reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

No to się jednak śniegu doczekaliśmy, coby się przed całą Polską nie wstydzić:-p W nocy napadało całkiem solidnie, mloda taka podjarana, że na pewno bedą bałwana robić w przedszkolu, bo pani obiecała, ze bez protestów poszła...nie chcę być w pani skórze, jak się okaże, że obietnica była czcza:-)

Kic, jak masz możliwość pożyczenia manduki od kogoś to może sprawdź, ale wydaje mi się, ze może Ci nie podpasować, jeśli na codzień nosideł nie używasz, bo ona jest bardzo ciężka i solidna - samo nosidlo ok. kilograma waży i jest masywne jak plecak - mnie się to nie podobało, bo do noszenia ok, ale praktycznie niewiele w nim załatwsz, bo masz mocno ograniczone ruchy, nie to co w chuście, czy BB. BB jest leciutkie i rozpina się jedną ręką...w sumie, to jak chcesz, to moje zamowione powinno lada dzień przyjść, mogę Ci podesłać, zebyś sobie wyprobowała:tak:

Pabla, ja się nad tą pentelką zastanawiam z tego względu, że jest cieniutka, a ja głównie na lato potrzebuję, w zimie młoda prawdopodobnie bedzie już dla mojego kręgosłupa za ciężka.

Kasia, no to pewnie, że kciuki bedziemy trzymać, choć nie wiem, czy to warto, skoro i tak zdasz:-p

Ja dziś znowu pol nocki zarwane, tym razem z powodu żołądka, nic takiego nie jadlam, a skurczy dostałam prawie jak porodowych, aż się przestraszylam, czy od tego rodzić nie zacznę, ale na szczęście nospa w koncu pomogła... także, choć jeszcze nie karmię to organizm już dba o to, zebym miała trening na sucho z nocnym wstawaniem:baffled:

Dobra, zbieram się do pracy, dziś kolejny hardcorowy dzień i tak az do soboty, za to w weekend nagroda w postaci wolnej chaty:-)

reklama
Witam:)
Surv z chęcią bym pożyczyła to BB, tylko teraz jak jest tyle śniegu i raczej zimno to nie wiem czy wsadzę Liwkę w to cudo:sorry:współczuję nocki, jednak wolę wstawać do karmienia niż walczyć z bolącym żołądkiem:baffled:
Madzia dlatego ja jako leń wcielony, daję młodemu dupolot do ręki i sam śmiga do góry i na dół:-pw sobotę spotkał kolegę z p-la więc w ogóle była zabawa:-ptyklo nogami w miejscu przebierałam bo zimno było:-p

Liwka dziś wstała o 6.40 oczywiście nie licząc nocnych przechadzek,Kuba wstał po 7, bo tak piszczała do swojego smerfa:-pzaraz się ubieramy i do p-kola.
miłego dnia!

Kic - buziak dla Liwki z okazji 6 mcy!!
ja w manduce nosiłam Lenę jak miała około roku ( waga około 8 kg ) i mi było wygodnie i komfortowo. Teraz zastanawiam się nad jakimś nosidłem dla Sonii - mam MT, ale chyba wolałabym jakieś takie podobne do manduci. No nic, przejdę się pewnie do jakiegoś klubu i popróbuję różnych nosideł.
Kic - Ty gdzie mieszkasz bo zapomniałam? mogę zerknąć czy jest u Ciebie w mieście jakiś klub gdzie mogłabyś wypróbować sobie coś do noszenia Liwki.
u nas też śnieg, ale młodzież zasmarkana i kaszląca więc kiblujemy w domku.
Kolejna noc do bani.
Kasia - trzymam kciuki za egzamin!
Surv - to jak na lato to koniecznie coś przewiewnego! elastyki z reguły nie są przewiewne i trochę w nich bardziej gorąco niż w tkanych. Zastanów się nad tkaną może jednak.

Czesc dziewczyny!!!
Kic ja chce kupic wozek uzywany ok 400-500zl nie drozszy:tak:Wszystkiego dobrego dla Liwci:tak:
Pabla ale nieciekawa nocka:-( Zdrowka dla dziewczyn:tak:
Kasia oczywiscie ze bedziemy trzymac kciuki:tak:
Survi no niezle pani bedzie musiala sie tlumaczyc:-D Super ze tez macie snieg:tak:
Madzia no niezle z tymi jeleniami:tak:Jak nocka?
Misia dzis nie chciala wstac, schowala sie pod pierzynę i nie chciala wyjsc:-DPozniej poszlo gladko:tak: 25 stycznia maja w przedszkolu Dzien Babci i Dziadka:tak:,a 26 bal karnawalowy:tak:
Dzis zamierzam upiec chlebek taki drozdzowy:tak:
Milego dnia:tak:

Pabla jestem z Katowic:tak:z chęcią bym popróbowała różnego rodzaju nosidła i chusty:tak:dziękujemy za buziaczki:-)jak to szybko leci:szok:
Dorka podpytam dziewczyn jak będę miała chwilkę:tak:
kasia oczywiście kciuki trzymam:)
dziś obiad z Macdonalda bo jadę na warsztaty:happy:cholera prawko mam a taksówką pojadę bo się boję w nieznaną trasę jechać:crazy:
lecę do marudy:confused2:

aaaa rzeczywiście, Liwcia ma już pol roku?:szok: jakim cudem, przecież się z miesiąc temu urodziła:-) wszystkiego naj dla marudy:-D Też lecę do przedszkola, dziś taki zasuw, ze do swojej roboty jeszcze nie siadlam tylko obsługuję firmę na 6 rąk:baffled: R już w pracy bo go szef ze zwolnienia odwolal, więc do 16.30 musze z Flo przemęczyć...oby ten balwan w przedszkolu był, bo inaczej trucie d*** bedzie:-p reszta wieczorem w kolejnej przerwie roboczej:sorry:

Hej Hej
Oby biedronki zdrowe były Hej :)
Kasia...u nas też wierszyki do nauki ale to chyba dzieci razem będą mówić bo nie sądzę aby Pani mojego odważnika wybrała ...na bank nie odezwałaby się w takim tłumie :)
Surv...to jednak przeprowadzka???? nie ma sie co zastanawiać, przestrzeń, wolność ogród no i remont :):):)
Kasia...będziem trzymać kciukasy :)
Dorka....kiedy będziesz znać płeć?
Pabla, Kic....no Wy i tak długo cycujecie w porównaniu z pierwszymi dzieciakami nie? u mnie z młodą też ciężko było bo jej się nie chciało a młody do tego stworzony był, az miło było patrzeć jak wcina.
Kic...młoda ma 6 miechów??? wow nieźle, kiedy to minęło??? też nie wiem

witam z ferii
Surv rzeczywiście na dolnym mniej białego niż na śląsku
wczoraj wręcz czarno było na dogach:-)

Pabla dzięki za podpowiedź.
Będę patrzyła za tkaną:tak:
jeszcze podoba mi się takie coś www.doux-doux nosidła hybrydowe
podobne do MT ale piękne
No i zdrówka dla smarkatek

Kasiu kciuki zaciśnięte. Będzie dobrze

Madziu oby nic się Wam nie przytrafiło z przedszkola. Ja po wyniku dodatnim na ospę spokojnie młodego wyślę od lutego, ale zawsze kurcze coś
o łosiu słyszałam a nawet widziałam w tv

Kic no warunki trudne do jeżdzenia ale koniecznie po zimie siadaj i jazda

My sobie odpoczywamy
dziś śnieg z deszczem i dodatnie temp
byliśmy na spacerze i zmokliśmy okrutnie
a liczyłam na jakieś nartowe przygody
może jeszcze popada i przymrozi

miłego

Post - no ja Lenę cycowałam z 6 tyg tak więc z Sonią to mój mega sukces!!!!
Renia - cudowne są te doux-doux!!!! nigdy nie nosiłam więc nie wiem czy by mi pasowało ale są świetne. Tylko do nich trzeba zapisywać się w kolejkę no chyba że coś na sklepie mają. Ja mam plecak dla Leny od doux-doux:-).wypoczywajcie!!!!

reklama
Post ide 14 lutego na prywatna wizyte moze wtedy sie dowiem:-D
Kic bede wdzieczna:tak:
Renia to nie ladna pogoda:no:
Survi ze zwolnienia Go odwolal? To pewnie dodatkowo zaplaci co?
My bylismy na sankach troche,Misia pozjezdzala z malej gorki,radoche miala ze hej:-D
Wczesniej zrobilam chleb drozdzowy a wyglada on tak i jest pysznyyyyyyyyyyy:tak:
Zobacz załącznik 426582Zobacz załącznik 426581

Do góry