reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Hej witam się i ja

Roni jasne że trzymamy kciuki

A ja właśnie wróciłam od lekarza, serduszko mojego dzidzia już bije i wszystko jest ok, dostałam też skierowanie na badanie krwi i moczu, i za półtora tygodnia pewnie założą mi już kartę.:-) I zaczynają się mdłości :no::wściekła/y::tak:

reklama
Terminy mamy rozne a ja sobie wczoraj myslalam w jakiej kolejnosci bedziemy odpadac w lipcu na porodowki.
Pewnie w troche innej niz ta planowana hi, hi, hi...:-D:-D:-D
Juz nie moge sie doczekac:tak: ale bedzie sie dzialo!!!

dziewczynki mialam cudny dzien; tylko lekkie mdlosci i nic poza tym
chyba zapoluje w koncu na meza, bo mi uschnie na wior :cool2::dry::happy2::baffled::-) :-):-):-):-D

aha tylko mam napad ssania co 2 godziny :-) i musze zjesc ;-)
cieplutkie pozdrowionka dla wszystkich mamus i fasoleczek

chyba zapoluje w koncu na meza, bo mi uschnie na wior :cool2::dry::happy2::baffled::-) :-):-):-):-D

Też wczoraj stwierdziłam że trzeba się trochę facetem zająć bo już nie dość że ciągle znosi moje humory to jeszcze żadnej przyjemności nie ma z mojej strony i tylko chodzi i powtarza "jeszcze tylko parę miesięcy".
No ale miejmy nadzieję , że wytrzyma :-)

Reniu dziękuje Ci za miłe słowa.
Masz racje co do lekarzy, a tego stresu który przezyłam nikt mi już nie zabierze. Zastanawiam się tylko ile dziewczyn miała zrobiony jednak zabieg w takim przypadku i aż mną trzęsie jak sobie o tym pomyśle. Gin do którego chodziłam na początku to chciał odrazu prawie zabieg mi zrobić prywatnie. Szkoda, że nie mam na niego żadnych dowodów, bo nie zostawiłabym tak tego. Teraz to nie chce się skupiać na gniewie tylko na szczęściu które mnie spotkało. Nie chce, aby na dzidzi się to odbiło - najważniejsze, że dzidzia żyje i ma się dobrze.

dziewczynki mialam cudny dzien; tylko lekkie mdlosci i nic poza tym
Mój to chyba uschnie ;-):-), bo ja mam zakaz przytulanka na dłuższy czas. Coprawda widze, że zaczyna mu to powoli przeszkadzać, ale cóż musi doć rade - może do połowy stycznia wytrzyma (jak dobrze pójdzie).

Ja dziś nadal leże i mam mdłości. Dzis nawet nieźle, bo do tej pory były tylko dwa rzyganka, ale coś czuje, że zaraz znowu polece.

Mamusiusynusia-a czy oprocz usg robili ci tez bete? mnie moja doktor powiedziala poprzednio,ze kontrolowac poronienie bedzie tylko na podstawie badan krwi a nie usg,bo ono falszuje wyniki...

Cześć dziewczynki.
Musze wam coś napisać. Widze, że kilka nowych licóweczek nam doszło. A więc już pisze:
Wiecie, że miałam mieć zabieg, bo ciąża matrwa i ... w środe poszłam do szpitala, tuż przed zabiegiem zrobili mi USG i ... serduszko ślicznie biło. Mój mały cud żyje i ma się dobrze. Jest malutki, bo o 1,5 tygodnia mniejszy niż powinienien, ale na tym etapie jest wszystko ok. Problem polega tylko na tym, że jest dość spory krwiak obok dzidzusia (dlatego były plamienia) i teraz musze leżeć plackiem - w każdym razie do czasu, aż krwiak zejdzie.
Rany jak ja się ciesze.
Tak więc oficjalnie wracam na lipcóweczki.

Kochana tak się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-), krwiakiem się nie martw, ja też miałam :tak:, nawet jajo płodowe było już oderwane przez niego w połowie ale wchłonął się bez problemu. Leżałam łącznie chyba tylko 6 tygodni. Potem było już ok. :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Mamusiusynusia-a czy oprocz usg robili ci tez bete? mnie moja doktor powiedziala poprzednio,ze kontrolowac poronienie bedzie tylko na podstawie badan krwi a nie usg,bo ono falszuje wyniki...
Ja do szpitala poszłam z wynikami Bety i pwoiem Ci szczerze, że właśnie przez tą cholerną bete wylądowałam w szpitalu, bo według Bety był to 4 -5 tydzień, a według ostatniej miesiączki powinien wtedy być 6 tydzień. Lekarza to zmyliło, a teraz wyszło, ze poprostu zaszłam w ciąże ostaniego dnia owulki, którą prawdopodobnie też miałam opuźnioną.

Nenius dziękuje Ci kochana. Ciesze się, ze mi to piszesz, bo generalnie mało jest informacji w necie na temat krwiaków, a jesli już są to z innych forum. Narazie leże, mam już dość, ale wytrzymam nawet całą ciąże.

Mamusiusynusia-mnie powtarzali bete w pierwszym tygodniu co dwa dni i ona juz wtedy zaczela spadac - bylam w 8tc a beta i usg wskazywalo na 6-7- nastepnie powtarzalam bete raz na tydzien az spadla do 0... ale u nas nie robia w tak wczesnej ciazy automatycznie zabiegu,tylko pozwalaja organizmowi samemu sie z tym poradzic.... a teraz najwazniejsze,ze juz wszystko jest ok i tylko dbaj o siebie :-)

reklama
Mamusiasynusia - juz sie nie stresuj, mysle ze juz nie ma co rozprawiac o tym - najwazniejsze ze jestescie wciaz razem (Ty i fasolka)
Dziwi mnie jednak ten lekarz - tydzien roznicy to przeciez nie tragedia
Gdyby bylo ze 3-4 tygodnie - rozumiem, ale roznica pomiedzy 4-5 a 6 - to wciaz prawie ten sam okres kiedy serca nie widac. Serduszko zaczyna bic najwczesniej 21 dni od zaplodnienia - dodajac ok 2 tyg przed owulacja wychodzi na to ze najwczesniej mozna je zobaczyc wlasnie w 6 tygodniu, przy zegarkowych cyklach, wiec skad od razu decyzja o usunieciu??

Ja bylam dzis na pobraniu krwi. Pelne 3 fiolki. Mam zlecone miedzy innymi przeciwciala anty rh - choc mam z mezem dodatnia krew - ale gin mowil ze po porodzie trzeba to sprawdzic
Rozumiecie cos z tego?

I w piatek ide na wizyte i badanie usg prenatalne - czy w tym okresie wciaz usg jest dopochwowe?? Bo ja juz nie pamietam. To bedzie wtedy polowa 12 tygodnia

Do góry