reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Oj ciężarówki szalejecie z tymi porządkami:szok: aż mam wyrzuty sumienia.mnie to nawet do tych pzedświątecznych nie ciągnie,a przydałoby się .Tak samo jak z prezentami,bo kompletnie nic dla nikogo nie mam, i pomysłu też brak.Zastój umysłowy:-p

Kicrym to się Licia butli wystraszyła:-D,ale powiem ci,ze zazdroszczę tego podejscia do cycowania,bo ja to mam totalnie na odwrót:sorry2: I ciągle mnie jeden cyc boli,chociaż niby poraniony nie jest,a mała podobno dobrze łapie.no i ona tak jednego cyca z pół godziny i zaraz drugiego też pół godziny.Strasznie to długo wszystko trwa:sorry2:Ja to bym już chętnie zakończyła tą zabawę,ale się poświęce;-)
Oby nocki były lepsze.Moja już też nie śpi po 4-5 godzin,po 3 pobudka,a czasem po 2,no i wtedy karmienie godzinę.
Gratuluję spadku wagi! u mnie po porodzie było 8kg mniej,a teraz po 3 tygodniach jeszcze 2 kg.A jem cały czas:sorry2: ,gęba mi się nie zamyka oczywiście tylko to co mogę,czyli biszkopty,suchary i kanapki ;-) za to biszkopty to w ilościach hurtowych :-D No ale co poradzę,ze jak tylko mała nakarmię to jestem głodna jak wilk.EEeee tam jeszze 5 kg i będzie git,jak samo nie zejdzie to się za dukana wezmę na wiosnę ;-)
Pabla też chciałam oglądnąć,ale dzisiaj to mi się raczej nie uda,a powiem ci,ze ostatnio mi strasznie zamulało,tzn jak odpali to idzie,ale jak np dam pauzę i chcę znów włączyć to koniec,cały komp mi się wiesza.Ja oglądam z tvn player.
Kate powodzenia!!!
Survivor zdrówka dla Was.
Myśmyw koncu wczoraj byli sami w przychodni.Zadzowniłam i pytałam o te wizytę domową,ale jedyne co to mogła przyjechac inna lekarka ,a nie nasz pediatra.I to itak pewne nie było,miałam dzwonić później.Ale,ze tam się dodzwonić to graniczy z cudem,więc jak już byłam na linii to nas umówiłam.Małą wzięłam,ale mama pospacerowała z nią przed przychodnia.Na szczęscie mogła się urwać z pracy.
Maciek coś tam na oskrzelach ma,ale bez tragedii.Narazie zestaw syropów,które i tak juz sama zaczęłam dawac od poniedzialku i do tego inhalacje,a w piątek do kontroli.Może bez antybiotyku się obejdzie.Dzisiaj już gorączki nie ma.Oby tylko mała się nie zaraziła.

Dzieciaki spią.MAciek przed chwilą padł,a Maja pewnie zaraz wstanie,więc nie opłaca się kłaść:-p
Idę pranie powiesić i jakieś suchar z drzemem zapodać i kawkę.

Ostatnia edycja:
reklama
Madzia ale w biszkoptach masz jajka:-pza dużo też nie można:-pja bym postawiła na normalne jedzenie np na śniadanie chleb z wędliną drobiową, obiad rosół/barszcz/pomidorowa/jarzynowa na drugie mięso byle nie smażone i tyle, po co masz się tak ograniczać:) ciesz się że waga spada sama od siebie bo u mnie z tym kiepsko:baffled:dobrze że Maciuś nie potrzebuje antybiotyku:tak:no i Oliwia budzi się często ale je 8 minut i dalej śpi:sorry2:
Pabla ja jeszcze wczorajszego nie obejrzałam bo non stop coś, wczoraj grałam z M do 23.00 w PS3 więc też czasu nie było:-p
Surv oj takie mięso to dość niebezpieczna sprawa:baffled:zdrówka dla Was!

A mój M mi zrobił niespodziankę i zarezerwował wczasy w górach na święta:) wolałabym jednak ferie, ale nic się nie odzywam bo uderzę w męskie ego:-pchciał mi powiedzieć strikte przed wyjazdem ale on wie że ja takich nagłych niespodzianek nie lubię:-pno to teraz idę się głowić jak my się spakujemy do tego naszego auta na prawie tydzień z 2 dzieci, wózkiem i 3 parami nart:-p

Kic ale Ci m niespodzianke zrobil:tak: Ja raczej na swieta bym nie chciala wyjezdzac:tak: Z tym melkiem to próbuj moze sie uda:tak:
Pabla ja dzis nawet nie mialam czasu ogladac:no: Nie mialam sily i dzis nic nie zrobilam, tylko sos do spaghetti:tak:
Madzia tylko 5kg Ci zostalo:szok:SUPER, nawet dukana nie bedziesz musiala przerabiac do wiosny Ci zejdzie te 5kg:tak:
Survi zdrowka dla Was, oby Flo przeszlo do poniedzialku:tak:
Faktycznie Misia zjadla zbyt lapczywie mandarynki i tego sa wyniki:tak: Od 5 nie wymiotuje wiec chyba przeszlo:tak: Bylismy na przedstawieniu bylo super:tak: Moja mala coreczka byla dzielna,choc byl moment ze chciala sie rozplakac:baffled: Dala rade i na koncu ja sie poryczalam:-D Zdjecia na zamknietym:tak:

A co tu tak cicho?
Moje dzieciorki już śpią, a ja oglądam zaległe seriale:)
Dorka normalka że się wzruszyłaś, ja też się wzruszyłam jak Kuba śpiewał:) aż się zdziwiłam że się przełamał, bo na początku język na wierzchu (robi tak jak się denerwuje), oczy w jeden punkt i stał, ale potem jakoś poszło:tak:
Madzia odnośnie "cyckowania" ja uważam że powinno sie karmić piersią tak długo jak mamie pasuje, ja po 5 miesiącu zaczynam odstawiać, za nim odstawię to pewnie minie jakieś 3 miesiące, nie chciałabym tego przeciągać, no maks.10miesięcy:) no nie wyobrażam sobie takiego 2 latka wiszącego mi na cycku:sorry2:jak Tobie to nie odpowiada to daj butlę i tyle, przecież miłość nie płynie z cycka tylko z serca więc wg mnie nic małej "nie zabierasz" :)
spokojnej nocki:)

Hej, ja niedługo zmykam na nockę, ale musiałam się jeszcze odmeldować:-) zimno u nas jak jasna cholera, tak mroźno aż się nie chce z domu wyłazić:baffled:
Dorka nie dziwie Ci się, że się wzruszyłaś, ja niby jestem twarda suka w tym temacie, ale od kiedy mam Antka rozczula mnie wszystko co tylko wymysli:-p
Madzia Kic napisała święte słowa odnośnie karmienia, więc ja podpisuję się pod tym rękami i nogami:-D:-D

co do "Przepisu" to ja mam zaległości, ale przez te nocki nie mogę się zebrać, żeby obejrzeć:baffled: może jutro;-) Nie dziekuję za wsparcie w staraniach i nie będę Was zanudzać co sie u mnie dzieje bo na BB są inne wątki od tego i tam sobię stękamy:-) ja Wam napiszę jak będzie po robocie, a suwaczek pokazuje co chce:-p dobra zmykam, miłej nocy:-D

Hej dziewczynki

Wlasnie skończyłam prasowanie. Matko kochana 1,5h i jedno oparzenie:-)
Postanowiłam na siedzaco sie tym zając bo ponoc łatwiej i stada mały palec ucierpiał. Ale nie ustalabym bo ostatnio kręgosłup szwankuje

Dorka my jutro mamy pasowanie i pewnie będę ryczala jak bobr
Teraz to mi wiele nie trzeba

Kic moja pani dr to nawet mi powiedziała ze do roku cyc i koniec
Z Tymim 11 miesiecy cyckalam zobaczymy jak z malenstwem bedzie

Surv no nad maszyna sie zastanawiam cały czas.
Dzis patrzylam na polskie luczniki. Cenowo do 400 zł a jestem ciekawa jak z jakością. Pewnie z ta twoja to cienko
A strój smoka kupił m. Całkiem ładny i tani ze zaczynam nawet wątpić czy w takim razie warto szyc:blink: bo pewnie za materiał bym wiecej dała
Jutro lub w najbliższych dniach postaram sie za pomocą m żalą zyc fotki:-)

Uciekam bo późno.
Dobrej nocki

Witajcie dziewczyny!
Kate widze plany sa to za miesiac dwie kreski beda!!!!!!:tak: Jak tam nocki skonczone juz?
Renia Twoj m nie dal Ci sie wykazac:-D Tobie w tym stanie chce sie prasowac:eek: Mnie wlasnie tez kregoslup czesciej boli, a peasuje tylko wtedy kiedy musze:tak:
Kic fajnie ujelas o karmieniu dziecka:tak: Ja dzis mam spokoj bo Misia poszla do przedszkola to sobie poogladam Przepis na zycie:tak:
Wlasnie jestem sama w domu wiec serialik bedzie i sprzatanko tez bo wczoraj nie mialam na nic sily:eek: Wiec ide jeszcze zobaczyc co na fb slychac i zabieram sie do sprzatania:tak:

Ja tylko zaznaczam swoją obecność: nocka do bani, najpierw ja nie mogłam spać, potem Flo dołączyła: mimo wysadzania i niepicia na noc zlała się dwa razy:-( Obie zdecydowanie gorzej się dziś czujemy, coś ta homeopatia nie bardzo działa...poczekam do weekendu, jak nie bedzie poprawy to chyba lekarz jeszcze raz bedzie potrzebny.
I zmykam bo mam jeszcze 15 stron do trzaśniecia na 17, a sił ani ani:sorry:

dzięki za info odnośnie Przepisu....obejrzałam w końcu ale faktycznie muliło strasznie. No i jeszcze się wkurzyłam bo to ostatni odcinek był:angry::angry: a mam wrażenie że dopiero się zaczęło:eek:
Dorka - ja też się wzruszam na występach Lenki:-) Misia śliczna!
Kic - super niespodzianka od M!!! mój niestety nie ma takich pomysłów:nerd:
Madziu - życzę wytrwałości z karmieniem, oby ból szybko przeszedł!!
mi się trochę zmieniło podejście do karmienia piersią przy Sonii, mimo że Lena od 6 tyg była na butli, teraz bym walczyła i przy Lenie żeby karmić piersią. Daje mi to niewyobrażalną satysfakcję i radość ale ale.....nikt mnie nie uprzedził że karmienie piersią rozleniwia.....zapominam o rozszerzaniu diety i u nas głównie cycuś wciąż. Pocieszam się że do 6 mca mleko to główne pożywienie więc luz. Ale wczoraj mała zjadła taki prawie obiadek z kaszy jaglanej, marchewki i pietruszki, popiła wodą a zaraz potem i tak cycuś był:sorry:
dobra, zmykam się ogarnąć, noc w miarę ( czyli pobudki co jakieś 2,5-3 godz ), teraz mała śpi a ja się obijam. Ale obiad mam, ciasto mam, balagan w domu mam:-):-D

reklama
surv zdrówka
kończ to zlecenie i się kurujcie
współczuję nieprzespanych nocek

Dorka to dziś na pieczenie widzę masz ochotę
ja w południe do laryngologa a o 16 pasowanie a babka piaskowa cierpliwie czeka:-)

Ja powinnam zawsze z każdym schorzeniem do lekarza się zapisywać. Tylko się zarejestrowałam to od 2 dni jakby zatoki się odetkały. Owszem dalej coś tam jest ale bynajmniej oddycham nosem:tak:
To się ponoć nazywa "syndrom białego kitla"
Na myśl o lekarzu zdrowieję coby tylko nie iść:-D

Ok zmykam się ogarnąć
Co ja zrobię z synem:szok:
jak P go nie weźmie na chwilę to będzie musiał jechać ze mną
Oj szkoda, że nie ma tu koło mnie mojej mamy, a nasza niania ma już inne dziecko więc bida z opieką

Do góry