reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipiec 2008

Hej, mam na imię Kasia i mam 23 lata i dwa dni temu zrobiłam dwa testy ciążowe ( jakoś nie mogłam uwierzyć, bo staramy się dwa lata) i w końcu się udało:) według kalendarza na tej stronie to piąty tydzień, w piątek wybieram się do lekarza. Mimo wszystko strasznie się boję bo czuję się tak jakbym zaraz miała dostać miesiączkę:( martwię się bo tak długo nic nie było, że teraz boję się cieszyć z zaistniałej sytuacji, żeby nie zapeszyć!!! Pozdrawiam Was serdecznie:-)

reklama
Ewa Krystyna gratulacje serdeczne !!!!! Tym razem na pewno wszystko będzie ok i w lipcu urodzisz śliczną Dzidzię :tak:
Spotkałyśmy się na Marcówkach 2008, ale ja oficjalnie jestem Kwietnióweczką 2008, bo termin mam na Prima Aprilis :-D !!

Ja i Mój Szkrabek trzymamy za Was kciuki !!!!!

Ściskam mocno :-)
Silka

hej, mam na imię Kasia i też będę lipcową mamą:) strasznie się boję bo wg tej strony jestem w piątym tyg., ale czuję się tak jakbym miała dostać miesiączkę ( bolą mnie jajniki ) staramy się od dwóch lat, dlatego ta ciąża jest dla mnie wielkim szczęściem, jednak strasznie się boję że coś jest nie tak!!! w piątek idę do lekarza, ale do tego czasu chyba dostanę zawału. Bardzo Cię proszę napisz mi jak Ty się czujesz i czy moje samopoczucie jest jakieś nietypowe... pozdrawiam

Maggie - ja szczerze mowiac nie slyszalam o takiej modzie na nierobienie usg, tym bardziej ze szkodliwe ono nie jest. nie zgodze sie z tym ze im pozniej tym lepiej - bo widzisz - w 12 tygodniu (okolo) powinno sie zrobic nieinwazyjne badanie prenatalne polegajace na okreslaniu kiku parametrow plodu - tak aby wykryc np zespol Downa. Jednym z takich parametrow jest badanie przeziernosci karkowej - informacje ze jest ona wieksza niz dana norma sugeruje ze dzieckko moze sie urodzic z ZD - pozniej to badanie juz nie jest takie dokladne bo plod szybko rosnie. Dlatego tez wazne jest aby zrobic je wlasnie w okolicach 12 tygodnia

Kate - nie przejmuj sie, takie bole o ile nei sa to skurcze to nic dziwnego. Lekarz na tym etapie moze conajwyzej potwierdzic rozpulchniona szyjke i to wszystko. Usg tez nie wykaze nic wiecej niz pecherzyk. Najlepiej na usg isc ok 7-8 tygodnia - wtedy bije serduszko. Oczywiscie o ile nic zlego sie nie dzieje

babeczki-może macie jakies pomysły, jak w wyjątkowy sposób powiedzieć nowinę mężowi? jak u Was to wyglądało?

camela 80 witam lipcowe mamusie ja juz mam dwie wizyty u lekarza a jutro moje pierwsze usg i zobacze moja malutka fasolke juz nie moge sie doczekac. termin wyznaczony przez lekarza to 6 lipca:tak::tak::tak: jestem bardzo szczesliwa bo to moje pierwsze dziecko o ktorym marzylam juz od 5 lat

hej, mam na imię Kasia i też będę lipcową mamą:) strasznie się boję bo wg tej strony jestem w piątym tyg., ale czuję się tak jakbym miała dostać miesiączkę ( bolą mnie jajniki ) staramy się od dwóch lat, dlatego ta ciąża jest dla mnie wielkim szczęściem, jednak strasznie się boję że coś jest nie tak!!! w piątek idę do lekarza, ale do tego czasu chyba dostanę zawału. Bardzo Cię proszę napisz mi jak Ty się czujesz i czy moje samopoczucie jest jakieś nietypowe... pozdrawiam
Witaj Kate! Mialam dokladnie takie same uczucie, ze okres jest tuz-tuz i bole w podbrzuszu podobne do miesiaczkowych i to byl 4 i 5 tydzien. Czasem budzily mnie w nocy. Lekarka mnie zapewnila, ze to normalne i powinny minac. Rzeczywiscie teraz jest lepiej.:tak: Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy:-) rozmawiałam dziś z położną (moja niepewność sięga zenitu) i doradziła mi, żebym jutro zrobiła badanie krwi, a do lekarza poszła za tydzień w piątek, tak też zrobię:sorry2: trzymam kciuki za wszystkie Mamy:-Dpozdrawiam i dziękuję:-)
PS. jestem tu zalogowana chyba od lipca, ale w ogóle nie mogę odnaleźć się w tym forum, ciągle piszę coś w niewłaściwym miejscu:) z góry przepraszam!

reklama
Hej Lipcoweczki! Serdecznie gratuluje wszystkim fasolek i zycze przyjemniej ciazy bez zadnych mdlosci i wogole! Akez ten czas leci..dopiero czerwiec 2008 co powstal a juz lipiec jest.Buziaczki!

Do góry