reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2009

Fela
masz rację że za te wszystkie niedogodności mamy cudowną nagrodę, bo ruchy dzidziusia to super sprawa, będzie mi tego brakować:-)
Agnieszka
jeśli czujesz ruchy to chyba nie ma powodu do niepokoju, spróbuj je liczyć 3 razy dziennie, między 8-9, 13-14, i 19-20(tak u nas w szpitalu każą) i jeśli w ciągu godziny poczujesz przynajmniej 10 to jest ok, a że nie są bardzo mocne to już sprawa braku miejsca do wiercenia się

reklama
cześć dziewczyny

ja po wczorajszej wyprawie na oblężenie zamku wchodzę na forum, a tu kto wie może niuta już się rozpakowała
trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze

Witam po długiej nieobecności. Kobietki wybaczcie, ale od zeszłego piątku mam już moją Hanię w domku :-)

gratuluję :-D
śliczne maleństwo :-D

Witam się i ja :-)
Dzięki dziewczyny za wczorajsze odpowiedzi już się zaczęłam nakręcać. Z M się pokłóciłam i jakoś tak było beznadziejnie....
Miglak masz prześliczną córeczkę :tak:

Agnieszka - ja ostatnio rozmawiałam ze swoim gin na temat intensywności ruchów dziecka. Dziewczyny mają rację w ciągu dnia chociaż 10 różnego rodzaju ruchów należałoby poczuć. Ale podobno jeśli mama jest wrażliwa na zmiany pogody to maluszek też i może czasami nie mieć ochoty na większe fikołki. Podobno działa jak się zje coś słodkiego i położy tak na 15 minut.

Czesc.BEATKO - nie pamietam juz gdzie na naszym watku, ale wydaje mi sie, ze na Wyprawce jakis czas temu była duza dyskusja o wanienkach i tam doswiadczone mamy wszystko ładnie wytłumaczyly jaka wanienka jest praktyczna. Jak dobrze pamietam, to dosc dawno, wiec jak masz siłe to możesz to odszukac :-) :-) MIGLAK - Hania urocza!!!! :-) :-) AGNIESZKA - ruchami to sie nie stresuj, ja ruchy swojej czuje teraz max 2x dziennie i to tylko przez chwile. I tak np. od wczoraj od 15tej do dzis ani jednego ruchu nie było. Pewnie poruszy sie wieczorem :-)

Witam się i ja w to słoneczne popołudnie, bo wkońcu nie pada :-D

MIGLAK
Twoja Hania jest przeurocza, tylko pozazdrościc, że masz ją już przy sobie, w domku. Niech zdrowo rośnie... :laugh2::laugh2::laugh2:

Mój M zasnął po obiadku, zamiast ja spac to ten śpi jak suseł, ale ja w dzień nie drzemkuje, nie mam takiej potrzeby.

Pozdrawiam wszystkie Mamusie, obecne i te przyszłe....

Witam się i ja.
Właśnie wróciliśmy od teści z obiadu. Pogoda u nas tak samo kijowa jak nie wiem. I jak tu mieć dobry humor?
Nie pamiętam kiedy nie padało albo było ciepło? Dosłownie masakra.
Ja też muszę liczyć ruchy i w tych godzinach co trzeba to ma być minimum 4 ruchy a mała i tak wtedy nie jest zbyt ruchliwa.

Dziękujemy wszystkim ciociom za komplementy :-)

Dzisiejsza noc była bardzo spokojna, mała zjadła o północy, potem po 3 i spała do prawie 7. To ja dziś wyspana wcześniej wstałam niż moje dziecko :-)

A pogoda faktycznie niefajna. Chcieliśmy dziś iść z małą na spacer, ale przy takim wietrze to sobie chyba będziemy musiały niestety podarować.

witam widze ze narzekacie na pogode aa u mnie sloneczko ladnie swieci ptaszki spiewaja, az chce sie wyjsc na spacer :)

Miglak Twoja Hania jest przesliczna, pokazywalam nawet mojemu i tez się rozczulił, taka kochana ;-)
Poza tym mam dzis dobry humor mam nadzieje ze nic tego nie zmieni :-D
Wszystkim zycze udanego dnia :)

reklama
Dziewczyny mam nadzieje ze odpiszecie mi szybko !!!

Polozylam sie na chwile i poczulam skurcz taki jak w czasie miesiaczki.zmierzylam sobie czas i mialam za 10 min nastepny!! potem po 8 min i znow po 11!! czy to juz skurcze i czy mam jechac do szpitala?? do tego dostalam od wczoraj biegunke....teraz sie pakuje ale ze stresu tez nie wiem co mam dla malego spakowac!! odpiszcie prosze jak najszybciej!!

Musze dodac ze boli ale nie tak mocno jak sobie to wyobrazalam ...(nie wiem jak mocny ma byc to bol)

buziaki

Ostatnia edycja:
Do góry