reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Właśnie już kupiłam Ewce na następny rok .Wyszedł mnie po zniżkach 98 zł wiec chyba cena Ok:tak:

https://www.tchibo.pl/Kombinezon-zimowy-p400025819.html

Na All schodzą po 200 zł jak nie będzie nam pasował wystawie :tak:
My w tym roku pierwszy raz kupiliśmy buty śniegowce z CCC Misiek uparł się na Zig Zaka i nie są złe ,nóżka ciepła:tak: 375400_474911729219242_1380278813_n.jpg

reklama
U mnie dzieciaki dzisiaj średnio.
Niby po inhalacjach udało się przegonić kaszel ale zastanawiam się nad przedszkolem i szkoła na jutro.
No i oczywiście siedzenie hałastry w domu skutkuje tym, że mimo,że myślałam że mam posprzątane to teraz jest masakra.
A zostało jeszcze 3 noce ^^Ubrania m poukładane z powrotem w pólkach teraz żarełko planuje :p A oprócz tego Świeta...
kic mi tez porządki średnio wychodzą jak mam je robić po południu. Zawsze jest tyle innych rzeczy do robienia.
dorka szacun kobietko. Jakbym miała pracować jeszcze na pełen etat...Kiedy ty pranie, sprzątanie itp robisz? A młody na pewno zrozumie, przecież w Mikołaja już chyba nie wierzy... Może zdjęcie prezentu mu pod choinką położycie jakby nie doszedł.
Andula hehe no chyba bez piranii się obejdzie :)
Tymciu też na Imaginex choruje ale ceny mnie powalają.
Piękny bałwan.
Izabelka no u nas już na bałwana szans nie ma- śnieg znikł, więc wy korzystajcie.

Ech jak ja bym chciała takie zaklęcie, żeby raz posprzątać a potem tylko pokręcic palcem i wszystko wracało by do stanu tego posprzątania....ehh.
Dzieci bawiły się w "salooonie" w dom.
Boje się tam iść, no ale wstac trzeba bo dzisiaj mam "generalne pranie" a pralka woła.

Andula też zamówiłam:-p:-D:-D:-Drozmiar 86/92 ciekawe czy na następny rok będzie dobry:-pmi po tych wszystkich rabatach wyszło niecałe 70zł:-D:-Dale teraz czekam od nich na nr konta, ciekawe czy wyślą:-pkurcze jak te laski na "zakupach" kombinują z tymi kodami:-p:-D

witam

muszę to napisać mimo, że grozi popsuciem, ale mój syn dzis spał od 20tej do 1.20 - szok!!!
później co 2 h sie budził a od 6 na nogach
to najdłuższe spanie od 2 miesięcy
bo jak był mniejszy to tak się zdarzało

teraz padł po śniadanku a ja mam chwilę na wypisanie kartek i ogarnięcie się
Tymi ogląda bajki i je śniadanie
zdecydowanie mniej przy nim krzątania;-)
na 12 do fryzjera - jupiii

Kic super cena za kombinezon
ja zamawiam czasem na tchibo rzeczy i podoba mi sie to, że bez problemu zwracasz jak nie pasuje lub sie nie podoba - oczywiście do 14 dni po zakupie

Surv widziałam "białą damę"
no powiem Ci, że albinosy to trudne koty
kiedyś przygarnęłam takiego błąkającego się
Lestat był piękny i dziwny
lubił sie kąpać, nie bał sie psów i to one miały schodzic mu z drogi
powodzenia z oswajaniem

Haszi ja też chciałbym takie zaklęcie znać;-)))))
oj najgorsze dla nie te notoryczne porządki
nie dość, że małe chłopaki co chwila dokładaja to ten największy mam wrażenie jeszcze gorszy
już się buntuję i nie zbieram za nim bo to jest straszne
a gadanie o wspólnym dbaniu i pomaganiu sobie mogę wsadzić między bajki

dobra ide wypisywać kartki i na poczte pomykam bo to ostatni dzwonek żeby doszło do świąt
miłego dnia
(po śniegu ani śladu - paskudnie)

Chłopaki jednak poszły do placówek. W sumie nie kaszleli a Tymciowi jeszcze zrobiłam inchalacje rano, może będzie ok.
A Patryk mnie dzisiaj rozwalił totalnie- wstał przede mną i wyłączył budzik
(słyszałam ale dzwonił za krótko żeby mnie wyciągnąć ze świata snu).
Dobrze, że mam następny alarm nastawiony za pół godziny ale wiadomo- z językiem na brodzie a jeszcze te inhalacje...
Jeszcze 3 dni ehhh :-D a na pobyt m mamy już chyba codziennie jakąś wizytację,
ja chyba zwarjuje.
Tu by się przydał miesiąc nie tydzień zwłaszcza, że chciała bym, żeby np napraił drukarkę, kontakty i takie tam :p

kic gdzie masz to rabatowe forum :p A nuż coś się uda oszczędzić...
A ten kombinezon to z kurtką, za 70 zł? :szok: Jak kobitko to zrobiłaś, bo mój Tymciu nadal nie ma...
renia tak to jest z tymi chłopami..gadania dużo robienia mniej
ale ja już się stęskniłam za śrubokrętami w łazience i kurtka w kuchni i kubkami po kawie wszędzie. Jupii juz niedlugo sobie przypomnę jak to jest.
Zresztą teraz jestem przekonana że mów W to tak naprawdę nie brudził :-p
Fryzjer, zazdroszcze- cóż zapuszczam włosy a znając życie na pewno by mnie fryzjerka obcieła jakbym tylko łepek pokazała. No ale może chociaz na jakąś szamponetkę się skuszę...

Eh dzisiaj nie idę do pracy ale za to czeka mnie rajd po sklepach z mamą.
Może jakieś prezenty jeszcze znajdę.

Ostatnia edycja:
Witam rankiem:)
Ja już byłam rano z Kubą u lekarki, a miałam okna myć, ale synuś ważniejszy:tak:całą noc narzekał, że go uszko boli, niby nic tam się nie dzieje, ale skierowanie do laryngologa mamy:sorry:no i na jutro się umówiłam do dentysty, bo może to od ząbka-ma maleńką dziurkę z 5 u góry:confused2::sorry:zobaczymy jak sobie poradzi, bo on ostatnio jakiś wystraszony:-pwszystkiego się boi:eek:
Muszę na szybko zjeść śniadanie i mykam do pracy:confused2:

Renia no cena super:-pale uwierzę jak już paczka będzie u mnie:-pna razie zapłaciłam i czekam na info czy wyślą:-Dno to nocka super, ale ciii żeby nie zapeszyć:tak:
Haszi jak już znajdziesz to zaklęcie to mi zdradź, również chętnie skorzystam:-Dhaszi z zakupowego forum te laski tak kombinują :D http://forum.gazeta.pl/forum/f,583,Zakupy.html?t=1328193889064 tak to są spodnie z kurtką :)
Andula Kuba jakoś nie przywiązuje wagi do ilustracji na ciuchach, więc kupuję to co mi się podoba:-Dciekawe jak długo:-p:-D

Mój Kuba mnie dziś rozwalił-ubieramy się rano, a Kuba się pyta "a o której godz. idziemy do kościoła?" ja mu odp "ale dlaczego myślisz że mamy iść do kościoła?" a Kuba "no bo Liwka jest tak wystrojona":-D:-D dodam że Liwka miała białe legginsy w granatowe paski, białą bluzkę koszulową i biały sweterek:-p:-Dczy ja wiem czy była "wystrojona"??:sorry::-)

Ostatnia edycja:
Reniu super że nocka lepsza:tak:U nas dziś nieco gożej:no:Kilka razy Ewcia budziła się z takim rykiem że aż się wystraszyłam:tak:Myślałam że ząbki ale dziś sprawdzałam i nadal nic.Wczoraj R wrócił przed 20 mała już usypiała ale oczywiście musiał ja ponosić ,popodrzucać;-) itd więc wybudziła się na całego :tak:usneła po 21 i może dlatego zle spała ,sama nie wiem:confused:

Kic super cena ja szybko kupiłam nie znając jeszcze wszelkich kodów;-) ale i tak jestem zadowolona:tak:O ile Ciebie znam to Liwcia codziennie wystrojona;-)Kubuś świetny od małego wie że do kościoła to elegancko ;-)Mój tata mieszkał na wsi i jak szliśmy tam do kościoła kazał nam się w najlepsze ciuchy ubierać:tak:;-)bo cześć ludzi nie przychodzi się modlić tylko obserwować a pózniej obgadywać tzreba było wygladać;-)

Haszi już raczej nie kupisz Tchibo coś pozmieniało i tzreba wydać 150 zł aby załapać sie na kody i darmową dostawę:-(

R wczoraj przywiózł uzbierane pieniądze od ludzi z pracy , kupili również skarbonkę z wygrawerowaną datą urodzin:-)Super się cieszę,oczywiście jeszcze nie pojechałam bo tyle śniegu i się bałam ale teraz mi już wstyd i może dziś sernik upiekę i pojade:tak:

Miłego dnia!

hej!

Andula podaj jeszcze raz link, bo mi wyskakuje kombinezon chlopięcy :sorry:, może tez skorzystam, aczkolwiek nie mam pojęcia jaki rozm, bo mała obecnie ma 86/92.
K tak nauczyl małą,ze zawsze jak wracał z pracy to ja na ręce brał, nawet jak grzecznie leżała, to tera leci do niego jak tylko drzwi usłyszy i nawet rozebrać mu się nie da:-p Do wieczora chce się nosić, no ale tak nauczył to tak ma:-p
Kicrym u nas chyba nie maja ciekawych rzeczy na magazynie, bo okazje marne,ale jutro jadę na całodzienne zakupy (w sensie 9-14) i sie przekonam:-p
Głównie po prezenty dla reszty jadę,więc w sumie nie obrażę się jak mnie nic dla dzieci nie skusi;-)
Renia to oby tak dalej ze spaniem!!! :-)
Dorka zdrówka dla Misi, faktycznie słabo ze zdrowiem ostatnio :-( Fajnie,że macie takie karty na święta, u nas nic. Liczę,że chociaż za studia mi przed świętami zwrócą.
Haszi jak już poznasz te czary mary to sie podziel, bo u mnie też non stop bajzel.

Ja przedświątecznie też w lesie, bo cały zeszły tydzień nad projektem siedziałam, to co posprzątałam, to w weekend zostało nabałaganione:sorry:
Musze sie zapytać mamy i teściowej co przygotować na wigilię,ale liczę na fory:-p
Jedyne co to choinke z Maciusiem ubraliśmy i w szoku jestem,że tak chętnie ubierał i mu się nie znudziło :-)

Ten tydzień, chcę wykorzystać na zakupy świąteczne i dla siebie, bo to mój ostatni wolny!! 2.01 do pracy,więc nieprędko się gdzieś na szoping wybiorę.
Dla dzieci nic już nie kupuję, mam dla nich książkę i zabawkę do kąpieli,a resztę od babć i chrzestnych podostają. Maciek napewno 2 zestawy lego,więc już nawet na okazje nie patrzę.
Mała już zdrowa , od jutra do żłobka maszeruje :-) a ja się zastanawiam do którego CH jechać:-p

reklama
Witam:)
Madzia, a bo ja wiem:-Dja kupiłam wczoraj, a dziś zapłaciłam, zobaczymy czy mi wyślą po takich kombinacjach:-Ddziś dziewczyny podawały kolejne kody gdzie naliczało za kombinezon 58zł:-Dnormalnie szalone są te baby:-Dduuuuża Twoja Maja:tak:moja Liwka miała dziś ubrane legginsy na 86 i mama mówiła, że jej spadały z pupy, więc chowamy na wiosnę:-p:-Dtakże mam nadziej, że jak już dojdzie, że dostanę kombinezon to ten 86/92 będzie idealny na następną zimę:-Dz tego co sobie przypominam to Kuba właśnie w wieku 2,5 miał kombinezon z cocodrillo na 86:tak:(sprzedałam go koleżance, bo chcę coś innego dla Liwy:-p)
Madzia ja bym tak poszalała na zakupach, ale kasy nie mam:sorry:już i tak wydałam w H&M jakieś 250zł a chciałam jeszcze do ecco skoczyć kupić sobie jakieś kozaki, bo mam tylko buty trekingowe z decathlonu, więc tak średnio:-pno i nasze auto dalej nie zrobione, więc aż się boję ile damy za naprawę jak skońćzą:sorry:
Andula u mnie nadal tak jest, tradycja śląska nakazuje, że do kościoła się idzie elegancko, moje stare ciocie nie umieją przeżyć że my w dżinsach do kościoła chodzimy:-pa na co dzień Liwka jest różnie ubrana, lubię ja fajnie ubrać, ale M narzeka jak ma za dużo, więc czasami mu daję luz i przygotowuje lajtowy zestaw jak np na jutro - bodziak z dł.rękawem, rajtki z kiecką i biały rozpinany sweterek:tak:teraz ma więcej do ubierania, bo jeszcze kombinezon:confused2:

Muszę spadać, bo się dzieciaki kłócą:confused2::sorry:

Do góry