Liwus Maksowi też bardzo ropiało oczko,nam krople fizjologiczne nie pomogły a nawet pogorszyły,ale bardzo nam pomogło przemywanie świetlikiem i masowanie gruczołu łzowego on jest na nosku na wysokości oczka,delikatnie trzeba uciskać.Minęło,a ropiały nam obydwa oczka
reklama
Brawo dla Florki
U mnie w przychodni jest w miare cieplo. Tak wogole to zmienilam przychodnie bo moja pani doktor odeszla z tej starej(ja razem z nia
) Pomyslalam poco mam tlumaczyc od nowa innemu lekarzowi jak ta pani doktor zna moje dzieci i wie co i jak, mojego syna leczy juz chyba z 10 lat ( nie jest stara
).
Michalince tez dlugo ropialo oczko. Przemywalismy najpierw sola fizjologiczna a potem swietlikiem i przeszlo.

U mnie w przychodni jest w miare cieplo. Tak wogole to zmienilam przychodnie bo moja pani doktor odeszla z tej starej(ja razem z nia
) Pomyslalam poco mam tlumaczyc od nowa innemu lekarzowi jak ta pani doktor zna moje dzieci i wie co i jak, mojego syna leczy juz chyba z 10 lat ( nie jest stara
).Michalince tez dlugo ropialo oczko. Przemywalismy najpierw sola fizjologiczna a potem swietlikiem i przeszlo.
pabla27
Fanka BB :)
Ja własnie wróciłam z rajdu po sklepach, ale sił mi starczyło tylko na smyka:-) i empik. Zakupiłam młodej smoczek do kaszki i nowy sweterek a dla siebie ksiażke do czytania, jakis kryminał. Pozatym dzień mi minął nie wiem kiedy. Pospałyśmy do 09:00, potem przygotowywanie obiadu, potem byłysmy z małą oglądać mecz, na którym tatuś sędziował i zaraz sie zrobiło ciemno, pojechalam do centrum, pochodziłam po sklepach i już wieczór. Zaraz kapiel, spanie i sobota nie wiadomo kiedy minęła. Mimo że właściwie każdy dzień z młodą jest prawie taki sam to mijają mi one strasznie szybko...
mamabartka
...i Natalki :)
Nasz tatuś też dzisiaj sędziował mecz :-) ale aż we Wrocławiu, więc nie obejrzeliśmy go w akcji. Za to cały dzień jestem sama z dwoma łobuzami i też ani się obejrzałam a tu już ciemno.... a tatusia ani śladu
jak zwykle w weekend.
Natalka po kąpieli sobie zasypia, Bartuś testuje sprzęt pływający w wannie ;-)... ja już nie mam na nic siły
...a tu sterta prasowania jeszcze na mnie zerka
....żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce...
pabla fajnie że chociaż udało Ci się samej wyskoczyć na zakupki. Marzę o tym....
Natalka po kąpieli sobie zasypia, Bartuś testuje sprzęt pływający w wannie ;-)... ja już nie mam na nic siły
...a tu sterta prasowania jeszcze na mnie zerka
....żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce...
pabla fajnie że chociaż udało Ci się samej wyskoczyć na zakupki. Marzę o tym....

survivor26
Mamy lipcowe'08
Pabla: ja właśnie zrobiłam to samo
5 godzin w galerii handlowej z siostrą, a bez męża i Florentynki.....booooooooooosko
mimo, że kręgosłup teraz boli jak dziki, no i czeka nocna zmiana przy kompie, to warto było, normalnie jakbym na przepustce z więzienia była: móc chodzić do wszystkich sklepów, nie tylko tych, gdzie się wózek mieści, nie rozgladać się nerwowo za miejscem do przewinięcia/nakarmienia, możliwość wejścia do przymierzalni...bezcenne:-) A jak miło się do domu wraca po takim rajdzie: i mąż jakiś przystojniejszy i dziecko kochańsze
5 godzin w galerii handlowej z siostrą, a bez męża i Florentynki.....booooooooooosko
mimo, że kręgosłup teraz boli jak dziki, no i czeka nocna zmiana przy kompie, to warto było, normalnie jakbym na przepustce z więzienia była: móc chodzić do wszystkich sklepów, nie tylko tych, gdzie się wózek mieści, nie rozgladać się nerwowo za miejscem do przewinięcia/nakarmienia, możliwość wejścia do przymierzalni...bezcenne:-) A jak miło się do domu wraca po takim rajdzie: i mąż jakiś przystojniejszy i dziecko kochańsze
beaa
Mamy lipcowe'08
Widze, ze dzisiaj dzien handlowy, sama mialam sie wybrac do centum ale jakos nie moglam sie zebrac. Wczoraj zgubilam alufelge od kola (a moze ktos sobie ''pozyczyl''), dzisiaj rano rozbilam lewe lusterko w aucie (i teraz sobie wisi na jakichs kabelkach
) wiec juz sie nigdzie nie wybieralam bo pewnie jeszcze cos by mi sie przytrafilo.
Tez mi jakos szybko minal ten dzien, tak jak wszystkie dzionki z moja mala. W sumie nic konkretnego nie robie, a czas leci.
dorka - dobrze zrobilas idac za pania doktor do innej przychodni, pewnie sama tak bym postapila.
Pabla- pewnie teraz siedzisz z kubkiem herbaty i zaczytujesz sie w tym kryminale. Jaki smoczek kupilas? Nie chcesz uzywac lyzeczki?
mamabartka - czuje sie dokladnie tak jak ty, nie mam na nic sil, a od 2 tygodni przymierzam sie do generalnych porzadkow w szafie z ciuchami.
Survivor- upolowalas cos w centrum handlowym dla swojej dziecinki? Nocna zmiana przy kompie to chyba tlumaczenia, ktore robisz, tak? Ja chyba nie bylabym w stanie robic tego w nocy, wczesniej troche zajmowalam sie pisemnymi tlumaczeniami ale to co wyprodukowalam w nocy prawie zawsze bylo do kitu. Ja musze miec swiezy umysl do takich rzeczy ale ty pewnie juz jestes ''starym wyjadaczem'' w tej branzy;-), a to sie liczy!
kicrym - zdradz nam co studiujesz, wczesniej chyba pisalas, ze to juz ostatni rok.
) wiec juz sie nigdzie nie wybieralam bo pewnie jeszcze cos by mi sie przytrafilo.Tez mi jakos szybko minal ten dzien, tak jak wszystkie dzionki z moja mala. W sumie nic konkretnego nie robie, a czas leci.
dorka - dobrze zrobilas idac za pania doktor do innej przychodni, pewnie sama tak bym postapila.
Pabla- pewnie teraz siedzisz z kubkiem herbaty i zaczytujesz sie w tym kryminale. Jaki smoczek kupilas? Nie chcesz uzywac lyzeczki?
mamabartka - czuje sie dokladnie tak jak ty, nie mam na nic sil, a od 2 tygodni przymierzam sie do generalnych porzadkow w szafie z ciuchami.
Survivor- upolowalas cos w centrum handlowym dla swojej dziecinki? Nocna zmiana przy kompie to chyba tlumaczenia, ktore robisz, tak? Ja chyba nie bylabym w stanie robic tego w nocy, wczesniej troche zajmowalam sie pisemnymi tlumaczeniami ale to co wyprodukowalam w nocy prawie zawsze bylo do kitu. Ja musze miec swiezy umysl do takich rzeczy ale ty pewnie juz jestes ''starym wyjadaczem'' w tej branzy;-), a to sie liczy!
kicrym - zdradz nam co studiujesz, wczesniej chyba pisalas, ze to juz ostatni rok.
reklama
Ja zakupowy dzień miałam w czwartek, mała grzecznie została z babcią, więc spokojnie mogłam pojechać (teoretycznie, bo mój M mnie strasznie poganiał
) nie ma jak to wypad z kobietkami....
Dzisaj Oliwia dała tatusiowi popalić jak mama się kąpała (idealnie wyczuła moment jak tylko weszłam do wanny) i oczywiście mój kochany potrzebował ratunku, bo jak dziecko 5 minut płacze, to wg niego najlepszym uspokajaczem jest mama. Ach, te chłopy...
Haszi, życzę zdrówka Twoim panom :-)
) nie ma jak to wypad z kobietkami....
Dzisaj Oliwia dała tatusiowi popalić jak mama się kąpała (idealnie wyczuła moment jak tylko weszłam do wanny) i oczywiście mój kochany potrzebował ratunku, bo jak dziecko 5 minut płacze, to wg niego najlepszym uspokajaczem jest mama. Ach, te chłopy...
Haszi, życzę zdrówka Twoim panom :-)