reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Kamu, oczywiście że trzymam!

Dziewczyny, moze popatrzycie na moje suwaczki? Roznica miedzy dziecmi: 1 roki 10 miesiecy, 2 lata i 10 dni, a teraz szykuje mi się 1 rok i 10 miesiecy a nawet może 1 rok i 9, 5 miesiaca. Pierwszy rok jest ciężki, to nie bułka z masłem, ale potem to już tylko lżej. ALe widzicie cały czas decydjemy się na małą różnicę. Z tym, że wg naszych planów to już ostatnie dzieciątko........

A jesli chodzi o pomoc to nie mam nikogo. Muszę sobie radzić.

reklama
Czesc dziewczyny!

Nie bylo mnie tu przez pare dni- praca, a po pracy nic mi sie nie chce. Jednak codziennie was podczytuje.
W poniedzialek mialam plamienie, a wlasciwie wygladalo to jak normalny okres:szok:, zadzwonilam do lekarza i powiedzial, ze powinnam zrobic USG! USG mialam dzisiaj, wszystko w porzadku, zobaczylam moja fasolke i jej serducho, ktoro bilo jak szalone;-);-);-)wiec wszystko w porzadku. Moja ciaza tez okazala sie mlodsza bo 8 tygodni i 5 dni ale kobieta powiedziala, ze zawsze trzeba liczyc +/- 5 dni.

Byłam na wizycie ,trochę poknociłam z tą moją miesiączka bo nie zapisałam i nie wiem którego dokładnie miałam ostatnio.No Ale termin wyszedł mi jednak na 23.07 wyszło że tydzień ciąży 7, a ja myślałam że 9 tak mi wychodziło z babyboom.
Najważniejsze że serduszko bije,chociaż fasolka wydaje mi się bardzo mała bo ma tylko 8,5 mm.Następna wizyta za 2 tygodnie.
Karta ciąży już założona,teraz muszę wybrać się do stomatologa,bo kilka zębów mam do leczenia a musi być to zrobione.

witajce Dziewczynki!! Dawno Tu Nie Zagladalam A Tu Tyle Nowych Mamus Wszystkim Wam Gratuluje!!! Bylam Dzisiaj U Lekarza I Wszystko Dobrze Nie Moge Uwierzyc Ze To Juz 11 Tyd Jak Ten Czas Szybko Zlecial:-):-) Nie Mam Zadnych Zachcianek A Wrecz Odpycha Mnie Od Jedzenia:-( Jak Narazie Mam Minus 3 Kilo Od Ostatniej Wizyty Miesiac Temu ,a Jedyne Dolegliowosci To Minimalne Mdlosci Ale Bez Wymiotow I Straszny Bol Brzusia I Zoladka!! Zmuszam Sie Do Jedzenia Ale Robie To Tylko Ze Wzgledu Na Moja Dzidzie!! Macie Juz Wybrane Imionka Dla Fasolek??

No i nareszcie!!!!!!!!! GRATULACJE MAMUSIASYNUSIA!!!!!!!!!!!! Wiedzialam ze to nie moze sie skonczyc inaczej jak tylko tym ze w lipcu bedziesz lezec i cierpiec tak jak my :-)

A tak wogole to chce sie pochwalic :-D dzisiaj bylam na usg i ................ widzialam bijace serduszko, buzke i jak dzidzia ruszala raczkami! Powiem Wam tylko jedno: to niesamowite bylo! mega niesamowite uczucie. Mojego ukochanego tak zaskoczylo ze zmusil gin do wydrukowania jeszcze jednej fotki i zwinal ja od razu do portfela zeby sie chwalic. Moja dzidzia ma 3 cm. i niezle szaleje w brzuchu.

Witajcie dziewczyny! Dziekuje za cieple przyjecie. To fajnie, ze nas tu tak duzo. Bedzie masa emocji! Dzisiaj pozno siadam przy kompie, bo caly dzien zalatwialismy urzedowe sprawy i musialam zrobic badanie krwi. Ale juz jestem i tez sie Wam przyznam, ze tak jak ty Roni21 boje sie jak sobie poradze z dwojeczka.:-( Tez jestem tu sama z mezem i Maxem, bez najblizszej rodziny, na ktora nie mam co liczyc - podobnie jak u ciebie renek. I wiesz renek, ja tez wczoraj wieczorem pomyslalam o tym, co ty i spytalam mojego Huberta kto bedzie z Maxem jak pojde rodzic? Fakt, poznalismy tu w ciagu tego roku sporo znajomych, ale Max jest praktycznie non stop ze mna/z nami/z tata. A ze tata chce ze mna rodzic, to musimy kogos poprosic o pomoc. Moi rodzice maja w planie przylot, ale juz po narodzinach, zeby zostac ze dwa tyg. i troche pomoc w domu. Tak czy siak, czasem wpadam w panike...:szok: Tak naprawde myslalam, ze za roczek zaczniemy sie starac o nastepna dzidzie, jak maly bedzie bardziej samodzielny, a tu zadne staranka nie byly potrzebne! Najwazniejsze zeby dzidzia byla zdrowa, to jakos pojdzie. Musimy sobie dac rade, nie? Joas ty przeszlas z nas najwiecej. Sama wychowujesz szczesliwa trojeczke i czekasz na malutka czworeczke. Jak mowisz, ze bedzie dobrze, to ci wierze!:-) Tylko te odleglosci... Ewa-Krystyna, wiesz o czym mowie :-) Toronto jest nawet dwie godzinki samolotem blizej Europy niz Calgary :-) No, ale sluzba zdrowia w Ontario dziala podobnie jak tu, w Albercie, wiec mozemy sobie ponarzekac do woli! Dlugo juz jestes w Kanadzie? Jesli przeoczylam jakis post w ktorym o tym pisalas, to sorry, ale musze jeszcze nadrobic zaleglosci na forum. Pozdrawiam wszystkie mamusie, zycze spokojnego weekendu i dobrego samopoczucia!

Witam:)
Ja też mam już ze 3 kg ale na +. Mi mdłości powoli przechodzą. Nie muszę już wstawać w nocy aby zjeść (wstyd się przyznać ale tak było) Nadal mam jazdę na mięso i jak nie zjem to mam duże ssanie. Ja na usg idę 17.12. i oczywiście nie moge się doczekać.
Już kupiłam spodnie ciążowe i przynajmniej nic mnie nie gniecie.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.
:-)

Witam wszystkie lipcoweczki:-)

U mnie juz prawie 10.00 i prawie ciemno, deszcz...ale pogoda!
Zauwazylam, ze watek dotyczacy objawow nie jest juz chyba tak czesto uczeszczany- czyli swiadczy to o tym, iz nasze dolegliwosci ustaja.

Camela80- marze o dziewczynce wiec mam juz dla niej imie- Zara:tak:.

reklama
ja też marzę o dziewczynce i mam nadzieje ze bedzie to wlasnie dziewuszka a bedzie sie zwala Zuzia :-)
A ja jak na razie mam 1kg na +
Zobaczymy jak dalej bedzie :-)

Do góry