reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam po weekendzie! U nas sobota była cudna! Z dzieciakami byłam na wycieczce po firmie. Zadowolone, bo byliśmy w laboratorium i robili doświadczenia - jak na bajce z krecikiem
yes2.gif
laugh.gif
Za to niedziela paskudna! Dziś mieliśmy iść na basen ale mój m zaniemógł a ja z dwójką nie dam rady. Więc żeby było sprawiedliwie, to nikt nie poszedł. A jutro angielski - bo znów zaczęłam kolejny kurs w pracy. Jeszcze trochę a tłumaczem zostanę
wink2.gif
laugh.gif
Sucz skończyła cieczkę, jupiii. Jeszcze tylko ładnej pogody brakuje, to znów wrócimy do spacerów:tak:
Chyba mnie jakaś skleroza dopadła, bo nie wiem czy złożyłam Post życzenia
:zawstydzona/y:A co tam... Wszystkiego najlepszego Aga!!! Duuużo wolnego czasu na samorealizację!
O Kate, Haszi! Witajcie! Jeszcze Tosika i niemal komplet:-)
Kic, mój m też coś ostatnio przebąkiwał o piętrowym i teraz mogłabym się zgodzić, bo Miki śpi spokojnie. Wcześniej jak wędrował, to bałabym się, że spadnie. Olga też już stacjonarnie

reklama
Uff już wieczór :)
Zaraz idę spać, bo już zmęczenie doskwiera :/
U nas pogoda dość brzydka, nawet aż tak bardzo nie padało, ale zimno okropnie, więc dziś spacer odpuściłam. Do tego Liwka kaszle dość mocno, a diablica nie chce brać syropu, jutro jej spróbuję pierwszy raz zrobić inhalację z mucosolvanu, oby to sobie dała zaaplikować bo już nie mam pomysłu na podawanie jej leków:confused2:
Jutro idziemy na kawę do koleżanki, więc popołudnie szybko zleci:-p
Dziś Kuba miał pierwszy raz angielski w p-lu i twierdzi że mu się podobało, coś tam powtarzał w domu ale dość nieumiejętnie;-):-D

Iza dzięki za link, właśnie coś takiego chcę kupić, ale długość na 160, a nie na prawie dwa metry:tak:moje dzieci są dość niskie, więc pewnie taki wzrost będą miały w gimnazjum,albo w liceum:-p
Kasia ja się też obawiam, że któreś może spaść, ale u mnie niestety innego wyjścia nie ma:-(mam dla dzieci mały pokój i wkurzają już mnie te dwa łóżka:confused2:a tak myślę, że więcej miejsca się zrobi:) Ja bym chciała od razu tapety zmienić, ale na razie kasy tyle nie ma:confused2:
Post zdrówka, mam nadzieję, że już z Cinkiem lepiej:tak:

Dziewczyny mam pytanie;-)pytam Was z perspektywy rodzica dziecka przedszkolnego:-)otóż chcę zrobić z koleżanką zabawę Haloween ale za bardzo nie wiem jak by to miało wyglądać żeby rodziców zaciekawić i zaprosić do wspólnej zabawy. Na pewno chcemy żeby przyszli z dyniami, które zrobią z dziećmi w domu, ale co potem? mi się kompletnie "święta" pomyliły i jakoś się nakręciłam na konkurs dyni+zabawy andrzejkowe, ale to nie ten termin:-DPiszcie w co Wy byście chciały z dzieciakami na takim tematycznym spotkaniu się bawić:happy:

Spokojnej nocki!

mieliśmy rok temu łowienie jabłek z miski z wodą-kto szybciej-rodzic czy dziecko
były wycięte duże stopy z kartonu i trzeba było iść na nich jak na nartach trzymającje za palce-też wyścigi;
robiliśmy w przedszkolu razem dynie
było ciasto i kawa; każdy coś przyniosł do kawiarenki
robiliśmy lampiony z gotowych wzorów
1,5 godziny i każdy miał dość:tak::tak: ale było super; teraz też pójdziemy jak będzie

Kic, to nie oglądałas Lekarzy?
A propos angielskiego, to Miki wczoraj oświadczył, że nie chce chodzić - a to już 3 rok. Bo jest nudno:sorry2:Fakt zmieniła im się pani i pewnie coś mu z tej nie pasuje. Nie sądze, żeby nuda była właściwą przyczyną, ale jak na razie nie chce nic powiedzieć:sorry2:

JA do pracy dzisiaj dopiero na 12 więc poklikam, tym bardziej, że mam trochę do roboty w domciu :p
Po południu wybieram się na spota z kumpelami- w końcu bo już dłuuugo nigdzie nie wychodziłam.
Izabelka fajne to łóżeczko i bardzo korzystna cena choć trzeba doliczyc jeszcze materace a to minimum 250 zł/i to po znajomości/ Jak ja szukałam to wszystko było 800 zł + i w końcu kupiliśmy używane. Mamy takie 180 na 80 i jest wystarczające, nawet kiedy chłopaki śpią razem- niemal zawsze w nocy Patryk schodzi do Tymka.
ksia dużo zależy od nauczycielki. Patryk w tamtym roku dużo i z chęcią się uczył bo była dobra pani, w tym roku porażka. Tymi mam wrażenie, że więcej się uczy jak mu Dore albo Diego w tv puszczę a w przedszkolu ma angielski obowiązkowy.
kic fajny pomysł z tymi dyniami. Może jakieś szukanie cukierków, "stacje" z zagadkami i zadaniami dla dzieci i rodziców /dla rodziców jakieś śmieszne zadania i poważne pytania/ w przedszkolu i na polu żeby za wykonanie dzieci dostawały cukierki.

Ostatnia edycja:
heloł
ja na szybko bo młode padło a strsze czeka na śniadaie

dziś pospaliśmy do 9;-)
oy tak było juz zawsze

Haszi ale ty dzielna kobietka jesteś
z 3ką sama dajesz radę
ja czasem mam dość i czekam z utęsknieniem na P jak wróci z pracy i na 1h choc mnie zmieni
Tymi na etapie mamusiu mamusiu i tak 100 razy na minutę
Ignaś chce tylko żeby obok niego być

Iza fajne łóżko

Kic z piętrowcem do agaty na roździeń skocze i obadm co mają - jak coś dam znać

Kasiu ale super, że chodzisz na język z pracy
kurcze ja zapomniałam już włoskiego

dziś piękne słonko więc spacer obowiązkowy
wczoraj zeszłam z dziadygami na dół i zaczęło padać więc kisiliśmy się cały dzionek w domu
miłego dnia

hej!
Kate no w końcu do nas dotarłaś ;-) mój tez taki zbój się zrobił, chociaż niby sam nie zaczepia i nie bije jak mu nikt nie podpadnie ;-) za to na tapecie ciągle 'dupa":sorry2:
Haszi no dzielna jesteś,ze z trójcą sama zostałaś. Dobrze,że ktoś do pomocy się znajdzie.
Post i jak Cinek? u nas w p-lu jakiś wirus bostoński panuje,ale objawia sie wysypką na rączkach i gorączką.
Co do 18-stki, to w sumie racja:sorry2:
Kicrym o Kubę to bym się nie martwiła,że spadnie, Maciek już od 1,5 roku śpi na górze, jak tylko nauczył się wchodzic i schodzić po drabince, z reszta zawsze barierke można dokupić,albo w ogóle takie łóżko jak Iza ma.
Moje tez dom roznoszą jak nigdzie nie wychodzimy. Coś trzeba im organizować. W Pon i czw maciek chodzi na capoeirę i coraz bardziej mu sie podoba. Dzisiaj idziemy do kumpeli na kawę, to tez jakoś popołudnie zleci. Poza tym znajoma obczaiła bibliotekę dla dzieci z kącikiem dla maluszków,więc też trzeba będzie się wybrac. No i będziemy jeszcze na rehabilitację chodzić,ale jeszcze nie wiem od kiedy, narazie czekamy na terminy.
Majka wczoraj zaszalała z chodzeniem i dwa razy przeszła cały pokój:-), dzisiaj też już co nieco podreptała.
A i za tydzien idę na rozmowę z dyr. żłobka, o ludzie to już lada dzień i małą będę musiała oddać:szok:.
Idę jakiegoś przepisu na tort poszukać, bo w niedzielę roczek robimy.

Dzięki dziewczyny za wszystkie pomysły!na pewno coś wybiorę:tak:

Madzia
brawa dla Majci!no o Kubę się mniej boję, bardziej o Liwkę żeby mu tam nie właziła, bo w dół zjeżdżalni jak na placu zabaw nie będzie;-):-D
Iza o te lampiony to świetny pomysł:) Mi się podobają te gotowe więc musiałabym wypatrzeć gdzie są takie "światełka do nieba" i na to dyrekcję namówić, jako na zakończenie:tak:
Renia daj znać:tak:najlepiej takie właśnie na 160cm długie:happy:
Haszi szacun za opanowanie 3ki no i całego domu:sorry2:
Kasia nie oglądałam, zaraz podpinam neta pod tv i będę oglądać zaległości:tak::-Da wiesz może rzeczywiście na tym ang. nudno:dry:u mnie swego czasu byłą tak beznadziejna lektorka że szkoda gadać:baffled:no i 3 lata to może powtarzają to samo:sorry2:

Dzieciaki zajadają kolację, śmiesznie Liwka nabija kiełbaski:-D:-Dnormalnie kiedy ona mi tak urosła:happy:

spokojnej nocki!

Hej Hej
ufff.
Madzia...no młodemu lepiej, byliśmy u lekarza w pon i ma wirusa jakiegos, w gardle wszystko i to z niego taka gorączka. dostał lekki antybiotyk.
Młoda przyszła dzisiaj z przedszkola i 39 stopni:szok:. Kiedy będzie wiosna??
także jutro razem będą siedieć w domu. Mam nadzieję ze młoda sobie poradzi bez antybiotyku. jak nie to znowu muszę kąbinować zwolnienie na pójście do lekarza...grrr
:szok::szok:
Renia.....wytrwałości życzę.
Kic.młoda śpi na górze??? serio?? Ja młodego dzisiaj prawie na progu zastałam :) dzisiaj..Normalnie nocny wędrowiec
ależ mi się nic nie chce.
Kic..a masz może pomysły na prezenty dla Pań nauczycielek na dzień nauczyciela??? :)
ze tak zapytam u źródła :)

reklama
witam z ranka ;-)
co do tego łóżka, to nie mam z tej firmy, bo kupiliśmy parę lat temu; było już z materacami; po prostu podobne z wyglądu; świetne są te szuflady :tak:
Post zdrowia dla dzieci ;-) Weronika kaszle coraz bardziej, przez katar :wściekła/y: pewnie też pójdziemy do lekarza

dzisiaj do szkoły przychodzi mój wujek-pilot opowiadać o swoim zawodzie; mam stresa normalnie; zrobiłam małą prezentację multimedialną; oby ładnie wyszło :-)
miłego dnia

Do góry