reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

czołem Dziewczynki!!
u nas pobudka o 07:15, ja jeszcze poleżałam z 30 min a młoda już buszuje odkąd wstała...
zjadłyśmy śniadanko i pewnie za godzinkę wyjdziemy na spacerek.
Tosika - moja to lata po piasku, właściwie to jej bez różnicy po czym biega....a z Tosią do piaskownicy nie chodzisz?? i ona tak Ci na tym kocyku siedziała?? pozazdrościć....
Iza - zaraz sobie wejdę na tą stronkę.
muszę jeszcze machnąć obiadek dla rodzinki no a popołudniu o ile pogoda będzie fajna to mykamy na plażę.

reklama
Ptaszyno specjalnie dla Ciebie żeby może trochę ułatwić:

Może nazwij Dominik - hehe ..będzie Dominika i Dominik :-)
Ja próbowałam jeszcze przeforsować Fabiana i Floriana ale się nie udało.

Ponadto to na kiedy Ty masz termin na 31.08 czy na 1.08 ?
Bo może nazwij wg imieni danego dnia :
31.08 : imieniny: Aidan, Albertyna, Amat, Arystyda, Arystydes, Bohdan, Izabela, Jan, Józef, Nikodem, Optat, Paulin, Paulina, Prymian, Rajmund, Rajmunda, Solidariusz, Świętosław i Teodot.
01.09 : imieniny obchodzą: Amon, August, Beatrycze, Bronisław, Bronisława, Donat, Dzierżysław, Egidia, Feliks, Gedeon, Idzi, Melecjusz, Michał, Miłodziad, Ruta, Sator, Satora, Sykstus, Werena i Witalis

No śmialiśmy się że Dominik nazwiemy jakby co:-D
Liwus teoretycznie na 30 8 (z ostatniej miesiączki a tego się lekarz trzyma)..są tam jakieś ciekawe???
Taaa ja myślę że moja kochana konserwa na luzie przejdzie do propozycji tym Melecjusz Witalis i Prymian:-):-):-):-):-)oo albo Dzierżysław:-D:-D:tak::tak::tak: dobre dobre

Renia..no mówiłam Wam że lekko nie jest:-D:-D:-D:-D

No właśnie ten Mateusz taki popularny... Jak się ma Aga na imię to na takie rzeczy sie zwraca uwagę:-):-D:-D:-D:-D
Jezzu Tosika...to ja sobie u ciebie zamówię stół i krzesła kiedyś do jadalini co?? Ależ masz oko i farta:szok::szok::szok:

moje dziecię już ładnie siada:-):-):-) jak musi oczywiście...a nastęka się przy tym co niemiara...technika prosta nie jest...ciut na boczek i potem podpieramy się rączkami:-D:-D:-D:-D:-D
ciekawe jak wymyśli sobie samodzielne wstawanie...pewnie równie oryginalnie:-D:-D:-D:-D:-D och ten mój szkrab

magdzik...utuliliśmy pogłaskaliśmy i dbamy o misia..ale widać że za Julką tęskni:tak::tak::tak:

Moja koleżanka też urodziła malutką Wiktorię a może to ta sama :confused::-):-)

Ta moja koleżanka to z Olsztyna :happy2: a na imię ma Marta :-)

Tosika ja to mam nadzieję że nas z Adasiem dzisiaj po urodzinach Tosi odwieziesz swoim nowiutkim autem :-)

Post 30 sierpnia imieniny obchodzą : Adaukt, Częstowoj, Częstowojna, Damroka, Feliks, Feliksa, Gaudencja, Jan, Małgorzata, Miron, Piotr, Rebeka, Swojsław, Świetlana i Tekla.
Ja jestem za tym żeby był Jaś albo Jacek ...Jaś bardzo ładnie bo jak mały to będzie Jaś a duży Jan.
A tak w ogóle to Ty za miesiąc rodzisz ..o jejku ..jak ten czas szybko minął. No ale znając chłopaków którzy lubią być długo w maminych brzuchach to pewnie trochę po terminie Ci wyjdzie..

Ostatnia edycja:
Przeczytałam...ale nie odpiszę, bo mam przyklejone do nóg dwie małe podku***ne dziewczynki:-p Siostrę pogieło na maksa, była u lekarza, każe robić w trybie pilnym rezonans, bo z RTG nie wychodzi mu, czemu ją tak boli:baffled: Druga jeszcze odsypia lot (jak twierdzi, a ja myśle, że to raczej wczorajsze piwka:-p), a ja przy dzieciach odrabiam wszystkie grzechy na zapas oraz utwierdzam się w przekonaniu, że Florka nie potrzebuje rodzeństwa:-D chociaż uczciwie przyznać trzeba, że jest o niebo grzeczniejsza teraz, ale ona od urodzenia lubiła jak wokół kręci się dużo ludzi...do domu dziecka nie oddam, żłobka nie dostaniemy, więc pzoostaje zapraszać ciągle rodzinę:dry:

Post, to ja jeszcze dorzucę Rafała - dla konserwy:-p oraz Patryka dla bardziej wyrozumiałych odbiorców;-)

A i Ika siada identycznie jak Florka na początku...chyba nei muszę wspominać, ze jest to patologia?:-D:-D:-D Aczkolwiek moim zdaniem raczej dowód na upór i inteligencje, bo takie siadanie jest o niebo trudniejsze:tak:

Miłego dnia!:tak:

u nas nocka jakaś marudna
dziś 5.30 przebudził się z płaczem
poszłam po dziecię i wtulone spało z mamusia do 7.00
dziś wczesnym popołudniem nad jeziorko rożnowskie śmigamy:-):-):-)
mam nadzieję się trochę powystawiać na słoneczko
Post to jeszcze do kolekcji nie było Miłosza;-)
Kasiu ja już mojego everesta wyprasowałam ale dziś zbiorę żniwo i kolejna tura mnie czeka:cool2:

Post - ja zdecydowanie przeciwko Jasiowi się wypowiem.....ostatnio urodziły 3 moje koleżanki i wszyscy chłopcy mają na imię Jaś. Jak dla mnie jest to najpopularniejsze imię świata i strasznie mi się nie podoba - ale to tylko moje zdanie.
przepraszam z góry mamy wszystkich Jasiów.....
zdecydowanie bardziej ten Jacek do mnie przemawia.
My już po spacerku i zakupach, dla młodej zupka się gotuje, dla nas coś tam podszykowałam i zaraz kładę małego wrzaskuna spać. Jejku, jak ona głośno gada!! normalnie uszy mi puchną....

no pabla...ja też przeciwko jasiom..jest ich jak ziaren piasku:tak::tak::tak::tak: w tym dominikia ma kuzyna Jaśka:-)
No ja coś czuję że na Jacku się skończy (choć tak ma na imię mój brat) a to tylko dlatego że imiona króre podajecie już z małżem Wałkowałam:tak::tak::tak: no oprócz tych od Liwus:-D:-D:-D...no ja nie wiem tak człowiek do rany przyłóż.ale tylko zacznij temat imion to kosmos normalnie...nic się nie podoba:-)
Jak widzę ile tych Mateuszów jest to jakoś niebardzo a kurcze fajne imię no:angry:
Renia...Miłosza a i owczem proponowałam już kiedyś...nie do przejścia... Miron tez mi chodził po głowie..no ale co będę chłopaka stesować..
Może przy kolejnych dzieciach:-):-):-):-) sie wyluzuje i wkońcu będę miała swoją Igę i Swojego Hugo:-):-):-):-):-)

Post ten Mateusz coś spokoju nie daje co? bardzo fajne:tak: ja bym tak dała skoro sie podoba,ni ma co patrzec,że dużo Mateuszów.Wcale nie tak znowu więcej niż Jacków i innych,w ogóle ostatnio nie słyszałam,żeby ktoś dziecko tak nazwał,a szczerze mówiąc znam tylko jednego Mateusza-mojego kuzyna.

Ja juz obiad mam z głowy-nasmażyłam górę naleśników:tak:,a dla Maćka mam pierogi ruskie.
Mały śpi,duży pojechał z ciocia po jakieś kafelki i kota do rodziców oporządzić,a ja czekam na świeżo upieczonego tatusia,bo jedzie dzisiaj po rodzinkę do szpitala i nie wie jak fotelik zamontować.W ogóle stwierdził,że takie maleństwo ta jak niby do tego fotelika wsadzić:confused:,ach mówię wam,a zestresowany i przejęty ło matko!:-D

post - widzę, że się gorąco w temacie imion zrobiło. To ja dorzucam swoje dwie urokliwe wedle mojej opinii propozycje: Grzmocisław lub Swędziwór:-):-):-) Skróty urokliwe: Grzmotek i Swędek:tak::tak::tak: W sam raz dla konserw:cool2::cool2::cool2: Z pewnością nie są popularne, zupełnie nie wiedzieć czemu.................;-);-);-)

Tak swoją drogą a propos imion: w mojej dalekiej rodzinie są bracia o imionach Mieszko i Gniewko. Mnie się podoba:-)

Julcia dostała mnóstwo karteczek. Za wszystkie ogromnie dziękujemy. Imiennie też podziękujemy wieczorkiem jak będę miała więcej czasu. Całe dnie spędzam Z Julą poz domem, bo inaczej się nie da. Wczoraj oprócz wizytki u cioci post na dokładkę był 2 razy plac zabaw:cool2: Fajną miałyśmy sytuację z tymi kartkami- wyjęłam je ze skrzynki jak wracałyśmy do domu i wszystkie koperty dałam Julince do trzymania. Jechała w wózeczku w ręce dzierżąc mały kolorowy stosik. Do windy wsiadła z nami pewna Pani, popatrzyła na Julkę i zapytała czy dziewczynka mamusi listy czyta. Na co ja dumna i blada (poważnie) odpowiedziałam, że to nie moje tylko Julci:tak::tak::tak: Pani była w szoku, że takie karteczki dla takiego maluszka, no i że ich aż tyle:-D Oj fajny to był pomysł:tak::tak::tak: Ja w dniu przedwczorajszym ponadrabiałam wszystkie zaległości z tym związane. Mam nadzieję, że karteczki dotrą całe i zdrowe. Przepraszam Sylcię - w chaosie tworzenia zapomniałam, że była mała zmiana adresu związana z wakacjami i posłałam na pierwotny:baffled::baffled::baffled:

Buziaki dla Was wszystkich, odezwę się wieczorkiem:happy2:

reklama
cześć dziewczynki!!
wpadam na chwilkę, bo dzisiaj przychodzi pierwsza tura gości do Tosi;-);-);-) a ja mam totalny chaos:szok::szok::szok::szok: i mala coś podk*** chodzi:baffled::baffled::baffled:
Pabla nie bylam jeszcze z małą na piaskownicy, ponieważ ona wszystko je co ma w rączkach:dry: dosłwonie nie ma takiej rzeczy, której by nie spróbowała:-p aczkolwiek po wczorajszym styknieciu z piaskiem to chyba jego nie weźmie, aczkolwiek ostnio wylizała mi spód buta, który nome omen był w piasku:sorry2: a co do grzecznego siedzonka na kocyku to bylo chwilowe, ponieważ dziewczyna wstała a jak zaczynala się rozkrecać to juz zaczęliśmy sie zbierać;-);-);-) aaaa dzisiaj zobaczyłam w aparacie, ze M uwiecznil pierwszy kontakt Tosi z piaskiem (wieczorem wrzucę:-))
Post do usług kochana Twoich jestem;-);-);-) jadalnie Tobie zrobię jak ta lala;-);-);-);-)
aaa Liwus no niewiem czy odwiozę Ciebie tym swoim autkiem, bo po pierwsze strzasznie sie spociłam jak jechałam dzisiaj po "mąkę' ddo ciasta:-p:-p:-p, po drugie kurcze jak skrecałam to zachaczalam o drugi pas ruchu:shocked2::-p:-p:-p a po tzrecie dzwonie do M, ze on nie ma lusterka do obglądu makijażu od strony kierowcy:dry::-p:-p no to jak moze być babski:confused: no a po za tym jak jechaliśmy to Korni mówi "mama wszyscy panowie sie na Ciebie patrzą:sorry2:" :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
dobra mykam, bo już o 14tej ciocia z wujkiem przychodzą;-)

Do góry