reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

My już też w domu, poszłam po niego po obiedzie, Marysia mówiła że w ogóle nie płakał, ładnie się bawił, byli na spacerze i ogólnie lepiej niż wczoraj, rano go p.Zosia zagadała i już nie jęczał:tak:
Surv u nas zajęcia już są o ile w maluchach to można zajęciami nazwać:-pKuba podekscytowany bo Pani grała na gitarze a on bardzo lubi śpiewać:tak:
Pabla no właśnie, ja bym go w domu trzymała, ale nie wiadomo kiedy do pracy wrócę - ile miesięcy damy radę z 1 pensji wyżyć:dry:obawiam się że potem byłby jeszcze większy lament, no i czasami wypada coś do załatwienia, więc też z2 ciężko:dry:
Madzia da się przyzwyczaić do bycia z 2 ale jest ciężko:cool2:byłam prawie miesiąc z nimi sama i czasami spałam na stojąco:sorry2:u nas można zabawki, wiadomo że jak się zgubi to trudno.
U nas jeszcze nie ma rozliczenia, ale ja zapiszę na te 6 godzin które płaci miasto, więc będę płacić tylko za posiłki:tak:
ok dzieciaki padły to ja też idę spać, bo dzisiejsza nocka była chyba najgorsza od urodzenia Liwci:baffled::dry::confused:

reklama
hej
A ja jeszcze przed
chciała spac w przedszkolu więc odbieram ja po 16-tej.
musze pomysleć nad zakupami bo robimy jednak imprezkę Cinkowi, bylismy u lekarza bo ma wysypke i okazuje się ze to wirusowe i najpierw przeziębienie potem wysypka ale nie zaraża więc git.
Madzia...podasz mi ten przepis na torty co robiłaś???? plliiiisssssssss
dzieki
będe wieczorkiem

Kic - u nas też kiepska nocka dziś była i z Sonią i z Lenką, jeszcze ja wyszłam wieczorem, wróciłam około 23:00, więc też total nie wyspana jestem. A teraz zbieram się na spacer z nadzieją że młodsza zaśnie, bo inaczej będzie wycie w wózku:baffled:

U nas niby też wszystko spoko.Pani mówiła,ze super,Maciuś powiedział,ze jest duży nie płacze i będzie sam jeść:szok::szok::szok: i faktycznie jak zaraz wyszedł,to powiedział,ze zjadł wszystko sam:szok::szok: i był dzielny:szok::-) Wprawdzie później coś wspominał,ze trochę płakał za mną,ale myślę ,ze juz lepiej było niż wczoraj:tak:

Post biszkopt w obydwóch jest ten sam Tort brzoskwiniowy natomisat mase robiłam z tego Tort śmietankowo - truskawkowy, najprostszy z tym,ze za drugim razem dałam mniej serka a więcej śmietanki i była lepsza.
Powodzenia i udanych urodzinek :-)

My dzisiaj do teściowej na urodziny zmierzamy,ale K jeszcze z pracy nie wrócił:cool:.

Czesc dziewczyny. szybciej urwalam sie z pracy bo G na integracje poszedl(ja ide 20.09;-)).Mala w przedszkolu ok, nic nie chce nam opowiadac:sorry2: Tylko tyle ze robia duze kolko a dzis ciagle spiewa "male zabki":cool2:
Kate ja tez tak zrobilam jak Ty ale lzy mialam w oczach:tak: Ja dzis pieke rogaliki czesc sobie wezme jutro do pracy:tak:
Post jak Ika? zycze Ci oby tort wyszedl i Cinek mial super imprezke:tak:
Kic bedzie dobrze:tak: Podziwiam Cie ze wytrzymalas z dwojka sama:tak:
Kamu a gdzie pracujesz i co z tymi Wlochami?Moja siostra jest juz w domu:tak:
Madzia udanej imprezki u tesciowej:tak:
Dobra spadam robic te rogaliki bo pozniej nie bedzie mi sie chcialo:tak:

no to widzę że dzielne dzieciaki w lipcu się rodzą:tak::-)
my nie dawno wróciliśmy z placu zabaw, spotkałam się z mamą chłopca co chodzi z Kubą do przedszkola i ponoć Kuba go pocieszał jak płakał:-Dokąpałam już Liwię ale chyba jednak nie zasnęła bo słyszę jakieś mamrotanie:dry:zaraz Kuba do wanny a ja mam ochotę na parówki z koncentratem...mmmm..chyba dietę porzucę i sobie zrobię:-p
Post udanej imprezki
Kamu a gdzie teraz pracujesz?u siebie?
Dorka jak już upieczesz to rzuć jednym:-)
Madzia świętuj,świętuj:-p
Pabla no czasami mam serdecznie dość cycowania w nocy no ale dajemy jakoś radę, najgorzej jak następnego dnia Kuba nie chce spać i nici z mojej drzemki:dry:

Hej, ja też melduję, że mam dzielne przedszkolaki. Olga bez żadnych problemów. Generalnie maluszom trzeba pomagać przy jedzeniu obiadu i Olga siedzi nad zupą, czeka na panią i w końcu "no kiedy się doczekam aż mnie ktoś pokarmi":szok: Szczęka mi opadła jak mi babcie zdały relację. Dziś śpiewali piosenkę "jestem sobie przedszkolaczek" :-)
Naprawdę dzielne te nasze dzieciaki!
Post, udanej imprezki!

U nas też ok, aczkolwiek zapasy ciuchowe mokre, cóż, dzisiaj była naprawdę długo w przedszkolu, odstawiłam tak 7:15 a odebrałam 16:15, ale mimo że zmęczona to chce iść.
Dorka...u nas mówi czasem jak sie przypomni, coś tam nuci..kap kap kap
aa i powiedziała....Mama a wiesz, jedna dziewczynka, powiedziała mi że jestem maluch....... eeeeee....cóż...zaczyna się
dzięki za kciuki imprezowe, MAdzia dzięki za przepis, zrobię coś takiego właśnie, może wezmę maliny i borówki z ogródka,a impreza dopiero w niedzielę

reklama
Kic - ja nie łapię drzemek w dzień bo Lena już nie śpi, jakoś funkcjonuję ale padam około 21:00. Właśnie się wybieram spać.
Dziewczyny padły, Sońka spała na spacerze 15 min, Lena szalała na dworzu od 14:00 do prawie 20:00,więc po kąpaniu ledwo ją do łóżka doniosłam.
pa

Do góry