reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2008

A na badania krwi i moczu mam dostac skierowanie na ten sam dzien co na USG bo to w tym samym miejscu. Czyli na ok 12tc.
Wszystko bez pospiechu no ale tu wszystko jest inaczej wiec nie zwracaj uwagi:-D

reklama
ja morfologie robie w poniedzialek i mocz, bo jutro nie dam rady; wiem ze staraczki czasami biora luteine jak nie moga w ciaze zajsc chyba;ja nigdy nie bralam,wiec nie jestem w temacie
witam nowa mamusie
a mi dzisiaj lepiej z mdlosciami, odpukac :cool2: i wlasnie najadlam sie ogorkow :-)

Hej , witam, ja właśnie drugi dzień biorę luteinę, bo miałam niewielkie plamienia, i jest ona też na wzmocnienie ciąży.Oprócz tego na razie łykam folik.
Pozdrawiam Wszystkie lipcóweczki:-)

Ja juz 2 tyg. temu robilam mocz morfologie,wr,cukier,hbs, teraz mam wizyte na 19grudnia czyli tak 15 bede miała do powturzenia mocz i mirfolofie. to bedzie ok 10-12tydz.
ja mam przepisana nospe forte duphaston i dodatkowo kw. foliowy i tyle.

Co o mdłosci to koszmar ale wieczorny ja od 18 jestem nie do zycia ciagle mnie muli i jest mi niedobrze nie wyobrazam sobie jak to tak ma byc dalej. Narazie w domu jestem a do pracy jak wróce>???:szok:

Powiedzcie mi czy któraś z Was oprócz witaminek i foliku zażywa Luteinę?? Bo mój ginek przepisała mi luteinę twierdząc ze zapobiega ona poronieniu i tym samym podtrzymuje ciąże. Co o tym myślicie?

Luteina to progesteron
Progesteron to hormon utrzymujacy ciaze - organizm wytwarza go duzo do czasu calkowitego wyksztalcenia lozyska - do ok 16 tc - wowczas lozysko przejmuje role podtrzymywania wszystkich funkcji ciazowych dla fasolki.
Wiec to wszytsko prawda: wzmacnia ciaze, zapobiega poronieniom. Podaje sie go kobietom ktore plamia (wlasnie czesto z powodu zbyt niskiego progesteronu) oraz profilaktycznie tym - ktore maja na koncie juz poronienia lub wczesniejsze ciaze byly podtrzymywane
Nie przepisuje sie go wszystkim kobietom. Ja bralam wczesniej duphaston - to jest tez progesteron - ale wymiotowalam bardzo i teraz biore luteine dopochwowo. Ok 13 tc zaczniemy stopniowo odstawiac luteine, tak ze w 16 tc gdy juz lozysko bedzie gotowe - nie bede musiala go pobierac ;-)
ta ciaza jak i druga rozwijala sie podobnie - od 5 tygodnia zaczelam plamic - stad troche trzeba bylo fasolke podrasowac;-)

Ja się czuje normalnie,nawet mam więcej energii niż zwykle(czy to możliwe?)Ani jakiś zachcanek,ani mdłości.Jedynie w tym brzuchu takie dziwne bulgotanie no i czasem taki dziwny ból jak by przed @
Zobaczymy co dziś mi powie lekarz idziemy dosyć późno bo na 18.

kamu-to narmalne, jedne babeczki kładzie a drugie wręcz podnosi i dodaje skrzydeł, ja mam tak jak ty-więcej energii i pogody ducha. i te same pobolewania

Hej Dziewczyny, nie piszę tu często bo nie mam możliwości, ale od czasu do czasu pojawiam się i tak jak teraz pisze co nowego u mnie i mojej Fasolki;-) dziś byłam u lekarza, przyznam szczerze, ze bardzo sympatyczny facet (podobno bardzo dobry fachowiec) troszkę mnie zdziwił bo wg jego obliczeń to 5 tydz, w wg kalendarza na tej stronie to 7 tydz.,szczerze nie pojmuje... zrobił mi cytologie, skierował na szereg badań (morfologia, mocz, glukoza, jakieś Wr, oraz określenie grupy krwi), kazał odstawić Folik i brać Elevit ( o ile dobrze pamiętam), o usg ani słowa a ja w stresie zapomniałam zapytać. Dowiedziałam się tylko, że bóle w podbrzuszu to efekt rozrastającej się macicy. Mam przyjść za jakieś dwa tyg. z wynikami to założy kartę ciąży. Największy stres miałam w domu, otóż po wizycie okazało się że mam jakieś krople krwi na majtkach!!! od razu miałam stan przedzawałowy, ale zadzwoniłam do paru koleżanek i one twierdzą, że to na pewno skutek badania!!! trochę mnie to uspokoiło, ale i tak się martwię!!!pozdrawiam serdecznie i życzę wszelkiego powodzenia:-Ddo zobaczenia niedługo:-p

reklama
witam jestem tu pierwszy raz. chce sie przylaczyc do lipcoweczek 2008!!! niecale dwa tyg temu dowiedzialam sie ze zostane mama i bardzo sie ciesze z tego powodu naprawde. jestem w 5 tc wedlug usg.
pozdrawiam wszystkie przyszle mamy!!!!:-)

jesli chodzi o jakies objawy to jestem senna,mam mdlosci i co dziwne ciaglke mam na cos ochote a sama nie wiem na co :/

Do góry