reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

hej
młode za rekaw ciagnie -pisac nie pozwala
nocka do bani jak zwykle
zaraz zaparzę meliskę bo czuję total zmęczenie i podenerwowanie
Tymi znowu jakiś niewyraźny - zsikał sie nad ranem i się załamał chłopak
i znowu moczu nie złapałam do analizy ;-)
ja od niedzieli jakaś rozwolnieniowa - czyżby jakaś łągodna odmiana jelitówki???
serio mam dość
chcę wyjechać gdzieś w ładne miejsce

Surv fantastyczna pasja - i jeszcze do tego masz całe hektary więc możesz się "bawić w ziemi"

Kic już na wypoczynku
ale jej dobrze pewnie śniegu po pas

u nas tak popadało ciut ciut białego
kurcze poczytałam co u Was i nic nie pamiętam
do poźniej

reklama
Surv, no super, że masz taka pasję. Tylko ja prosze o wygospodarowanie czasu na pisanie książki!
Renia, bidulko:-(Oj w takich chwilach przydałoby Ci się oderwanie od rzeczywistości.
Ja nockę tez miałam taka sobie, bo jak wczoraj było ok, tak w tą noc Miki znów kaszlał. Ja już nie wiem o co chodzi. Wyczekuję tej wizyty w poradni jak niewiem. Mam nadzieję, że nam pomoga. Aha, sun czuje się super, tylko ten kaszel:confused2:

hej, wczoraj miałam dzień wyjęty z życia, wzieliśmy piesę do sterylizacji; źle to zniosłam, poryczałam się jak się lała przez ręce :-( dzisiaj już chodzi, ale wyszłam z nią siku to wróciła i znowu leży, bidulka...
dzisiaj idziemy do kina na Poranki, zdobyłam wejściówki :tak::-D
mam całą listę do załatwienia na te ferie

Andula my mamy szczypiorek, rośnie szybciej, albo zróbcie rzeżuchę :tak:
życzę zdrówka i przespanych nocy

Izabelka będzie dobzre z piesą zobaczysz. Luka brykała od razu - dosłownie a Baba już nie, oj nie. Przez pierwsze dni była bardzo oszczędna i własnie generalnie leżała i sporo spała. Mając porównanie do Luki, to też bylismy lekko zaniepokojeni. W sumie do ściągnięcia fartuszka tak było, czyli z 5 dni. Dostaliśmy zalecenia, że przez pierwszy tydzień wychodzić tylko za potrzebą, na smyczy. Wszystko to dlatego, żeby nie wyskoczyła przepuklina, bo byłaby kolejna narkoza i operacja. A teraz wariuje jak szalona!

Surv wielkie dzięki , zaraz wyślę PW i jeżeli to nie problem to przygarnę od Ciebie kilka nasionek.Fajna sprawa własny ogródek ja jakoś szczególnie nie lubię się w ziemi bawić ale plony zbierać to już owszem;-)Pamietam jak u taty na wiosce rano szłam po świeży szczypiorek do jajecznicy ale ona pachniała:tak:Surv zawsze kochałaś ogrodnictwo czy może odkryłaś w sobie pasję juz po przeprowadzce?

Izabelka z psiną będzie ok zobaczysz,potrzebuje tylko czasu na rekonwalescencje:tak:

Reniu u nas nocka również średnia Mała wstała już o 24 ale do 3 przetrzymałam ją na smoku i maszynce:baffled:O 3 cyc i wstała na kolejnego o 6:30.Nie mam w sobie dyle determinacji co przy Miśku w walce z cycaniem w nocy:no:

Dorka wielkie gratulacje dla Frania a więc Ewka jako jedyny majowy bobas jeszcze nie stoi:sorry:Małe postępy robi,przemieszcza się szybciutko gdzie chce itd ale i tak jest sporo w tyle za Waszymi dziećmi:tak:

Wczoraj na fitnessie znowu instruktorka dała w kość ,myślałam że razem z rowerkiem się przewrócę;-)Nie wiem jak to się dzieję ale odkąd ćwiczę ważę więcej o 1.5 kh dziwne:szok:

Idę Ewę przebrać,pózniej wpadnę:tak::tak:

Dzięki Kasiu :tak: już zaczyna szaleć, ale widać, że ją boli

Kochani potrzebna Wasza pomoc :) zbieram "lajki", żeby wygrać 100zł w konkursie TV Malbork! Przeczytajcie mój artykuł i polubcie jeżeli możecie; te 100 zł przekażę na Fundację Bez Tajemnic dla niepełnosprawnych dzieci , fundacja ta która zajmuje się właśnie zbieraniem zakrętek; dziękuję za pomoc :):):)
http://www.facebook.com/TvMALBORKpl

http://www.facebook.com/TvMALBORKpl

Cześć dziewczyny! Mały ma drzemkę, Misia ogląda Kucyki,a ja mam chwilę na neta:tak:
Andula ja też lubię zbierać plony:-) Nie martw się że Ewcia nie stoi:tak:, zaraz wszystko nadgoni:tak:
Survi ale pasja:tak: Jak Flo? zrobiła awanturę?
Iza piesia na pewno poczuje się lepiej:tak:
Kasia trzymam kciuki żeby Miśkowi przeszedł ten kaszel:tak:
Renia współczuje nocek, a Tymi coś może ma jakieś zapalenie czy coś ze tak posikuje? Choć Misi czasami przy przeziębieniu się zdarza że się posika w majtki:baffled:
U nas nocka ok,mały obudził się dopiero przed 6:happy: Misia już prawie zdrowa,ale do końca miesiąca na pewno nie pójdzie do przedszkola:no:
Mały już był zdrowy a wczoraj już katar mu leciał:wściekła/y:
Dziś wybieram się na małe spotkanie z koleżankami:tak:
Dobra uciekam bo zaraz koleżanka przyjedzie na kawkę.

No to ja się solidaryzuję z nieśpiącymi, bo i u nas nocka średnia. Coś się mała co chwilę wybudzała, a do tego łóżko nam się połamało i trzeba było z każdym ruchem uważać żebyśmy całkiem w dziurę nie wpadli:laugh2::baffled:

Andula to normalne,że sie waży więcej, bo mięśnie ci się wzmocniły i urosły,a one ważą więcej niz tłuszczyk:tak:
Myśmy wczoraj 6W robili,ale K wymiękł, poza tym ja też musiałam powtarzać, bo za pierwszym razem myślałam,że umrę ze śmiechu z niego:-D Dzisiaj trochę mięśnie czuję,a K powiedział,ze ten pierwszy dzień będzie robił do skutku aż całkiem dobrze zrobi...ta... i tyle by było wspólnego ćwiczenia, bo ja nie mam zamiaru czekać aż on da rade zrobić tą pierwszą serię ćwiczeń:-p
Po tych 5 min nie umiał wstać, bo go skurcz brzucha złapał, mnie też ,ale ze śmiechu:-D:-D

Moja mała dziś jest Panią Wiosną,kwiatki przyszywałam własnoręcznie, bo żadnego ciekawego stroju nie znalazłam,a pan z allegro mnie oszukał i wciąż twierdzi,że nie otrzymał wpłaty. Już mu potwierdzenia posłałam, zobaczymy czy mi kasę zwróci. Że też ja mam takie zezowate szczęście do tego allegro:nerd:

Madzia szkoda, że nie wyszło z allegro,ale napewno strój był piękny :tak:

byliśmy na Poranku w kinie-cała godzina "Wilka i Zająca"; kiedyś takie fajne było; teraz widzę propagandę, łamanie zasad i palenie papierosów; Oskarowi się nie podobało :eek:

reklama
Witam :)
Sorki że napiszę tylko co u nas, ale korzystam póki mam net:-Dpotem poczytam dokładnie :)

Dojechaliśmy ok, pokój w miarę, niby ten sam hotel, ale jestem już przyzwyczajona do wyższych standardów ;) a w tych już był brak miejsc:szok:odpocząć od dzieci nie odpocznę bo koloni chyba ze 3, więc non stop wrzask :p

Kuba na nartach SUPER!!!zwracam honor mojemu M, który nauczył jeździć Kubę w kilka godzin:tak:Młody jeszcze na szelkach, ale tak M się pewniej czuje, więc niech tak jeżdżą:) Ale zakręca, pięknie hamuje i trzyma pozycję:) No i nie marudzi!byłam w szoku, że jeździł 4 godziny bez żadnego odpoczynku!na prawdę jestem pozytywnie zaskoczona, dzisiaj kolejne kilka godzin za nami w mrozie, ale jest super!Tęsknię baaaardzo za Liwusią, ale ponoć ma się dobrze:) w żłobku daje radę w majtkach, więc jesteśmy na dobrej drodze;) Ponoć dzisiaj jak weszła do domu z moją mamą to powiedziała "nie ma mama":-(Kuba też za nią tęskni co mnie bardzo cieszy:tak:

No to tak na szybko że żyjemy:-p

ps nowy wózek super:-pzostał zaakceptowany i polubiony przez moją mamę, więc jest ok:-D

Ech poczytałam:)

Madzia stan niby bdb ale nastaw się że się będzie źle podbijał - to ta sama konstrukcja stelaża co PPP3 i inglesiny zipy free.Po za tym one mają małe siedziska. No ja akurat dużo jeżdżę bo do żłobka ją prowadzimy i do sklepu, parku też wózeczkiem :) Ewidentnie Cię palant z all w bambuko robi, napisz stanowczego maila, że albo zwrot kasy albo zakładasz spór:/

Surv jejuu o czym Ty piszesz :D nic nie zrozumiałam z tych korzennych roślin czy jakie to były :D:DSuper, ze Sarulek takie postępy robi!

Andula i Twoja stanie na nogi, daj jej czas :) a masz więcej kg bo mięśnie ważą więcej niż tłuszcz:)

Iza na pewno z psinką będzie ok :)

Magdzik brawa dla Julci estradzistki :D całusek w brzuszek Pawełka :)

Renia teraz na zimę mam Baby jogger city mini GT, wcześniej miałam nippera:) Fajny też jest mountain buggy urban jungle (lub mniejszy "brat" swift) no i ostatnio wpadł mi w oko bubleride Indie ale do ściągnięcia z Czech :)

Post przy następnym dziecku polecam mountain buggy albo nippera, a jako ostatni "podwieźdupka" quinny yezz i zobaczysz że są wózki, które się lepiej prowadzą :p :D

Ostatnia edycja:
Do góry