• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

Ewa, nie marudz:-p:-p:-p , kazdy temat dobry, hehe :-D:-DA jak tam u Mamy? a wierszyki niezłe, zapomniałam pochwalić, mężus sie nabiega to zapomni o bólu
U nas ostatnio CBA aresztowało 3 lekarzy za łapówki, i dobrze im tak, bo bylo okropni, jeden z nich mojemu umierającemu tacie powiedział,że jemu to już nic nie pomoże jedynie przeszczep serca, a ze jest za stary, miał 50 lat, to jedynie serce świni się nadaje, tak mu w oczy powiedział, palant jeden!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry::angry:

reklama
I ja sie zgłaszam do tablicy :-)
Mały juz wykąpany, nakarmiony i lula w łożeczku. Oby ta noc minęła spokojnie :dry: Właśnie piwkuje sobie z mężulem :-D Zmykam tez robić kolacyjke...
Ada jutro mamy kontrole u lekarza więc zobaczymy co powie :tak: Martwić mnie zaczął Kacperek tym bardziej ze przed chorobą tak pięknie mi spał. Od 19:30 do 6 minimum :-( A teraz to tragedia niestety.
Ech oby sie poprawiło.. W ogole dzisiaj sie wystraszylismy. Mąż z był z małym u swoich rodziców. Obudził sie z płaczem i miał sine palce u raczek. Było mu na pewno cieplo bo sprawdzali na karku. Nożki zaś miał spocone :confused: Do tego miał zaciśnięte piąstki i jak chciał wyprostować paluszki to krzywił sie z bólu. Tak mi mówili. Jak do nich przybiegłam to z małym było już ok, miał tylko dłonie troszke zimne. Martwi mnie to :dry: Jutro na pewno zapytamy o to lekarza!
W ogóle Kacper zaczął mi chorować ostatnio :-( Oby nie odziedziczył tego po mnie bo ja połowe dziecinstwa w szpitalu spędziłąm:-(
Patra, ja właśnie ostatnio się dowiedziałam od naszej pediatry,że chłopcy najprawdopodobniej tą chorowitość po kimś odziedziczyli , no i niestety po mnie!:-(
Także dziewczyno życzę ci aby to było tylko przejściowe i o dziedziczeniu w twoim przypadku nie było mowy!

Witam już wieczorkiem , chłopaki śpią , my tez po kolacji i tak sobie siedzimy niestety mężuś na nockę jedzie!

Jutro mamy wizytę u lekarza , ale już widzę ,że oby dwa łobuzy są w porządku
Maks dzisiaj jakiegoś napędu rozwojowego dostał i od rana cosik nowego pokazuje , tu mi robi papa , tu bravo bravo!

Patra a ty z tym piwkiem to tylko na smak robisz, daj chociaż łyczka , bo mnie już trzęsie!

Witam wieczorkiem!
Jaką mam za oknem sniezyce masakra:szok:

Willsonka - mojemu smak mleka modyfikowanego tez nie smakuje a jest na nim od 2 miesiacy,ale mam sposob zeby pil, tzn zawsze do mleka dosypuje 2-3miarki kaszki (bananowej,waniliowej,malinowej) i wtedy wypija;-) dawaj malej duzo przekasek w miedzy czasie, np biszkopty, mysmy ostatnio kupili ten taki gryzak na warzywa i owoce i tez mu to czesto poddaje, i proboj dawac coraz gestsze kaszki, pamietam ze mowilas o zaparciach, to moze do kaszki dołoz jabłuszko starte, ja ogolnie do kaszek daje jeszcze owoce, przepajaj tez moze wodą z glukozą, mysmy musieli dawac przy zoltaczce, ale ponoc dobrze dziala na brzuszek, (nasze mamy nas przepajały i zyjemy), do tych zupek jesli kupujesz dogotuj n.p ziemniaka,
no niewiem co mozesz jeszcze zrobic
Duzo zdrowka dla Malgosi!;-)

Patra - a moze maluszkowi po prostu raczka zcierpła? ohh a moze warto zrobic Kacperkowi badanie krwi (crp) zeby miec pewnosc ze nie rozwija sie zadna infekcja.

co do alkoholu- ja ogolnie bardzo nie lubie, moze ew. swojskie winko ale takie bardzo slodkie, albo malibu, ewentulanie jakiegos drinka slodkiego, :-p

Cześć Kobietki ;)
Ja się jutro odezwe ale melduje że żyje ;D byliśmy na nartach w Szczyrku i dopiero co wróciłam i padam ;)) Jaś ucieszony ale padnięty , wybawił się na sankach dzisiaj :) było cudnie no a ja troszke poszalałam na nartach i czuje się rewelacyjnie ;) :) Mała w brzuchu też ma sie dobrze bo dzisiaj kopie porządnie ;)
Lece spac i ratowac Jasia paaa ;*

Niutka mnie też aż częsie,Olcia może chociaż łyczek CI został!!:sorry2::dry:

To fajnie ALLA troche zapomniałaś i wyluzowałaś sie.
Ja coś :no:umiem na luz ostatnio wrzucić!!:-(:-(:-(
Też bym na czymś posmigała,ale się boję.Chyba jakaś inksza jestem.

Melaszku a jak tam piec ,miałam pytać .Możecie palić??:confused:

Willsonka co do diety Małej to zacznij najpierw mieszać swoje mleko z mlekiem modyfikowanym . I podobnie jak Adaaaa radzi spróbuj z kaszkami. Najbardziej "napychają" tak więc i waga powinna ruszyć od razu.
Bebilon to bardzo dobre mleko i z biegiem czasu zacznij robić mieszanki z większej ilości modyfikowanego....

No my sie juz meldujemy.
Noc minęła tak w miare. Ok 22 maly obudził sie z rykiem, dałam maść na ząbki i sie trochę uspokoił. Ale cały czas pojekiwał. Mężul przezornie poleciał też do apteki po syrop przeciwbólowy. I dobrze bo o 1 też był ryk. Już myślałam że czeka nas powtórka z rozrywki, ale dałam małemu syropku i spał do 4:30, dostał butle i obudził się o 7. Teraz grzecznie sie bawi.

Jaka u nas śniezyca za oknem :szok: A ile śniegu nawaliło :shocked2: Jestem ciekawa jak do lekarza sie dostaniemy pomimo tego że to tylko około 600 metrów :dry: Ale patrząć na aktualne warunki pogodowe to aż 600 metrów :szok:

reklama
Dzien dobry:-)
Moje dziecie jeszcze śpi,a ja juz dawno na nogach,kaszlisko tak mnie meczy ze poleżec nie daje,łep mi peka,chyba walne sobie paracetamol.
no i mały sie budzi zmykam do niego do puzniej

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry