reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam sobotnio.
Kic ,Andula no właśnie nie wiem co mogło by się dziać na tym wuefie, mam zamiar podejść do pedagoga szkolnego i porozmawiać, może ona jakoś wpłynie na Olkę, albo rozwikła co się dzieje.Ew. podejdę do pani z którą Ola ma zajęcia na rozmowę.Olka jest słabsza fizycznie od zawsze, i wiem że jest jej trudno, poza tym szybko się zniechęca.Ale ćwiczyć musi :sorry2:
Kic pochwal się nowymi pojazdami :tak:
Surv współczuję nie przespanych nocy. Wiem że kiedyś były w aptece herbatki dla dzieci Spokojny sen, czy jakoś tak.Może podpytaj :tak:
Post o której ty wstajesz, że jeszcze tak późno do nas piszesz :-D
Dorka zdrowia dla Ciebie.Oby przeszło jak najszybciej :tak:

Ola na basenie, niedługo po nią jadę, potem obiad, i siedzenie w domu.Szkoda bo ładna pogoda.Ale Wiki kończy antybiotyk, a jeszcze kaszle, więc nie posiedzi w domu. Mam nadzieję że w poniedziałek już pójdzie do przedszkola, sama dni odlicza kiedy do Paulinki wróci :-D
Miłego dnia.

reklama
Surv no aż tak zwariowana nie jestem:-pdwa owszem ale w ciągu dnia, a nie w ciągu jednego spaceru:-p:-Dczyli wczoraj rano u lekarza byłam bee+ a po południu na spacerze Luną:-p:-D:-D:-DNo bym się nie zdziwiła jakby Sarze od razu 3 wyszły, wszystko jest możliwe:-Dmoja Liwka nie ma dolnych dwójek a czwórki lada moment się przebiją:-D
Sylcia no i tu może być problem-jest słabsza, ona to zauważa i nie chce by koleżanki to widziały, więc nie ćwiczy.Lub koleżanki już to zauważyły i zostaje wybierana do gier zespołowych ostatnia lub najmocniejsza dziewczynka w dziedzinie sportu zaczyna ją wyśmiewać itd itd Dzieci w tym wieku potrafią być okrutne-miałam praktyki w szkole i niestety ubliżają sobie wzajemnie. Pogadaj z Olą że nie we wszystkim da się być najlepszym:tak:
Andula u nas hitem jest "grzybkowanie" jak to Kuba mówi czyli "grzybobranie":-Dale tu musi mieć kompana do gry, a w "ptaszkach" sam sobie gra i też się cieszy:-p:-D

Byłyśmy na spacerku z Liwką, właśnie ją położyłam więc mam chwilkę spokoju:) I nie wiem czy pisać plan pracy do p-la czy zająć się "nicnierobieniem":-p:-D:-D

moje też śpią:-).
Majcia już z 1,5 godziny,a Maciek wrócił od babci i też sie położył 0,5 godz temu. Chwila spokoju jest:-p Chociaż jak jestem sama z małą to też jest spokój,bo ona grzeczna.
Wczoraj wykrakałam i małpa wstała o 5.40:szok: ale do 11.30 wytrzymała beż jęczenia.

Do nas goście sie zapowiedzieli- Maćka kolega z przedszkola z siostrą,więc chatę ogarnęłam (ale nie wiem po co jak i tak sajgon zaraz będzie) i szarlotkę zrobiłam. Obiad też mam już gotowy.
K zaraz z roboty wróci,ale że gardło ma zawalone,to niech się lepiej izoluje w sypialni.

Idę szarlotkę próbować,bo juz trochę ostygła;-)

hejka!
odzywam się że żyję:-)
zmęczona strasznie ostatnio, w wiecznym niedoczasie.
Od tygodnia pracuję w innym oddziale i mam trochę zapieprz w związku z tym.
u nas pokrótce dobrze, Lenka z ręką super, już zapomniała że miała gips i szaleje jak głupia.
Sonia też dobrze, kolejne zęby wyszły,też szaleniec z niej mały i uparciuch straszny. Ja ciągle karmię, wieczorkiem i nad ranem, nocki takie sobie, z reguły pół nocy śpi u siebie, a pół nocy z nami.
w przedszkolu i żłobku super.
Ja Lenie też nie pozwalam się malować, ani twarzy ani paznokci, ma tylko pomadkę ochronną do ust i tyle.
co do świąt- my u mamy jak zwykle,
prezenty też już w miarę ustalone - Lena chce Barbie ze świecącym ogonem, dostanie jeszcze od nas zestaw Lego Friends, jakieś gry do nauki angielskiego i literek i pisania bo ostatnio meczy mnie bardzo o te literki i co jak się pisze.
Sonia - jakieś duplo, jakieś grające zabawki,co jeszcze nie wiem bo i tak się bawi zabawkami Leny.
podczytuję Was ale brak czasu i jakoś tak nie mam siły siadać do kompa po pracy, a w pracy brak netu takiego ogólnego.
Andula - witaj po przerwie!

Uff moja Liwka właśnie padała:)
Mamy wieczór z M dla siebie:-p:-D

Pabla super, że się odezwałaś!wow podziwiam za tak długie karmienie:tak:u nas to samo-Liwa woli zabawki Kuby niż swoje:sorry2:Aaaa Pabla te superfity są boskie!jakbyś kiedyś była tam przejazdem to bierz mi obojętnie jakie :-Dna prawdę Bartki się mogą schować:tak:
Madzia u nas pobudkę zarządził Kuba o 5.55:dry:mam nadzieję, że jutro Liwa pośpi bo Kuba na wsi:-pszarlotka mmmm od poniedziałku zaczynam dietę:-p

spokojnej nocki!

Witam, ja juz lepiej.Dzis wstalam musialam umyc wlosy bo juz nie moglam ich dotykac:baffled: Oczywiscie jak zobaczylam ten balagan wszedzie i pelen kosz prania to sprzatalam jak gupia do 15 a i tak wszystkiego nie posprzatala,Franio dzis jakis marudny,malo spal:no:Nauczyl sie mowic gloske ma i jak marudzi wychodzi mu mamamama wiec G mowi ze mnie wola:-D Dalej kaszke wcina az milo,zupke tez,a mleka z butelki nawet wczoraj mojego nie wypil:no:W poniedzialek idziemy kupic w koncu ten ustnik sylikonowy,kubek juz mam po Misi:tak:
Co do swiat Seba ma juz liste wiec mamy w czym wybierac:-D, Misia malego weterynarza z butka do przenoszenia psa(to najbardziej bedzie jej sie podobac:tak:)moje rodzenstwo zlozy sie dla niej na domek dla lalek , dla Franka jeszcze nie wiemy,ale wiadomo dla takiego malucha nawet cos symbolicznego moze byc:tak:
Piszecie ze mlodsze dzieci bawia sie zabawkami starszymi,a u nas Misia podbiera Franiowi zabawki:-D
Kic jestes niemozliwa z tymi wozkami:-D Co z tym wyjazdem na swieta G by pojechal z mila checia ale ja lubie swieta w gronie rodzinnym,teraz moja najmlodsza siostrzyczka podobno ma nie przyleciec i juz mi smutno:-(
Madzia fajnie ze Maciek chodzi do babci spac,Misia jakos nie bardzo sie chce,choc babcia kilka razy juz ja namawiala:confused:
Pabla fajnie ze jeszcze cycujecie(my pewnie tez bedziemy tak dlugo cycowac:-D).Super ze dziewczyny zdrowe:tak:Ja wracam do pracy 8 grudnia i Juz wiem ze nie bede miala na nic czasu:baffled:
Sylcia u mnie tez dzieci za 2 dni koncza antybiotyk a dalej kaszla:confused: Zrowka dla Wiki:tak:
Andula Franek tez ma tak ma tak opuchniete dziasla:tak:Jak sie usmiecha to mu wszystkie zeby "przeswituja":nerd:
Survi jest chyba taka cherbatka malina z melisa o ile dobrze pamietam ona jest od 4 miesiaca:tak:
Post o matko ktorej Ty chodzisz spac:-)
Iza milego wychodnego:tak:
Mi jakies paskodztwo wyskakuje na wardze:wściekła/y::no:
Dobra spadam bo dzis chyba doganilam z dlugoscia posta Haszi:blink:
DOBRANOC

Witam rankiem:)
U nas nocka masakra!Liwka budziła się chyba ze 30 razy, dobrze, że Kuby nie ma to spałam u niego, bo chyba bym przy łóżeczku od Liwki spała, a raczej drzemała:baffled:Do tego na moje oko M ma zapalenie oskrzeli, kaszle jak głupi aż się dusi więc tylko ja kursowałam do małej. Małą albo zęby tak męczyły, albo katar+kaszel, nie wiem ale dziąsła w okolicy 4 ma jak banie, a do tego dość zapchany nosek ma:dry:

Dorka dobrze, że już lepiej. Na początku Kuba też się bawił zabawkami Liwki (mimo, że wszystko po nim:-p)no bo to było coś nowego:-p ale teraz Liwka jest już na tyle kumata, że jeździ autkami od Kuby, a wypasiona lalka którą dostała na roczek leży gdzieś zakopana:-p:-D

My dziś w domu, bo mała ma gorączkę.

Miłego dnia!

pogoda cudna,my już po spacerku!
U nas nocka niezła,padliśmy jak muchy wszyscy po 21:00 w jednym łóżku, potem jakoś dzieci poroznosiliśmy do ich łóżek, Sonia znalazła się z powrotem u nas około 05:00 dopiero, Lena po 06:00.
zaraz jemy zupkę i małą muszę spać położyć.
Kic - zdrówka dla M i dla Liwki!
u nas co jakiś czas jakieś katary i kaszle się pojawiają ale homeo daje radę narazie.

heloł

no i u nas po raz pierwszy infekcja
zaraziłam Ignasia
ja chyrlam coraz bardziej
z bólu gardła przeszło na katar i teraz kaszel
młode zaraziłam katarem i taki mało wyraźny w piątek był
w nocy dostał nurofen i się uspokoiło
wczoraj było jakby lepiej ale na noc lekka gorączka i znowu nurofenik
a do naszej dr się nie dodzwoniłam i czekam na jutro - mam nadzieję nas przyjmie

dobrze, że jest cycuś to co chwilę przystawiam i dopajam

Kic my też dzis w domu, zreszta nie od dziś
a Tymi u dziadków na szczęście więc mam nadzieję, że się nie zaraził naszymi bakcylami
fajnie, że jedziecie i ze Wam to pasuje
ja to bym chciała tak pojechać z rodzinką tzn z dziadkami;-)
coby gorale śpiewali i grali

Pabla super, że Lenka już doszła do siebie po gipsach i szaleje
no i zaglądaj i rób wiatr chociaz

Post ale ty zabiegana jesteś - szok
a fotek jeszcze nie wkleiłam ale jak tylko wydobrzeję to obiecuję

Dorka to witaj w klubie chorowitków
oby tylko na Frania nic nie przesżło

miłego popołudnia

reklama
Dzien dobry czytalam Was wczesniej ale jakos nie odpisywalam bo ciagle cos:baffled:
Renia zdrowka zycze,zeby Ignasiowi szybko przeszlo,bo chory niemowlak to masakra,a jak jeszcze Ty nie domagasz to juz zupelnie :no: a Igi pije za kazdym razem jak Go przystawisz? U nas jest tak ze to franio musi chciec cycka,jak ja mam np.nawal i go przystawie to on nie bedzie ciagnal i juz:baffled:
Pabla to niezle wykonczeni byliscie po calym tygodniu:tak:
Kic Ty jak zwykle zaczynasz na bb:-D Zdrowka dla malej:tak:-biedulka:-(
U nas nudy:dry: G pojechal przeprowadzac mame szwagra,a ja sama z dziecmi:no:Maly dalej marudzi i ciagle na tapecie mamamamaam:-)
No nic milej koncowki wekeendu

Do góry