reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Moje dzieciaki obydwoje nieznosne,wiec chyba cos w powietrzu jest;-)
Kicrym Majka od przedwczoraj non stop przy cycu,w nocy 2-godzinne przerwy i znow dawaj.Wczoraj wieczoram wydoila dwa (.)(.) i chciala jeszcze,wiec butle dalam 90ml wypila i jak sie skonczylo to sie tak strasznie rozplakala ,ze szok:szok: wiec znow do cyca i tak padla o 23.Mam nadzieje,ze dzisiaj juz bedzie lepiej.
Survivor ten bol plecow to niekoniecznie od wieku ;-) mnie w ciazy z MAckiem strasznie bolaly,teraz tez,ale wtedy szybciej i bardziej a mialam wtedy 26 lat,wiec w sumie calkiem stara nie bylam;-)
Post welcome back ;-)
Renia oj to chociaz troche zimy poczujecie:tak:,ale z tymi nartami to nie przesadzaj ;-)
Tosika ja mam takie cos w tym stylu HIT SEZONU HULA HOOP HOP Z MASAŻEM KULKOWYM 2011 (2025254441) - Aukcje internetowe Allegro, mozna zlozyc.A siniaki ,ze ho ho:-D narazie krece 7 min w prawo i 7 w lewo a najpierw z 300 brzuszkow.

Moj chlopcy poszli do castoramy, a Macka mam zamiar wyslac w poludnie z moimi rodzicami na wies do dziadkow.Zgred jeden za bardzo nie chce ,ale musze dobrze zbajerowac i pojedzie.bedzie pol dnia spokoju.Tym bardziej ze K chce tv wieszac,a znim to zadna robota,bo przeciez pomagac chce.
Majka lezy na macie i cos do siebie mamrocze,pomalu jej sie nudzi chyba:sorry2: Kaszel i katar znow ma,wiec spacer odpuszczamy:dry:bedziemy caly dzien zalulac z cycami na wierzchu:dry:

reklama
Surv mój M taki napaleniec i chce remontować, ja bym to zlała, bo nadal jestem sceptycznie nastawiona na zamieszkanie na wsi:dry:ale udało mu się mnie namówić na remont pustych (w sensie nie zamieszkałych przez ludzi bo gratów że ho ho) pokoi tzn pokój+kuchnia+ komórka z której zrobimy sobie malutką łazienkę (prysznic+sedes+umywalka) najbardziej przekonał mnie fakt, że jak to zrobimy to na wakacje już będziemy mieli bazę wypadową w razie braku kasy, bo i las i jezioro, więc niech mu będzie:-pna razie podłogi będzie zrywał i robił nową wylewkę, no i strzechę z sufitu trzeba zrzucić i podwiesić nowy bo sobie wymyśliłam oświetlenie ledowe:-p
Madzia ciesz się że Ci młoda butlę ciągnie bo Liwka wczoraj zjadła po wielkim ryku że coś jej innego do buzi wkładam niż cycek, oszukałam ją cyckiem i wsunęłam butelkę a że już śpiąca była to nie poczuła:-pno i samej mieszanki nie pociągnie musi być moje:cool2:szczerze to już mnie męczy to karmienie, jeszcze jakby w nocy spała, ale u nas od 3 m-cy nocki do bani, pobudki co 2 godz, to standard:-(także teraz karmię ją w nocy+rano koło 9, a potem ok 11-11.30 kaszka łyżeczką (dziś o dziwo jeszczce śpi)ok 14-14.40 słoiczek z obiadem koło 17-17.30 deserek no i ok 19-20 cycek ale chciałabym odciągać i dawać z butli żebym wiedziała ile tak na prawdę zjada. Dziś znowu spróbuję butlę z moim żeby się nauczyła ssać z butli:cool2:
No i Liwka śmiesznie pełza do przodu, tzn podnosi dość wysoko dupkę a buzią szura po sofie:-D

Kic, Madzia - u nas też nocki do bani, ostatnio pobudki co godzinę:wściekła/y: mleko sztuczne be, butla be....
Post - witaj!
Surv - Sara bardzo mi się podoba!
Kic - super że Liwka się fajnie porusza! u nas pełzanie do przodu jak żołnierz na poligonie, pół raczkowanie ( rękami przebiera i staje do raczkowania, pupa też w górze a potem nogi się rozjeżdżają jak u żaby i ciągnie odwłok za sobą:-):-D ) i zaczyna siadać sama.

Witam i Misia sie nie pobawila,bo G siostra nie przyszla:no: Dzis ma przyjsc moja siostra i znajomi z dziecmi to moze dzis troche sie pobawi:tak:
Kic jak ja zaczynalam Misi dawac sztuczne mleko to tez czesciej sie budzila w nocy:tak:Oby sie polepszylo chociaz troche:tak:
Madzia u nas z pomaganiem to samo, tacie pomaga sie golic, ze mna wszystko w kuchni chce robic:tak:
Renia fajnie ze zime zaliczycie:-)
Survi Misia tez nudzi sie w domu jakos jednak daje rade:tak:

U nas szaro i buro znowu:wściekła/y: Troche posprzatalam, zaraz ide obiad robic:tak:
Dzis w telewizji mowili ze w maju ma byc juz lato:szok:Luty i marzec taki jak styczen,tyle ze wczesniej mowili ze pod koniec stycznia bedzie troche zimy:tak:Ok to koncze bo obiad wola:tak:

Pabla, Kic moja z butli nauczona,bo codzinnie prawie daje jej ze smoka gripe water i nieraz K sie herbatka ratuje jak mnie nie ma,wiec luzik.A w nocy te pobudki co 2 godziny,w dzien najchetniej by non stop wisiala od 2 dni,dzisiaj tak samo jeste uwiazana:sorry:Teraz tez cycuje ,ale juz sposob znalazlam zeby sie przy okazji pointernetowac troche,tyle ze nie wygondie mi pisac wiec uciekam ;-)

Jeszcze rano było jakoś znośnie, tzn. 0 stopni i tak jakoś przyjemnie,m ale teraz to znów straszna szarówa. Na szczęście deszcz nie pada. Zdążyliąśmy do południa skoczyć na mały spacer do lasu i teraz dzieciaki zajmują się sobą. A ja chcę kawkę:sorry2:
Renia, fajnie, że pogoda fajna. Ty będziesz jeździła na nartach:szok:No i cieszę się, że m ma misję do wypełnienia. Tylko tak sobie myślę - co z tego, jak nie potrafisz zdjęć wkleić:eek:

Dorka ja jej nie daje sztucznego, bo by w ogóle nie pociągnęła-sprawdzone na bebilonie pepti, bebilonie, nanie, bebiku i hippie:-pteraz uczę ją pić z butelki i daję swoje odciągnięte, jak załapie że z sylikonu też można jeść i się od razu nie umiera:-p to zacznę próbować mieszankę:tak:wczoraj jej dosypałam miarkę hippa i wyduldała więc na razie je zostawiam i może akurat jej posmakuje:-psuper wieści o pogodzie przynosisz bo mam fajne kiecki dla Liwki -kupiłam jej niby na wiosnę, a ona już ma je na teraz:sorry2:więc pod kombinezon nie zkładam:cool2:
Madzia pewnie ma skok rozwojowy, u nas już trwa ponad 3m-ce:-p:-Da no bym wiedziała że nie będzie butli chciała to bym też Liwce co jakiś czas flachę pod nos podstawiała, a teraz się męcze:-pale zgodnie z moją mamą stwierdziłyśmy że dzieci mają przerypane, na początku im matki cycka co sekundę do buzi pchają, żeby ssało, a potem jak już załapią to psioczą (matki:p ) że nic oprócz cycka nie chcą:-p
Pabla a siada z leżenia na brzuchu??Liwka niby siedzi jak ją posadzę ale się bujaaaa na boki:-Dczasami ładnie usiedzi i się bawi palmą z maty a czasami się wygina i leci do tyłu:cool2:

dzieciaki śpią, a ja kończę obiad:) pogoda bleee:dry:

Kic - tak, siada z leżenia na brzuchu, ja małej sama nie sadzam w ogóle, robię jak z Leną - czekam jak sama usiądzie i wtedy mogę ją sadzać. Generalnie ona tylko na brzuchu funkcjonuje, i z tego brzucha właśnie staje na czworaka, siada, pełza itp....Ciągle jeździmy w gondoli na leżąco, karmimy w leżaczku. Jak już usiądzie ładnie sama to ją przesadzę do spacerówki i będziemy korzystać z krzesełka do karmienia.
Madzia - moja też na początku z butli trochę piła, teraz już nic nie tknie, tylko się bawi.
Renia - udanego wypoczynku, uważaj na siebie na tych nartach!
Dorka - jak Misia? lepiej już trochę?
ja zaraz uciekam na miasto spotkać się z koleżankami na plotkach, M zostaje z dwójeczką łobuzów.

tez slyszalam o tej pogodzie :-) mnie to cieszy :tak:
i ja tez na plotki wybywam ,ale z cycoholikiem swoim ,bo inaczej nie da rady ;-)

reklama
Hej

Sprostowanie
Nie ja na narty tylko junior:-) Ja bym nie ryzykowala. Brzuch chronie jak skarbu największego
Dzis pierwszy raz zaliczony i spodobało sie:-)
Mimo ze buty mu nie wygodne (w sumie ja tez zawsze narzekam ze mnie
gniecie, ciężkie ale jak narty juz na nogach to zapominam o wszystkim)
Ojca Wymeczyl ze aż miło

Ale ruskich chmara
Normalnie nalot jakiś
Dzis nawet podawali, ze jeden odwazniak na kasprowy chciał autem wjechać

Oki spadam bo P sie wnerwia ze na bb siedze zamiast z nim konwersowac

Do góry