reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam.
My dajemy 1krople witD3 i witC.
Ja po drugej nocce, teraz do poniedzialku wolne Poniedzialek, wtorek pierwsza zmiana. Zobaczymy jak mala bedzie sie zachowywac.:-)

reklama
Dorka, podziwiam, że dajesz radę ciągnąć nocki, a potem jeszcze normalnie dom i opiekę nad małą. :szok: Ja też juz do pracy wróciłam i w zasadzie bym sobie ponarzekała, ale nie wypada, jak inni mają znacznie trudniej i dają radę;-)

Dorka szacun:tak:
a my po spacerku
dzis wieje i czuc jak mrozik szczypie w poliki
moja gaduła sobie jęczy i coś nadaje a ja robię obiad
wczoraj przeżyłam małą załamkę - umyłam głowę i moje loczki gdzieś spłukały się chyba z szamponem:-(
niestety to rodzinne - ja ponoć zabrałam loki mojej mamie a teraz syn dokonał spustoszenia na mojej poczciwej głowinie;-)
nie dość ze łysiejąca to jeszcze prosta:szok:
oj te dziwne hormony

Dorka zuchu:tak:
Marcik ja rowniez wszystko robie sama M za granica widzimy sie raz w miesiacu:tak:Mieszkam aktualnie z mama jednak mama duzo pracuje i juz jej nie angazuje w opieke nad Malym.Pomaga mi w miare mozliwosci tzn wezmie do siebie na pol h i tyle:tak:Twoj maluch to przynajmniej do aniolkow nalezy bo moj to typowy lobuz;-)
Reniu ja dzis sie juz podlamalam jak zobaczylam ile wlosow wypadlo podczas mycia juz nie na zarty sie boje ze lysa zostane:baffled:

Dorka- musi ci byc ciezko, ale masz tu babyboomowe kolezanki, wiec zawsze cie wesprzemy po nieprzespanych nockach.

Moja mala wczoraj na noc wypila 250 ml mleka z kaszka, a w nocy jeszcze przez sen 150 ml mleka. Spala, jednak przez sen mruczala tak glosno, ze ja nie moglam spac wiec dalam jej to mleko. Nie wiem co zrobic, zeby w nocy nie jadla:confused:. Pozniej do godziny 12 w poludnie nie chce nic jesc, no bo wiadomo, ilez mozna.

Jesli chodzi o pomoc mojego meza to...hmmm...caly czas ma jakies szkolenia, treningi itd. Praktycznie caly czas jestem sama z mala. Mieszkamy w UK, wiec na pomoc rodziny nie moge liczyc. Od czasu do czasu przyjezdza moja mama, aby mnie wesprzec (przyjezdza 4 lutego i zostanie miesiac). W sumie to nie jest zle i jakos sobie radze. Od marca chce zaczac prace (z domu) wiec bedzie jeszcze ciekawiej...

Ostatnia edycja:
reklama
W sumie to nie jest zle i jakos sobie radze. Od marca chce zaczac prace (z domu) wiec bedzie jeszcze ciekawiej...
Spokojnie, dasz radę, tylko pierwsze dni przestawić się będzie trudno;-) Ja mogę liczyć na pomoc męża wieczorami i w weekendy, ale w sumie i tak pracuję głównie wtedy, gdy go nie ma, bo wieczorem po całym dniu ciężko głowę do roboty zebrać. Reszta rodziny nie pomaga, bo mama nie może, jedna siostra na studiach zagranicą, a druga ma dokładnie to samo co ja + drugą córkę nastolatkę. No ale z wyjątkiem okresowych załamek z przemęczenia jakoś to wszystko gra i buczy, z dwójką czy trójką byłoby gorzej, a też kobiety dają radę, nie?;-)

Do góry