reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Hejka my dziś znowu lekarza zaliczyliśmy;-) ale nie będę smęcić z dzieciakami jest już OK:tak:

Nie wiem czy uda mi się jeszcze wejść ,Kochane życzę Wam ciepłych ,rodzinnych Świąt i aby każde życzenie Bożonarodzeniowe bardzo szybko sie ziściło !!!

reklama
Witam z pola walki :p
My jednak byliśmy w Bielsku na pogotowiu i Liwa jest na antybiotyku:sorry::-(nie jestem pewna czy ten antybiotyk jest konieczny ale już wolę dawać i mieć spokój:confused2:w niedzielę wieczorem Liwa dostała wysokiej temperatury, zadzwoniłam na pogotowie i odmówili przyjazdu:wściekła/y:więc zapakowaliśmy dzieciaki i pojechaliśmy, już mi na miejscu nie chciało się robić awantury ale co się dzieje w tej służbie zdrowia to jest skandal. Oczywiście Liwa nam się pożygała, na miejscu ludzi w cholere, lekarz buc nad bucami więc święta mijają w zajebistej atmosferze:confused2:do tego wczoraj na Wigilii mała była nie do zniesienia, kolację zjedliśmy na raty, bo nie dało się jej utrzymać przy stole:angry:do tego napchała tyle do buzi, że w końcu się pożygała:confused2:na koniec się wkurzyłam wzięłam klucz z jazuzzi i wsadziłam bachorki do bąbelków:-pdziś nie zwarzając na antybiotyk byliśmy na długim spacerku i tyle naszego wspaniałego relaksu:-p
Ja właśnie pilnuję Liwę, bo śpi (obok szczeka pies więc nie wiem jak długo:wściekła/y:) a M z Kubą pojechali jeszcze na Skrzyczne zobaczyć. Z nart nici bo nie ma cholernego śniegu, na tyle, żeby warunki były dobre dla takiego malucha:baffled:no to się wyżaliłam, ale i tak jestem zadowolona, że kolejny rok uciekłam od świątecznych porządków, zakupów i stania przy garach:-p

Andula dobrze, że dzieciaki ok.Ja tam uważam, że lepiej 3 razy jechać i skontrolować niż potem 3 tygodnie z dzieckiem w szpitalu leżeć:sorry:już tak kilka znajomych miało, że wizytę odkładali, odkładali a potem się okazało że dziecko ma ostre zapalenie płuc.
Kasia no ja z tych co wolą, żeby dziecko miało profesjonalnego n-la:-pnauczyć się pewnie nauczy, co mi tam:-p
Iza gratulacje tak zaszczytnego miejsca!

No to jeszcze na koniec dziękujemy za życzenia i również życzymy Zdrowych, Spokojnych pełnych radości pozostałych świątecznych Dni!

Ho Ho Ho

Objedzeni ale i zadowoleni. Wigilia bardzo udana,dzieciaki przeszczęśliwe że Mikołaj znalazł dla nas czas i posiedział przy wigilijnym stole:tak: tylko zdziwiły sie bardzo żę przyjechał samochodem a nie w towarzystwie reniferów;-)Prezenty udane pochwalę sie troszkę:zawstydzona/y: Dostałam karnet na fitness na zabiegi spa zegarek oraz perfumy:tak:Wreszcie może sie zmotywuje aby ruszyć tyłek i zrobić coś dla siebie.Kasiu napisz czy na zumbie jako początkująca dam radę:confused:Ewa na kolacji normalnie Anioł wcielony:tak:(aż głupio mi tak swe dziecko chwalić) nie płakała sama sie sobą zajmowała pomimo zmęczenia:tak:Miś swoje klocki lego olał totalenie dopiero dziś z R układają najbardziej ucieszył się ze smoka Imaginext:tak:Nocka z jedną pobudką więc żyje :tak:Wstaliśmy o 10:tak:Miś w nocy zagorączkował ponad 38 ale do lekarza po raz chyba 7 dziś nie idę;-)

Reniu śpij ile się da rodzinka sie zajmię Ignasiem a Ty ładuj akumulatory:tak:

Kic prze kilka dni służba zdrowia mnie do szewskiej pasji doprowadzała.Wczoraj w rejestracji pokłociłam się z pielegniarką.4 razy kazała mi ten sam adres przepisywać .Ja z Ewką na rekach ,Miś gorączka to jej powiedziałam co o tym myśle i sę przymkneła:tak:Lekarz też mnie wku... wchodzę a on do mnie "po co pani do mnie przyszła trzeba było do swojej przychodni" to mu grzecznie odpowiedzałam że odesłali mnie tutaj gdyż u nas nie bylo pediatry a on " ja też nie pediatra" kur.. myślłam że mnie trafi .Odpowiedziałam mu że moja przychodnia skierowała mnie do niego zdziwił sie lekko kazał dzieci rozebrać i jak już były rozebrane ( w gabineci max 17 st) zadzwonił do mojej przychodni i kazał mu nikogo nie przysyłać gdyż on sam:wściekła/y: na korytarzu zero ludzi:crazy: Za darmo tam nie siedzi,lenie wstretne.Czują sie nadludzmi normalnie.Zreszta jak zadzwoniłam wczoraj z rana dzieciaki umówić to "pani" w rejestracji mówi tak"a czemu nie przyszłą pani w nocy na dyżur aby dzieci od nocy leczyć"Wyjaśniłam że dzieci leczę od czwartku i jej komentarze uważam za zbędne i niegrzeczne:wściekła/y::wściekła/y:Kic zdrówka dla Liwci my również skłaniami sie ku wyjazdowi za rok .U nas 9 stopni prawie wiosna;-)chyba też na długi spacerek pójdziemy aby trochę kcal spalić.

Miłego świętowania :yes:

Ups, cóż chyba trochę zniknęłam ale jest bosko :-D
Życzę wam też miłych rodzinnych Swiąt.

U mnie oczywiście (zreszta z tego co widzę to ie tylko u mnie, zdrówka dla was)
najpierw Tosia 3 dni gorączka 39 ponad a od Wigilii Tymciu to samo+ uszko.
Co prawde na Wigile do babć pojechaliśmy ale spacery, wyjścia i znajomi nam odpadły ale nie ma tego złego... :p
Całuje

Jak tam święta koleżanki?
u mnie spokojnie
wink2.gif
Wigilia się udała, prezenty bardzo się spodobały
laugh.gif
Oskar zachwycony aparatem
biggrin.gif
myślę może jakieś zajęcia z fotografowania znaleźć dla niego; albo najpierw zobaczymy czy to słomiany zapał
biggrin.gif
mówi, że Mikołaj lepiej wiedział co mu się spodoba (w liście napisał, że chce zestaw do sztuczek magicznych-ma dostać od cioci)
p.gif

babcia kupiła Weronice głowę do czesania i jest wkurzona, że ma mało włosów-ma placki na głowie hahahaha

ja jestem z siebie dumna, wszystko wyszło dobre, na czas; śpiewaliśmy kolędy, nikt się nie kłócił
wink2.gif

Wczoraj poszliśmy do kościoła i Oskar Werą poszli pierwszy raz pogadać do mokrofonu do księdza
biggrin.gif
i opowiadał co dostał od Mikołaja, że się odważył
shocked.gif

a dzisiaj przyjdzie moja siostra ze szwagrem, już się bałam, że zła jest na mnie, że nie chcę iść do mamy;

Kic szkoda, że takie zawirowania i nie da się wykożystać każdej chwili; takie życie niestety

Andula fajne prezenty :tak: ja dostałam śrebrne kolczyki i przywieszkę od męża w kształcie serduszek z niebieskim oczkiem jak lubię i komplecik szekszowny ;-) i jeszcze kupił nam wspólny prezent-kocym bo marzliśmy :-) więc i ja happy ;-)

życzę wszystkim zdrówka, my też nie za bardzo, ale nie wiem już co robić, żeby ten kaszel minął

Izabelka super prezenty:tak:Mikolaj sie spisal:tak:

Wczorajszy dzien spedzilismy w domu przyszla tesciowa ,moj:tak:a siostra ze szwagrem i corka.Po poludniu bylismy na krotkim spacerku ale deszcz nas zlapal i szybko wracalismy do domu.

Nocka sredna Ewcia wstawala o 2,5 i 7 ostateczna pobudka przed 9 :tak:
Kilka dni temu powiedzialam R ze najchetnij wszytskie choroby dzieci wziela na siebie i co ? Mowisz i masz :wściekła/y:Jestem "posiadaczka" zapalenia spojowek:crazy:

Dzisiaj jedziemy do kuzynki na obiad ,beda kolejne prezenty .Nawet nie wiem czy dzieciaki sie ciesza jak maja wszystkeigo tak duzo:tak:
Pisze z laptopa R i nie umiem wstawic polskich znakow:crazy:
R uklada lego z Michalem Ewcia nawala w garnuszek na klocuszek a ja mam labe :tak:Zaraz ide sie szykowac po 12 musimy wyjsc:tak:Milego dnia!

My już w domu, ufff:)
Liwa właśnie padła, Kuba z M układa lego, a ja czekam aż pralka skończy żeby załadować następną:-p
My sobie sprawiliśmy wspólny prezent czyli ekspres do kawy no i kasa poszła na wyjazd:tak:
Dzieci też zadowolone z prezentów, więc jest ok:tak:

Andula zdrówka!widzę, że Wasze dzieci lubią spać, Kuba wstaje po 6, więc u nas ze spania nici:sorry:Liwa zaraz po nim więc raczej są rannymi ptaszkami:-p
Iza super, że Święta udane:tak:no i fajowo, że Oski przezwyciężył lęk:tak:Kuba zaśpiewał Mikołajowi kolędę, też byłam zdziwiona:tak:
Haszi korzystaj z M:-p:-Dzdrówka dla dzieciaków!
Madzia cóż za wiatr:-Ddzięki za życzenia:tak:

reklama
Hej, hej i ja się witam!
Fajnie, że u Was wszystko w porządku, oczywiście poza tymi zawirowaniami zdrowotnymi:sorry:
U nas również wszystko się udało. Prezenty trafione, rodzinka zadowolona. Miki był dumny, bo pierwszy raz czytał karteczki przy prezentach a Olga rozdawała. Wczoraj byliśmy u mojej Babci, gdzie przyszła rodzinka, z którą nie widzieliśmy się w czasie Wigilii, więc super. A dziś pojechaliśmy na kawkę do znajomych. Pogoda fatalna, bo jest ciepło, szaro i brzydko:confused2: Co do odwagi dzieci, to Olga od Wigilii wyśpiewuje kolędę i również przy większej Rodzince dawała "koncert" - sama wyszła z inicjatywą. Oczywiście, jakby to zrobił Miki, to byłabym w większym szoku, no ale Olga też nie jest taka bardzo "do przodu".
Możecie się domyślić jak się czuję, jak sobie myślę, że jutro do pracy:confused2:

Do góry