reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

reklama
Lena ma koszmarny kaszel, w nocy aż wymiotowała flegmą:baffled: w dzień w miarę ok, dziś do lekarza idziemy.
Kic - ja mam inhalator Medel Family, w użyciu generalnie przez cały okres jesienno-zimowy. Sonii też już robiłam inhalacje z soli fizjologicznej jak miała katar. Co do oklepywania pleców dziecka, tu jakiś pierwszy link z netu:
Oklepywanie | www.kaszeludzieci.pl
i masz tam też info o inhalacjach.
Mam nadzieję że Liwcii szybko minie.
co do kaszy jaglanej - gotuję normalnie na wodzie, potem blenduję. Wczoraj nie dodawałam swojego mleka, tylko taką zblendowaną kaszę dałam i tyle. Jutro marcheweczki jej dołożę do tego.
Post - witaj!!!

No dzisiaj troche pospalam :-) bo mala jak poszla spac o 22 to sie o 1.30 zbudzila, a potem to juz do 7.30 spala:tak::-) z tym ze Maciek wstał wczesniej i trza bylo go do przedszkola zebrac,ale jest dobrze:tak:

Kicrym Maja w ogóle sie nie drze,nawet nie placze ,dziwne dziecko ;-),ale jakoś tak wczoraj się marszczyła i widac jej było,ze jej źle,po czym zrobiła kupe i się uspokoila,więc myśle,ze coś ja tam kręciło.
Dorka wyśpij sie w ciązy to potem zniesiesz te nieprzespane nocki ;-) a tak na serio to pewnie będziesz miała grzeczne dzieciątko.Ja i tak narzekać nie mogę,bo z Mackiem było o wiele gorzej:sorry2:
Pabla,Renia zdrówka dla dzieciaków!!!
Post ale przeciąg zrobiłaś:szok: ,fajnie,ze Ika zdrowa,a Cinek no cóż...widac po nim,ze to zbój;-);-)

Majka nakarmiona w łóżeczku leży,mam nadzieję,ze nie zarząda dokładki.Ja idę na śniadanie i moze dom ogarnę,bo potem lecę z nią do urzędu żeby zarejestrować.
U nas dzisiaj zimno..brrr.

Dziewczyny, czy w necie są jakieś tłumacze angielskiego? potrzebuję na szybko przetłumaczyć dosyć prosty tekst, ale mój inglisz jest taki se i pewnie ze słownikiem musiałabym posiedzieć a przy dwójce rozwrzeszczanej nie mam kiedy. Zapaliłam się żeby zrobić Lenie kuchenkę na gwiazdkę ( w sensie teściu by zrobił ) i muszę mu przetłumaczyć tekst jak to panienka zrobiła.
tekst jest tu pod drugim zdjęciem:
How To: Build a Play Kitchen from Ikea Components | Apartment Therapy Ohdeedoh

Pabla oby nic poważnego

Madzia ja w szoku jestem z twojego powera. Ja po cesarce to ledwo sie ruszalam

Dzis u nas nocka spokojniejsza
Bez gorączki i kaszlu. Teraz po śniadaniu odczekamy i antybiotyk.
A ja wczoraj sie cieszylam ze mnie nie muli juz tak i mam za swoje:-)
No i kompletnie nie widzę tego ze mam jechać do rodziców dzis a chłopców zostawić na kilka dni samych:baffled:

No nic ide ogarnąć siebie dziecko i domek
Pogoda paskudna tzn brak slonka nie motywuje
Miłego dnia

Dziewczyny, czy w necie są jakieś tłumacze angielskiego?

Są...jeden tu siedzi i pisze właśnie;-) Daj mi godzinkę;-) voila:

To jest projekt na bazie mebli i akcesoriów ikea i idzie nastepująco:
Kuchenkę zbudowałam na bazie stolika RAST. Najpierw zrobiłam tył ze sklejki brzozowej o grubości ¼ cala. Ze ścinków wykonałam pionową ściankę dzielącą półkę na dwie polowy. Z innego kawałka zrobilam drzwiczki i listwę na pokrętła oraz listwę dolną. wydałam na drewno 10 dolarów (poprosilam w sklepie, żeby sprzedali mi ścinki zamiast dużej deski) Elementy wykroili mi za darmo (Moja uwaga: trzeba by wymierzyć, ile drewna/sklejki trzeba na te elementy i kupić w postaci jednej deski, bo u nas o scinki trudno będzie).
Elementy połączyłam klejem do drewna i śrubami. Zamontowałam pokretła ATTEST oraz podkładki PANNA jako palniki. Jako zlewu użylam starej miski, ktorą zamontowałam w otworze wyciętym w blacie. Półkę na garnki zrobilam z półki GRUNDTAL, ktorą kupilam w dziale łazienkowym. Nad nią zamontowałam drugą półkę wyciętą z drewna na naczynia.
do wieszania garnków i patelni idealnie nadają się haczyki GRUNDTAL “S”. Sztucce wlozyłam do piórnika FNISS. Był trochę za niski, zatem zamontowałam ńóżki NUMERAR, aby go nieco podnieść. Chcialam jeszcze dodać uchwyt do drzwiczek i panel z płytek nad palnikami, ale ostatecznie zrezygnowałam.
---------------------------------------------------------------------------------------------

no, najadłam się i bedę żyć!:-) co prawda czuję pewien niedosyt, ale staram się robić co najmniej godzinne przerwy między posiłkami:-p

widze, że Wam się dzieci fest pochorowały...bardzo współczuję, ja już prawie zapomnialam jak to jest...i zaczyna mnie niepokoić, że może z Flo coś nie tak, że w ogóle nie choruje? Ale idziemy do lekarza i tak w przyszłym tygodniu, bo od tygodnia regularnie sika w nocy w majtki, podejrzewam, że może jakaś infekcja, bo od dawna jej się to już nie zdarzało...

Post, ale wiatr....nie zatrzyma się koleżanka u nas na dłużej (brak netu to nei wymowka:-p) No i Cinek widze, że dorósł już do kąta...jakoś sobie utrwaliłam, że jest malutkim chłopczykiem, a tu już taki kawaler na schwał;-)

a u nas zimno jak cholera się zrobilo, poszlam do przedszkola w jesiennym plaszczu i bez swetra, bo ostatnio tak cieplo bylo a tu zonk...para z ust leci, jakies zero stopni:szok:

dobra, idę nieco ogarnąć chałupę, robotę i się:sorry2:

Ostatnia edycja:
Pabla coś takiego masz?? Inhalator MEDEL Family Soft Touch + TERMOMETR 24h (1911450970) - Aukcje internetowe Allegro jak tak i polecasz to zaraz kupuję:tak::tak:zdrówka dla Lenki!
Surv u nas też o wiele chłodniej, tak samo wyszłam w wiatrówce i przyszłam zmarznięta jak nie wiem:baffled:ciesz się że Flo zdrowa bo ja tak chwaliłam i mam:baffled:
Renia zdrówka!zostaw chłopaków bo to szybko idzie, niech Tymek się odchoruje i wrócisz:tak:
Madzia no to super Majka śpi:tak:moja Liwia też mało płacze, bardziej marudzi, moja mama się smieje że mała ma prawie 4m-ce a ona nie słyszała żeby Oli płakała:-p:-D

My już po sniadaniu, zaraz ubieram Liwię i idziemy na zakupy bo przecież jutro wolne:sorry2:

reklama
Pabla bardzo dziękuję, lecę do mnie do apteki zapytać czy mają a jak nie to pozostaje mi all tylko kurde pewnie dopiero w poniedziałek bym to dostała:baffled:

Do góry