reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2009

reklama
A jeszcze mam pytanko. Czy do łóżeczka wystarczy maluchowi kocyk polarowy ? I czy go wyprać ? Czy lepiej jakaś kołderke ?? Bo kupiłam caly zestaw .. kołderke i podusie ale wydaje mi się to strasznie puchowe i nie wiem :zawstydzona/y::-(

Ja póki co w typowa pościel się w ogóle nie zaopatrzyłam. Natomiast mam ze 3 kocyki - każdy innej grubości i wielkości. I z tego będę korzystać. Mnie pod kołdra jest za ciepło tak wiec nie będę przegrzewać własnego dziecka. ;-):tak::tak:

I ja się witam w ten senny dzień, choć pogoda jeszcze całkiem ładna:-) Wczoraj byłam na pokazach sztucznych ogni, prześliczne były:-):happy2: Zahaczyłam przed pokazem o kawałek koncertu Dody i w szoku byłam, że tyle ludzi przyszło na nią, a niby mało kto ją lubi.
Kupiłam w końcu szlafrok na allegro, bo stwierdziłam, że może do wstawania w nocy też mi się przyda w chłodniejsze wieczory.

Fioletowa te chmury to chyba do nas płyną od ciebie bo co raz ciemniej.
Kasiakom, Betinka gratuluję maluszków !!! Fajnie już macie:-)
Szybko się wszystkie rozpakowywują. I jakie zróżnicowane wagowo maluszki są w tych tygodniach.
Juluszka te ceny to z kosmosu na prawdę masz u nas truskawki 3-3,5 i czereśnie 4,5.
Migalak to ty miałaś chyba termin tak jak ja,a tu już prawie półtora miesięczny dzidziuś:-) aż ciężko mi sobie wyobrazić to.
Alusia ja też mam kołderkę, ale na razie planuję używać tylko kocyk lub śpiworek, już w sumie ciepło jest w domku. Ja śpię pod kołdrą, ale rzadko w koszuli, a mały będzie miał jakieś ciuszki więc myślę, że starczy.

Wpadam sie tylko przywitac i co widze?Kolejne mile wiadomosci:-)
Kasiakom,Betinka ogromne gratulacje!Trzymajcie sie Kochane!
Milego dnia Dziewczynki!

Witam w weekendowe popołudnie
my juz po wizycie u tesciow jak by było tego mało wszyscy zapomnieli o moich imieninach oprócz moich rodzicow
A nogi mam spuchniete jak balony

juluszka truskawki i czereśnie to nic jeszcze. Zobaczysz inne ceny ;-) Ja się z Wrocławia wyprowadzałam w 2004 roku do Bydgoszczy i doznałam szoku na pierwszych spożywczych zakupach. Najbardziej powaliła mnie cena chleba, który już wtedy kosztował we Wrocławiu prawie 2 zł, a tu płaciłam ok 1 zł ;-) I będzie jeszcze więcej takich niespodzianek. A nie żałujesz wyjazdu z Wrocławia? Ja do dziś tęsknię i nawet nie chcę odwiedzać za bardzo znajomych, bo bym chyba wracać nie chciała...

na razie co do żałowania to jeszcze nie wiem, moze jak pomieszkam to bede...
w tej chwili mamy stracha z mężem... ale dlatego teraz sie przeprowadzamy, bo ja sie na razie nie musze zwalniać z pracy, a i tak ide chyba jeszcze na kilka miesięcy wychowawczego, a mąż i tak we Wrocławiu w firmie złożył wypowiedzenie i szuka teraz pracy. Fakt,ze bardziej w Olsztynie niż we Wrocławiu,ale stwierdziliśmy,ze spróbujemy. Mieszkania tu nie psrzedajemy, tylko wynajmiemy, to jakby co bedzie gdzie wracac...

zobaczymy jak to bedzie

Betinka GRATULACJE!!!
Alusia na temat szybszego porodu to Ci nie poradzę, ale te czopki są niezłe jak masz zatwardzenia:tak:
Ale tutaj dziś ruch panuje;-) Normalnie jak rzadko:tak: Jak coś to spokojnej nocki życzę:tak:

reklama
witam wieczorkiem ;-)
widze ze kolejne mamusie rozpakowane - GRATULACJE:-)

a tak poza tym to nic sie nie dzieje dzien jak codzien maluszek szaleje sobie ;-)
poza tym dzien prawie caly spedzilismy u przyszlych tesciow ;-)
a ja jak codzien wieczor mam wyrzuty sumienia ze się objadam na noc, no ale coż poradze jak na wieczor mam najwikszy aptetyt, a spac sie jeszcze nie chce wiec co mi zostalo jak nie jedzenie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry