reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

no u nas nie zrzucamy się, bo rodzice się praktycznie nie znają....same bestie korporacyjne co w garniturach wpadają po dzieci kwadrans po zamknięciu żłobka:-) Zdjęcie ładnie oprawione niestety odpada, bo to właśnie dzieciaki mają dostać albumy ze swoimi zdjęciami podobno na pamiętkę...chyba pójdę w to rękodzieło rzeczywiście i myślałam, że ew. jako dodatek własnoręcznie nasmarowana przez Flo a przeze mnie oprawiona laurka;-)

Sylcia, dziewczyny mają rację, coś pyli niemiłosiernie, bo R jako krypto-alergik i z tymi zawalonymi zatokami znowu ma nieustanny katar:-(

A co do imion, to mozna zamiast Julii, Juliannę, czy Julitę, z tym, że skrót pewnie bedzie i tak taki sam:sorry:

Zmykam dalej odgruzowywać dom, bo potem sesja gościowa, mama potem siostra, potem R wpada z dzieckiem wcześniej, bo ma przełożoną wizytę u psychologa i ani się obejrzę wieczór będzie, a tumany kurzu pod nogami jak się walają, tak walać się będą:-p

reklama
hej hej
przemykam szybko bo pracy dużo:szok:
Madzia...no suuuper wiesci, gratki, parka to jest to, te kucyki itp, zdecyowania bardziej fajne niż ubieranie faceta:tak:
Pabla...no świetnie nie ma to jak dzień cyca:-):-D
Kic...ooo śpioch z tego Kuby, u nas też mówi r czasami w środku słowia, generalnie coraz częściej, no i ż i sz też już od jakiegoś czasu
a i przedwczoraj nauczyła się pedałować, normalnie dumna i blada, dobrze bo zamówiłam jej rowerek bez prowadnicy:-) na urodzinki
Cinek dobiera się do jej rowerka i chce jeździć, jak zobaczył że ona pedałuje to zawzięcie ćwiczy:-D, wiec jemu zostawię ten a ona będzie mieć nowy
o taki
ROWEREK ARKUS KUCYK 16 + GRATISY NAJTANIEJ W KRAJU (1669500851) - Aukcje internetowe Allegro
poza tym u mnie zapier...jak zwykle
ogródek truskawki koszenie, spacery i bieganei z dziećmi do wieczora
podglądam ale nie zawsze mam jak napisać

surv..ja bym dała jakąś hendmejdową szkatułkę lub puzderko czyli coś co każdej kobiecie się przyda :) i jest uniwersalne plus laurka od flo :)

Madzia to super,że będzie dziewczynka,ale fajna będzie parka:-)
Surv za ok miesiąca wybiorę się do D do Wrocka to może się jakoś umówimy na spotkanie,jak jeszcze będziecie we Wrocławiu.
Kic to nie zostało Ci nic po Kubie ubranek?
A ja siedzę sobie w pracy jak zwykle ostatnio nuda straszna.
W przyszłym tygodniu jedziemy nad morze,miałam już nie jechać,ale tata powiedział,że sfinansuje:-)

hej. W przedszkolu ok, pani dyrektor sie nagadala i spoznilam sie do pracy 15min:-D
Powiedzila co dzieci maja przyniesc, o ktorej przyprowadzac odprowadzac itp, Misia zachwycaona ciagla pytala"To moj przeczkol?":-)Dyrektorka mila, oplata 300 lub 320 zl zalezy od posilkow bo teraz sa 4zl za dzien a moze bedzie 5zl za dzien:tak: Odliczaja za drugi dzien nieobecnosci:tak:
Madzia super ze dziewuszka, dziewczynki sa fajne;-)No to Macius sobie pospal:tak: U nas spanie niby ok w nocy bez pobudek a rano wstaje miedzy 8-9. Ale jak ja bylam w weekend w pracy to wstawala ok 10:eek:
Kamu to korzystaj jak tata sponsoruje:-DMy jedziemy na ten weekend mam nadzieje ze bedzie ladnie:tak:
Post brawo dla Iki, my musimy z Misia poprobowac bo nigdy sie nie nauczy:sorry:
Survi mowisz ze nagle nie masz co z czasem zrobic;-)Z tym prezentem to dziewczyny dobrze pisza taka szkatulka to fajna rzecz:tak:
Kic ja tez chcialam Julie i moje siostry tez:-DAle wlasnie mialam takie samo odczucie ze Julki sa wszedzie:eek: Chcialam takie imie coby sie za czesto nie powtarzalo:tak:
Sylcia oj to meczysz sie z ta alergia:-( A jak tam Olka daje rade?Misia tez alergiczka miala katar chyba 2 miesiaca w koncu jej przeszedl a teraz ma sucha wysypke na skorze:crazy:
Pabla oj to Sonia glodomorek :-Dale dajecie rade-super:tak:

Dobra spadam sie jeszcze zdrzemnac bo na 18 do pracy:tak:Jutro jedziemy nad morze na weekend trzymajcie kciuki za pogode:tak:

hej ja na sek bo padnietam :)
Madzia gratki dziewuszki ja chcialam miec Liliannę...mąż się nie zgodzil, a szkoda
Surv ja mysle,ze czekoladki i laurka dla kazdej pani bedzie super pamiatka
Kic szok, ze juz r mowi; moj Oskar dopiero zaczal hehe :-)
Sylcia jak rehabilitacja idzie? znosni mala dobrze?

bylam na szczepieniu z Wercia na pneumokoki -dobrze zniosla i nawet narazie dobrze sie czuje; okazalo sie ze u nas jest w przedszkolu tylko 30 zl znizki na drugie dziecko; malo,ale dobre i to; wlasnie lody wciagnelismy i kawe pije
mam zdarte gardlo, 2 godziny cwiczylismy piosenke na zakonczenie roku dla uczniow-taka tradycja ze nauczyciele spiewaja
mam juz wypisane swiadectwa; jeszcze arkusze zostaly-na weekend biore :-)
tak naprawde juz malo zostalo

witam wieczorkiem:)
Jakaś wymęczona dziś jestem, po wizycie tyle wiem ile przed:confused2:mamy wrócić do rygorystycznej diety, taaaa ciekawe jak, jak już dziecko spróbowało różności zakazanych, jadło je i co nagle mam mu powiedzieć że od dziś tego nie może:wściekła/y:ograniczymy mu jak najbardziej te produkty no ale wyeliminować się nie będzie dało:no:dostaliśmy jakąś robioną maść (ciekawe czy też będzie w cenie złota jak protopic:wściekła/y:)także mam dość tej alergii:-(
Post 16 cali, wow, no ale Ika duża dziewczynka to pewnie da radę, Kuba ma 12 i śmiga aż miło ale na najniżej ustawionym siodełku:tak:
Izabelka u mnie w przedszkolu jest połowa opłaty stałej a wyżywienie normalnie płatne:tak:fajnie że świadectwa już wypisane, kurcze już kilka dni i wakacje:tak:
Dorka to sporo, pewnie opłatę stałą macie dość wysoką, u mnie wyżywienie 4.40 ale pewnie podniosą bo przecież wszystko drożeje. U nas miasto dużo dofinansowuje także wychodzi jakieś 150zł z wyżywieniem (no zależy ile godzin dziecko w przedszkolu jest, bo u nas godzina 1,34zł)
Kamu oj zazdroszczę i to bardzo, my pewnie w tym roku nigdzie nie wyjedziemy,a marzy mi się polskie morze:-(
Surv taka laurka zawsze rozczula więc to super pomysł:tak:
młody dziś nie spał, więc położyłam go już ale jakoś nie zamierza iść spać:confused2:a ja taka zmęczona jestem...
Spokojnej nocki!

Melduję się! Surv, dzięki za usprawiedliwienie! Miałam bieganinę i nie mogłam wskoczyć na właściwe tory. W sobotę robiłam imprezkę dla dzieciaków na działce przy akompaniamencie powracającej temperatury (mojej) - i tak było do poniedziałku. Potem jakieś żołądkowe małe sensacje. Do tego półroczny test z angielskiego i tak leciał dzień za dniem. Ale teraz czuję się już ok, test pchnęłam i mogę pisać :-)
Wszystko przeczytałam, ale wybaczcie, że nie poodpisuję. Oj, czuję się, jakby wieki mnie tu nie było.
Aaaa Madzia - super, że będzie dziewczynka ;-)

Kic duza roznica u nas, reguly place 308 zl za miesiac
Kasiu witaj znowu, gratulacje zdanego testu ;-)
Kic jak rodzilam Wercie to tez zostalismy w domu na wakacje, ale krotkie wypady robilismy nad jezioro i morze; moze i wam sie uda chociaz troszske sie zabawic

moja siostra za tydzien sie broni i przyjezdza, huraaa i jeszcze dala mi super wiadomosc- jej narzeczony znalazl prace :-D wakacje krotsze beda,ale za to wielkie ufff teraz jeszcze ona musi cos znalezc :)

u nas w nocy burza byla, teraz pada
Wercik miala podwyzszona tempke w nocy-po szczepionce, Oski cos pokasluje grrr a mnie gardlo boli

ale nie ma co narzekac, jutro sobota :)

reklama
I ja witam rankiem:)
Dziś już standardowo przed 7 pobudka:happy:
Kasia no bo to prawie wieki były;-):-pdobrze że już wszystko ogarnięte, a z testu 5 życzę:tak:
Izabelka myślę że jak się młode urodzi to nad jakiś zalew uda nam się wyskoczyć ale jednak nawet wycieczka całodniowa nie oddaje uroku wakacji:-poby się nic nie wykluło u Was:happy:
Kuba bawi się ryżem to mam trochę spokoju:-ppójdzie do żłobka to posprzątam:-p
u nas słonecznie, oby w weekend się pogoda utrzymała:tak:
miłego dnia!

Do góry