reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

U nas dzisiaj cieplutko:-),ale to podobno już ostatnie takie ciepłe dni:baffled:
Zaraz się zbieramy na plac zabaw,tylko Majka wstanie i powieszę 3 pranie. Kurde Maciek znów sie wczoraj zlał do łóżka:crazy: On sie po prostu nie budzi jak mu się chce:no: Ale dzisiaj mi wszystko fajnie poschnie bo na balkonie mocno grzeje.

Iza udanego wypoczynku!

reklama
Madzia, Flo leje w łózko co najmniej kilka razy w tygodniu:baffled: Rozmawiałam o tym na bilansie i lekarka mówi, ze może być od stresu, ale może być też od mocnego snu, czyli tak jak Maciek, śpi tak mocno, ze nie czuje parcia na pęcherz. My próbujemy w nocy wysadzac, ale też nie zawsze się obudzimy na czas i nie zawsze pomaga, dziś np. wysadzalam, ale nic nie zrobila a wstała sucho, a bywa, że wysadzam w nocy i nad ranem, a potem przy budzeniu się i tak się zleje...ja już przywykłam, ze budzę się w kałuży...dobrze, że nie wlasnego autorstwa:-p Za miesiąc dwa, jak problem bedzie nadal to mamy iść na badania i ew. tabletki ale to ostateczność
A reszta potem, bo u nas też dziś pięknie i lecę dalej kopac pod grzadki;-).

Surv mi się właśnie wydaje,że to kwestia mocnego snu,bo Macka to chyba bomba by nie obudziła:sorry2: Rok temu jak uczyliśmy spania bez pieluchy to tez wysadzałam,ale potem on sam się budził jak chciał siku,aż przestał w ogóle w nocy lać,no a teraz od niedawna znów raz w tygodniu się zleje,zwłaszcza jak się porządnie nie wysiura przed spaniem - muszę go z tym przypilnować.

Zarezerwowałan domek w Świnoujsciu:-):-):-) Ale się cieszę,że nad morze pojedziemy! Pewnie mi optymizm przejdzie jak się zacznie wycie małej gwiazdy po drodze:-p

Hej hej
my jesteśmy w Ustroniu.
dzisiaj zaliczyliśmy Leśny Park Niespodzianek w Ustroniu
fajnie było, dzieciaki zmeczone, zaraz do łóżek wrzucamy
Madzia...u nas sikanie w nocy też się czasem zdarza, nie mówiąc już o tym że Cinek leje w dzień jak nie przypilnujemy.
oj fajne takie byczenie się, zaraz chwytam za książkę
uciekam bo dzieciaki skaczą :)
Madzia...super tak nad morzem tylko żeby pogoda była

I ja witam :)
ech na reszcie koniec dnia:-pdobrze, że jutro tylko do 12:)
Myśmy niedawno wrócili z placu zabaw, u nas dość chłodno ale przynajmniej nie pada jak wczoraj:dry:
Liwka już w łóżeczku ale słyszę że jeszcze gada, Kuba zjada kolację i też sunie do łóżka:happy2:
Kasia o nie, nie. nie żadnej jesieni bo my za tydzień jedziemy i ma ostro grzać słoneczko:-p
Madzia no i super!ja też bym chciała nad morze, ale zarówno ja jak i M zgodnie twierdzimy że nad morze nie jedzie się na mniej niż 2 tygodnie, więc może za rok:-pteraz też krótki urlop ale bliżej niż morze więc można znieść tą podróż:-p
Post o tam faaajnie jest:tak:

spokojnej nocki!

Post pobycz się pobycz! ;-) i ładnej pogody życzę !
Kicrym to fakt daleko,ale co tam jakoś może damy radę ;-) na 5 dni tylko jedziemy:sorry2::sorry2: ,ale co zrobić jak K urlopu nie dostanie dłużej:no:
A jak bedziemy wracac to koniecznie chcę tu zajechać ZOO Safari Świerkocin - Witamy w jedynym w Polsce ogrodzie zoologicznym typu safari

Padam.Dała mi dzisiaj w kość dzieciarnia,zwłaszcza mała maruda. Nie wiem jak sie z tymi bachorkami jutro spakuje w dzień,lista jest jakby co.
Dobra,czas na mnie
Ciao!

Heloł
Ale mnie nie było
Ostatnio na nic czasu

Udanych urlopów życzę i wściekle zazdroszczę odskoczni od domu i codzienności

U nas wlasnie sie 2gi raz przytrafiło Tymkowi zalać łóżko
Zawsze wstaje. Nie wiem o co kaman. Ale nie gadamy o tym bo to go zawstydza i jeszcze bardziej pewnie stresuje

Pierwsza lekcja golfa za mną:-)
Wcale nie takie łatwe ale podoba sie
Planuje zacząć kurs ale sie zobaczy bo ja nawet nie mam czasu sie podrapac a co dopiero jeździć na lekcje choć mam bliziutko
No i koniecznie musze z tym motaniem sie zorganizować bo noszenie klocka na rękach męczy

Dobra ide spać
I pewnie zaraz sie obudzi na jedzonko
Pa

Madzia luzik, my jedziemy na tydzien na Chorwację - ciut dalej niż nad morze ;-) Jak nie zwariuję po drodze, to będzie dobrze:-D
Renia, fajnie, że się podobało na pierwszej lekcji:tak:
Post, zazdroszcze wypoczynku! A jak pogoda? U nas dziś naprawdę jesiennie!

Hej babeczki. Melduje się z powrotem po 4 dniach małego koszmaru. Tak mnie bolał ząb a raczej twarz, że łykałam wszystko co chociaż przypominało tabletkę a zwykle u dentysty nie biorę nawet znieczulenia.
No w każdym razie już byłam, mam antybiotyk w zębie i dzisiaj ide na rtg. Miałam ochote ucałować dentyste jak go zobaczyłam.
Kaasi hmmm Chorwacja. Przynajmniej uciekniesz od naszej podkarpackiej pluchy. To jednak dobry pomysł, żeby jechać na wakacje na końcu wakacji. Jak się jedzie na poczatku to potem ssie wydaje, że wakacje już sie skończyły tylko tak jakoś dzieci nie chcą do szkoły wpuścić...
renia fajnie, że ci się podoba :tak:. U nas Tymi miewa wypadki ale w czasie zabawy. Jest czasem tak zajęty, że nawet pytany odpowiada, że nie chce siku i trzeba go normalnie zmuszać bo potem nie może zdążyć i popuszcza. W nocy na szczęście normalnie wstaje ale za to w tamtym roku w przedszkolu miewał wypadki na leżakowaniu.

madzia udanej wyprawy. Fajny pomysł z tym zooo.
kic noż kolejna z urlopem na koniec wakacji. Słońce wam trzeba pozaklinać.

surv fajnie, że dla sary macie oddanego chrzestnego. Ja musze przyznać, że u nas chrześni raczej pamiętają o dzieciakach w ich święta ale poza tym chyba nie bardzo poza wójciem Tosi który jest z córeczki strasznie dumny, bierze czasem na kruciótkie spacerki wszystkim pokazuje zdjęcia, załatwia dla niej gratisowe kredki i piłeczki itp :-D
Izabelka gratuluje pomysłu ze studiami i odwagi :-D

post hehe też chce do Ustronia ale ja po prostu rodzinkę bym odwiedziła bo mieszka w okolicy.
Bardzo bym chciała odwiedzić grób dziadków ale teraz to jest ciut trudne.

A jakoś przeżyłam weekend. W sobotę robiłam w końcu urodziny Tymciowi. Nie wysiliłam się zbytnio bo nie byłam w stanie. Zrobiłam sałatke /polecam patent mojej bratowej. Podsmażone orzechy nerkowca, rukola, feta i pomidorki koktajlowe z sosem winegre super i zachwyca wszystkich/, capreze i koreczki do samodzielnego konstruowania. Tort zgodnie z zamówieniem pszczółka.
I najważniejsze były balony chociaż ja myślałam, że przy ich dmuchaniu się popłacze.
Zaraz jadę na rtg i do pracy.

reklama
Kasia moi znajomi też za tydzien do Chorwacji jadą pod namioty:tak:Też autami i tez z dziećmi. A wy na jakies zoragnizowane wczasy?
Renia fajnie,że się golf podoba,zawsze to jakaś odskocznia.Teraz Ignasia do chusty i na pole ;-)
Haszi brrr jak słysze o zębach to aż mam ciarki.Ja się bardzo dentysty boje,więc u mnie znieczulenie nawet przy najmniejszej pirdółce. A ze złamanym zębem jeszcze noe dotarłam,może po powrocie mi sie uda ;-)

Maćka spakowałam,reszta w proszku. Dzieciaki spia ,ale akurat tam mam Majki rzeczy więc nie ma jak pakować,może swoje choć powyjmuję.
U nas dzisiaj zimno i wieje:baffled: Oby nad morzem cieplej było.

Do góry