reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

reklama
Kasia, widziałam! Fantastyczne zdjęcia: R się nadal kryguje, że portretów nie umie robić? Bo na jego miejscu bym się bała, że go grom z jasnego nieba walnie za takie gadanie:-p Ma talent i tyle (inna sprawa, że też urokliwych modeli sobie dobiera:-))

U nas już obie baby chore, noc do bani, bo Sarulka katar ciężki dopadł i budziła się co pół godziny:-( Dziś chyba jeszcze do lekarza nie pojedziemy, bo pewno przepisze to samo co zawsze. Leki jeszcze w domu mam, a już nawet sprzątaczka w przychodni zna mnie z nazwiska, tak często tam bywamy:sorry:

A od piątku śnieg zapowiadają...kto się cieszy? Nikt?:-p:-p

bry

no ja chyba nie umię się cieszyć ze śniegu jak martwie się o zdrowie moich dziecaków
Ignas dalej chrypi i ciut kaszle
poczytałam o zapaleniu krtani i oczywiście panika bo piszą coś o hospitalizacji
dobra znowu zadzwonię i się umówie na wizytę
wczoraj dostałam polecenie podawania cebionu i wapna
ale serio jakies wiruszysko grasuje
2 tyg temu nas zmogło podobne coś

Surv rozumie, ze już glupio tak znowu nawiedzać przychodnie
mam to samo
zdrówka dla kobiet

Kasia ale Ci dobrze z tym prasowaniem
no i foty są mistrzowskie - pogratulować R talentu
jednak Surv ma rację pisząc, że przy takich modelach to efekt murowany

Andula o PRAGA tez dobry pomysł
choc poki co marzy mi sie izolatka w spa
no a dzis śniły mi sie wakacje;-) jedziemy na Węgry;-)
no i powiem Ci, że Tymi to uwielbia być u dziadków
już nie mogę się doczekać jak Ignas podrośnie to oni na służbę a my high life;-) a co!!!???

Post zdrówka
no to paskudztwo widze wszędzie szaleje - brrr i grrrr

spadam bo muszę sie ogarnąć
Igi pełza jakk szalony a ja go tylko na dywan przeciągam coby po podłodze nie frygał bo może ta chrypa od zimnej podłogi?
a ja jeszcze tydzień przed czasem @ dostałam i zdycham

miłego

Dzięki dziewczyny
Andula, jesteś niemożliwa - syna przekupywać, żeby do dziadków nie szedł? Szalona kobieto!!!
Renia, Surv, zdrówka dla Waszych pociech! U mnie Miki niezbyt ładnie kaszle i został dziś w domu. No i wypadnie nam dzisiejszy basen. No trudno

Surv dzieki,wykorzystamy przepis napewno:tak::tak:Zdrówka dla dziewczyn ,Flo pewnie dzielniej znosi chorobe gożej z Sarą-chory niemowlak to koszmar.Dzidziuch męczy sie strasznie przy okazji mama również.Nas narazie omijają choroby ale ciii aby nie usłyszały ;-)

Kasiu Twoje dzieci powinny na bilbordach wisieć-żywa reklama świąt!

Reniu dla Was dużo zdrówka również,nie czytaj neta (choć wiem że to nie łatwe) bo to bardzo zły doradca:tak:Jak Ewcia miała 2 tyg dostała katarku i wydawała mi sie troche ospała jak zaczełam czytać to o 1 w nocy zadzwoniłam po lekarza ,gdyż myślałam ,ze Mała ma zapalenie płuc pomimo intuicji ,która podpowiadała że z dzieckiem wszystko ok ale net wystraszył mnie nie na żarty:tak:

Nocka średnia Ewa obudziła nas już po 23 ,wkurzyłam sie i cyca nie dałam .Darła sie 50 min:wściekła/y:i usneła do 3:30 więc głodna nie była.Budzi sie z przyzwyczajenia jak misiek w jej wieku:tak:Nastepne karmienie przed 7 i spanko do 9:30:tak:

Co do zostawiania dzieci u rodziny ja mam z tym duży problem.Jedna doktor z ,która współpracowałam w szpitalu mówi ,że takie zachowanie jak moje się leczy:tak:Lęk i poczucie ze tylko ze mną są bezpieczni,męczę się z tym bardzo.Nie mowie o zostawieniu na kilka godzin ale raczej na noc,ale pracuje nad sobą:tak:Jak w lipcu byliśmy w Szklarskiej R zaproponował że wezmie dzieci na spacer i jakąś atrakcję a ja odpocznę.Na początku się zgodziłam w hotelu było spa miał być spokój odpoczynek może sen:tak:Już byłam w stroju kąpielowym jak wziełąm tel zadzwoniłam do R i pytam co robią.Odpowiedział że jedzą obiad i jada na "zakręt śmierci" ,w 5 min byłam ubrana i czekałam pod hotelem pojechałam z nimi ,gdyz sama atrakcja a raczej jej nazwa przyczyniła się do tego że wybujała wyobraznia zaczeła pracować i wymyślać "cuda":wściekła/y::no:

Aha 26 listopada 13 lat temu R zapytał czy bede z nim chodzić i tak sobie juz chodzimy 13 lat ( nie liczac dwoch prawie rocznych przerw ,ale co było a nie jest...)

Ostatnia edycja:
Hej baby!

Survivor
zdrówka dla dziewczyn! Jak już sie wybierzesz do przychodni to poproś o mucofluid, na katar rewelacja. Niby na taki żółty,ale jak Majce na noc to nawet przy zwykłym psikam, przynajmniej ma dziewczyna spokój i noc przesypia. Po nasivinie to mam wrażenie ,ze nos jeszcze bardziej miała zatkany. Teraz przy okazji szczepienia już sobie wzięłam receptę na zapas,a dr daje, bo wie,że najlepiej pomaga:tak:
Kicrym i o której ci Kuba padł? Mój to musi w dzien pospać. Jeszcze jak jeden dzień się nie kimnie to daje radę,ale jak dwa z rzędu to zabić idzie, tak jak wczoraj, bo w sumie cały weekend był u moich rodziców i tam w dzień nie spał,a wieczorem przy bajkach przed 22 zasypiał, więc ogólnie niedsopany był i oooooooo cięzko było go wczoraj znieść:wściekła/y: Na szczęscie szybko się wieczorem ze wszystkim uwinęliśmy i dzieci o 19.45 już chrapały:tak:,a rano tez elegancko, bo o 7 wstaliśmy:-)
Co do wycofania, to wiem,że jako mama się martwisz,ale sama wiesz,że dzieci bywaja rózne, jedne mniej inne bardziej otwarte i nie ma co popychać na siłę;-) Maciek w zeszły roku w ogole w zajęciach nie uczestniczył,ani wierszyki,ani piosenki,a teraz sie rozkręcił i nawet pani go pochwaliła i ja też widze poprawę, bo nawet wierszyki mi w domu mówi. A to,że nie przepada za zajęciami manualnymi to wiem, tzn. niby lubi,ale sie szybko nudzi albo zniechęca jak mu nie wychodzi i w domu też niezbyt maluje, koloruje itd. bardziej klocki i auta:sorry2:. Ale to chyba po tacie, bo K też nie umie sie dłużej na czymś skupić, ja uwielbiam prace plastyczne do teraz.
Andula widzisz, mój to teraz co piatek do babci jedzie spać,sam sobie tak wymyślił,a ja nie bronię, nawet się cieszę,bo nigdy nie chciał i tylko ze mną. Teraz w weekend to przyszłam w sobotę po niego dopiero po moich zajęciach ok 17 i pojechalismy prosto do jego kumpla,a w drodze powrotnej powiedział,że znów chce jechac do babci, więc pojechał i dopiero wczoraj po zajęciach go zabrałam. Tym samym nie było go w domu prawie 3 dni, bo jak w piątek rano pojechał do p-la to dopiero wczoraj wrócił. Z p-la w pt babcia go odebrała.
Renia zdrówka dla Ignasia! to niekoniecznie krtań, mogą struny głosowe, ja tak miałam i K ostatnio też.
Kasia zdjęcia super!!! modele oczywiście też :tak:Co tam m kupiłaś?

Oj z tą kasą na święta to rzeczywiście idzie jak woda. Ja na dodatek jeszcze mandat wczoraj załapałam, za taka pierdołę,że tylko wyśmiać panów policjantów. Ewidentnie nudziło im się na służbie w niedzielę. Dupki jedne!
Spać aż przez to nie mogłam.

dobra mykam, do projektów, sprzątać będę jak dzieciaki odbiore z placówek.

Kasia sesja zarabista. :)
Andula powiem ci, że ja też chyba tak mam do pewnego stopnia z tym zostawianie.
Tzn, może nie do końca bo ja akceptuje tylko babcie.
No i z Patrykiem już problemu nie mam ale Tosia...cóż ona do tej pory 2 razy u babci spała.
Ale u mnie tez chodzi o to, że nie chce nikomu robic problemów a moja zgraja to jednak spore wyzwanie.
renia u nas zapalenie krtani często sie trafia Tymkowi- właśnie dzisiaj zaczął charczeć i go w domu zostawiłam. W każdym razie ani razu szpitala z tym nie nawiedziliśmy.

A co do mojej babci to niestety nie przetrwała starcia z autem z 80 na liczniku w środku wioski.
Miała 74 lata i była ekstra.

Haszi kochana tule Was mocno :-:)-:)-(Przykro mi bardzo!
Wiem ze to niczego nie zmieni ale miejmy nadzieje ze gnojek co spowodowal wypadek zostanie adekwatnie ukarany.

reklama
Witam wieczorkiem :)
Moje dzieciaki już śpią od godziny, a ja relaksuję się ciszą:-pZaraz wyciągam deskę i muszę co nie co poprasować-wolę to niż umyć podłogi:-p
Kasia no zatkało mnie!Zdjęcia suuuper!ale rozbroiło mnie spojrzenie dzieciaków na siebie-cudo!mam nadzieję, że Kuba i Oliwa też tak będą za sobą:tak:
Haszi ło matko:szok::szok:bardzo Wam współczuję i składam kondolencję:-(co za gnój!!!!musi za to ponieść karę i to słoną!
Madzia zasnął o 21.40:dry:dla mnie to baaaardzo późno, bo przeważnie ok 20 już śpią:tak:Mnie głównie marti to wyłączanie się o którym Haszi pisała:dry:Bo udział w zajęciach to on bierze, ale właśnie tak jakby co jakiś czas go coś nudziło i kompletnie jest nieobecny:sorry2:np śpiewali piosenkę i o ile 2 zwrotki pierwsze śpiewał z werwą tak przy 4 już stał i patrzał się gdzieś w dal:cool2:Ogólnie lubi dzieci i chętnie się z nimi bawi.
Surv no właśnie coś w tym jest. Jakoś chciałam żeby był właśnie taki przebojowy, chętny do wszystkiego, żądny nowych wiadomości, ukazujący swoją obecność i aktywność no ale raczej taki nie będzie. Ja przebojowa nie byłam, ale jakoś bardzo wycofana też nie, no sama nie wiem.W czwartek jest psycholog u mnie w p-lu jak będzie miała chwilkę to z nią pogadam. Najgorsze, że to wszystkie moje znajome i każda mówi że mam się nie martwić że Kubuś jest super dzieckiem- mądrym, ambitnym, utalentowanym muzycznie, ale sama nie wiem czy mówią to szczerze czy jednak trochę po znajomości:dry:zdrówka dla dziewczynek!
Andula oglądałaś może program na TLC "najgorsza matka na świecie" ? To coś dla Ciebie;-)Każdy ma jakieś swoje słabości:tak:hehe co do forum lubię podczytywać bo dziewczyny na prawdę fajne promocje wynajdują:tak:ja akurat C&A średnio lubię, teraz zrobiłam szlaban na zakupy, bo szafy się nie domykają i za maist co nie co sprzedawać to ja harytatywnie rozdaję:-pczekam na szał wyprzedażowy, znowu się obkupię na przyszłą zimę:-pna pewno kupię Kubie buty, bo w tym roku mam obawy czy wytrzyma w obecnym rozmiarze:-pech no ja się przyznaję że jestem zakupoholiczką i wózkomaniaczką:-p:-D
Renia już @ dostałaś?szybko przy kp:tak:

Dobra idę chwycić żelazko w dłoń, a nie chce mi się że hej:-p

spokojnej nocki!

Do góry