reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Kic - przybij piątkę, u nas maruda nie z tej ziemi, nic nie pasuje, ma trochę kataru, nic nie chce jeść tylko na cycku wisi:no: masakra jakaś straszna, mam już dosyć. W buzi nic nie widzę, ale osłuchowo też jest ok bo wczoraj byłyśmy u lekarza.

reklama
Witam,
Kic jak Liwka?
Survi moze ja tez poprosze o ta diete:-)
Renia ja myslalam ze zgaga mnie ominie w tej ciazy a teraz mam juz codziennie:baffled: i jeszcze mi nie dobrze i mam wzdecia:eek:Na zgage troche pomaga zimne mleko:tak: Udanych zakupow zycze:tak:
Iza to fajne zakupy:tak: Ja dopiero poporodzie bede mogla zaszalec:-D
Pabla trzymam kciuki zeby to byly zeby u Soni:tak:
Post zdrowia dla taty zycze:tak:
U nas dzis byla zamiec sniezna:szok: W ciagu dnia pewnie wszystko stopnieje:baffled:
Postanowilam ze codzienie albo rowerek(10-15min na poczatek),albo Xbox (40min),musze sie troche ruszac zeby nie przekroczyc 90kg:sorry:Ostatnio mialam 85kg:zawstydzona/y:Na razie spacery odpadaja bo w taka pogode to nawet z domu nie chce sie wyjsc:no:

witam,
już wróciłyśmy od lekarki, gardełko ma czyste,nawodniona jest odpowiednio, dziąsła opuchnięte i ponoć prześwituje dolna jedynka, więc prawdopodobnie to rozwolnienie i gorączka od zębów. Mam dawać smectę i dicoflor no i poić, zero owoców i na obiad raczej marchewka.
Dorka mi też pomagało mleko i odgazowana cola:tak:
Pabla no to łączę się w bólu:confused2:Niech te cholerne zęby zaczną wychodzić,bo też mam dość, Kubie wyszedł pierwszy jak miał 9 m-cy, mam nadzieję że Liwka się tak długo nie będzie męczyć:confused2:Liwka nawet chętnie je, ale ja już cycka nie daję.

Idę zjeść w końcu śniadanie.
U nas pada śnieg:confused2:
miłego dnia!

heloł

witam z zaśnieżonego Bojten
co za wiosna:angry: miało byc juz tak pięknie słonecznie
a tu zimnica i jeszcze wiatr brrrrrr

ale wyspałam sie bynajmniej:-) bez dolegliwości, ze spokojnym synkiem w brzuszku

Pabla Kic oj zaczyna sie ząbkowanie na całego
współczuje małych maruderek ale one też cierpią

Dorka to tylko dietowo na zgagę
wczoraj kasza z warzywami i strasznie mi smakowało i bez perypetii było
a najważniejsze że mój antykaszowy syn zajadał się ze mną i mówił, że to pyszne:-)
tak więc u nasz kasze wracają na stoły (oczywiście ku oburzeniu mięsożercy P)

Izabelka świetnie, ze zakupki udane;-)
no i wypad do restauracji to tez coś miłego
zdrówka dla Werci

ja wczoraj ostatecznie nie pojechałam na zakupki a ciągnie niemiłosiernie (zabrałam się za prasowanie bo się uzbierało)
P obiecał ze mnie dzis zabierze:-)
jutro dentysta dla juniora i dzis znowu powtórka z edukacji dentystycznej czyli "świnka peppa u dentysty" i "Julka idzie do dentysty"
oczywiście skoro ma być nie tylko przegląd i paniki będzie pewnie co niemara to jakieś lego czy cuś na pocieszenie
najzabawniejsze, że tatuś siedzi z nim na fotelu na przeglądzie i cały w strachu - oj te chłopy:-p

życzę miłego dzionka

Czesc dziewczynki!

Ja pospalam do 10.30 :-) no oczywiscie z przerwami,bo za pieknie by bylo,a w nocy raz do Majki wstawlam ,a 3 do Macka:eek:, w koncu i tak spal z nami.

Kic,Pabla wspolczuje marudek,a moze dzis ciut lepiej?
Survivor to zapodaj diete.Ja w sumie od piatku na przymusowej ,bo mnie ciagle mdli:baffled: ...spoko 4 testy zrobilam i nic ;-) ,no wiec jak mi juz nie bedzie niedobrze to sobie diete zrobie ;-)
Jak pakowanie?
co do przedwczesnych emerytow to K dolącza do grona,tylko,ze nie z wlasnej woli:baffled::-(nie powiem,stresa mam,osiwieje chyba.
Renia powodzenia u dentysty.Tez bym musiala isc ze soba,bo jeszcze jak rok temu bylam i po tym jak mi zle zrobila,to juz nie poszlam,a mialam jeszcze jednego do robienia.
Iza to oby tak dalej z m ;-)

Ide sie dziewczynka troche zajac,bo spiewa na macie.Wczoraj posprzatalam to dzis laba,chociaz prasowanie trza aby bylo machnac,ale chyba odpuszczam:-p

Dorka, Madzia, podajcie mi na PW swoje maile, bo nie mam czasu szukać pliku, w ktorym mam je zapisane:baffled:

Ja przelotem, bo prawo Murphego działa: im bardziej potrzebowalabym czasu na pomoc R, tym więcej mam roboty zawodowej...no ale motywują przyszle zakupy, to robolić trzeba. Dziś R wykupiłby pół outletu z AGD.... na szczęście zadzwonił do żony, ktora go odwiodła od kupowania niepotrzebnych bajerów, bo ja wolę mieć lepsze kafelki w kuchni, niż mikrofalowkę:-p

zmykam dalej robolić, wpadnę wieczorem.

O matko, poczytałam na raty i teraz nie wiem co komu:baffled:
Ja też miałam nadzieję na wiosenną aurę a tu snów śniegiem sypnęło, buuu. Olga jeszcze w domu, bo pokaszluje, Miki chodzi do przedszkola. We czwartek ma badanie z psychologiem - ciekawa jestem co usłyszę po kilkunastominutowej rozmowie Miśka z panią sam na sam:sorry:
Renia, jak junior? Był dzielny?
Madzia, mnie też prasowanie czeka, ale odpuszczam
Izabelka, zdrówka dla Werci; m się stara, to super!

heloł
pisałam wcześniej ale się coś zawiesiło i .... blada

Surv dzięki za maila
trzymaj sie dzielnie w pakowaniu, projektowaniu i pracowaniu

Kasiu Miki da radę. Spoko maroko
a do denty idziemy jutro wyganiać robaczka z ząbka
mówi, że się nie boi i będzie tak jak peppa płukał ząbki i wypluwał;-)

Ja znowu nie byłam na zakupkach bo miałam masaż
po relaksik w postaci zadania domowego z włoskiego:-) i już mnie sie odechciało
Mały znowu się wyrywa do wyjścia pępkiem
Oj daje w kość czasami gówniarz jeden:-)
Tymi za to już mówi, że uszko nie boli i to mnie cieszy
w poniedziałek chcę go wysłać do przedszkola:tak: oby wreszcie nic nie stanęło na przeszkodzie

idę spać
zgagi brak póki co, ale dziś znowu kasza z warzywkami i mięskiem
od jutra dieta od surv

dobrej nocki

Hej!

Renia w takim razie powodzenia dzisiaj,ale widze,ze junior ma dobre nastawienie ;-)
Kasia zdrowka dla Olgi!
Survivor dzięki za diete ;-)

U nas dzisiaj iscie wiosennie :-) jeszcze jakby slonko poswiecilo,to bylo by miodzio,ale i tak dobrze,ze nie pada. Na spacer dzisiaj musowo!
Majka przespala dzis cala noc do 5 :-) i zdaje mi sie,ze by dluzej pociagnela,ale K sie zbieral i ja przebudzil.
Maciek tez bez pobudek i wedrowek,ale wstal o 6:sorry:

reklama
witam rankiem
u nas znowu przebojowo
junior wstał o 7.30 i mowi, że boli go brzuszek
poszliśmy do ubikacji i nagle pawik (zółć)
zrobiłam na śniadanie ryż z banankiem i zjadł 3 łyżeczki i znowu zwrot
normalnie jakas masakra
nie wiem tylko od czego:szok:

w każdym bądź dziś dieta i wizyta u dent odwołana
dopiero w piatek za tydzień mamy nowy termin:-( ale tam nic takiego sie nie dzieje co by nie mogło poczekać

Madzia super te twoje śpiochy:-)
u nas wiosennie i słonecznie
do południa poczekam, jak już nic się nie będzie działo to na spacer pójdziemy poszukać wiosny
ale widzę, że z moim synem nie da się nic zaplanować więc będzie co będzie

a co pewne to to , że marchewka gotowana z ryżem dziś głównym menu

milego słonecznego dzionka

Do góry