reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Hej!
Zdróweczka dla wszystkich!!! Andula, ale Was rozłożyło :-( Kic mam nadzieję, że Oliwka się trzyma i nie będziecie musieli wracać do domu. Trzymam kciuki!
U mnie już wszystko zrobione - choinka ubrana, pierniczki przyozdobione, mieszkanie ogarnięte, aaa jeszcze prezenty muszę popakować, ale to u rodziców, bo przy moich szperaczach nie byłoby jak.
Wczoraj w ramach zrobienia miejsca na dwie Wigilie (jak ja to "kocham") poszłam na maraton zumby. O maj gad! Masakra jakaś. Miałam samą wodę, nie miałam izotoniku, to jak wróciłam do domu (maraton trwał prawie 2,5 godziny), ledwo się wykąpałam i padłam jak trup nieboszczyk.

Kochane, ja się nigdzie nie wybieram, dostęp do kompa mam, więc zaglądać będę. Poza tym jutro do pracy... Ale na pewno nas zwolnią wcześniej, tylko nie wiem o której. W każdym razie

Uploaded with ImageShack.us

reklama
jejku dziewczynki zdrówka dla wszystkich..
muszę się pochwalić
poszłam do kościoła sama i odebrałam nagrodę dla dzieci :-D nasza szopka (tesciowa zrobila jako prezent dla dzieci na Mikołaja) zdobyła 1 miejsce!!!!!!!!!!! dla babci jest torebka skórzana!!! Oskar-czapka,szalik i rekawiczki; Wera rajstopki; domek z ceramiki do powieszenia; 2 breloczki na klucze religijne; plus nsłodycze i 4 tomy książek-lektur w twardej oprawie :szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D więc teściowa pęka z dumy

robię kompot z suszu i pieczemy ciacho; mąż na rybach; pies obszczekuje wszystko; Wera wpadła w dziką rozpacz, bo chciała 3 krzesła do domu, a ma 2 :-p zwariować można, ech idą święta :-)

Witam ponownie,
Liwa śpi, chłopaki poszli na obiad - nie mogę zostawić Liwki samej bo właśnie obok do pokoju przyjechali goście z psem, który non stop szczeka:wściekła/y:nie mam nic przeciwko zwierzakom, ale nie pojmuję tych recepjonistek które wydzielają pokoje:baffled:Liwa co rusz się wybudza, więc muszę czuwać :dry:

Byliśmy tu na pogotowiu, ale na dyżurze był....anestezjolog i kardiochirurg, no cóż za głupota takich specjalistów dawać na dyżur do pogotowia???Ale się uparłam, że mają małą osłuchać,przecież chyba taką podstawową czynność potrafią zrobić. Niby wszystko czyste, gardło też ok, więc podaję małej to co dotychczas a jak przyjedziemy to w czw. pójdę do lekarki.

Kasia śliczna kartka!
Kamu no tak chłop na miejscu to dodatkowy etat w domu:-psuper, że Maksio zdrów:tak:
Post to Wam też zdrówka!a jak Tata się miewa?

Dziś Kuba po kolejnej jeździe na stoku, M mnie wkurza, bo się uparł, że sam nauczy Kubę, a ja twierdzę, że lepiej jakby to instruktor zrobił.Wkurza mnie taka cholerna duma u facetów:wściekła/y:nie wiem czy to tylko mój tak ma, ale dziś mnie zirytował na maksa:cool2:

Izabelka, no nieźle! Ale prezentów - super!
Kic faktycznie trochę nierozważny dobór sąsiadów. Z drugiej strony też nie bardzo ze strony "wczasowiczów", że biorą w miejsce publiczne rozkrzyczanego psa:baffled:
Faktycznie mężczyźni są nieraz tacy ambicjonalni. Na szczęście naukę pływania dzieci daliśmy w ręce specjalisty, ale już teść szczycił się, że sam m nauczył pływać :sorry2:Z nauką jazdy na nartach nie byłoby szans, bo nie potrafi ;-)

Kamu to że D podjada ciasteczka to dla Ciebie najlepsza recenzja ;-)

Izabelka gratki dla teściówki,prezenty super:tak:

Kasiu śliczna karteczka:tak:

U nas sytuacja opanowana,Ewcia cały dzień bez gorączki:-):tak:a Misiu z lekkim stanem podgorączkowym.Oczka nie wygladają super ale widziało je już tyle lekarzy więc myślę że jakby były bardzo niepokojące to któryś zwróciłby uwagę:tak:

Upiekłam sernik ,zrobiłam kilka sałatek śledziowych,R przygotował dwa rodzaje galarety z rybą i to tyle na dziś:tak:Idziemy do siostry na kolację więc 12 potraw nie muszę mieć w domu:tak:

Nareszcie nerwy ze mnie schodzą ,R się śmieje że wczoraj musieliśmy wyglądać jak dwa wariaty wzywając pogotowie gdyż dzieci spały jak Aniołki i jak lekarz stwierdził nic poważnego im nie dolega ale ja tam wolę dmuchać na zimne:tak:Jak R skończy inhalować Ewkę wyślę go chyba po browara ;-) mam normalnie ochotę się napić takiego zimnego najlepiej jeszcze z butelki;-):tak:Idę kończyć rosół buziaki dla Was !

Kic może jednak da radę nauczyć Kubę jeździć na tych nartach, dwóch moich kuzynów uczyło swoich synów i naprawdę im się udało.
Andula wcale Ci się nie dziwię , pewnie też bym dzwoniła, jak człowiek ochłonie to widzi,że czasem za bardzo panikuje, jak Maks miał niecały rok i zaczął mi wymiotować (wcale nie jakoś strasznie) też wezwaliśmy pogotowie , dziś mi się śmiać się chce z tego,że tak panikowałam.
My właśnie wróciliśmy z nieplanowanej imprezy, wychodząc od moich rodziców D zadzwonił z życzeniami do znajomych którzy mieszkają obok "mojego starego bloku" i poszliśmy do nich a tam 4 pary naszych znajomych z dzieciakami , sympatycznie było. Także ciasto i sałatkę przełożyłam na jutro

Witam, zdrowia dla wszystkich potrzebujących.
Kasiu śliczna kartka :-)
My już wszyscy w komplecie.Dziś jeszcze sałatka do zrobienia, i lekkie ogarnięcie domu.No i świętowanie :tak:

Do wieczora pewnie już nie zajrzę. Choć w święta pewno się pokarzę :-D

Życzę Ci nadziei,
własnego skrawka nieba,
zadumy nad płomieniem świecy,
filiżanki dobrej, pachnącej kawy,
piękna poezji, muzyki,
pogodnych świąt zimowych,
odpoczynku, zwolnienia oddechu,
nabrania dystansu do tego co wokół,
chwil roziskrzonych kolędą,
śmiechem i wspomnieniami.
Wesołych Świąt!

Ja też dopiero w święta zajrzę do Was na dłużej, bo babcia + wnuczki od dwóch dni sieją chaos i zniszczenie w domu, a ja uparcie usiłuję zebrać to do kupy:tak:

A tymczasem życzę Wam spokojnych Świąt, bez chorób, fochów i innych codziennych uciązliwości!:tak:

Załączniki

• zyczenia1.jpg
    zyczenia1.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 21
reklama
Do góry