Ja mam potworne zawroty ostatnio prawie paszczą w piaskownicę zarylam, jak się z dzieciakami bawilam, ale trudno - poprzednim razem przeszlo, to i teraz przejdzie...w menopauzę być może:-D

Dorka, no nie zazdroszczę powrotu do pracy: mnie się straszliwie nie chcialo (i nadal nie chce:-p), a warunki mam przecież komfortowe, bo nawet jak w domu 15 stopni, to mozna drugi szlafrok zalożyć:-p I mi też smutno, że moja siostra wybrała życie za granicą, choć ostatnio różne zawirowania są i może wróci. No i z siostrzeńcami zagranicznymi teżtrudniej więź złapać, choć obaj chłopcy słodcy;-)

Kic, no ta 6 to masakra, ale w sumie wolne już od 11 chyba warte wczesnego wstawania:tak: Ja już zaczynam mieć stres na przedszkole Flo: ona obecnie wykazuje dziki entuzjazm, ale pamiętam co było w poprzednich placówkach i obawiam się, że czeka nas powtorka z rozrywki:blink:

Renia, dobrze, że uchwycilaś problem, na pewno raz dwa Ignaś się usprawni fizycznie: takim maluchom wiele nie trzeba, żeby skorygować to i owo: skoro krzywulce Sary tak pięknie się prostują, to i Ignaś nardobi raz dwa. Sarę muszę pochwalić, bo po chwilowym przestoju bardzo ładnie idzie z rozwojem: główkę już trzyma sztywno i próbuje się przewracać z brzuszka na plecki, ale nie umie jeszcze pupy tak silnie obrócic

No wlaśnie o wilku mowa, a wilk już jęczy...zmykam na karmienie;-)

reklama
witam rankiem
pochłaniam 2ga kawę
małego właśnie przed chwilą ucyckowałam (cycuś + spanie)
jutro Tymi jedzie z przedszkolem na wycieczke pt. pożegnanie wakacji;-)
dziś zabiera go ciocia niania na całydzień - a ja mam nadzieję wreszcie dojechac do gina

surv no własnie u nas juz po kilku dniach takiego delikatnego gimnastykowania przy pielęgnacji widze jak robi postępy z leżeniem na brzuszku i unoszeniem główki - bynajmniej wiem ze musze korygowac i wiem jak
no a z tym kręceniem i łysieniem to masz rację - choć bardziej to łysienie mnie dobija niż zawroty głowy
włosów tyle zostawiam, że mam wrażenie, że juz dywan z nich mogłabym utkać
no ale to przejdzie - w menopauzę;-) hahaha

kic fajnie ze tak szybko będziesz kończyła, choc wstawanie będzie początkowo trudne - zwłaszcza zimą

dobra zmykam
kąpiel, rachunki i obiad - to zanim wyjdę do lekarza (chyba ze nie wyjdę bo mi się nie chce)

Witam:)
Ja jutro sobie robię wolne:happy2:koleżanka ma mi oddać godziny, więc idę do fryzjera a potem z M jedziemy na zakupy, Liwkę zostawiam z mamą,Kuba w p-lu więc będziemy mieć spokój:-p
Myśmy dziś byli w sali zabaw - kupiłam na citeam- ale mama pomyliła nazwy i pojechaliśmy nie tam gdzie trzeba:dry::sorry2:ja nie sprawdziłam bo mama już tam była, więc polegałam na niej:cool2:efekt taki że w pt jadą jeszcze raz:-p
Renia, Surv mi też włosy wypadały strasznie.W sumie jak ścięłam to się wzmocniły i nie wypadają już.
Renia super że Ignaś robi takie postępy:tak:
Dorka a no co dziennie (oprócz poniedziałków;-))ale tak wolę bo potem o 11 już mam free:happy2:

Dzieciaki jedzą i oglądają "bzyczka" zaraz idą spać i będzie cisza:-pa ja może w końcu skończę książkę:dry:

spokojnej nocki!

Witam,ja na szybko.Dzis cały dzień spędziliśmy po za domem. Byliśmy na szczepieniu z małym i na bilansie z Misia. Misia ok,mały płakał i był marudny. Teraz juz śpi,wazy 6800g:)
Survi ja właściwie mam 2 siostry na obczyźnie i juz nie długo(mam nadzieje)trzeciego siostrzeńca lub siostrzenicę. Nic,my za nie nie możemy decydować gdzie będą mieszkac.
Kic fajnie tak choć chwile bez dzieci. Ja juz nie mogę sir doczekać kiedy Misia pójdzie do przedszkola:-D
Renia my u znajomych w sobotę robimy pożegnanie lata:)
Co do wypadania włosów to dopiero zaczęły mi wypadać,ale mam ich sporo wiec się nie przejmuje.
Ok spadam bo jutro z rana koleżanka przyprowadzi dwuletnia córkę na 3godz:) Dobranoc

heloł
ja po wizycie u gina - wsio gra
juz rana zagojona
można starać sie o dziewczynkę;-)

oczywiście na raziee bardzo dziękuję - poczekam

jutro wycieczka i T tak przeżywa, że az serce sciska na myśl, że nie chodzi do p-la

zmykam
dobrej nocki

hej
Renia trójkę planujesz? podziwiam :tak:
wczoraj mi szyję połamało, prawie ryczałam; chciałam poćwiczyć i już normalnie nie wstałam :sorry2:
maści i tabletki nie pomagają; dzisiaj ciut lepiej, współczuję sama sobie :baffled:
Oski u kolegi, Wercia baję ogląda; zaraz mąż z koleżanką wpadną po radzie pedagog., miała być kawa, a że pora obiadowa to musiałam coś na ząb zrobić ;-)

Moje popadały jak muszki to mogę chwilę popisać,chociaż mała muszka pewnie zaraz wstanie,takie krótkie drzemki sobie ucina w przeciwieństwie do brata co 2-3 godziny w dzien kima:szok:

Kicrym fajnie masz z akupami,ja własnie planuję coby dupotrujców zostawić dzis z K i po jakies spodnie i kapcie dla Maćka skoczyć. Z rana już w lidlu kupiłam mu 2 pary i dla Majki bluzeczki do żłobka.
Dziwnie macie z tymi ślubami i chrztami:baffled: Maćka chrzestny też jeszcze wtedy ślubu nie miał (ale dzieci też nie),a i ja w UK też bez problemu zostałam chrzestna w polskim kościele.
Od kiedy Liwkia do żłoba idzie? moja najprawdopodobniej od listopada.
Maciek już przeżywa,że do p-la nie chce:baffled: będzie ciakawie w poniedziałek:dry:

A i miałam pytać,a ciągle zapominam, kupiłaś fotelik?
Renia fajnie,że już postępy widać:tak:
Ech z tym ginem:baffled: miałam iść po pierwszej @ od założenia wkładki,tymczasem przede mną już trzecia,a do gina nie trafiłam:baffled:

A w głowie też mi się kręci i to dopiero teraz niedawno się zaczęło...trochę mnie to dziwi,nie powiem:dry: Może test ciążowy kupię:confused:

Miała sprzątać, a się chipsami obżarłam:zawstydzona/y:

Hej wieczorkiem:)
ja już po radzie , oczywiście informacji natłok i wszystko na 3.09 więc będzie fajnie:dry:5.09 już zebranie więc też super:dry:
Madzia ech z tym fotelikiem to masakra:baffled:na nic się nie umiemy zdecydować, a to Kuba wydziwia, a to do auta nie pasuje, a to tapicerka mi się nie podoba, a to nie rozkłada się do spania no i tak leci.Chyba stanie jednak na foteliku 15-36kg mimo że Kuba nie ma jeszcze 15, bo waży 14,2kg ale jednak nic innego nam nie odpowiada.I raczej będzie MC ferofix. A Liwka idzie do żłobka od poniedziałku-siostra ją zaprowadzi.Dziś już zostawiłam pampersy, chusteczki i ciuchy na zmianę (to do szafki) no i kupiłam im co nie co bo też na nic kasy nie ma podobnie jak u nas w p-lu:dry:zobaczymy jak to będzie:) ale ja ją będę odbierać po obiedzie czyli ok 12:tak:
Iza ależ ty pracowita jesteś:) a od poniedziałku się zacznie, co?;-)Ty chyba teraz nową klasę obejmujesz, co nie :happy2:a ja zaczynam mianowanie i już się boję:-p
Renia ciesz się, że Tymi chce do p-la, bo mój Kuba nadal rano odstawia cyrk:-(
Dorka no chwilka bez dzieci jest potrzebna:tak:

Idę szukać wózka do żłobka:-p:-Dzapowiedziałam M że muszę coś taniego kupić bo mojego joolza w wózkowni nie zostawię, oj nie :-p:-D

witam
moje małe padło i z tatusiem jeszcze dosypia
ja po kawce a T jak zwykle bajki

Iza współczuje bólu szyjnego
do poniedziałku musisz dojść do formy

Kic a co planujesz zakupić na żłobek?
no mój teskni za przedszkolem
wczoraj wrócił taki umęczony bo byli w parku linowym, że nawet nie miał siły opowiadać

Madzia test ciążowy? ;-)
w sumie fajny czas na trójeczkę;-)

Post jak tam zdrówko?

oj dzis sennie
pogoda się pogorszyła
a mnie wysypało jakieś opryszctwo na ustach

(...)
i tu nastąpiła dłuuuuga przerwa
znowu jedzenie
Ignas normalnie co 2h wisi na cycu choć słowo :wisi: nie pasuje bo 5-10 min i po wszystkim

dobra ide ogarnąć siebie i domek
miłego

reklama
Witam,
Renia Ignas ma 14tyg? to podobno skok sie zaczyna:tak:Franek mial tak kilka dni temu ale szybciej mu sie skok zaczal,w nocy co 2 godziny cycal:no:po 5 min juz najedzony,teraz spi w nocy od 3-5 godzin ale je ok 20 min(wczesniej jadl 10min i najedzony byl:tak:):baffled:Fajnie ze Tymi chce chodzic do przedszkola,Misia niby tez chce,zobaczymy jak bedzie w poniedzialek jak bedzie musiala wstac o 7:-D
Kic nowy wozek:-) Ja niedlugo bede musiala Franka przelozyc do spacerowki,bo juz niewiele miejsca ma w gondoli:baffled: a i znowu mamy przebita dętkę :angry: Teraz juz bedziemy kupowali nowa:tak:
Iza oj biedulko:-(Mam nadzieje ze szybko Ci przejdzie:tak:Pisalas ze Weronice nawraca ciemieniucha? Franek wlasnie ma taka dziwna ciemieniuche i dostalismy na to emulsje sterydowa i Clotrimazolum,lekarka mowila ze czasami ciemieniucha moze moec podloze grzybicze:tak:
Oj u nas dzis tez pogoda bleeee:angry::no:Ja robie drozdzowke,ma przyjsc bratowa G z corka(12 dni starsza od Franka):tak:
No nic spadam, bo juz rozczyn mi urosl:-D

Do góry