reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

reklama
Surv, wyślij trochę słonka. Zapowiadali u nas piękny dzień a jak na razie nie ma słońca i zimno (jak mi m doniósł bo był w pracy). Dziś wybywamy na urodzimy mojej chrzesnicy. Mialy być na działce, ale pogoda nie taka jak powinna

Hej , witam sobotnio z zimnego południa :wściekła/y: a miało być ciepło i słonecznie, a deszcz kropi :angry:

Surv fajny rozmiar spodni, ja dzinsy o rozmiar mniejsze noszę :-p ( co dla mnie jest rozmiarem kosmicznym, bo kiedyś wchodziłam w 27 :sorry2:)
Miejsce na wakacje super, zahacz o Grunwald, i może o mój Lidzbark, ja tam będę ale początkiem lipca, na 2,3 tygodnie, a pod koniec to już będę w domu bo na sierpień zjeżdża małż :tak:

Tosika piękna chatka:tak: A co do ząbków to tak jak pisała Surv mogą wyłazić 5.

Kasia m o zimnie mówił prawdę, jest paskudnie. Udanej imprezki :-)

Dorka super że jakieś przedszkole jest, a z czasem może coś bliżej się znajdzie :tak:

MamaBiN fajnie że zajrzałaś, i szkoda że aż tyle się u Was dzieje, oby wszystko było ok .Co do pieluch ,my też walczymy, 2 dni było ok, wczoraj 1 wpadka, a dziś nas jakiś wirus dopadł i założyłam pieluchę :cool2:

Kic tak, Olka chodzi w kołnierzu cały dzień do przedszkola też i w nocy w nim śpi, ściągamy tylko do mycia, ubierania, i ćwiczeń szyjki :tak: No ale jeszcze 3 tygodnie i chyba będzie można go zdjąć :tak:

No i nie wiem co jeszcze :confused: Pomimo brzydkiej pogody, miłego dnia :-)

Hejka:)
Wróciłam właśnie z uczelni, odebrałam moje wypociny i nie jest źle:happy2:mam kilka poprawek ale głównie takie pierdoły więc jest ok:tak:najprawdopodobniej 27.05 będę się bronić:tak::happy2:
Tosika oj taaak uwielbiam papryki, ostatnio znowu królują w moim menu:-p:tak::-)
Sylcia no to Olka dzielna jest, mój M miał tylko spać w kołnierzu i to takim miękkim i po kilku dniach zrezygnował bo mu nie wygodnie było:-p:-D
MamaBiN super że się odezwałaś:tak:
Surv fajna objazdówka Wam się szykuje, my pewnie w ogródku:-p
Kamu wpadki się zdarzają:tak:ale fakt jak się pochwali to się wszystko odwraca:sorry2:
Mam wolną sobotę, mama wzięła małego na wieś więc mam luzy:tak:zaraz się kładę na kanapę:-pmoże jakieś kino zarezerwuję bo już daaawno nie byliśmy:sorry2:
aaa i u nas pogoda się nie sprawdza, rano było słońce, a teraz juz chmury i zimno:dry:

u nas też miało być ładnie i doopppaaa:angry: wiatr nieprzyjemny, zachmurzyło się i nieprzyjemnie jest.
Tosika - widziałam fotki! super macie domek!!
Kic - fajnie że nie dużo poprawek, to już niedługo obrona!
Surv - ale na tych mazurach gdzieś się zatrzymujecie na dłużej? jakąś miejscówkę zarezerwowałaś?
Dorka- super z przedszkolem!!
MamaBIN - witaj i wpadaj częściej!
Kamu - nie przejmuj się wpadkami! one będą się jeszcze zdarzać więc trzeba na luz wziąć.
ja byłam wczoraj u lekarza, ogólnie ok, tylko w moczu jakieś dziadostwo no i muszę posiew zrobić. Wynik paciorkowca odbiorę w poniedziałek. No i dostałam skierowanie do szpitala. Lekarz chce żeby tam mnie obejrzeli i młodą i zdecydowali jak rodzić. Ja nie chcę cesarki! bronię się rękami i nogami dosłownie! już się umóiwłam z moją położną że przyjadę w środę na jej dyżur i jej koleżanka lekarka mnie obejrzy i sobie pogadamy. Bo tak to mnie położą na patologię i będę gnić w szpitalu nie wiadomo ile czasu:no: to nie wchodzi w grę !
byłyśmy dziś z młodą w muzem, pooglądała sobie samoloty, armaty i takie tam...ale zimno się zrobiło no i wróciłyśmy do domku. M oczywiście weekand meczowy, no ale już ostatni na szczęście.

Pabla, jedziemy tu: Gospodarstwo agroturystyczne Janczary - jazda konna, biesiady, imprezy Olsztyn - Tosika nam wynalazła;-) Na miejscu dość atrakcji, jakby nam się nie chciało nigdzie jechać, pod nosem Olsztyn, jakby mnie głód centrów handlowych dopadł no i fajny punkt wypadowy gdzieś dalej: na pewno do Malborka i Gdańska pojedziemy, oraz jakieś inne ruiny pooglądać, bo to R kręci,a dla mnie bedzie po drodze muzeum wsi polskiej w Sierpcu:-p

A czemu miałabyś rodzić przez cesarkę? Skoro mała jest zdrowa i donoszona, tyle, ze malutka to chyba nie ma potrzeby?

Kic, no to super, wszystko zgodnie z planem!

A u nas nadal słońce, tyle, że można spokojnie do Tarnowa wysłać:-) Trochę szkoda, bo dziś też mieliśmy na urodziny działkowe jechać, a tu d*** blada z chorobami:baffled: No ale ważniejsze, żeby młoda w poniedzialek do żłobka poszła, więc przemęczymy w domu.

Dobra zmykam do roboty, tylko lasganię wstawie...dla mnei tylko łyzka po mięsie do wylizania niestety, no ale cel dukanowski już bliski;-)

fajne miejsce - tylko ślepa jestem bo żadnego cennika nie widzę. Ja też czegoś szukam na wyjazd na wakacje.
co do cesarki - mój lekarz uważa że dzieci z hypotrofią są słabsze fizycznie i nie powinno się ich obciążać trudami porodu naturalnego.

Bo cennika nie ma na stronie, a nocleg kosztuje 40 zł od osoby doba, dzieci do lat 3 (nasze się załapało mimo że nie ściemnialam co do wieku;) gratis; śniadanie i kolacja 20 zł obiad 35 bodajże, ale tego dokładnie nie pamiętam

Hej ja tylko na chwile bo zaraz ide sie szykowac do pracy:baffled: Przyczytalam wszystko ale odpisze jutro. Tylko jedno o jedno chce zapytac Survi a o Tczew zachaczycie? Fajnie bylo by sie spodkac, choc moze w okolice i wtedy Iza pewnie by sie zjawiala:tak: Dobra spadam jeszcze na zamkniety i do roboty;-)

reklama
cześć :)
Dorka cieszę się, że masz przedszkole z głowy, uff
Surv mam nadzieję, że spotkamy się w Malborku :tak: jakby co daj znać (jest park linowy, robią park dinozaurów, mini golf jest, acha no i zamek :d ); będę w tym czasie w domku i rzeczywiście można by było się spotkać w parę osób, zapraszam ;-)
moje też kichają i kaszlą coraz gorzej zresztą, zdrowia życzę!
Kicrym to obrona już bliskooo, super, że już masz zaraz z głowy
Pabla hypotrofia? cuż to jest?

u nas też brzydko, mąż na dorszach więc jesteśmy sami; chyba w domu posiedzimy i ogarnę bałagan; milego dnia!

Do góry