reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

surv no to pieknie że Flora pokazała na co ją stać, przynajmniej macie spokój z lekarzami:tak:
u mnie w przychodni też tak jest że najpierw pediatra ogląda a potem odrazu do zabiegowego- czeka nas to 22 -ego:baffled:
a ja dzisiaj byłam u mojej ginki, czekałam 2 godziny:wściekła/y:ale wszystko jest ok :tak:

reklama
Surw no to masz super dziecię:tak:
ja swojego zaczęłam częściej kłaść na brzuchu, nawe jesli to trwa tylko 3 min- przynajmniej mały podniesie sie na rączkach choć 3 razy i awsze troche ćwiczy. nawet zauważyłam pewne postępy:-)
i odpukać chwilowo przestał sie dźwigać do siadania:szok:, ale grzechotki jeszcze nie chce trzymać- dziś mi nawymyślał, co to ja mu wpycham do pięknie zaciśnietej rączki:baffled:

a Moja Pani doktor pediatra to istna masakra. Jak się ją zapytałam czy jak dziecko będzie miało 4 m-ce to czy mogę przesadzić go z gondoli na spacerówkę to Ona zrobiła wielkie oczy :szok: i zapytała się co to gondola . To była pierwsza rzecz która ścięła mnie z nóg , a potem na pytanie co robić z kaszelkiem który ma praktycznie od urodzenia to powiedziała żeby mu poduszkę pod głowę podłożyć:baffled:
Na koniec przepisała mu po raz kolejny antybiotyk w kroplach na ropiejące oczy i powiedziała że jak przez tydzień nie przejdzie to czeka go wizyta u okulisty i operacja. Normalnie tak się z nią pożarłam że ho ho ho...będę musiała poszukać chyba innego lekarza ..

Kate ja mojemu codziennie z nosa coś wyciagam , a pan doktor nir widzial przeciwskazań do szczepienia

Pani pediatra podczas szczepienia powiedziała, że obecnie jest pozwolenie na szczepienie dzieciaków z temperaturą do 38 stopni. Szaleństwo jakieś.

No i muszę pochwalić moje dziecko kochane, bo stanęła na wysokości zadania przy badaniu i żeby pani doktor nie straszyła nas więcej rehabilitacją, nie tylko główkę trzymała jak trzeba, ale robiła to na wyprostowanych łokciach a do tego próbowała się stopkami od dłoni lekarki odpychać i raczkować:szok:

Brawa dla Florci - dzielna dziewczynka:tak:
Miki bez problemów wcinał wszystkie słoiczki, tzn. zarówno "smaki" jak i "firmy" ;-) Nigdy nie mieliśmy żadnych sensacji i było to bardzo wygodne ;-)

liwus mojemu Kubusiowi na początku tez ropiały oczka, moja pani dr powiedziała żeby przemywać solą fizjologiczną(w takich ampułkach) i mu przeszło-samo:tak:

surv ładnego Florka przyśpieszenia dostała :-) jak tak dalej pójdzie na następnym szczepieniu zacznie uciekać;-) Jak widać nie ma się co martwić bo dzieciaczki rozwijają się jak im się podoba. Zuch dziewczyna.
liwus też bym się wkurzyła na taką doktorkę

Liwus faktycznie panią doktor masz rewelacyjną:sorry2:
a jak to jest w waszych przychodniach przy szczepieniach-ciepło jest?bo wiadomo małe dzieci, trzeba do naga rozebrać etc.. Bo u mnie to za 1-szym razem myślałam, że im nawymyślam ziomb straszny, mały mi zmarzł jak nie wiem co:angry:, za drugim w gabinecie lekarskim było w miare ciepło(farelka stała malutka-widać pan doktor nieco zmarzł), ale w zabiegowym zimno było. zobaczymy jak będzie następnym, bo już sie zaczęłam zastanawiać czy oni tam w ogóle ogrzewanie mają.
"Mój" pan pediatra też strasznie nie zorientowany jak zwykle, kiedy zapytałam o to gdzie dziecko będzie kłute oczywiście udzielił błędnej odpowiedzi i musiałam dziecko drugi raz rozbierać:crazy:

KasiaDe - u nas dokładnie tak samo. Cieplutko;-);-);-) Ja zazwyczaj przejęta jestem każdą wizytą, a w szczególności szczepieniem, więc na wizytę zakładam krótki rękawek pod sweter i uskuteczniam rozbieranko przed Panią doktor:tak::tak::tak:

reklama
Do góry