reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Majka tez zasypia,ja prawei przykimalam jak ja karmilam.Taka pogoda chyba.A jeszcze na poczte mnie runda czeka,chyba Macka namowie zeby szedl ze mna,moze i dzisiaj ladnie zasnie ;-)

Kicrym ooo to moze i ja sie kaphala wybiore po spodnie,bo kurtke na przysly rok mamy:tak:
swoje ciuhy kupowalam w taki sklepie Pretty Girl czy jakos tak,chyba niezbyt znany i chyba nie sieciwoka chociaz na metkach tez ta nazwa.Pierwszy raz tam kupowalam.
K juz ocenil,ze jak dla starej baby:baffled:
Sylcia cykne potem fote,to pokaze przy okazji Majke ,bo jej dzisiaj sesyjke zrobilam;-)

reklama
witam moje Panie

Madzia rozmiar, rozmiarowi nie równy:-) ustalmy , że masz idealną figurę a jedyne co Ci uroslo to cyce, prawda?;-) a jak z chrezstnymi, w dalszym ciągu macie jednego?
Surv moja koleżanka tez miala cukrzyce w ciąży i fakt, musiala diete trzymać, a po porodzie jak ręka odjął:tak:
Post ja też bezbonica jedna i wczoraj zpomnialam o poście:zawstydzona/y:a co teraz dziergasz? ja chyba limit wyczerpalam bo mam teraz wrecz niecheć na druty:baffled:
Sylcia moja tesciowa już pare razy też mi aluzje rzucala, że żadko do kosciola chodzimy, dzieci nie po katolicku chowane itp aczkolwiek M jednym cieciem ją ucisza typu "mamo Ty się ciesz, ze dzieci ochrzcilismy, bo tak się zastanawialiśmy, czy nie dac im wolnego wyboru:-p" ale fakt, ze Ty masz nie komfortowa sytuacje, bo mieszkacie blisko siebie i normalnie jestes na cenzurowanym:no:
Renia no chłopisko ci rośnie:-D:-D:-D:-D
Kate ja tez czekam na zdjęcia :tak: i mówisz, że tylko 300 zło????a wiesz ile mi teraz zaśpiewal dent jak sie spytalam ile- 700 zl:nerd: kurna ja chyba mam wypisane na czole-kręćcie mnie:angry:
Kic super, ze z Liwką juz oki!!!!
dziewczyny ile Wy płacicie, za przedszkole, bo ja mam 600zl a niby od kwietnia jakas podwyzka inflacyjna i niewiem czy to drogo?
aaa zapomnialam zdać relacji z imprezy- bylo superaśne, bawiliśmy się przednio:-)

Tosika ja w publicznym za 7,5 godz place niecale 300zł juz z jedzeniem,a normalnie za 9 godzin to chyba ok 360zł jest.
Jesli chodzi o chrzeestnego,to w koncu zdecydowalismy sie na mojego kuzyna.Ja to w sumie sceptycznie do tego pomyslu,ale nawet K zaczal mnie juz przekonywac,aaa to niech juz bedzie ;-)

Tosika, jak za prywatne to cena w normie: u nas jest też w tej okolicy plus osobno wyżywienie, w tym co sprawdzałam w swojej dzielnicy jakieś 900 zł w sumie wychodziło. Apropos, opłacilo mi się chodzić na pogaduszki do pani dyrektor u nas, bo jak dziś pytałam o wypowiedzenie, to powiedziala, żebym się nie wygłupiała, bo nie wiadomo jak bedzie, może się coś z terminami zmienić, więc wystarczy, jak jej dzień wcześniej powiem:-)

Lekcja pokazowa w przedszkolu całkiem spoko wyszła, pani Flo co prawda wściekle zestresowana, ale to mlodziutka dziewczyna, a rodzice to takie stare dziady jak my, więc się dziewczynka denerwowała, a niepotrzebnie, bo fajnie wyszło;-)
Asię po raz trzeci w tym roku z porodówki odeslali, nakazując zwiększenie spożycia melisy i niezawracanie d***:-p A tak serio, to rzeczywiście coś się dzieje, ale powolutku i dają jej jeszcze ze dwa tygodnie w dwupaku:blink:

wracam do roboty: po dietetycznym obiadku w końcu najedzona:-p

Madzia jakby u Ciebie nie było to służę pomocą, tylko wtedy Ci wysyłka dojdzie:dry:ale spodnie są na prawdę fajne, jutro mam zamiar kupić jeszcze jedne tylko czerwone, co prawda Kuba stwierdził że czerwonych nie założy ale może za rok mu się odwidzi:-pM ma jutro do południa chwilę wolnego więc skoczymy jeszcze do SkiTeamu ponoć kurtki ze Spidera są przecenione 70% więc bym się szarpnęła:-pwrzuć fotki swoich nabytków:) marka nie znana ale zazwyczaj takie sklepy mają fajne nietuzinkowe ciuchy:tak:
Surv no ja tam się dziewczynie nie dziwię:-p:happy2:sama się zawsze stresuję, wiesz my jako młode n-lki nigdy nie wiemy co w Wy-rodzice o nas sądzicie;-)może jak będę pracować mając 67 to nie będę na to zwracać uwagi;-)
Tosika ja płacę jakieś 80zł ale Kuba jest zapisany od 8.30 do 14.00 czyli mieści się w darmowych godzinach, po i przed tymi godzinami koszt godziny to 1,34 czy jakoś tak i od 01.01 jest opłata stała zwraca gdy dziecko jest nieobecne.Płacę oczywiście tylko za wyżywienie - 3 posiłki -4.40zł
Sylcia to musiało być ciekawie;-):-palbo Wiki była taka zmęczona:-p

Liwka się bawi, Kuba ogląda tv.
kupiłam Liwce rajtki do raczkowania bo się wścieka że się ślizga na tych naszych panelach, ale są do d***, zjeżdżają jej i te gumki co mają być na kolanach ona ma na łydkach:-p

Surv, to się dzieje w Rodzinie. Kurcze, może z tą cukrzycą nie będzie jednak tak źle... Trzymam kciuki za Asię:tak:
Tosika u nas koszty za przedszkole nieporównywalnie niższe, ale to państwowe przedszkole i misto mniejsze. Fajnie, że imprezka udana:tak:
Madzia, pochwal sie kreacją! M się nie przejmuj - na pewno się nie za;-)
Halny duje, deszcz pada, ciepło... Po południu byłam ledwo żywa. Tak mi się spać chciało, że musiałam iść na drzemkę. Potem siły wróciły i machnęłam prasowanko. A jutro po południu przychodzi kuzynki syn i będzie spał u nas. Dzieciaki bardzo podekscytowane :-) Musze jutro zrobić zapas chleba tostowego i żółtego sera:-D
Idę zobaczyć na zastrzeżony - może jakieś nowe foty są?

Dzien dobry!!!O dzis pierwsza?
Survi dasz rade:tak:Kilka dziewczyn na majowkach 2012 tez ma cukrzyce ale sa w domu:tak:Tylko musialy wybrac szpital w ktorym zajmuja sie ciezarnymi z cukrzyca i pozniej noworotkiem z takiej ciazy:tak:
Tosika u nas za przedszkole placimy 320zl, za jedzenie 4zl:tak:
Madzia czekam na zdjecia sukienek:-D
Kic co dzis zaspaliscie?
Sylcia u nas Misia nie zasnie w kosciele:no: za to Seba uwielbial spac w kosciele:tak:
Renia no szybko przybral synus:tak:Moj tydzien temu mial 1040g wydawalo mi sie malo ale gin powiedzial ze ok:tak:
Dzis musze ogarnac lazienke i kibelek, popoludniu po Misie, a na 17 ide do lekarza ogolnego po skierowanie na krew i mocz:tak:Zaczelam chodzic prywatnie do gin a za badania nie bede juz placic:no:

Fotki som ;-)

Dorka no ja placilam za badania,ale w sumie to nie tak wiele,za morfologie i mocz. Tak w ogole to mialam isc zrobic po porodzie i nie dotarlam jeszcze:sorry:
Kicrym moze dzis podjade,zalezy jak tu sie z majka wyrobie,bo odkad przyjechalismy z p-la to spi.Kaphal mam na drugim koncu miasta,przy okazji h&m ;-) a musze do 14.30 byc po macka. Ale dzieki! a jakie sa kolory ?
Tosika a za prywatne placilam 600 + jedzenie,czylo za pelny m-c ok 840zł

u nas szaro, buro i ponuro,jeszcze wprawdzie nie pada,ale pewnie bedzie. Za to jakies 12 stopni:tak: i ptaki juz na wiosne cwierkaja:-)

Witam:)
Dorka no prawie że zaspałam :p Kuba jak zawsze wstał o 6.30 ale Liwka spała więc ja też drzemałam, wstałyśmy 8.18:-p
Madzia u mnie spodnie były czarne, czerwone i różowe, kombinezony (140zł ) niebieskie i te kolory co spodnie:tak:
Kasia widzę że Twoje dzieciaki też tosty lubią:-D

U nas też ciepło, ale pada deszcz, ja jakaś śpiąca chodzę:confused2:

reklama
heloł
no i dzis runda po lekarzach

Młody narzeka na ucho więc poszłam do rodzinnego naszego bo laryngolog we wtorek - i to pryw
ale jak dalej będzie nie halo to do chorzowa sie wybiorę bo tam ponoć super coś jest
oj widzę, że u nas juz 2 raz tak jest, że po antybiotyku coś z uchem:no:

no nic dostał kropelki przeciwzapalne i od razu takie co w przypadku przytkania maja pomóc

później dentysta:-)
okazuje się, że jest mała kropeczka na 5ce i w środę idziemy podleczyć (bo dziś to miał być tylko przegląd)
ja za to zaleczyłam 7ke
młode wyssało i jakaś szczelinka sie zrobiła:cool:

oj jak ja nie znoszę chorobowych alarmów
oczywiście przeżywam jak przysłowiowa mrówka okres

Kic dzięki za cynk ze cos jeszcze maja w kaaphalu bo ja dzis podjechałam do cocodrillo i niestety już po wyprzedażach:szok: a kombinezon na przyszły sezon chętnie bym kupiła
jutro po włoskim jadę na jakiś shopping
no i pierścionek mam sobie sama wybrac a mąż kupi (z okazji drugiego synka:-))
tylko nie mogę jechać z chłopakami bo normalnie masakra jak oni nie znoszą zakupów
młodszy to tylko chce być tam gdzie zabawki, a starszy to najchętniej tam gdzie dają jeść:sorry:

Dorka jak masz możliwość robienia badań lab na fundusz to rób
ja cały czas tylko prywatnie
i żeby to był sam mocz i morfologia
ja muszę tsh do tego i jeszcze badam tokso co jakiś czas bo jestem przewrażliwiona (mój wymysł pewnie) i zawsze 60 zł minimum zostawiam
oj ta nasza państwowa służba zdrowia:eek:

oki idę sie pouczyć na jutro italiano
jakaś rozdrażniona jestem
pewnie ta pogoda bo wiatr i deszcz

Do góry