reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Renia, ale fajnie, że wyjeżdżacie nad morze :-):-):-) W Turcji też byliście czy to zamiast? Oby tylko pogoda była ok, to na pewno będziecie zadowoleni.

Dorka, mam nadzieję, że uczciwie się mężem zajęłaś ;-) No i gratuluję 8 kilo. Ja to co w tamtym roku schudłam pięknie nadrobiłam. I czuję się całkowicie usprawiedliwiona :-p

Madzia, Kasia, zdrowiejcie.

Kic, a skąd wiesz, że jajko? Jakie macie objawy? Julia ok pół roku bez mleka była i w końcu zrobiłam badania i okazało się, że alergii żadnej nie widać. Na własną rękę zaczęłam dawać nabiał i zmian na gorsze też nie ma. W sierpniu mam wizytę u alergolog, liczę na testy i u Julki i u Tymka, chociaż podejrzewam, że jednak w nosie coś siedzi i przez to te katary nie mają końca.

Madzia, ja nie lubię dawać kasy dzieciom, ale na przykład gdyby chrześnica (12 lat) chciała sama coś sobie kupić, to byłabym za. Tak że myślę, że skoro chce pieniądze na konkretny cel, to można by jej dać.

Kamu, nie czytałam, więc nie jestem w temacie, ale chyba nie będę szukać, bo sporo mnie takie informacje kosztują.

Ocieplają nam dom, bo siostrze na dole wyszedł grzyb i są już na tyle wysoko, że co rusz, jakiś się w oknie pojawia. Niezła intymność. No i dzieci jak zwykle pośpia, bo warunki super cichutkie. Chociaż tyle, że słońce wyszło i jak wstaną, to gdzieś pójdziemy.

reklama
Witam :)
Madzia Kuba ma wysypke i to bardzo małą,ale alergolog twierdzi ze podawanie tego jajka wzmacnia alergie i moze znowu źle reagować na nabiał,a serki już je. W sumie jestem zła bo cały czas był czyściutki a jak wczoraj jechalismy to coś mu na policzkach wyszło. No cóż i tak już może jeść wiele rzeczy które jeszcze pół roku temu były zabronione:dry: zdrówka dla Was :) Ja bym kasę dała:tak:jest już na tyle duża/dorosła że niech zarządza swymi finansami:tak:
Surv no są zastępniki ale one drogie jak cholercia. Kupujemy mu budyń sojowy to za 4 kubeczki (wielkość jak monte max) placę prawie 10zł:szok:
Mondzi Kuba miał testy skórne i z krwi. Za pół roku znowu będzie miał testy powtórkowe. Z testó wyszło tylko białko jaja kurzego:dry:
Kamu straszne takie tragedie....
[*]
Surv niezłe spanie macie:-pwspółczuje tłumaczenia głupot:-p
u nas się rozpogadza:tak:Kuba własnie zasnął - ciekawe o której wstanie:eek:

Kamu też zauważyłam informację - naprawdę straszne...
U nas też się rozpogodziło i mam nadzieję, że się utrzyma do popołudnia, żeby iść gdzieś z dzieciakami a nie kwitnąć w mieszkaniu

Brrr ależ nieprzyjemnie.
Ja kolejny dzień siedzę z 2 dzieci. Niby Jula grzeczna ale nie powiem troche mam dość ciągłej paplaniny, kłótni i zwierzaków.:sorry2: Zwłaszcza zwierzaków bo nie moje, nie chce mi się pilnować czy czasem nie uciekną albo pilnować czy tymi im coś nie robi i czy nie dziabną. Najchętniej pozamykała bym, na 4 spusty.
Pysiu u babci szaleje z synkiem kuzyna, niby dzieci mniej ale akurat Pyś najmniej problemowy i czasem coś pomoże. Tyle żali, sama chciałam.
Hehe posta od rana, po kawałku pisze, w międzyczasie zaliczyliśmy spacer, zbieranie borówek i obiadek a teraz Tymii śpi uffffffffffffffffffffffffffff
Właśnie przeczytałam o pati. Pisała na wrześniówkach, miała 2 synów i dziewczynkę w brzuchu jak ja :-(.Po prostu straszne. Strach. Same wiecie o czym teraz myślę.
Cholercia też od auta nie stronie. Nie wyobrażam sobie jak by sobie poradziły moje chłopaki. Normalnie muszę dać sobie spokój z myślami bo t nie na moje nerwy. W dodatku mój ma tak często jeździ, tyle razy był o włos. A ten wypadek taki bez sensu. Nie wiem co by zrobił mój m, pewnie gdyby nie chłopaki zrobił cy coś sobie. Nie wyobrażam sobie co przeżywa mąż pati. Ona taka sympatyczna była.

kic przepisy dla ludzików bez jajecznych (wszystko bez ovo) znajdziesz na puszka.pl tylko one przy okazji są też bez mięsa :-p. Na wegedzieciak.pl znajdziesz też zastępniki jajek. Ja się nie znam bo jestem lakto-ovo
Mondzi dobrze, że powoli do przodu. A szyba...cóż przykro ale popatrz z na to zz dobrej strony-nikomu nic się nie stało.
Madzia współczuje bólu. Co do siory, wiesz zależy ile chcesz przeznaczyć...Ale wiesz ona dorosłą się staje :-p może najwyższy czas aby odpowiedzialnie zajęła się kasą a nie na fiu-bździu wydała...To może właśnie kasa z jakąś mądrą motywującą dedykacją?
Kasia skurcze cię męczą? Mnie wiadomo, że tak :sorry2:
surv ja tam żadnego przejścia nie chce. LAto ma jeszcze być i już- tak do listopada...

Witam,
Kamu nic nie wiedzialam o tej dziewczynie dopiero teraz jak weszlam na forumm straszne[**]Nie znalam jej chyba nie wyrazne zdejecie.

Ja znowu wyjechana na maksa wiec ide sie myc i lulu pa. Do jutra
Zdrowka chorujacym

Madzia proponuje STOPERAN u mnie zawsze dziala,jedna dawka i juz

Ja też wyjechana, bo całe popołudnie nadrabiałam budowanie relacji z dzieckiem - czyli R nie chciał się zająć bo dostał migreny od myslenia o naszym nabywcy-oszuście:-p Przyczyny migreny usunęłam chwilowo umawiając nas na spotkanie z prawnikiem we wtorek, a w ramach budowania relacji posprzątałyśmy z Flo - ja jej nie zmuszam, ona to kocha:-) - oraz upiekłyśmy blaty do urodzinowego tortu...Flo piekła swój z takim zapałem, że jej wlosków z zagniatanego ciasta domyć nie mogę:-D jutro kończymy tort i pieczemy ciastka, a za rok to myślę,że już sama sobie przyjęcie zrobi:tak:

Madzia, ja bym kasę dała, ale opakowaną tak by wiadomo na co jest przeznaczona - wepchniętą np. w model auta, albo w pudełku w kształcie samochodu. Jak Ci się nie chce samej robić, to sluże kontaktami do scraperek:tak:

Hashi, to ja widzę, że Ty wraz z nowym domem dostałaś całą dzieciowo-zwierzecą ochronkę do opieki:-p

Nic, zmykam do roboty, bo mala już chyba śpi....

Witam wieczorkiem :)
Ja tez jakas zmęczona:-ppogoda ładna dziś była więc do 20 na dworze zmałym byłam:tak:przyszlismy mały zjadł, okapałam go i teraz juz leży i zasypia:happy2:szybko dzień zleciał...:happy2:
Surv nieźle z Flo urzędujecie w kuchni:tak:faaajnie:happy2:
Haszi no z taką gromadka dzieci i zwierzaków to jest co robić, oszczędzaj się:tak:dzięki za stronki :tak:
Dorka dobranoc;-):-)Misia ci daje pospać więc chociaż tyle:-)

Jutro muszę jechać w końce te indeksy oddać,ale mi sie nie chce...:cool2:
spokojnej nocki!

U nas też popołudnie było piekne, więc najpierw z całą bandą (czyli też z psem) byliśmy w parku a raczej koło a potem jeszcze na boisku dzieciaki poganiały za piłką. Wczesniej niz zwykle nie padły... :-/

reklama
ja melduję sie przed spaniem :)
o mato co sie szyje...zreszta zobaczycie same
u nas mlody odpada w okolicach 22-ej i później. Ojciec z nim walczył dzisiaj :)
oo piąteczek juz :)
ja nawet nie czytam co linkujecie
Surv...super, wpadniecie do Nas na robienie porządku???? zapraszamy bo Cinek to mega destruktor
i miałam coś jeszcze ale już nie wiem a młody się wierci jak słyszy stukanie wiec koncze
pa pa

Do góry