reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

to jestem :)
młody coś niespokojnie śpi i już 2 razy tulony, obstawiam dwa kolejne zęby bo dziąsla napuchnięte...pewnie sobie powtaję w nocy :)..że niby już noc??? eee nie..póżny wieczór dopiero.
Dokończyłam tworzenia i mogę iść spać
jeszcze tylko conieco

beaa PAbla, surv u nas też bywają regresy...cóz..przeczekamy nie??:-):-):-)

Dziękujemy za wszystke życzenia, wirtualnie przesyłamy kawałek moze to i lepiej że nie zrobiłam z kłapouszkiem bo pewnie każda chciałaby kawałek akurat z nim...:-):-):-)
jejku...no od jutram otwieram nowe okno na czytanie bo o tej porze to naprawdę już nie wiem co i komu
poprawię się..naprawdę :)
Surv....he he..u nas też wiertarka w modzie ostatnio, deska na podłogę wybrana, kolor na ścianę średnio naraze bo nie ma takiego oczywiście...kanapę poszukujemy instensywnie i chyba kupimy w Ikei:baffled: bo nic ciekawego nie ma a na allegro nie kupię bo jak tu sprawdzić czy aby wygodne:-D
jutro ikea i moze jeszcze jeden sklep meblarski
reszta mebli oczywiście mi nie pasi taka jak jest, zawsze jakiś mankament, więc pewnie zamówimy u stolarza ale to później, lampy wybrane tylko jeszcze musze poszukać takej nad ławę...surv nie wiesz czy są takie co można podciągać w górę?? albo Madzia..bo Ty też w temacie jesteś.
dobra, idę sie położyć bo jak młody się będzie budził to trzeba sie wyspać

aaa i jeszcze jeśli chodzi o pisanie o dziwnych porach to pragnę zaznaczyć iż moje kochane chłopczę tak mamę nauczyło że do 12-tej nosimy, potem się mama zdżemnij na 2 godziny, potem znowu noś godzinę , potem 3 godziny snu i znowu noś i huśtaj a od 6 rano to już nie chodź spać bo to rano przecież,....więc teraz jak śpię 6 godzin to jestem dziko wyspana i szczęśliwa że do młodego wstaję raz albo wogóle bo coraz więcej ma przespanych nocy :-D:-D:-D:-D
Ot wystarczy mamę dobrze wytresować i chodzi jak w zegarku:tak::tak::tak:
paaa

reklama
melduję, że jestem:-)
padam na pyszczek, ale musiałam chociaż na chwilę, chociaż na momencik do Was zajrzeć;-)
nie myślcie tylko, że tak imprezę odchorowałam:-p było super fajnie, goście najedzeni i zadowoleni, ja bardzo kułtułalnie sączyłam "soczki" :rofl2: z M było trochę gorzej:-p ale w nocy nie miał rewolucji czyli uważa, ze u niego tyż ok:sorry2::-p
dzisiaj od rana do południa "walczyłam" z projektantkami:baffled: a później musiałam pozałatwiać wszystko ze zdwojoną siłą;-) ale zdradzę wam tylko, że w sypialni będę miała ...czarną tapetę i szare ściany:-p zapewne zrobiłyście taką samą minę jak mój M jak mu to oznajmiłam:-D:-D:-D:-D (ja bym pewnie też tak zareagowała:-p) ale powiem wam, że jak mi namacalnie pokazały tapete i do tego pelną wizualizację, to normalnie sobie pomyślalam, ze nawet przekląć w tej sypialni nie będę mogła ... taka kulturka i elegancja bedzie:rofl2::rofl2::rofl2: tylko troszku martwi mnie czy ciemno nie będzie?? ale w sumie mam tam dwa duże okna balkonowe:tak:a miałam nic nie zdradzać i wszystko na końcu zademonstrować:-p
jeszcze trochę popiszę i zapomnę o najważniejszym:

Drogi Marcinku w dniu Twojego Święta, (no 40 min się spóźniłam, ale przyjmijmy, że u mnie inna strefa:-p) bo Roczek to niebagatelna cyfra:tak:;-) życzę Tobie przede wszystkim dużo zdrówka i uśmiechów, radosnych zabaw ze swoją siostrzyczką, pociechy z rodziców, miłości wujków, uścisków babci, zabaw z kolegami i zniewalania swoimi cudnymi oczkami - pci przeciwnej:-p

Post na Ciebie można zawsze liczyć:-D:-D:-D:-D:-D

współczuję regresów, do nas jutro ma dość nocnik z fanfarami, więc może....;-) wreszcie...:-p
no i się napisałam, dziewczyna woła na kaszę:sorry2:
do juterka

eeee no kasza możee poczekać, trudno dziewczyna cały dom posstawi na nogi, ale matka ma tu takie smakowitości:-D:-D:-D:-D Post talerzyk podstawiam:rofl2:

Ostatnia edycja:
Dzień dobry kochane!

Pabla cierpliwości!
Magdzik super,że się zameldowałaś:tak:
U nas w domu jest super i od wczoraj młody woła " siusiu chcę" a nie "na kibelek" czy "na nocnik",a to duzy plus,bo może babki w żłobku bardziej zrozumieją i są wyczulone na "siusiu".Ale ogólenie to w żłobku lipa:no: Pani mówi,ze Maciuś w ogóle nie współpracuje,nie woła ,a jak go posadzą to zwiewa:baffled: K nawet wczoraj próbował go posadzić zanim wyszli ze żłobka i młody nawet chętnie,ale tak szybko jak usiadł tak szybko wstał:crazy: Dzisiaj wzięli naszą nakładkę na kibelek i nagrody w postaci gum rozpuszczalnych i może cos to pomoże:sorry2:
Post musiałaś dobrze poszturchać,ale grunt ,ze sie udało:tak: Co do lamp to chodzi Ci o taką co by można było w górę podciągac i w dół opuszczać jak trzeba? kiedys takie były pamietasz?,wisiały na takim jakby kablu od telefonu tzn to nie był kabel od telefonu ale tak wyglądał-taki poręcony:-D no ale to było jakieś 20 lat temu,a teraz takich nie widziałam.Z resztą co do lamp to ja nie wiem gdzie i jakie są ,bosmy tylko do łazienki i przedpokoju wybierali a resztę mieliśmy z UK -takie za 2Ł z Ikei:-D,ale narazie muszą byc.
Beaa to zakupy udane:tak::tak: No brakuje mi ,a jakże:sorry2:
Survivor dobrze,że pracodawca wyrozumiały:tak: W sumie takie L4 to go nie boli,bo kasa z ZUSu jest to czemu miałby się nie zgodzić.Zdrówka dla was wszystkich.
Tosiczko juz sobie wyobrażam tą sypialnię-będzie pieknie.tez miałam taką wizję,ale K na mnie krzywo popatrzył,a z resztą mam tylko jedno okno i pokój w sumie niezbyt wielki,więc chyba było by za ciemno.A jakie dodatki?-mi to się marzyło na czarno-szaro ,a dodatki takie biskupio-różowe albo turkusowe.

Oj a mnie wczoraj cos w kościach łamało i ten katar nieszczęsny męczył.Poprasowałam i już siły na nic więcej nie miałam,ale że się wostatniej chwili zorientowałam,ze się seriale zaczęły to jeszcze w ramach leczenia zapodałam sobie grzane piwoko z sokiem porzeczkowym i dzisiaj śladu po katarze nie ma ,a i w kościach nie łamie:-D
Maćka przechytrzyłam i herbatkę z melisą na wieczór zrobiłam-spał jak suseł całą noc:-D

Madzia to i ja chyba dziś na kurację piwną przejdę, bo mnie wieczorem totalnie rozlożyło:baffled: Dziś od rana usiłuję się dodzwonić do przychodni ale oczywiście bezskutecznie, więc potem pewnie podejdziemy się zarejestrować.

Post, a w marketach budowlanych patrzyliście? Ostatnio jak byłam po panele w Leroy Merlin, to widziałam, że do wypęku różnych lamp mają...albo w Ikei? Mają nową kolekcję może by się tam znalazło? A kanapa z Ikei czemu nie? Ja żałuję, ze swoją zamawiałam, bo wyglądowo jest ok, natomiast jak zaczęliśmy na niej spać, to się okazało, że średnio wygodna....a kosztowała 2 razy tyle co ikeowska:baffled:

My na razie szukamy transportu do szafy, bo leży u R w firmie i nie ma jak przewieźć. Ale do weekendu muszę coś wykombinować, bo bez szafy nie mamy jak ruszać z remontem...

Tosika, no odważne zestawienia w sypialni:tak: Ale jak masz dobrze doświetloną to ciemny kolor nie powinien być problemem;-)

Pabla, spokojnie, regresy się zdarzają i zdarzać będą.... ja już ze stoickim spokojem piorę codziennie kanapę i tony majtek, wychodząc z założenia, że ćwiczyć trzeba, a efekty kiedyś w końcu będą...

Nic, idę bo zasmarkaniec maly wstał, trzeba się dalej do przychodni dobijać:-p

zdrówka chorowitkom
a dzwonienie do przychdni.....bezcenne...ja już nawet sobie myślę żeby kupić taki worek treningowy bo mi się tak cisneinie podnosi jak tam dzwonię:-)

a surv...założyłam :) tylko dopiero szukam różnych funkcji i wieczorkiem lub w wolnej chwili parę pytań mieć będę:-)
my po pracy do Ikei ...:)
dobra wracam do pracy
miłego dnia​

Cześć laseczki
U was już regresy a u nas się nawet nie zaczęło.
Tosika super kolorki jak na sypialnie, już sobie wyobrażam, szczególnie ,że te tapety teraz takie piękne.
Surv D kuzyn zajmuje się transportem właśnie we Wrocku, może powiedz że masz nr od nas to jakoś taniej policzy www.dolmens.pl

Hej! Ja dzis pracę odbębniłam, tzn. angielski. Większość języki jak kołki ale daliśmy radę (na szczęście dzis nie było na native ;-))
Tosika, oryginalnie w sypialni, nie powiem. Moja koleżanka też ma mocno ciemną (również projektowana). Co prawda nie czarny ale szarości z fioletami (tak ogólnie mówiąć, bo poprawnie nazywac kolorów nie potrafię ;-)), jedno duże okno balkonowe i fajnie to wygląda.
No prosze Madzia, to się uzdrowiłaś :-)
Surv, dodzwoniłaś się? Dotychczas nie miałam z tym problemów, ale odkąd zmieniliśmy przychodnię, to jest o wiele, wiele gorzej...

Kasia, tak dodzwoniłam się po dwóch godzinach i po to tylkko, zeby się dowiedzieć, że dziś przyjmuje lekarka, z którą się pożarłam ostatnio i więcej do niej nie pójdę, bo mnie wku****wia jak rzadko:-p Ale zarejestrowalam nas na jutro rano, a dziś się snujemy po domu obie cieżko wkurzone:baffled: Flo ma cały czas pod 38 stopni, a ja dla odmiany mniej niż 36:wściekła/y:

Kamu, dzięki za namiary! R ma dziś jeszcze dzwonić do jednego znajomego ale jeśli on też nie będzie mógł, to wtedy się do D kuzyna zgłosimy. O 'jelenia' o tyle trudno, że oprócz przewiezienia trzeba to jeszcze na nogach na 4 piętro wtargać, bo do windy nie wejdzie:baffled:

Post, no i super! Chętnie pomogę i czekam na adres w celu rozpopularyzowania w 'branżowym' świecie:-) edit: już nie czekam - znalazłam 'se';))

R i Flo padli, rychlo w czas, bedzie w nocy balanga:-p

Ostatnia edycja:
Hej, ja po pierwszej zmianie padnieta:baffled:
Madzia super sposob na chorobe:-D
Post my mamy tak lampe w jadalni kupowalismy w Nomi, nie wiem czy u Was jest:tak:
Survi zdrowia dla Was:tak:
I to na tyle wiecej nie pamietam:zawstydzona/y:

reklama
surv...spostrzegawcza bestia z Ciebie :)
dziękuję za reklamę :)

Gang cudny
będę póżniej bo moja częśc gangu po buncie...TAK TAK dwulatka i jednolatka w Ikei siedzi teraz w wannie i leciec muszę
normalnie młoda ma dzisiaj dzień świra a młody tylko u mamy na rączkach
do póżniej

Do góry